så mycket bättre

 
mår jag nu.
en lotta, en oxfilépasta och ett glas rödvin var det perfekta botemedlet mot en uppstressad linnea. nu är jag lugn som en filbunke igen, precis som en linnea ska vara.

nu ska jag prata i telefon en stund och sen sova som en prinsessa. imorrn väntar en entimmesrunda på stan, ett sjutimmars jobbpass med min partner in crime, och sen ett tårtkalas hos en klassvän.

skolan har jag redan glömt. totalt.


nu struntar jag i det här.


har förresten tagit en paus från allt hemskt plugg nu. nu tar jag en välbehövlig helg. visserligen jobba helhelg-helg, men det spelar ingen roll. hur packat med kunder det än blir i butiken går det inte att mäta med stressnivån jag känner över att inte hinna klart med skolgrejer. jag kommer jobba både lördag och söndag med ett stort leende på läpparna. jag lovar.

och förlåt till er som ringt de senaste dagarna när jag inte hunnit svara. ta det inte personligt, för jag har inte svarat på några samtal alls. usch, hemska skola. det här livet är inte alls så skönt som jag hade tänkt mig. det passar inte mig att stressa. det är så o-jag.

och på tal om att hinna klart med skolan.. det har jag inte! och kommer inte att göra heller. artikeln jag har deadline för på måndag klockan tolv är inte ens påbörjad. jag är verkligen ostolt över mig själv, men ibland går saker inte som man vill. och det får väl lösa sig på något sätt, världen faller ju inte för att jag inte lämnar in en uppgift. bara min framtid, litegrann...
känns redan som att min journalistkarriär har börjat dala. och idag när jag var ute och sprang kom jag på helt annat yrke som nog skulle passa mig. yogainstruktör! tänk vad underbart att få gratis träning, bli ett yogaproffs och dessutom få betalt. och få världens smidigaste kropp alldeles gratis. det ska jag kolla upp.

nu ska jag locka håret och åka och möta upp lotta på rörstrandsgatan. vår fredagkväll ska bestå av god mat och vin, det är vi så himla värda!


röda läppar och mörka ögonbryn


men ändå jag.

här är två bilder från när jag skulle föreställa student för några veckor sedan. sminket som mirja fixat är hur fint som helst, även om det är ganska långt från min vanliga sminkstil. tycker jag ser lite arg ut med mörka ögonbryn, men jag kanske kan behöva lite mer attityd.. =)





dumma dag!


åh vad jag är på dåligt humör.
allt har gått fel ända sen imorse, och nu känner jag mig verkligen bitter. inte ens jordgubbar och goda bakverk på jobbet lyckades tina upp mig. jag vill gå på semester från mitt liv. en lång semester. till värme och sol och absolut inget plugg. give me.

fick höra att jag är oallmänbildad idag också.
och så hann jag inte köpa mina easytone innan jobbet, för t-banan var avstängd och jag var tvungen att ta en omväg förbi fridhemsplan som tog mycket längre tid. jag som verkligen ville ha skorna.

=(

=(

=(

jag vill vara ute och springa och inte sitta inne i min smuliga soffa och skriva en tråkig artikel. nej, nu undrar jag återigen om jag verkligen gjort rätt val. jag borde ha satsat på en löparkarriär istället. varför gjorde jag inte det?


stresstorsdag


det här är en stressdag. jag måste hinna börja på min nästa artikel och få handledning innan jag börjar jobba om två timmar. jag har inte ens börjat, det känns helt omöjligt att komma igång.
egentligen hade jag behövt tvätta också, och springa förbi en sportaffär och köpa ett par reebok easytone. jag vill gå ut och springa i dem ikväll! men det kan bli en aning tight i dagens schema..
sova har jag iallafall hunnit med att göra, så det både räcker och blir över. alltid något.


jag vill såå gärna säga upp mig från alla måsten idag och sätta mig och sola på en brygga istället. i det här ögonblicket måste jag ha varit tusen procent lycklig.


mamas & tapas


jag har haft en väldigt effektiv dag idag. dock inte vad gäller plugg, men mycket annat.

jag har:
sprungit långt (heja mig!).
varit i skolan och fått min kommunartikel bedömd.
jobbat i två timmar och tio minuter.
varit på mamas & tapas och firat födelsedag och ätit himmelsk mat. slurp!


födelsedagsbarnet. sangria-time!


fina klassisar.

nu, efter några goda små rätter och sangria till det, är jag världens mättaste och världens tröttaste. jag ska hoppa upp i min säng och sova som en sten. länge.


