keep walking


jag botade tristessen med en nästan två timmars snabb promenad. skönt, motion är alltid positivt. och nu känner jag mig lite bättre.


det är så himla varmt ute att man inte tror det är sant. jag ville bara ta ett skutt från berget och hoppa ner i båten. jag vill åka ut på sjön. man ska inte vara på land när det är så här underbart väder.


tshirtväder = lycka. nu önskar jag bara att det här får hålla i sig. helst ända fram till september. isåfall ska jag aldrig mer klaga på någonting.

undrar förresten varför man säger att man rensar tankarna när man rör på sig. jag tycker bara att de trasslar in sig ännu mer när har så mycket tid att tänka. jag tänker på allt som varit, allt som är nu och hur framtiden kommer bli samtidigt som jag lyssnar på hög musik. jag skulle absolut inte kunna säga att jag fått någon ordning och reda i huvudet efter den här promenaden.


pigga upp mig!


jag hade inte behövt oroa mig för att inte kunna sova igår. jag somnade samma sekund som jag la huvudet på kudden och vaknade inte förrän vid ett idag. så det är fortfarande förmiddag för mig nu.

första dagen av ledighet och jag är redan uttråkad. vad ska man göra en ledig dag egentligen? på min to do-list har jag visserligen fyra saker som inte är överstrukna än, men just nu är jag inte sugen på några måsten. jag vill göra något som är roligt. tips mottages tacksamt!

helst skulle jag vilja åka på minisemester till värmen, boka in mig på ett lyxigt spa eller gå på dejt. ja, en dejt hade faktiskt piggat upp. få fixa mig lite och gå ut och dricka vin någonstans. kanske dags att logga in på spraydaten igen, även om den oftast gjort mig besviken innan.

annars får jag väl satsa på denna kille. hittade den här lappen på anslagstavlan i skolan igår.




lyckades knipa sista adressen, så kanske..


spend some time


jag sitter uppe och funderar på om det ens är lönt att gå och lägga sig i natt. har haft jätteont i huvudet hela dagen och har sovit från i eftermiddags fram till halv tio. det blir så konstigt när man gör så, kroppen fattar ju inte om det är morgon eller kväll. lyckligtvis är jag ledig imorrn iallafall. och i övermorgon. och på torsdag. och fredag. vad ska jag göra med all ledig tid? det är nu man skulle haft en drömprins att åka iväg på minisemester med. nu får jag roa mig själv i stockholm istället.

har varit på en rättegång idag också, för en artikel vi ska skriva i skolan. tänkte att det skulle bli spännande, men det var bara sorgligt att lyssna på. det handlade om en jätteung kille som hade hamnat snett och jag blev tårögd flera gånger medan vi satt där. livet är så himla orättvist.

fick förresten godkänt på båda tentorna. jag trodde inte det var sant eftersom det kändes så sjukt dåligt när jag gjorde dem. måste haft en liten ängel på min axel som viskade rätta svar, för det var flera saker jag bara chansat på som jag fick poäng för. så skönt att få slippa tråkigt omtentaplugg och bara få koncentrera mig på sommar istället. sommarlov here i come!


lyckan i livet




yes it is. och ännu större lycka är det att upptäcka att man har ett avsnitt kvar att se direkt efter. nu har jag sista tvätten i torkskåpet och blondering i håret. sen ska jag, nyduschad och blond, sova i alldeles nytvättade och goa lakan. jag är redo för en ny vecka!


äntligen hemma


som jag längtat efter denna söndagkväll. nu börjar min helg.
jag ska tvätta, tona håret, göra köttfärssås och se gossip. allt på samma gång, nästan.

och ta hand om min nyöppnade affär förstås, fashionstory. jag vet att det är fruktansvärt löjligt, men sen jag började spela i förrgår kan jag inte sluta. jag har klädkollektioner och butiksinredning i huvudet hela tiden. så roligt att jag nästan blir sugen på att öppna klädaffär på riktigt.




jobbar jobbar jobbar. dagen började med år...

img_5729 (MMS)

jobbar jobbar jobbar. dagen började med årets surkund nummer ett, men jag låter mig inte nedslås utan har leendet på topp. tänker jag fortsätta med ända till klockan slår 17.


nöjd



god mat, gott vin.


bästa systern.

väldigt bra kväll. åt en himmelsk efterrätt också, men den hann jag inte med att fota innan den blev uppäten. nu ska jag sova. imorrn jobbar jag sista dagen för den här helgen (såklart, eftersom det är söndag), och sen väntar en superlugn vecka. skönt!


hard hard work


oj vad jag jobbar. jag mindes knappt hur det var. jag har stirriga ögon och värkande ben efter en och en halv dags jobb, men det är det värt. jag samlar liksom kronor och ören nu för att slippa svälta i juli.

nu ska jag samla lite kraft, kasta på mig lite smink och möta upp maja på vapiano. pasta och vin står på matsedeln. exactly what i need.


efter världens längsta dag landar jag i ma...

img_3000 (MMS)

efter världens längsta dag landar jag i magdis soffa med en himmelsk middag framdukad. tack tack tack!


dagens räddning? jag lider av akut trötthe...

img_1088 (MMS)

dagens räddning? jag lider av akut trötthet efter en riktig slitvecka och har för första gången i mitt liv fått påsar under ögonen. jag har aldrig sett det på mig själv förut (förutom när jag var liten och hade pollenallergi). hittade detta gratisprov i väskan. förhoppningsvis  piggar det upp litegrann så jag orkar sälja glasögon resten av dagen för det ska jag, mot gallerian med glatt humör.


