goodnight sweethearts


inventeringen är avklarad och jag har landat hemma i soffan. jag har gått runt i för små skor i tolv timmar och nu när jag tog av mig dem var ena stortån alldeles mörkröd. aj. det är nästan så jag får lust att inhandla ett par crocs att jobba i till helgen. men det skulle jag aldrig göra förstås.

imorrn är jag ledig, trodde jag iallafall. visserligen står inget synsamjobb på schemat, men sen kom jag på att jag ska infinna mig på casino cosmopol klockan 06.00 imorrn. lovely. så veckans enda sovmorgon är nu överstruken med ett stort svart streck. men som vanligt tänker vi på pengarna och låter bli att gnälla.

så nu tänker jag sova. marsch i säng. den lilla skönhetssömnen jag hinner få är mycket mycket behövd. men först ska jag lyssna några gånger på min nya gaga-favorit.



sov gott.


nu, helkväll med inventering på jobbet. vi...

img_8088 (MMS)

nu, helkväll med inventering på jobbet. vi har laddat med kaffe och kakor. speciellt waccis är på g som ni ser.


lunch med lillan på en bänk vid sergels to...

img_2071 (MMS)

lunch med lillan på en bänk vid sergels torg. sol! min enda sol på hela veckan, för imorrn ska det regna på min lediga dag.


gissa min lycka




jag hittade nyss den här skatten i frysen. jag har varit hungrig hela kvällen men inte haft någon mat hemma och inte hunnit gå och handla. öppnade frysen för att se om jag hade nått ätbart där iallafall, och det hade jag ju. yey. onsdagslycka när den är som bäst.


marc by marc jacobs


is my saviour today.
jag har varit lite småirriterad hela dagen. inte alls över jobbet för det har gått bra, utan över något annat. jag har gått omkring och morrat lite inombords och säkert fått ett par nya rynkor i pannan. usch!
så som en tröst unnade jag mig de här solisarna innan jag gick hem. mina marc by marc jacobs med gula pussmunnar på, som jag haft liggande i min privata låda hela våren. idag var det dags. nu är vi ett par och ska hålla ihop hela sommaren.





love is in the air.
hittar man ingen kille får man ha dessa som semesterflirt istället. funkar troligtvis minst lika bra.


är det verkligen meningen att man ska behö...

img_9437 (MMS)

är det verkligen meningen att man ska behöva stänga in sig på jobbet en sån här dag? när det är så här varmt ute borde alla affärer stänga. eller så borde man åtminstone få ha en pool i butiken.


kvällens lilla lyxdrink, en mojito pink. n...

img_8255 (MMS)

kvällens lilla lyxdrink, en mojito pink. nu tackar jag för ikväll och kryper upp i min säng. jobb imorrn, såklart.


dagens shoppingfynd är denna burk med himm...

img_0294 (MMS)

dagens shoppingfynd är denna burk med himmelskt innehåll. jag önskar att min näsa kunde få bo i det här body butteret, så gott luktar det. nu ska jag ut och äta och dricka vin!


shop shop shop


til u drop drop drop.

ja, precis så. jag har fyndat på rean idag (trots att jag hatar reor och vanligtvis vägrar gå in i affärer som har stora röda lappar i skyltfönstren. jag vill ha nya fräscha saker, inte gamla omoderna plagg som tusen människor har slitit i och trampat på. men mina små skatter idag var undantagen som bekräftar regeln). först hittade jag vita och sköna vagbondskor för halva priset på lunchen. sen efter jobbet kände jag att shoppingsuget inte riktigt var mättat, så jag åkte upp till min favoritvåning på åhlens och hittade för ovanlighetens skull ett par jeans som både passade och var bekväma. även de på rea. och när jag ändå var i farten köpte jag hem ett rosa linne med volanger för halva priset också. en fynddag! jag känner mig stolt över mig själv.


nya jeans och nya skor. perfekt att jobba i imorrn. och gå ut och dricka vin i efteråt.. =)


time for work. hade bra gärna velat stanna...

img_5607 (MMS)

time for work. hade bra gärna velat stanna ute i solen idag. men får tänka på mina money istället.


titta waccis!




nu gör det inget om du glömmer tandborsten nästa gång vi har sleepover. bra va?