mer kraftfull framöver


just de här dagarna när jag har som allra mest att plugga lockar allt annat lite extra mycket. högarna med skolgrejer växer sig högre i takt med mitt dåliga samvete, och samtidigt spenderar jag tid på att titta på plastikdoktorn, sortera gamla papper och prova sommarkläder.

inte bra alls. var är min karaktär? och min motivation?

när jag rensade bland mina papper hittade jag den handskrivna lappen jag fick från mediet jag var hos i somras, när jag var så snurrig och virrig vad gällde allt. direkt när jag kom fick jag sätta mig mitt emot henne vid ett bord och så bara blundade hon och skrev ner ett helt a4 om vart jag befann mig i livet just då. utan att ha frågat mig om någonting. 
tänkte att jag borde skriva ner det så det finns kvar om jag skulle tappa bort pappret. (och så får jag ägna mig åt något annat än plugg en liten stund till..)

håller på att landa
har inte riktigt fast mark under fötterna än men håller på att få
ett första steg är på väg att tas
en uppstart
osäkerhet
på väg framåt men inte riktigt på fötterna ännu
lite utlämnad i känslan
personlig obalans
rädsla för att exponeras - synas - döljer sig
vill känna - komma i kontakt med sig själv
dags att fälla ihop fallskärmen - att våga utan säkerhet
på väg till någon för att få svar
känner sig lite liten
osäkerhet inför det som ligger framför henne
kreativitet som hon får slita för
ser en liten flicka gå till guiden
dags att stå på egna ben
styrka
mycket runt den lilla flickan
hämtar styrka för att gå in i framtiden
mer kraftfull framöver

det stämde väldigt bra, för jag har nog aldrig varit så förvirrad som jag var då. efteråt när jag blev spådd i kort fick jag reda på lite mer konkreta saker, och än så länge har det hon sagt faktiskt stämt. jag hoppas att det fortsätter så, för enligt korten ska jag träffa the love of my life i juli. det hade ju inte varit så dumt.

sov gott.


neulash!



idag har jag varit på axelssons spa och shoppat hem en neulash. ska bli så spännande att se om den funkar! men jag tror verkligen den kommer göra det, efter alla bra recensioner den fått.
har gjort research i ungefär en vecka nu och läst om alla produkter som ska göra ögonfransarna tjockare och längre, och kommit fram till att den här verkar bäst. man ska kunna se resultat om tidigast en månad, men jag ska ta före- och efterbilder och lägga upp här sen om det blir nått.

nu håller jag tummarna för att det funkar.


and i feel like i just got home



igår var vi partysystrar.

vi drack fanta & rosé hemma hos mig, gick förbi hotellet där vi träffade majas kompis andreas och hamnade sen en stund på o-baren där jag aldrig hade varit förut. det var ett mysigt ställe men dålig musik. vi åkte hem ganska tidigt och idag mår jag så bra som om jag aldrig hade druckit en droppe alkohol i hela mitt liv. vilket flyt.


här har jag spenderat min lediga måndag. på en filt i gräset vid karlbergs slott.


och detta har varit mitt sällskap. inte lika underbart, men man kan ju inte ha roligt jämt... nu ska jag fortsätta plugga en stund, och sen ut i solen igen!


två söta små..




tjejer har jag träffat idag. tilde och nyfödda lilla lova. och deras lika söta mamma förstås! nu har jag drabbats av lite barnlängtan igen. det gör jag alltid efter att ha varit där, för tilde är verkligen den roligaste 2-åringen jag träffat.

men nu får jag mota bort mina barntankar och återgå till mitt singelliv där det viktigaste är fest. maja kommer snart hit och vi ska äta en nyttig sallad som kontrast till all påskmat. och till det; fanta och rosé. vad gör vi? nu kör vi!


nu sitter jag och nyinköpta resväskan på t...

img_0179 (MMS)

nu sitter jag och nyinköpta resväskan på tåget tillbaks till stockholm. jag har haft ett väldigt effektivt dygn och hunnit träffa alla jag känner i nyköping, så bra!


min älskling. nu ska vi sova.

img_3037 (MMS)

min älskling. nu ska vi sova.


klippor, vatten och sol


och kaffe. och godis.




och världens bästa syster. ♥

påskhelgen har börjat så bra den bara kan.


partynight


fest igår!
magdis och jag hade miniförfest med vin, jordgubbar, godis och chips hemma hos mig. sen gick vi till pure och dansade tills vi var svettiga och hade onda fötter. åldersgränsen var 22 och de flesta där inne såg ut att ha klarat den gränsen ganska precis, så vi var lite i äldsta laget för att platsa in helt och hållet. men det verkade ingen annan märka så vi stannade kvar. och hade kul =)

haha. man kan lätt säga att det blev en lite udda kväll. 
men absolut inte mindre rolig för det!