avslutar dagen


med en pizza från pizzerian här bredvid. väldigt ovanligt för att vara jag, det är absolut ingen favoriträtt. men när jag äntligen kom hem från skolan hade maxi och allt annat redan stängt, så då kände jag att pizza var ett bättre alternativ än att svälta ihjäl.

har suttit i skolan nästan fyra timmar och redigerat radioreportaget jag gjorde med b igår. fyra timmar, och ändå blev det sjukt amatörmässigt. linnea plus radio är tydligen ingen bra kombo. jag har ingen radioröst, ställer dåliga frågor och är inte alls bra på att redigera. imorrn ska vi lyssna igenom reportagen och sen är radioveckan slut. det känns väldigt lagomt.

nu ska jag se ett avsnitt gossip och sen kasta mig i säng. jag mår fortfarande konstigt och fattar inte hur jag kunde dricka så mycket igår. omoget och oansvarigt. men roligt hade vi och det är väl det som räknas i slutändan.




åh..


jag har vaknat upp med tandvärk, huvudvärk och lite ångest. att åka in till skolan för att redigera radioreportage känns extremt olockande just nu. usch.




klassfest it is. jag kommer vara trött imo...

img_7088 (MMS)

klassfest it is. jag kommer vara trött imorrn.


effektiv onsdag


oj vad jag kan hinna med mycket bara jag vill.
idag har jag gjort nästan tusen saker, bland annat varit på casting för en reklamgrej på casino cosmopol, gått ett varv på stan och köpt ännu en 99 kronorsklänning från hm. hur skulle man överleva utan hm? det undrar jag verkligen.
sen var jag hemma en snabbis och hämtade upp den smidiga radioutrustningen och åkte sen till en ekologisk mataffär på söder och gjorde intervjuer till mitt radioreportage. världens bästa b ställde upp som intervjuoffer, är väldigt tacksam för det! efter intervjuerna passade vi på att ta en ekologisk fika och testa lite peruker på en butik som låg bredvid. det visade sig att b var väldigt het i afro. själv kör jag på mitt ljusrosa hollywoodsvall.


en av de platser där jag trivs bäst - i provhytten.

nu ska jag vila en timme och sen fixa mig för klassfest. arborelius har fyllt år och det ska firas med vinkväll hemma hos tilde. jag älskar fester mitt i veckan. speciellt när det är sovmorgon dagen efter, vilket det är imorrn.


makes me happy




perfekta sommarlåten. den här vill jag gå ut och dansa till i helgen. otur bara att jag råkar jobba både lördag och söndag...


tisdags-tapas


på caliente med lotta. nu är jag mätt och nöjd efter kycklingfajitas, oxfiléspett, två glas vin och efterrätt. så här vill jag ha det varje dag.


finaste lotta.


och finaste cheesecaken.

(om ni undrar varför mina bilder är så suddiga är det för att jag alltid glömmer att ha blixten på. jag ska bättra mig!)


ingen radiopratare


jag har överlevt dagen trots tung bandspelare och fula kläder. har klippt ihop mina intervjuer jag gjorde igår till ett litet radioreportage, och får nog konstatera att det inte kommer bli någon radiostjärna av mig. jag har ingen radioröst, och dessutom ställer jag konstiga frågor. men jag får inte ge upp riktigt än. imorrn ska jag ut och leka radioreporter en gång till. men när jag är klar med det släpper jag nog detta, jag får hålla mig till skrivandet helt enkelt.

nu ska jag byta om och sen möta upp lotta på caliente. tapas here we come. och vin here we come. den här halvdåliga dagen är värd ett mycket bra slut.




detta ska jag tydligen släpa runt på hela ...

img_7464 (MMS)

detta ska jag tydligen släpa runt på hela veckan. irritation. jag har redan halvt ryggskott och ett borttappat tålamod. dessutom är jag väldigt missmatchad idag på grund av trasig torktumlare. den här dagen har inte alls börjat på bästa sätt.


ingen rast, ingen ro


jag fick alldeles för lite sömn natten till idag, och det lutar åt att det kommer upprepas i natt igen. det är inte lätt att vara en så busy woman som jag och ha massa viktiga saker för sig hela dygnet. som att sitta en timme framför fb, prova olika festoutfits (och samtidigt dansa till justin timberlake på mitt lilla vardagsrumsgolv), slaviskt gå igenom hela nelly.coms sortiment och sitta klistrad framför big brother.

har faktiskt hunnit med att hälsa på mini också. kramkalas. åh vad man saknar sin syster när man är ifrån varann för länge.

men nu ger jag upp och går och lägger mig. dröm så sött.


en trött linnea


första skoldagen har nästan haft ihjäl mig. världens längsta dag, vet inte hur många gånger jag hållit på att somna. men det har varit lite roligt också. kul att träffa klassen. och så har vi börjat med en radiokurs nu. har fått släpa runt på tung utrustning hela dagen och intervjuat folk om deras matvanor. kanske är det radiopratare jag ska bli? men isåfall kommer jag kräva lättare grejer att bära omkring på.

nu går jag ut och powerwalkar längs kanalen. jag behöver pigga upp mig och fixa formen till sommaren. det senare kanske inte kommer ske efter bara en promenad, men man kan ju hoppas. ibland kan jag bli så less på att behöva ha motion och äta rätt i huvudet varje vecka. det kunde väl räcka med att man levde sunt i någon månad och sen fick man behålla kroppen resten av livet. eller så borde det uppfinnas en tablett som gör att man blir snygg och perfekt på ett ögonblick. varför har ingen uppfunnit det?