fiskgrytan är klar och blev himmelskt god. nu har jag matlåda gånger två. både ekonomiskt, gott och nyttigt. jag ska försöka ha hälsovecka från och med imorrn. vi får se hur det går, men att starta måndagen med fisk känns ju iallafall väldigt bra. imorrn jobbar jag i en annan synsambutik. roligt med lite omväxling, men jag vet att jag kommer längta efter mina vanliga jobbvänner hela dagen. wiieee... =(


klantlinnea


min söndag har svischat förbi i rekordfart. nu är klockan snart elva och jag har inte ens hunnit äta. not good.

jag har jobbat, fikat med sw, haft pappa på snabbesök och hälsat på maja en stund. vi har tagit igen skvaller för en hel vecka och gått en promenad. sen avslutade vi med att handla på maxi ihop. när jag skulle lägga upp mina varor på bandet råkade jag välta ner hela min korg, och självklart gick locket upp på den värsta tänkbara varan - en burk musslor. hela golvet och alla mina varor blev dränkta i musselspad och kassören fick ringa efter en städare. pinsamt!

kassören: är det någon av varorna du lagt upp på bandet som inte är kladdig?
jag: nej alla är kladdiga, men det är ingen fara, jag torkar av när jag kommer hem.
kassören: eh, ja.. jag tänkte mer för min skull.

hmm, pinsamt igen.

nu ska jag laga fiskgryta (med musslor förstås, även fast jag inte är ett dugg sugen på det efter den här händelsen) och sen sova.

sw och jag fick förresten gratis chokladbollar när vi fikade efter jobbet. det var ett par som trängde sig före oss i kön så vi behövde bara betala för kaffet som plåster på såren. väldigt bra service, jag hoppas någon tränger sig före mig snart igen.

 

promenad genom stan


magdis och jag har gått genom nästan hela stockholm idag, från fridhemsplan ner till slussen. en lång mysig promenad i solen med glajjer på näsan. härlig dag! och så stannade vi och fikade två gånger.


grönt te och blåbärspaj med vaniljsås i gamla stan. då är linnea så nöjd hon kan bli.

nu borde jag städa och betala räkningar, men om jag känner mig själv rätt kommer det inte bli gjort förrän nästa vecka. men det är faktiskt midsommardagen idag. jag är värd att bara göra roliga saker.


midsommar



den här bilden sammanfattar midsommar ganska bra. man kan inte ha tråkigt i den här vännens sällskap!

vi grillade god mat och åt vår favorit frödinges med jordgubbar och grädde. sen blev det kallt ute så vi gick hem och tittade på solsidan istället för att festa hela natten. men det blev väldigt lagom. en bra midsommar.


vi hade bestämt att vi skulle plocka sju sorters blommor till mig innan vi gick och la oss så jag kunde ha de under kudden, men sen glömde jag helt bort det. så nu vet jag fortfarande inte vem jag ska gifta mig med. tusan också. nu blir det ett år till i ovisshet med andra ord.


kan vädret hålla i sig nu?




jag har varit ute och sprungit och möttes av sol. nu hoppas jag verkligen alla regnmoln kan hålla sig borta så inte mina och waccis planer kraschar totalt. för de gör de om det börjar regna.

nu ska jag marinera kött, städa och försöka göra mig lite midsommarfin.


från jordgubbstårta till favoritrestaurang...

img_0946 (MMS)

från jordgubbstårta till favoritrestaurangen caliente med lilla m. slurp! och imorrn är det midsommar som är lika med sovmorgon. äntligen!


åh vilken härlig syn jag möttes av på jobb...

img_7113 (MMS)

åh vilken härlig syn jag möttes av på jobbet imorse! i sommar kommer jag få stå i vassen och nynna på "rullar fram" med fronda, som waccis brukar säga.


wine


jag är hemma efter en vinkväll i stan. jag har druckit två dagens och var lite lagom vinglig när jag gick på t-banan hem. tummen upp för den här onsdagkvällen.

imorrn väntar en jobbdag och sen är jag ledig i två dagar. vad som händer på midsommar är än så länge ett litet mysterium, men att jag får vara med sw vet jag iallafall. och då kan det ju inte bli så illa. har förresten varit avundsjuk på hennes hollywoodlockar hela dagen på jobbet, så nu har jag bestämt mig för att boka extensionstid. jag vill inte vara tunnhårig i sommar.

puss och godnatt!