nu ska en småsliten linnea åka in till gallerian och handla lite smått, sen ska jag ta med syster ut i solen. lovely långfredag!


billigt vin som sagt




jag är en student med rutin som till och med hittar rea på systemet.

nu ska jag fixa iordning mig för fest. lösögonfransar på!


lycka är..




att vakna upp av att solen skiner in genom fönstret!
och sen gå ut och springa längs vattnet, klarblå himmel och hur varmt som helst.
då behövs inget annat. jag är hundra procent nöjd.

nu ska jag iväg och fylla mitt gratis påskägg med gratis godis (bor jag bredvid den bästa affären eller vad?), köpa billigt vin på systemet och sen åka in till stan och jobba några timmar.

ikväll: singelfest!


påsklov!


krisdagen är över och nu är jag ledig ända fram till tisdag. hur bra?
krisövningen gick bra och var mycket roligare än jag trodde. jag kommer nog trivas att jobba på en tidning, om jag nu bara får ett jobb. däremot är nog inte krig och flygolyckor mina önskeämnen att skriva om, jag hade nog platsat bäst på något magasin eller nöjesredaktion.

jag känner redan nu att mitt minilov kommer bli toppen.
ikväll - promenad och kanske lite plugg
imorrn - jobb på dagen och utgång på kvällen
fredag - ledig dag och majamys
lördag - nyköping och påskmat
söndag - försöker övertala maja om fest.. please? =)

nu går jag ut. ska nog gå förbi maxi och handla hem nått gott också.


ett ålandshem till linnea!


ja!
jag har äntligen ordnat boende på åland. känns som en sten lyft från mina axlar. så skönt! nu är det bara två tentor och en krisdag mellan mig och åland, men det får jag väl klara.
jag längtar verkligen dit. två hela veckor någon annanstans än i stockholm.
ett alldeles lagom äventyr för mig.

nu ska jag fortsätta bita på naglarna till desperate. så spännande att jag inte kan sitta still!


but things will never change


jag väntar på att mitt nagellack ska torka. under tiden skriver jag lite här och sen ska jag sova. jag har faktist fått lite färg idag, efter bara någon timme i solen på en mysig uteservering. solen är så himla stark!
men eftersom jag numer är närmare 30 än 20 är jag inte bara lycklig över solen längre. gärna utanför fönstret, men inte på mig! ska införskaffa en liten spf 50 att ha i väskan jämt, för här ska inga rynkor få anfalla! 

puss och godnatt.


oj




så här länge höll "herregud det är ju på väg att bli sommar!"-tänket.
bikinidieten får fortsätta imorrn.


tar en underbar solpromenad till pendeln. ...

img_4999 (MMS)

tar en underbar solpromenad till pendeln. dagen kunde inte börjat bättre!


on my wishlist


jag önskar mig långa smala brunbrända ben!
varför finns det inget näringsextrakt man kan ha på benen så de växer litegrann, så som det finns till ögonfransarna och håret?
skulle inte förvåna mig om det uppfinns lagom till jag fyller 90 år och inte behöver det längre...

orättvist.


(googlade på long legs och fick upp den här bilden... inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men nu kände jag mig tvungen att lägga upp den.) arten heter tydligen daddy long legs och bor i florida. vet att jag sagt att jag vill åka dit, men det tar jag tillbaka här och nu. sverige är ju inte så dumt trots allt..!


i´m back


jobbhelgen är avklarad och jag har överlevt! har faktiskt gått smidigt att jobba, även om folk shoppat solisar som galningar. crazy.
men jag har inte bara jobbat. igårkväll hade waccis och jag caliente-kväll med tapas, vin och världens godaste efterrätt.


tapas + vin = heaven!


friends.

efter caliente gick vi till seven eleven och köpte en varsin godispåse, och skulle egentligen ha åkt hem, men sen fick vi en liten impuls att gå förbi east för ett sista glas vin. det var mys, och jag älskar att man kan stå utomhus under deras värmelampor. sommarkänsla.
egentligen ville vi inte hem och sova efter east heller, men eftersom jag skulle jobba hade vi inte så mycket till val. jaja.. en annan gång helt enkelt.

