nyårsafton!

 
min jul hemma i nyköping blev väldigt mysig och väldigt lugn. det mesta julfirandet blev inställt av olika anledningar, så förutom lite juldagsfika hemma hos mormor och morfar satt jag mest hemma i soffan hos mamma och pappa och åt choklad. inte mig emot det minsta lilla.
 
djur- och familjemysjul.
 
nu har en hel vecka gått och det är redan årets sista dag. jag har sovit länge, trängts bland alla andra nyårsmänniskor inne på maxi och letat ingredienser till snittar, och nu är det bara det roligaste kvar - fixandet av mig själv. lösnaglar och fransar ska på, hår ska lockas och klänning ska väljas. sen ska vi ha ett litet nyårskalas hemma hos c. känns som ett bra avslut på ett bra år.
 

god jul


det är julaftonseftermiddag och jag borde vara hemma i nyköping och ha familjemys för länge sen, men istället har jag precis avslutat ett jobbpass och sitter på centralstationen och väntar på tåg. så tråkigt, jag vill hem nuuuu.

tur att det åtminstone finns kaffe och hallonyoghurt medan man väntar. inte i espresso house-klass förstås, men det får duga ändå för i dag.

 

 


magsjuk

 
ja, jag som annars brukar ha turen att slippa bli sjuk har drabbats av en väldigt seg och ovanligt långdragen magsjuka. sen natten till i söndags har jag legat här hemma och mått dåligt, och är alltså nu inne på min fjärde sjukdag. så tråkigt!
 
och framförallt är det tråkigt när man tänker på allt man missar - det som pågår ute i den "verkliga" världen där utanför. att jag blev tvungen att sjukskriva mig från jobbet i söndags och förlora en hel dags ob-lön vill jag inte ens tänka på. och förutom pengar har jag gått miste om att göra ett tv-reportage från hammarbybacken med bella, testa glöggsorter till vårt skolprojekt (sasongvinter.wordpress.com - alldeles nyuppstartad och än så länge ganska tom, men besök den gärna ändå!) och i kväll hemmamys och julklappsbyte med m & b. jag hade verkligen sett fram emot alla inplanerade saker den här veckan, så det känns så surt att istället få sitta här hemma alldeles ensam och bara må illa.
 
och så saknar jag förstås c som jag inte sett sen i lördags morse. väldigt mycket.
 
men trots att allt är ett elände har det faktiskt funnits små ljusglimtar den sista tiden. som till exempel det här:
 
hemleverans av magsjuke-kit till dörren med extra blommor och choklad. precis vad som får en sjukling på lite godare humör.
 
världens godaste middag på grill i fredags kväll för att fira annas födelsedag. om ni ska äta på grill rekommenderar jag verkligen tonfisken, den var himmelsk!
 
och det sista jag gjorde innan magsjukan bröt ut, lite vin i en mysig hotellbar med söta vänner. jag har verkligen blivit en rödvinsälskare, det är så mysigt att dricka speciellt nu när det är kallt ute.
 
nu ska jag försöka få lite skoljobb gjort. har varit väldigt dåligt med det nu när jag varit sjuk, och det är väl lika bra att ta tag i det så fort jag kan så jag slipper ha det i huvudet sen under juldagarna.
 

kallt överallt

 
inte nog med att det är så fruktansvärt kallt ute och även inne i min lägenhet, nu har tydligen termostaten i mitt kylskåp gått sönder och förvandlat alla mina stackars kylvaror till djupfrysta.
 
frukost: fryst fil och kaffe med ismjölk. precis vad man är sugen på en kall vinterdag...
 
som tur är hade jag lussebullar hemma, så nu fick jag en anledning att vara onyttig även i dag.
 
godingarna från mitt och saras julbak i måndags.
 

en ny väska och annat viktigt

 
den här veckan har varit en väldigt bra vecka. har gjort massa mysiga saker, sluppit stressa så mycket och dessutom köpt en ny partyväska som jag älskar.
 
min nya lilla party-michael kors!
 
har julpysslat lite med c och druckit massa glögg...
 
..och sett på snökaoset genom fönstret. hade turen att vara ledig i onsdags då det stormade som mest, så höll mig inne nästan hela den dagen.
 
pälsmössan fram ur garderoben!
 
mysig magdis-kväll med vin och drinkar på east och anglais.
 
och en underbar frukost med nybakat bröd hemma hos maja.
 
nu ska jag ta med mig liten och åka hem till c och laga mat. lördagsmys here i come.
 

back on track

 
i alla fall för stunden.
 
i dag är det första advent och jag har firat genom att gå upp tidigt för att äta gofrukost på scandic sergel plaza med waccis. sjukt mycket folk och vi fick köa i minuter bara för att lyckas komma åt en varsin ostskiva, men när vi till slut hade lyckats fylla tre tallrikar var och satt oss till bords var det himmelrike. frukost är verkligen dagens bästa måltid (förutom efterrätt då..), och speciellt om det kombineras med massa kompisprat.
 
 
nu ska jag försöka somna väldigt snart så att det snabbare blir måndag. i morgon väntar en skön dag med bara en timmes skola mellan elva och tolv, väskköp, telefonspanande och yoga. och så ska jag äntligen få träffa c som har jobbat natt hela helgen. mys!
 

smått som kan göra ens dag

 
 
vad vore livet utan små söta läppglans?
väldigt trist om jag får spå.
 

RSS 2.0