trött


jag är hemma efter en lång dag. först jobb jobb jobb, och sen myskväll hos lotta ute på lidingö. jag har fått väldigt god pasta och dessutom glass till efterrätt. tack sötvän!
det har blivit ganska mycket fikande idag, för på jobbet bjöds det på fika gånger två. vilket i och för sig inte är någon ovanlighet. jobbar man på synsam kan man lika gärna glömma bort att det finns en badsäsong.

nu ska jag sova! lovely.


det här tycker jag är jobbigt:


när man är jättepigg och vill sitta uppe hela natten och titta på play och dricka lite vin. och så måste man tvinga sig till att gå och lägga sig istället för att man ska upp och jobba imorrn. jag gillar inte det. jag vill bestämma själv.
synd att det inte är jag som äger gallerian. då skulle jag ha ändrat öppettiderna lite dag för dag, efter humör.

nu ska jag åka ner i tvättstugan igen och den här gången hoppas jag inte på att träffa grannen med stort g. jag skymtade nämligen just mig själv i spegeln.


blue




en ny bild. eller den togs i vintras, men jag har inte sett den färdig förrän nu.

jag har jobbat hela dagen men känner mig ovanligt pigg ändå. nu ska jag slänga in en maskin i tvättstugan (och hoppas på att springa in i en viss granne) och sen gå ut och powerwalka. en lång powerwalk med bästa christina aguilera i öronen. och sen hem och se gårdagens gossip som jag missade. ibland är det bra att vara jag.


neulash - resultat


nu har jag använt neulash i nästan två månader. här kommer före- och efterbilder så ni får se hur det funkat. tog efterbilderna efter lite drygt en månads användning, men jag tycker inte det hänt så mycket mer efter det.

utan mascara:


före


efter

med mascara:


före


efter



före


efter

jag är väldigt nöjd. fransarna har både växt i rekordfart och blivit mycket starkare, känns som att de är mer uppåtböjda av sig själva. däremot kan jag tycka att de är lite trassliga vissa dagar. de kan nästan kännas lite vågiga, iallafall längst ut i ögonvrån. men jag rekommenderar den självklart. det funkar!


äntligen är de här



reklamen stämmer verkligen. kakorna är mmmmm. jag har unna mig vad jag vill-söndag och har förutom att ha tillåtit mig själv att sova bort nästan hela dagen nu köpt hem dessa kakor och ostbågar. skulle egentligen ha ätit mat också, men det blev så äckligt att jag fick slänga hela portionen efter första tuggan. oätligt. jag får skylla på att jag föddes utan kockgener. det måste vara så.

imorrn får jag träffa waccis igen. hon har varit på londonweekend och har troligtvis massa shoppingfynd med sig hem som jag kommer bli avundsjuk på. men det gör inget, bara jag får träffa henne är jag nöjd. jag har waccisabstinens!


jag är hemma efter en lång natt på stan. l...

img_2540 (MMS)

jag är hemma efter en lång natt på stan. lite sliten och rödögd, men väldigt nöjd och glad. kvällen har varit perfekt och innehållit precis alla ingredienser en utekväll ska göra. nu ska jag försöka sova trots att det är lika ljust ute som om det vore mitt på dagen.


äntligen lördag


min lägenhet ser ut som ett bombnedslag efter att jag försökt välja ut kläder att jobba i idag. det går inget bra. jag skulle behöva en helt ny garderob med bara jobbkläder som funkar att jobba i på sommaren. vi har så sjukt varmt i butiken så man kan inte vara för påklädd, men samtidigt måste man ju se lite seriös ut. och helst inte vilka färger som helst. inte lätt alls med andra ord. men nu ska jag försöka bestämma mig och springa ner till t-banan. innan jag börjar måste jag hinna shoppa lite alkohol och lösögonfransar. för ikväll är det lördagkväll! hur bra?

men först måste jag lyckas slita mig från alla burlesque-klipp på youtube. egentligen vill jag stanna hemma och se filmen en gång till. nu på en gång.




burlesque


good day.
har precis kommit hem från filmkväll med magdis. vi har sett världens bästa film som nu hör till en av mina favoritfilmer ihop med clueless och coyote ugly - burlesque med christina aguilera och cher i huvudrollerna. så bra! nu vill jag bara dansa dansa dansa hela natten. men icke. jag ska krypa i säng och försöka få lite beautysleep innan jag ska upp och jobba imorrn. igen. ingen rast, ingen ro. men jag gnäller inte, för idag har faktiskt varit en toppendag på jobbet. jag har varit på strålande humör och nästan varit sjukligt positiv mot till och med de mest sura kunderna. inget kunde få mig att tappa humöret idag.