nu har jag äntligen skrivit klart min norrtäljeartikel, gjorde det samtidigt som jag fick en hjärtattack till gossip girl. jag både skrattar, gråter och hoppar i soffan här hemma fast jag är alldeles ensam. det är så bra. nu ska jag se söndagsfinal i bb och inte äta godis. jag står emot mitt sockersug och är ganska stolt. och som waccis just skrev - herregud det är ju på väg att bli sommar! very true. nu får man skärpa sig.


sleep tight to this


det här är min älsklingslåt att ha i öronen när jag reser långt. i bilen, på bussen, på flyget.. och jag kan ha den på repeat flera timmar i sträck utan att tröttna. jag är lite knäpp när det gäller musik och att lyssna på samma låt några gånger för mycket. men det är någon sorts trygghet i det. man vet vad man får.



jag har varit rödvinssugen hela kvällen, men eftersom jag har magkatarren from hell just nu har jag tvingat mig själv att avstå. det fick bli vaniljyoughurt med chokladbitar i framför big brother istället.
men imorrn blir det både wine and dine tillsammans med favvosara efter jobbet. vi ska till caliente och smaska i oss massa tapas. kan någon sätta min jobblördag på snabbspolning tack?


en busschaufför, en busschaufför..


det blev norrtälje tur och retur idag med. det känns nästan lite som att jag bor där nu. och det jag inte visste om staden innan vet jag nu, jag hittar som i min egen lägenhet!


jag med återfunnet favoritskärp.

intervjun jag skulle göra gick smidigt, men sen hade jag råkat glömma mitt älsklingsskärp på bussen på ditvägen och var tvungen att ta en omväg med ännu en busstur ut till bussgaragets hittegodsavdelning och tillbaka. och där låg skärpet snällt och väntade på mig tack vare en uppmärksam busschaufför. tack!

dagens upptäckt:
busschaufförerna i norrtälje är sjukt trevliga och serviceminded. det måste vara den trevligaste yrkesgruppen som finns. nästan så jag vill sadla om till busschaufför jag med, men bara i norrtan isåfall.

hört på 676:an (norrtäljebussen):
"nu får du väl ändå ta och kamma till dig, för helgonets bönkorvar!" ehh, va..?

nu ska jag fira fredagkväll. jag ska ha alldeles ensam-kväll, nen det gör inte så mycket just idag. jag ska börja med att äta ett ägg och sen gå ut på långpromenad. måste lapa i mig det sista av solen innan den går ner, för sen jobbar jag hela helgen och då blir det definitivt ingen sol. men det överlever jag. money is everything, iallafall för tillfället.


nää..


nu orkar jag snart inte stå emot längre. jag är trött på mina korta glesa små hårstrån. i miss my extensions! saknar dem så mycket att det faktiskt gör lite ont.. nu är jag väldigt nära att ringa holland hair och boka upp en tid, fattig student eller ej!



foto: filip johansson

nu ska jag lägga mig och sova gott, för det gör man med lite vin i kroppen.


perfect wednesday


magdis och jag har firat lillördag på paus. så mysigt!
i wanna be rich and famous så jag kan äta ute varje dag.



nu är jag tillbaks i soffan här hemma och har slagit på efterlyst. förstår inte varför jag inte bara kan låta bli att titta på det när jag redan är så himla mörkrädd...

förresten fick jag faktiskt ett sms imorse.. =) stort grattis till emma som blivit mamma för andra gången, så glad för er skull!!


keep going


min tripp till norrtan gick bra. muntrade upp min bussresa med lite godis och fick världens trevligaste bemötande i kommunhuset. nu har jag en tjock bunt med papper här bredvid mig i soffan, bara att börja bläddra och vaska fram mitt scoop. ha!

journalistyrket blir nog bra för mig trots allt. i´m gonna make it. om det nu var detta jag ville göra får jag väl se till att ta mig igenom det också, kan ju inte fly från allt så fort det börjar kännas lite jobbigt. och jag ska bli make up artist också, förr eller senare. sen ska jag jobba som både och, och det kommer bli hur bra som helst. det här ska jag påminna mig själv om nästa gång jag börjar vela. lär väl bli nästa vecka någon gång.. =)

nu ska jag sova, och hålla tummarna för att jag får ett bebis-mms senast imorrn. jag är så himla nyfiken. heja emma!


wannabe-journalist på vift! jag sitter på ...

img_3962 (MMS)

wannabe-journalist på vift! jag sitter på bussen mot norrtälje för att lösa en skoluppgift vi fått. ska besöka kommunen och gräva i deras postarkiv efter något som kan förvandlas till en nyhet. jag känner mig en aning osäker, men det här är nog väldigt bra för mig. nu får jag känna på lite om det här yrket är något för mig eller inte.. snälla ni, håll tummarna för att jag hittar en bra nyhet!