justin




snygg trots gräsliga glasögon.


idag



vaknade som sagt upp och mådde fruktansvärt. ändå har jag utnyttjat min söndag på allra bästa sätt.




tillsammans med några favourites i humlegården. magdis, beth, waccis och jag har solat, druckit kaffe och lyssnat på justin timberlakes nya låt.


lovely day.

sen gick vi till hm på hamngatan och jag köpte (surprise!) ännu en ny bikini. efter det klämde vi oss ner bland resten av alla stockholmare i kungsträdgården och åt glass. perfekt söndag med andra ord.

nu har jag gossip girl-maraton hemma i soffan. hade hela tre avsnitt att ta igen, så nu får jag njuta i nästan tre timmar. ha!


igår


min första helg tillbaka i stockholm har bara svischat förbi, en topphelg har jag haft. i underbart solväder till på köpet. har inte ens hunnit blogga, så här kommer en liten update.

detta har hänt.



efter världens längsta sovmorgon, uppackning av resväska och en härlig powerwalk i solen bjöd jag hem jonna och sara på förfest. m och b kom förbi en stund också. en väldigt bra kväll. rosévin, godis och massa tjejprat slår aldrig fel.



sen begav waccis och jag oss ut i stockholmsnatten. vi började med att kika in på east där vi hade turen att bli bjudna på drinkar. sen styrde vi stegen till spy bar där vi dansade till halvbra musik och träffade många intressanta människor. bland annat kom det fram en äldre man till sara och ville att hon skulle kyssa honom i nacken. sara tackade vänligt men bestämt nej. sen fick vi champagne av en strippande kille, och kvällen slutade med att vi stod och mediterade ute i rökrutan. man kan nog säga att drickandet gick lite över styr. men roligt hade vi förstås, as always.

imorse vaknade två mycket slitna tjejer här hemma. vi kastade en blick på varann och sa "vi kan inte fortsätta dricka på det här viset". så nästa gång får vi nog dela på en flaska vin istället för att hälla i oss en varsin.
spy bar fick iallafall absolut betyget godkänt av oss. roligare än soap, som har sjunkit i våra ögon och nu ligger ganska långt ner på listan. men nästa gång testar vi något nytt igen.


glassmys i kungsträdgården med magdis, wac...

img_9890 (MMS)

glassmys i kungsträdgården med magdis, waccis och beth. lovely day, och snart intar saade scenen!


lyckans ost


när man har chans att handla taxfree ska man passa på. jag hade lovat mig själv att få köpa en ny parfym på färjan, men så fanns inte den jag ville ha. otur. men lyckan återvände, jag hittade annat att spendera pengarna på. en blick på denna och jag var kär.

juicy tubes - la petite collection

jag behöver väl inte ens säga att en linnea med fem nya lyxläppglans i händerna är en lycklig linnea? nej, jag tänkte väl.


lång dag


idag har jag gjort mycket. har skrivit så tangentbordet glött på praktiken eftersom jag var tvungen att avsluta allt jag påbörjat. hann ändå med att intervjua en sjöman och få gratisfika på en författarprisutdelning.
och förutom det har jag hunnit med att åka hem. jag är i sverige igen!


sa hejdå till hotellet imorse.


here we go again. väskan och jag kommer inte överens, den väger nog mer än jag. imorrn kommer jag ha träningsvärk. jag tror inte vi två kommer resa ihop igen.

vinkade hejdå till vackra åland.


och fick en ny frisyr på köpet.

efter båten hamnade jag på mardrömsbussen från hell. jag kan ärligt säga att jag verkligen inte gillar folk som dricker sig fulla på finlandsfärjor. det är äckligt! höll på att kvävas första timmen i bussen av allas ofräscha alkoholandedräkter. trashigare människor än de bredvid mig hade man fått leta efter länge. stilkod: träningsbyxor, fläckig reklam-tshirt, sandaler med ovårdade tår och mustasch med matrester i. och så massa barnskrik på det. jag hade lust att kliva av och ta en taxi istället. jag kommer nog aldrig få förståelse för människor som struntar i att sköta sin hygien. det är verkligen det värsta jag vet.

och med det sagt ska jag släppa ilskan och försöka njuta av att vara hemma. det är lite svårt när sanningen är att jag hade finare på hotellet... men imorrn ska jag iallafall sova ut. jag har nämligen en ledig helg. fem stjärnor av fem på den.


every time i try to make it better it´s only getting worse


världens bästa låt.
vet att jag brukar säga det ofta, men den här är verkligen den bästa.




städar städar städar


ja. ikväll har jag städkväll så jag får depositionen tillbaka imorrn. tomorrow last day.
det känns sorgligt! jag trivs så otroligt bra på praktiken och skulle kunna tänka mig att jobba kvar för alltid.


litet avskedsfika med rabarberpaj på bagarstugan. likadan kaffekopp som jag har hemma. känner att det blivt lite väl mycket mat- och fikabilder i bloggen på sistone. tur jag åker hem snart, för då blir det nog mest fil och flingor igen. inte så mycket att fota med andra ord.