den här filmen rekommenderas starkt.


och att världens snyggaste skådis medverkade gjorde ju inte filmen sämre. nu har jag lust att tapetsera hela lägenheten med bilder på cam gigandet.

hotellfrukosten var förresten himmelsk imorse. mat kan verkligen göra en lycklig. och på lunchen åt jag och jm god sushi. kanske är det därför jag varit så himla glad hela dagen. mer hotellfrukost till linnea alltså.


frukostlyx


jag har inte gjort någonting på hela kvällen. egentligen skulle jag följt med m & b på afterwork efter jobbet, men efter en stunds velande tog tröttheten över och jag bestämde mig för att åka hem och laga mat och gå en långpromenad istället. spännande tjej, jag vet. och gissa om jag lagat mat eller varit ute och gått? nej, inget av det. jag har bara suttit hopsjunken i soffan, ätit lite yoghurt och halvsovit hela kvällen. jag är så trött, jag orkar verkligen ingenting.

nu ska jag sova på riktigt, för imorrn ska jag upp extra tidigt. vi har morgonmöte med jobbet på scandic sergel plaza och ska bli bjudna på en lyxig frukostbuffé. sånt är det bästa jag vet. en linnea som får starta dagen med crossianter är en lycklig linnea.

ses imorrn!


gnäll


här kommer lite gnäll från mig. blunda om ni inte orkar läsa.

jag har tandvärk! ingen vanlig liten tandvärk, utan en fruktansvärd, som om någon sitter och slår med en hammare i munnen på mig. när jag vaknade imorse trodde jag att jag hade fått halsfluss för att jag inte kunde svälja, men det visade sig att det var min visdomstand. den har börjat växa och halva munnen har svullnat upp. aj aj aj.

varför vill den förresten komma fram just nu? antagligen har jag lärt mig för mycket under det här pluggåret och blivit alldeles för smart. tur att det är sommarlov nu. jag kanske slipper de resterande tre iallafall.

dessutom har jag träningsvärken from hell efter corepasset igår. men det är åtminstone en positiv smärta, jag kan riktigt känna hur musklerna växer så det knakar. yey.


wake me up


idag gör jag allt jag kan för att trotsa allergitröttheten. egentligen vill jag ju bara sova. men trots det har jag redan varit på världens längsta promenad, och nu har jag bestämt mig för att köpa klippkort på ett yogaställe här i närheten. jag har gått förbi där och funderat på det så många gånger, och just nu känner jag verkligen att jag behöver bli både piggare och smidigare. en rejäl förändring behövs.

jag har redan ringt och bokat in mig på mitt första pass som börjar om en timme, core rumpa och lår. mer passande kunde det ju inte bli. så nu ska jag slurpa i mig min hemgjorda smoothie och sen promenera iväg. jag hoppas den här dunderkuren hjälper nu, för imorrn börjar jag ju jobba och då får jag inte sova vare sig jag vill eller inte.


smoothie av frysta jordgubbar, hallon och blåbär, banan, färskpressad apelsinjuice och yoghurt. om det här inte piggar upp vet jag inte vad jag gör.


adoptera mig på lördag?


Det blev en choklad-cheesecake igår. den ska jag ut och springa bort nu, i regnet.
regn på min sista sommarlovsdag. fy.

idag funderar jag på vad jag ska göra i helgen, förutom att jobba. de flesta av mina vänner verkar vara bortresta, och jag önskar mig (som vanligt) en lördagkväll med ingredienserna vin, hög musik och roligt uteställe. om man vill ta hand om mig på lördag är man välkommen att höra av sig!



jag önskar mig detta. fest!


dagens dilemma


min dator blev överhettad och dog förut. jag fick panik och trodde jag hade förlorat allt viktigt jag har i den för alltid, men efter att ha klappat på den länge och sagt många snälla ord så vaknade den upp igen. lycka. men det var ändå ett litet wake up-call för mig. jag måste gå iväg och inhandla en ny. imorrn. imorrn ska jag ta tag i det.

nu ska jag möta upp sw på espresso house. hon hade egentligen inte så mycket tid för mig idag, men jag är så extremt sötsugen att jag nöjer mig med ett litet snabbfikamöte. nu är den stora frågan om jag ska välja kladdkaka, chokladboll eller muffins till teet. usch vad svårt, jag vill ha allt.