runaway


behövde ett litet uppryck förut, så jag förde över lite pengar till mitt shoppingkonto och åkte till kista för att köpa tillbaks mitt goda humör. jag slog till på min favoritfoundation från bareminerals, hårvitaminer och mörk choklad med mint. jag blev väl inte överlycklig, men iallafall lite gladare än innan. good.


bästa uppfinningen i sminkväg!


så här ser en förvirrad tjej ut



precis, som jag.

tänkte att min plötsliga skoltrötthet skulle försvinna under den här veckan, men efter idag är den bara ännu större. vet inte om det är för att jag överanalyserar?
andra kanske gör så att de kommer på något de vill bli, söker utbildningen, och sen om de kommer in hoppar de på tåget och tänker inte mer på det. själv frågar jag mig hundra gånger per dag om jag verkligen är på rätt spår, och sista tiden har min magkänsla varit väldigt tveksam till det...

usch. självklart tänker jag inte ta något impulsbeslut och hoppa av imorrn, men jag oroar mig för att det ska sluta så. jag har testat så många olika saker nu, men varje grej har känts fel. och varje gång jag upptäcker det blir jag liksom lite mindre. det är jobbigt att inte hitta rätt.

är jag onormalt kräsen eller finns det helt enkelt ingenting för mig ute i världen?


2 seconds of fame


har faktiskt varit med på tv idag också, som statist i stockholm - båstad. syntes i rutan i hela två sekunder, ungefär.. =)




jag och bruno mars


åh vilken mysig söndagkväll vi haft. kaffe, kladdis och gossip girl i soffan hemma hos sw och jocke var en perfekt avslutning på veckan. tack för ikväll snällisar.

nu har jag gått igenom min vanliga söndagsritual här hemma, duscha och göra hårinpackning samtidigt som jag städar badrummet, och avslutar med fotskrubb och ansiktsmask. fresh and ready for a new week!
fick en dos av överskottsenergi nyss och förvandlade mitt cirka fyra kvadratmeter stora vardagsrumsgolv till dancefloor. jag har dansat och sjungit till grenade, och om folk skulle se mig skulle de nog tycka att jag var ganska konstig. mina grannar tycker definitvt det redan..



i would die for you baby, but you won´t do the same.

bäst!


dagen efter-seg


men ändå på bra humör.

det blev en bra lördagkväll den här veckan också, även om jag missade det mesta av förfesten som vanligt. elins lägenhet var jättefin och låg nära t-banan, och det är nästan det som spelar in mest om jag gillar en lägenhet eller inte.. =)
sen festade vi vidare på hotellet och jag var vaken nästan ända tills solen gick upp imorse. jag gillar verkligen kvällar som inte blir som man planerat, som inte är exakt som alla andra.

men nu hinner jag inte sitta här mer, för jag ska hem till sara och jocke i bromma. där finns det kaffe, kladdkaka och glass och jag måste skynda mig dit innan det tar slut!


utan stödstrumpor får man gnälla


jag glömde sätta på mig mina stödstumpor när jag skulle till jobbet imorse. nu efter att ha stått upp sju timmar i sträck är mina fötter och vader alldeles svullna och jag har ont i knäna och ryggen. jag känner mig som (eller kanske är) en utsliten gammal tant. nu törs jag knappt ta av mig byxorna av rädsla för att upptäcka ett åderbråck, för det kan man få om man står upp för länge utan stödstrumpor.

men det blir ingen vila för tanten, för nu ska hon duscha, locka frisyren och dra på sig partystassen. och pressa ner sina utslitna stackars fötter i högklackat. inflyttningsfest och utgång står på lördagkvällens schema. ingen rast och ingen ro!


minnesstund


jag har haft en jobbig men bra fredagkväll.
jag och några klasskompisar från norrtälje har varit på minnesstund för vår lärare som gått bort. det kändes lite konstigt att vara tillbaka i klassrummet igen och gå förbi huset där vi bodde, det var så länge sen men ändå inte. och jag blev så berörd av att lyssna på talet och se massa gamla bilder. och arg, för livet är så fruktansvärt orättvist. och skört. jag har blivit påmind om det lite för många gånger det senaste året.

när vi kom tillbaka till stockholm satte vi oss på paus vid st eriksplan och drack ett glas vin och åt lite vitlöksbröd och oliver. det var mysigt, och fick mig på bättre humör igen.

nu ska jag sova, för imorrn är det work work som gäller.
men jag ska titta en extra gång på schemat innan jag ställer klockan, för man vet ju aldrig...


sommar. foto: klas falk


sol, please come back


vaknade upp av att solen sken in genom fönstret imorse, bästa sättet att vakna på.
så jag studsar upp ur sängen, äter en snabb liten frukost och börjar klä på mig promenadkläder. men precis när jag snörat på mig skorna ser jag att det blivit väldigt grått ute. väldigt väldigt grått. och det regnar. vilken besvikelse. så det var bara att ställa tillbaka skorna på hyllan igen.