åland just nu




jag firar onsdagkväll (eller natt, eftersom vi är en timme före) med det bästa av det bästa.


hemma efter kantarellshopping



hur sött? men vem döper egentligen sin mataffär till kantarellen? det är jättekonstigt.


tyvärr kommer jag inte igen. inte på länge iallafall.

titta förresten vad jag gjorde förut idag:

watch out åland säger jag bara, cause i´m on fire! äta ute ensam är min nya hobby.


good day


har haft en så himla rolig dag. födelsedagsintervjun med bh-kungen var fantastisk. jag hade kunnat sitta kvar och lyssna på honom hur länge som helst. nu måste jag bara försöka skriva ihop texten bra, så att det återspeglar honom precis som han var. det är nog det jag tycker är svårast.

nu ska jag gå och handla lite mat på en affär som heter kantarellen. så sött. det blir min sista mat, för imorrn är sista kvällen här. sorgligt och skönt på samma gång.


vänskap värmer själen som en varm dryck en vinterdag


den meningen är utskriven på ett papper och uppsatt på väggen på redaktionen. idag stämmer de orden så väl som aldrig förr, för jag saknar mina hemma-vänner. enormt!

till exempel de här.



och de här.






det regnar på åland


fy vad regn kan få precis allt att kännas tråkigt.

det här är ingen dag jag kommer minnas när jag blir gammal. har varit en ganska menlös dag på praktiken också. har suttit still framför datorn nästan hela dagen. skrivit färdigt artiklar och gjort telefonintervju. enda lilla ljuspunkten var att jag fick besöka ett fritids och titta på deras "sommar-os" på eftermiddagen.
men jag får nog roligare imorrn. på förmiddagen ska jag gå hem till en man som är känd som "bh-kungen" här på åland. han fyller 70 år och jag ska intervjua honom om hans liv so far. känns som att det kan bli en mycket spännande intervju. på eftermiddagen ska jag hem till en 14-årig kille och prata folkrace. inte linneas område, men det kan ju bli, who knows!

ikväll har jag varit på badet igen. finns liksom inget bättre att göra när det regnar. satt i bubbelpoolen så länge att jag blev ett russin. men blev såå himla avslappnad. sen satte jag mig i bastun med inpackning i håret. välgörenhet för mig själv.

och nu äter jag en massa godis framför fyra bröllop för att jämna ut simningen lite. för vem vill gå ner i vikt eller få en fastare kropp? nej, just det!


oeffektiv men glad


och glad är viktigast.

ikväll hade jag tänkt börja skriva på praktikrapporten vi ska lämna in när vi kommer tillbaks till skolan. känns som att det är lika bra att börja nu när jag ändå är ensam och varken kan ringa någon eller se mina favvoprogram på tv.

men det har jag inte gjort. istället har jag ätit upp nästan hela översta lagret av nk-mintsen och klickat hem kläder från nelly som absolut inte täcks av min studentekonomi. men jag ska ju bara prova. kanske inte behålla.. hmm, vi får se.

puss puss puss.


lovely day!


härliga måndag. idag har jag hunnit med allt detta.


druckit kaffe och haft cosmomys på lunchen. har inhandlat en peruk också, men den kan jag inte visa upp än. ska ha den på m´s födelsedagsfest i juni och tills dess måste den vara hemlig. men jag kan ge er två ledtrådar i stilväg - lil' kim och samantha i sex and the city när hon har cancer och går på en premiär. 


irrat omkring vid mariehamns färjeläger och letat svenska turister som ville svara på frågor och bli fotade till tidningen. tyvärr hittade jag bara två, alla andra var finska.


simmat hela 60 längder på mariebad. när jag kom hem kom jag på att jag hade en oöppnad nk-mints som jenny och maja hade med sig till mig i lördags. mina favoritpraliner i alla kategorier. en ask nk-mints = en leende linnea. nu gosar jag ner mig i soffan framför tvn och njuuuter.


var är han?


åh vad ensam jag blev när maja och jenny åkte hem. visserligen har jag varit ensam här ända från början, men när man väl fått smaka på kakan blir det så ledsamt när den rycks ifrån en...

jag led av ensamheten så mycket att jag loggade in på min spraydate som egentligen borde ha vissnat och dött eftersom jag loggar in så sällan nuförtiden. av fem nya meddelanden var en alldeles för ung, en skrev på svenska som såg ut att komma direkt från google översätt, två hade ingen profilbild och den sista har skrivit några gånger för mycket.

nu undrar jag, var träffar man egentligen den rätta? hur gör man?
och säg inte att det kommer hända när det är dags, för jag har väntat i åratal. hur länge ska man behöva vänta?
jag har träffat båda mina ex ute på krogen, den ena i nyköping och den andra på den glade viking i bulgarien. men í stockholm verkar den metoden inte funka. inte för mig iallafall, uppenbarligen. mamma brukar alltid säga att man inte träffar den rätta ute, utan troligare på en kvällskurs eller något liknande. och det är klart jag skulle kunna börja på en kvällskurs. men frågan är om jag verkligen skulle bli intresserad av en kille som frivilligt anmält sig till en buggkurs eller vill lära sig göra keramikvaser.
troligtvis inte.

nej, det här är väldigt väldigt svårt.
jag känner att snygg, sexig och singel för länge sen bytts ut mot singel, gammal och desperat.


söndagslunch på dinos




mmm mmm mmm.


nu har mitt helgbesök lämnat ön. jag saknar dem redan. har haft en så härlig helg och det har varit mysigt med lite sällskap.

nu väntar jag på att klockan ska bli tio så jag kan se ps i love you på fyran. det blir väl denna kvälls största händelse.


bästa kvällen


åh vad kul vi hade igår! jag vill inte alls åka hem nästa vecka, jag vill ha fler partykvällar på arken. alternativt ta med arken hem. det var länge sen jag hade en så rolig utekväll.


förfest framför eurovision.


hittade ett buggdansgolv på översta våningen.