=(

ja.. nu fick jag ju iallafall en anledning att städa och sortera lite papper här hemma. jättekul. hade förresten smörjt in ansiktet med spf 30 för att jag är så rädd för rynkor nuförtiden. vilket skämt. nu får jag gå omkring här och städa och lukta kokos istället.


livskris och chokladbollar


lottas lägenhet var glänsande fin och alldeles nybyggd. det var inte alls jobbigt att ta sig ut till lidingö så lotta behöver inte oroa sig (eller det kanske är just det hon ska..? haha) - jag kommer inte dra mig för att komma på besök!

vi har ätit god mat, delat en flaska vin och gjort chokladbollar. och pratat i telefon med en saknad vän hemifrån nyköping. det ska faktiskt bli mysigt att få komma hem lite nu i påsk. en ledig helg, och bara få vara med mamma och pappa och vänner man träffar för sällan.

en bra kväll alltså, men så fort jag satte mig på bussen mot ropsten kom livskrisen ifatt mig igen. fy vad det är jobbigt att vara så här velig. och troligtvis skulle ändå ingenting bli bättre om jag hoppar av utbildningen och börjar göra något helt annat, för så här känner jag jämt. vart jag än är längtar jag alltid bort. jag är nog helt enkelt en rastlös själ. en vilsen människa.
jag önskar att jag bara kunde hitta något som känns rätt till hundra procent. hundra procent hemma. då hade jag stannat där för alltid och aldrig mer gnällt över något, ever.




här är min frisyr från igår. kände att jag...

img_1473 (MMS)

här är min frisyr från igår. kände att jag ville föreviga den på bild innan jag var tvungen att slita ur alla hårnålar när jag gick och la mig. jag har haft en liten livskris i skolan idag. eller framtidskris kanske man ska säga. jag undrar om journalist är rätt för mig trots allt. mitt vanliga veliga jag har alltså dykt upp igen. usch, ibland är det faktiskt ganska jobbigt att vara linnea. nu sitter jag på bussen ut till lidingö. jag ska hälsa på lotta i nya lägenheten, och det blir nog bra att få tänka på annat än min framtid för en stund.


bara ett inlägg till...


sen ska jag sova.
kände bara att jag måste lägga upp britneys nya video. like med stora bokstäver.



den röda dräkten var kanske inte supersmickrande.
men hennes hår hade jag nästan kunnat döda för. helt perfekt.


i don´t wanna dream about all the things that never were


hemma.
fotandet tog verkligen hela kvällen, men det gjorde absolut ingenting för jag har haft superkul. make up artisten mirja var hur trevlig och proffsig som helst, och det är alltid roligt att fota med niclas. tack för ikväll båda två!


det är lyx att bli sminkad. helst skulle jag vilja ha en egen mua här hemma varje dag.

fick en liten chock nu när jag kom innanför dörren, för det såg ut som att en bomb exploderat här hemma. jag var jättestressad när jag åkte hemifrån och slet ut varenda plagg från garderoben och byrån i jakt på det jag skulle ha på mig. så nu ligger det kläder, skor och skolpapper slängda över precis hela golvet. det är svårt att hålla välstädat på 22 kvadrat. bara man lägger en enda liten grej på fel ställe ser det jättestökigt ut. nu är det ju visserligen inte bara en grej som hamnat på fel ställe, men ni förstår nog. 

nu ska jag försöka komma i säng, med alldeles för mycket kaffe i kroppen. vi får se hur det går.


student


idag känns som en väldigt grå dag. både om man tittar på vädret och på mitt humör. ibland känns verkligen allting meningslöst. jag undrar vart jag egentligen är på väg. ingenstans känns det som ibland, speciellt när man stannar upp och tänker efter. kanske är det bäst att bara låta bli med det...

nu ska jag sätta mig på t-banan mot gullmarsplan. där ska jag bli upphämtad för att åka iväg och bli sminkad, hårfixad och fotad till ett reklamblad för make up artisten. studentska ska jag bli iordninggjord till, och jag kände mig väldigt hedrad bara över att bli tillfrågad eftersom det faktiskt är snart 8(!!!, känns som igår!) år sedan jag tog studenten på riktigt. så att jag fortfarande kan få spela 19 känns bra.



hittade den här bilden från min egen student. minns att jag var missnöjd med precis allt den dagen, håret, sminket och framförallt kläderna. och ögonbryn hade man visst inte alls på den tiden...
så det är tur att jag får en chans till att göra om det nu. så kan jag visa de nya bilderna för mina barn sen och låtsas att det är de riktiga.


tisdagslycka


tv11 is back och jag kan titta på bb igen. yey!
com hem-killen kunde inte förstå att folk ville se big brother nuförtiden, och han ville inte låta sig övertalas om att börja följa det. men huvudsaken är ju att jag får se, nu börjar allt bli som vanligt här hemma igen och det gillar jag.

har förresten powerwalkat i nästan 2 timmar idag. jag älskar min nya promenadrunda som maja har visat mig. med sol på himlen och musik i öronen skulle jag kunna gå nästan hur långt som helst.

puss och sov gott. innan jag själv får gå och lägga mig måste jag läsa igenom och analysera en sportartikel i svd. jaja. allting kan ju inte vara kul med att gå i skolan.




we´re going all the way up


den här kvällen är ingen lyckokväll. min tv11 är fortfarande spårlöst försvunnen och verkar inte ha några planer på att dyka upp igen. och det funkar fortfarande inte att se bb på play. skit. jag är ju så nyfiken. som tur är började glamourama idag, så jag fick åtminstone en liten dos av dokusåpa. i´m addicted.

sen har jag letat lite boende på åland. jag ska ju dit och ha praktik på ålandstidningen under två veckor i maj, men det ser dock inte heller speciellt ljust ut. gick in på visitaland.com och tänkte att jag skulle hitta något bra. överst på sidan läste jag detta: "i mariehamn finns många boendealternativ att välja mellan – allt från tält på camping till lyxigaste hotellrummet." efter en snabb titt på prisnivån känns det som att det lutar mot just tält på camping. usch, jag vet verkligen inte hur jag ska lösa det här.. varför har jag hamnat i en sån här krånglig sits?
om någon av er känner någon på åland som har tänkt hyra ut sin lägenhet under ett par veckor i vår - kontakta mig!  

efter kvällens motgångar känner jag att jag är värd choklad. mycket choklad.
tack gud för marianne.




solpromenad!



sun, lovely ♥ stockholm är så fint.


min långa skugga.


hår och magrutor


det är måndag och första skoldagen för veckan är avklarad. en väldigt skön sådan också. och imorrn är jag ledig igen. jag älskar mitt liv som skoltjej! nu hoppas jag att resten av veckan går lika snabbt, för jag har redan börjat planera vad jag ska ha på mig på lördag när vi ska ut. undrar om jag någonsin kommer tröttna på att festa och börja stanna hemma med chips och dipp varje lördagkväll. jag tror faktiskt inte det, inte än iallafall.

nu åker träningsskorna på, för jag ska ut på en lååång powerwalk.
maja är min inspiration, och målet är att vara lika fast och vältränad som hon lagom till sommaren. det är ett högt uppsatt mål, men jag ska iallafall försöka.
långt hår och magrutor, om jag lyckas med både och kommer jag vara fruktansvärt stolt över mig själv.


foto: billy bob

om det här håret hade varit äkta skulle jag vara lycklig varje dag.
livet är så himla orättvist när det gäller hår!


gräddbakelse

 
jag sitter uppe och gör ingenting, men kan ändå inte komma mig för att gå och lägga mig. det är så dumt och jag vet att jag kommer ångra mig imorrn när min regnskog börjar spela klockan åtta, men jag är så himla rastlös. och jag kommer alltid på massa saker jag måste göra på kvällarna.

har fått mina brudbilder från tallee idag, och här är några av dem. så bra att jag fått min lilla dos av bröllop, nu behöver jag inte stressa över sånt. sen kanske det inte är precis den här stilen jag hade valt till mitt eget, men det är en annan sak.. =)
hade jag fått välja skulle jag gifta mig i en tunn vit sommarklänning i solnedgången på en strand i thai. eller möjligtvis i las vegas. men innan jag funderar vidare får jag nog fortsätta min jakt på brudgummen. och det är ingen enkel jakt ska sägas.




foto: tallee savage


vi drar till fjällen?


gud vad den här helgen har försvunnit snabbt. hejdå lediga helg.
det är verkligen ingen mening med att jag är ledig på helgerna, för jag sover ändå bara.
maja har varit här några timmar och jag försöker övertala henne om en fjällentrip. det går sådär. men åh vad det hade varit mysigt, jag kan riktigt se oss sitta i toppstugan och dricka varm choklad med vispgrädde. och susa ner för svarta backar på våra blades med massa zinkstreck på kinderna. maja - please..?!

nu är jag på ganska dåligt humör. min tv11 har väldigt mystiskt och plötsligt försvunnit, och när jag skulle se big brother på nätet istället funkade det inte. så ingen veckofinal för linnea.