´
träffade på två trevliga boys.. den ena hade dessutom läst min krönika =)


korvgörans. samlingsplatsen.


och till sist fick jag sätta tänderna i den omtalade don corvleone. den andra dagstidningen på åland hade tydligen haft nyheten på mittuppslaget, så hela kön stod och skrek "don corvleone, don corvleone!". haha. och den var god!

nu ska vi fixa iordning oss för en lunch på stan.


uppladdning




jag har tvingat ner mina gäster i varsin säng så att de ska orka festa hela natten. de har både jobbat, åkt buss, färja och buss igen idag, så jag har oroat mig hela dagen över att de ska däcka i soffan framför eurovision ikväll. men nu ligger de och snusar båda två så förhoppningsvis orkar de en festkväll på arken.
arken är mariehamns största uteställe. det ligger mittemot redaktionen så jag har spanat ditåt och längtat efter helg varenda dag sen jag kom hit.


snart är ensamheten slut


ingen sol på åland idag.
jag är glad ändå. jag ska gå den öde promenaden till mataffären ett par kilometer bort (sist jag var där mötte jag bara en enda människa på vägen dit) och köpa hem frukost så mina gäster blir nöjda imorrn. snart får jag nämligen besök. finbesök från sverige.


nytt beroende




har fått en ny favoritlåt. eftersom jag alltid har samma låt på repeat lyssnar jag bara på denna just dessa dagar. när jag kommer hem kommer jag tänka på åland varje gång jag hör den.

det känns lite jobbigt att tiden går så himla snabbt här. veckan har runnit förbi i rekordfart. halva tiden har redan gått och innan jag vet ordet av kommer jag vara placerad på färjan tillbaka hem igen. jag är inte riktigt redo för det än känner jag. jag behövde verkligen det här breaket, komma bort från min lägenhet, mina rutiner och mitt liv. lite healing. och nu menar jag inte att jag vill stanna kvar här för alltid, men lite längre hade inte skadat.


nöjesuppslag




jag har skrivit alla artiklar och krönikan till nöjessidorna i ålandstidningen idag!

nu är det lovely fredagkväll och jag sitter hemma och ska se några avsnitt av "så mycket bättre" på play. jag har hittills inte sett ett enda, så ikväll ska jag börja med magdalena graafs och linda lampenius avsnitt. till det ska jag öppna en miniflaska mousserande. är lite i valet och kvalet om jag ska springa bort till favoritkiosken mittemot och köpa en liten godispåse också.

kanske kanske.


watch me



i dit it again.

snart sitter jag troligtvis ensam och äter trerätters på lyxrestaurang också. men isåfall måste ni ingripa, för det hade ju varit mer sorgligt än självständigt.


kvällsarbete


klockan är tio över fem och jag sitter fortfarande kvar på redaktionen.
why? jo, jag har fått ett viktigt kvällsuppdrag och hinner inte hem mellan. jag ska gå på en energidag och lyssna på föredrag om lokalproducerade bränslen. och sen skriva artikel om det.

"lokalproducerade bränslen" sa mig absolut ingenting, så nyhetschefen fick förklara en stund för mig innan jag hängde med. jag fick uppdraget för att lära mig att ett jobb som nyhetsreporter går ut på att skriva om väldigt blandade saker, och inte bara nagelsalonger, sminkmässor och nöjeskrönikor som jag gjort de senaste två dagarna. han har förstås rätt. men jag ser inte fram jättemycket mot detta. utom buffén som ska serveras i pausen förstås. allt som är gratis är gott!


här är bilden som kommer vara vid min nöjeskrönika imorrn. jag skulle ljuga om jag sa att jag kände mig snygg, men på tidningspapper blir ju bilden lite suddigare. så det blir nog bra.



är du stolt över mig nu sw?




innan jag freakade ut över mitt uppätna bankomatkort förut idag var jag faktiskt ganska lycklig. och stolt. efter praktiken utmanade jag min rädsla att sitta ensam på ett café, tog mod till mig och beställde en kaffe och slog mig ner på närmsta uteservering. sw och jag har diskuterat så mycket om det där, så när jag skulle betala började jag skratta lite för mig själv för att det kändes så roligt. killen i kassan trodde nog jag var efterbliven.

men så här i efterhand var det faktiskt inte farligt, så jag är inte helt främmande för tanken att göra om det igen.


kris!


om jag grinade igår när jag kom hem är det ingenting mot hur mycket tårarna sprutade idag när jag kom innanför dörren. och det är absolut inte jag som är labil, det är mitt livsöde som står för den biten. varför har jag sån jäkla otur?

men jag ska börja med att berätta att jag haft en toppendag på tidningen, så ni inte blir oroliga. jag skriver och skriver och får till och med beröm. det är så skönt att höra att det man skriver duger, att det faktiskt hamnar i tryck efter bara några små ändringar, och sedan kan läsas av hela åland. jag är godkänd. det visste man ju liksom inte innan, så det känns helt underbart. idag har jag intervjuat en åländsk rockstjärna och varit på en sminkmässa. och imorrn ska jag besöka den nyöppnade (och enda) salongen på åland som gör konstgjorda naglar. ska bli så himla kul!

men nu till oturen. på hemvägen fick jag för mig att köpa en hamburgare i ett gatukök precis utanför min lägenhet. de tog inte kort så jag fick springa över till bankomaten (eller otto som det kallas här) för att ta ut pengar. och vad händer? jo, otton slukar mitt visa!! jag fick hjärtstopp när jag såg det hända. jag har inte en enda euro eller ens ett cent på mig, så bilder av en ihjälsvulten linnea dök direkt upp framför mina ögon. det är så typiskt att det ska hända nu när jag är här. hade jag varit i stockholm hade det ordnat sig på två röda, men nu är jag alldeles ensam och känner mig så liten och hjälplös.
ringde mamma och pappa och grät så mycket att de inte kunde höra vad jag sa, men till slut fick jag fram det och nu har jag fått en handlingsplan av pappa som jag ska följa imorrn. jag hoppas att det löser sig. verkligen.


boven i dramat. my worst enemy.


före/efter


här kommer förresten före- och efterbilder på bilderna jag la upp i söndags.
roligt att kunna se skillnaden, för den är verkligen stor.




man kan göra så mycket med retusch, bara man kan. skulle så himla gärna vilja lära mig att både fota och fixa med bilder själv. jag hade nog trivts bra bakom kameran. känns dock lite som att det är alldeles för mycket att lära sig innan man blir duktig, och jag vet inte om jag skulle ha tålamod med det. isåfall skulle jag helst ha börjat för flera år sedan.


ren och nytränad!



jag hittade fram. jag hittade rätt. mariebad is the place to be.


jag möttes av ett ekande tomt omklädningsrum och jag var nästan ensam på hela badet. men inte mindre välgörande för det, tvärtom. jag hade símbassängen för mig själv. väldigt skönt att inte behöva trängas med en massa långsamma farbröder.

efter simmandet testade jag på att bada ångbastu. det satt en stor skylt uppklistrad på dörren att den var gemensam för herrar och damer, och att man därför inte skulle glömma handduken. där tändes ett litet hopp inom mig, kanske skulle jag träffa the love of my life i en ångbastu? tänk vilken originell historia att berätta om på bröllopet. men bastun ekade lika mycket som omklädningsrummet och jag väntade förgäves.

jaja.. nu mår jag iallafall bättre än innan. älskar känslan i kroppen efter att ha tränat.


helt slut


bara för att jag skrev sådär i bloggen igår kom jag faktiskt hem och grinade idag. helt förstörd. men inte för att någon varit dum eller för att jag haft tråkigt, utan för att jag är så trött. hade jättesvårt att sova igår också. precis när jag skulle somna började en man prata jättehögt ute i korridoren, och han lät så himla arg. jag blev livrädd och trodde att han skulle bryta sig in i min lägenhet, och efter det låg jag med vidöppna ögon och stirrade ut i mörkret i flera timmar. med hjärtklappning. åh vad jag längtade hem. idag har ögonen gått i kors hela dagen.

nu ska jag leta fram min bikini och gå iväg och leta upp mariehamns badhus. jag behöver motion och välmående!


trött



fin powerwalkmiljö va? fina fina åland.

nu ska jag gå och lägga mig, vi ligger ju en timme före i tiden här, så klockan är faktiskt elva. och imorrn tänker jag vakna mer utvilad än vad jag var imorse.

jag kände mig trygg här i lägenheten direkt när jag kom hit, så jag trodde inte alls det skulle bli några problem att somna igår. men så fort det blev mörkt kändes det inte så tryggt längre.. massa konstiga nya ljud i kombination med en lite för vild fantasi var inget bra, och jag var vaken till och från hela natten.

jag hoppas på bättre lycka denna natt!


första dagen avklarad!


och det har gått hur bra som helst. dagen har svischat förbi, alla har varit gulliga och tagit hand om mig och allt jag fått göra har varit roligt, på riktigt. har till och med fått åka iväg själv med en fotograf på en intervju, och skrivit en egen liten artikel som kommer vara med i morgondagens tidning.
men jag ska egentligen inte säga för mycket. jag har bara varit där en dag och som alla vet har jag väldigt lätt för att ändra syn på saker och ting. så imorrn kanske jag kommer hem och gråter. men jag hoppas förstås inte det.


jag var ute i så god tid imorse att jag hann gå på en liten sightseeing bland alla stängda butiker och en tur ned till hamnen som ligger precis nedanför redaktionen. så fint, jag blir lycklig varje gång jag är vid vattnet.

nu ska jag äta nyponsoppa med grädde (så skönt att jag kan skylla på avsaknaden av stekpanna här för att få äta bara det jag gillar mest; yoghurt, nyponsoppa, kräm, glass...) och sen snöra på mig promenadskorna och ge mig ut på powerwalk slash upptäcktsfärd.

hörs snart, om jag inte irrar bort mig totalt dvs.


bilder!


underbara vatten. och underbara stockholm.
jag har fått ett gäng nya bilder som jag gillar mycket. sommar sommar sommar!





fotograf: clarence v, grafiker: jonna h

jag gillar verkligen retuschen, har väl aldrig haft så slät hud i hela mitt liv förut =) ska lägga upp en före- och efterbild sen så ni får se skillnaden.

nu ska jag läsa lite i ålandstidningen för att förbereda mig inför mitt arbete imorrn, sen krypa ner i sängen som jag hoppas är skön. puss och sov gott.


mitt nya hem



här bor jag nu!


har packat upp och kommit iordning riktigt bra, så nu känner jag mig nästan som hemma =)

nu ska jag lägga mig i soffan och titta på gossip och bb på play, och sen ska jag lägga mig jättetidigt har jag tänkt. börjar bli lite nervös inför imorrn nu faktiskt, har ju ingen aning om hur allt kommer bli eller vilka jag ska jobba med. och kommer jag ens hitta till tidningen imorrn? spännande men också lite läskigt!


solen skiner på åland


och mitt leende strålar ikapp. jag är lycklig som ett barn på julafton. det är så spännande att vara på resande fot alldeles själv och inte ha en aning om vad som kommer hända. i love it!