=( =( =(



en till bild på oss från igår. man kan se att sw's kamera ger lite bättre kvalitet på bilderna än min iphone...


igår


jag hade en jättekonstig dag igår. när jag kom inspringandes till jobbet tre minuter i elva och försökte logga in så funkade det inte. tryckte på "in"-knappen hur många gånger som helst, men det hände inget. och det berodde på den lilla detaljen att jag inte stod inskriven på schemat. jag hade alltså min första lediga lördag på a long long time, och så utnyttjade jag inte min sovmorgon. snopet.
blev så sur så jag gick hem och la mig igen, och sov ända till halv fem. så där försvann hela min lördag.

sen var vi på världens mysigaste middag hemma hos en av mina kollegor, fick en underbar trerätters och drack aningen för mycket vin... sen gick sw och jag ut och gjorde stan. tittade först in en stund på soap och fick partyhumöret stulet av den otrevliga långhåriga mardrömsvakten där. skaffa ett annat jobb om du är så himla bitter tycker jag. efter en stund på dansgolvet bytte vi ut soap mot anglais. där var det trevligare.


ljuset var en aning rött inne på 101.. vi med.

sen avslutade jag natten med karaoketävling.
behöver väl inte ens säga att jag var den blåa..? =)



idag mår jag fruktansvärt. ska snart hoppa in i duschen och göra hårinpackning och ansiktsmask. allt för att fräscha till mig åtminstone så gott det går.


jag och min bästa är på en supermysig midd...

img_4307 (MMS)

jag och min bästa är på en supermysig middag med jobbet. vi har fått ren och äkta champagne, och snart ska vi ut och göra stockholm osäkert!


inside out


nu ska jag springa iväg till jobbet med alla mina kassar fulla av kläder och smink.
jobba några timmar, sen middag och fest. finns det något bättre än lördagar?

ni som är lediga kan få roa er med att lyssna på världens bästa låt hela dagen.
jag har haft den på repeat i snart en vecka nu, men kan bara inte tröttna på den!




you touch me and it’s breaking me down




fredagkväll är lika med biokväll. iallafall just den här fredagen.
tilde och jag har sett "hur många lingon", och jag har ätit så mycket godis att jag nog kommer vara mätt för all framtid. filmen var mysig och precis en sån film jag behövde just idag. en lyckad kväll med andra ord.

nu är jag supertrött och vill bara sova, men det går inte än tyvärr.
jag måste bädda min säng med rena lakan och välja ut partykläder till imorrn.
det är alltid ett dilemma när man ska iväg på fest direkt efter jobbet på lördagarna. jag har så svårt att välja ut vad jag ska ha på mig så långt innan, man vet ju inte vad man kommer känna för just då. hmm.. problem problem problem.. =)


jag trotsade vädret


och gick världens längsta promenad från götgatan och ända hem.
exakt en timme tog det. heja mig! och det var skönt trots att det var regnigt.
sen har jag roat mig med att göra små styrkeövningar på min lilla träningsmatta, så nu är jag definitivt värd helg och allt vindrickande det innebär!


skitväder


på min lediga dag. vilken besvikelse.
till väderguden: gör om, gör rätt!
jag ska ut på långpromenad och vill använda mina solisar.
men idag är det tyvärr sunglasses off.

jag har tänkt hälsa på b en sväng på hennes nya jobb. spännande!
och ingen shopping, för jag ligger redan typ på minus trots att jag inte ens betalat månadens räkningar. känns bra. sen ska jag traska hela vägen från söder hem till mig. om jag klarar av att trotsa vädret utan att få psykbryt dvs. det är det värsta jag vet när det är saker i luften som man varken kan kalla snö eller regn. då hjälper det ju inte ens med paraply, för det blöta är överallt.

jag vill åka utomlands nu. eller nej, jag vill flytta utomlands.


älska drömhus

 


jag fick en liten flashback och fick den här låten i huvudet. min favoritlåt för länge länge sen, åh vad drömhus var bra.

men nu ska jag sova. godnatt.


RSS 2.0