än så länge har allt gått hur bra som helst. jag har fått åka gratis buss, och dessutom körde chauffören en extrarunda när alla andra hade gått av bara för att släppa av mig på hotellets parkering. och här på hotellet har jag fått världens mest ingående beskrivning av receptionisten om hur jag tar mig in till stan och hur allting fungerar här på åland. alla är så trevliga och jag älskar åland redan.

har förresten blivit skrattad åt hela vägen hemifrån för mina bestyr med världens största resväska som nog väger ett ton, och har fått väldigt mycket hjälp av snälla människor av och på bussarna och båten. väskan är lite för stor för mig, eller så är jag lite för liten för väskan.

nu ska jag gå en promenad till den närmsta mataffären som ska ligga ca 2 km härifrån. det går nämligen inga lokalbussar här på åland på söndagar...




jag och lilla resväskan lämnar landet! jag...

img_8570 (MMS)

jag och lilla resväskan lämnar landet! jag brukar skämmas för att jag alltid packar så mycket när jag reser bort, och idag är inget undantag..


grillat




med de här tre människorna som jag gillar skarpt.

jag har fått grillmat, jordgubbsvin, gin & tonic och kladdis. nöjd med andra ord. nu är jag nyduschad och ren som få, och ska krypa ner mellan lika rena lakan. imorrn ska jag upp i ottan. åland kallar!


jag har kapitulerat


hade lovat mig själv och min tunna studentplånbok att låta bli att skaffa spotify premium. men för ett par dagar sen kunde jag helt plötsligt inte lyssna mer på mina två favoritlåtar, så då slog jag till. och det var det väl värt, för nu går älsklingslåtarna på repeat här hemma igen.



och nu älskar jag min iphone ännu mer än innan. till och med pendeltågsresan mellan flemingsberg och t-centralen blev rolig med bästa september i öronen.


lyckorus!


tentan gick inte alls bra. det var nog någon som glömde hålla tummarna för mig. åtminstone ena delen är jag väldigt säker på att det blir omtenta på.

men jag deppar inte. inte just nu. right here, right now - it doesn´t matter. för jag ska resa bort imorrn, och det känns helt underbart. nu ska jag stressa några timmar här hemma, måste hinna tvätta, packa, göra lite ändringar i en artikel och städa om jag ska hinna med en grillkväll i bromma. och det vill jag ju förstås hinna.

imorrn ringer min klocka redan vid femtiden, så det blir en lugn och tidig lördagkväll.


sovdags



men först ska jag förstås ge mina ögonfransar lite näring.
och därför tänkte jag passa på att ge er en liten lägesrapport så här efter en och en halv veckas användning. jag inbillar mig att ögonfransarna är mer uppåtböjda nu, och inte lika raka som innan. på längden har jag dock inte sett någonting än.
har även haft lite svid i ögonen sista dagarna, vilket jag fick höra var helt normalt när jag köpte den. men som expediten sa "när du ser resultatet kommer du tycka det var värt lite lidande". så jag håller ut. och tydligen är det bara i början man brukar känna så.

nu hoppar jag upp i min älskade säng. tenta imorrn, så håll era tummar!


långhårig och lycklig!




har varit långhårig denna fredag till ära. åh vad jag trivs. stormtrivs. det kanske låter ytligt, men långt hår är verkligen lika med äkta lycka. iallafall för mig, och om plånboken tillåter det kanske jag bokar in en tid på holland när jag är tillbaka från praktiken.


tgif


eller..?
det här är absolut ingen ledig dag, och snart åker skolpapprena fram. igen. idag ska jag nöta in mediehistoria, bland annat.

klassfesten igår var inte riktigt vad vi hade förväntat oss, så tilde och jag tog bara ett glas vin innan vi åkte hem igen. men trevligt att träffa lite klassisar förstås. och min kväll blev bra i vilket fall. idag är jag på topp, förutom en liten huvudvärk.
nu har jag handlat hem lyxfrukost - ekologiskt surdegsbröd, goudaost och solchips. ska man plugga hela dagen är det också tillåtet att äta hela dagen.


två blondiner på väg till klassfest!

img_3017 (MMS)

två blondiner på väg till klassfest!


tack alla surkunder


under alla år jag jobbat med kundservice och i butik har jag lärt mig att det är kunderna som är otrevligast och mest krävande som i slutändan alltid får som de vill. surkunderna har förstört mitt goda humör ganska många gånger, men idag hade jag faktiskt lite nytta av dem.

jag lämnade in hörlurarna till min iphone på en 3-butik för nästan två månader sen, och de hade fortfarande inte kommit tillbaka. utan hörlurarna skulle jag fått resa till åland utan musik i öronen. förstås inte okej. när jag förklarade hur bråttom det var fick jag först ingen respons alls, och det var i stort sett omöjligt för dem att fixa ett par nya hörlurar till mig. men sen slog mig tanken att jag borde testa att bete mig som en surkund, och det funkade! helt plötsligt kunde jag få ett par helt nya från butiken på en gång. så nu förstår jag surkunderna lite bättre. även om de kan förstöra hela ens dag har de trots allt ett vinnande sätt.
för det funkar ju uppenbarligen.

när jag ändå var bland butiker passade jag på att shoppa lite nya underkläder på accessorize. lyx för en student. och det var studenten värd.




say it´s not her fault


tentan är gjord. kändes dock inte ett dugg bra, så förbereder mig redan på omtenta. tyvärr. efteråt satt vi kvar på skolan och firade lite (trots att jag inte hade något att fira) och nu efter två cider, ett glas vin och en rom & cola känner jag mig lite för snurrig för mitt eget bästa en vardagkväll.

jag skulle ha fortsatt mitt plugg nu, men misstänker att ingenting kommer fastna ändå. istället tänker jag ta en lång varm dusch, göra ansiktsmask och måla naglarna.

två skoldagar kvar, imorrn och på lördag. sen sätter jag mig på ålandsfärjan med en stor resväska och a big smile on my lips. jag har ingen aning om hur det kommer att bli, men jag längtar ihjäl mig.


mmm..




pluggpaus. kaffe och prinsesstårta framför bb.
lycka för en linnea.


det gör inget


det gör inget att det är mörkt och kallt ute idag, för då slipper jag lockas av att gå ut och springa och kan istället hålla mig inne och försöka plugga. vaknade inte förrän halv tolv, vilket nog var ganska välbehövligt, och nu har jag ätit långfrukost framför förra veckans avsnitt av desperate.

men nu ska jag rycka upp mig och leta fram mitt plugghumör. känns som att det sitter ganska långt inne faktiskt.


grey day


åh vilken tråkig dag det här har varit!
om jag säger att jag ägnat största delen av tiden till att läsa i en bok vars namn är kommunalpolitik, så förstår ni nog... inte så man har hoppat i taket direkt. och det är så svårt att koncentrera sig när det man läser är så sjukligt ointressant. förstår inte varför det ens ges ut sådana böcker.. även om man skriver om en tråkig sak behöver man ju inte skriva på ett tråkigt sätt.. eller?

höjdpunkten var dagens lilla break när jag sprang över till kristineberg och hälsade på maja en stund. jag fick god hemlagad soppa och en massa geléhallon. man får alltid mat när man hälsar på maja, jag borde vara där oftare. egentligen har jag salladsdiet just nu, men när det bjuds tackar man ju inte nej.





maja blev även tvingad att modella för min riksartikelbild. jag skriver om misshandlade kvinnor som tvingas fly sin hemort och starta ett nytt liv i en ny stad.

tack för hjälpen älskade lilla du.


hela huvudet fyllt av skola


pluggdag.
artikeln som jag redan missat deadline för har iallafall börjat anta formen av en artikel. det är bra. lite senare ska jag börja ta tag i instuderingsfrågorna till tentan. gud vad jag jobbar hårt. jag förstår inte varför man inte får betalt för att plugga, det är ju lika jobbigt som ett heltidsjobb. nästan värre faktiskt.

jag önskar att jag hade fått vara ledig jämt. jag måste nog börja spela på lotto och köpa lite fler trisslotter.

men nu ska jag ta en liten promenad hem till maja. hon har motvilligt sagt ja till att ställa upp som fotomodell till min artikel, och dessutom ska hon bjuda mig på soppa. har jag bästa systern eller vad?






..men inga går till min dörr.


jag sitter uppe fast jag borde somnat för länge sen. jag drabbas av gå och lägga mig-fobi ibland. jag har aldrig haft svårt att somna, så fort jag väl lägger huvudet på kudden somnar jag på två sekunder. vägen mellan soffan och sängen är dock väldigt väldigt lång ibland. vet inte varför det är så, varför man håller sig uppe när det inte finns nått mer att göra. bara för sakens skull.

och så längtar jag bort igen. jag vill se något nytt. jag önskar verkligen att jag vore en stabil människa med båda fötterna stadigt på jorden, men det är jag inte. jag är alldeles för fladdrig och velig. rastlös. det känns som att jag vill så himla mycket, men i slutändan gör jag ingenting.



nu gör jag ett nytt sovförsök.


söndagsvin och snålhet




jag har just kommit hem från en mysig afterwork med anna granne. vi har suttit i kungsträdgården och på diplomat och druckit lite rosé. det gick visst rakt genom kroppen, för jag blev så akut kissnödig på t-banan hem att jag var tvungen att springa uppför rulltrappan och stå med benen i kors i hissen.

nu måste jag springa vidare till maxi innan de stänger och utnyttja min 50-kronors värekupong som går ut idag. dem får absolut inte gå till spillo, speciellt inte nu när jag lever studentliv. det är lite konstigt hur man prioriterar när jag tänker efter. ett glas vin för 92 kr på diplomat är okej, men att gå miste om 50 kr på maxi är otänkbart. men det är nog för att jag är så sugen på ben & jerrys just idag. och gratis är alltid godast.


tala till mig




jag hör alla steg i trappen
men inga går till min dörr
nu sitter du som en fjäril i natten
och pratar som vi gjorde förr


jag avslutar kvällen med bästa låten, all by myself.
nu ska jag sova så jag är åtminstone en aning pigg på jobbet imorrn.
jag har varit på ett roligt födelsedagskalas, och sen på snaps och satt klackarna i taket. min journalistklass är helt galen. wild and crazy. det gillar jag!


RSS 2.0