nej, jag ska inte gå så här till fiket. men jag hade gärna velat, för jag blev väldigt förtjust i min lugg. kanske dags att shoppa en löslugg nu? har ju faktiskt tänkt på det i över ett år.


nyköping


jag är hemma igen efter snabbvisiten i min hemstad. hann ändå med väldigt mycket på mindre än ett dygn.



spenderade nästan hela dagen igår ihop med de här två sweetisarna och deras mamma. vi gjorde kycklingsallad och jag fick två koppar lyxkaffe från deras nya kaffemaskin. nu vet jag vad jag ska införskaffa så fort jag byggt om mitt kök, om det nu någonsin blir av.


på kvällen gick elin och jag ner till hamnen.


nyköping är faktiskt riktigt mysigt om man tittar ordentligt. iallafall på sommaren.


vi åt himmelsk mat på hamnmagasinet och drack ett glas vin. så mysigt att kunna sitta utomhus på kvällen utan att frysa ihjäl. i love summer.


jag sitter på tåget och längtar efter att ...

img_2794 (MMS)

jag sitter på tåget och längtar efter att komma fram. vad lång en timme kan kännas ibland.


glass


jag har sovit bort största delen av min söndag. det är jobbigt att vara allergisk, och jag förstår inte hur jag ska orka börja jobba heltid från och med torsdag om jag ska vara så här trött hela tiden. jag kommer ju somna stående i butiken.

nu har jag precis varit och handlat min favoritglass som jag ska äta framför ett tråkigt tvprogram. jag behöver bli nedkyld, för termometern i min lägenhet visar på 28 grader. onormalt!

köpte en bok att läsa på tåget imorrn också. jag ska nämligen till nyköping och hälsa på fyra fina tjejer. emma, tilde, lova och elin. mysmåndag med andra ord.



jag valde bingo rimérs bok, som jag är säker på kommer vara spännande.


30-årsfest!


så här såg det ut igår:


en bortsprungen transvestit. jag tappade bort mitt lokalsinne när jag skulle till festen och höll på att inte komma fram alls..


men till slut hittade jag fram till de tre vithåriga födelsedagsbarnen!





miss mystique ♥


hembakta muffins till efterrätt. mums tyckte jag och mozart.


jag trivdes i min look, men tror ändå jag gömmer undan peruken för ett tag framöver nu. en kväll som rosahårig räcker.


födelsedagsbarn och dj. hot hot hot. tack för en superkul kväll vännen!!


jag har just kommit hem från detta:



grillning i humlegården med waccis.


vi visade oss vara riktiga grillmästerskor. det var inte ett dugg svårt, och vi har nog aldrig ätit så god mat förut. inte på länge iallafall.









när det blev lite kallt ute (och vi blev för kissnödiga för att sitta kvar i parken) gick vi in och tog en varsin sommardrink på anglais. jag beställde egentligen en dagens, men bartendern frågade om vi inte ville ha något "roligare". sen blandade han ihop två avancerade drinkar med apelsinjuice som han pressade långsamt och mycket noggrannt. ett tecken på att vi var rätt ensamma i baren, haha. drinkarna var iallafall väldigt goda!

nu ska jag sova, för imorrn har jag världens längsta dag framför mig. ska hinna med en snabbrunda på stan, ett jobbpass och ett 30-årskalas som kommer pågå all night long. jag ser fram emot det väldigt mycket. festen alltså.

puss och godnatt. 


i´ll always remember our summer in hawaii




det här är min sommarplåga. när jag hörde den första gången tyckte jag att det var den töntigaste låten jag hört, men nu är jag förälskad. under min promenad imorse hade jag den oavbrutet på repeat en hel timme. då är man kär.


sommarlov!


jag har haft en underbar första sommarlovsdag i solen. nu låter det som att jag har ett evighetslångt tioveckors-lov framför mig, men så är inte riktigt fallet, tyvärr. mitt sommarlov startar idag och pågår till nästa onsdag, med ett uppehåll för lördag då jag jobbar. sen jobbar jag heltid hela sommaren fram till skolan börjar, förutom två semesterveckor. en i juli och en i augusti. men jag känner på mig att det kommer bli en toppensommar hur som.



waccis och jag har legat och stekt oss vid slottet idag. perfekt solväder var det.


avslutade med afterwork (eller afterledig dag för mig då) tillsammans med lotta. vi satt i solen en stund på en mysig uteservering på strandvägen och tog sen sista glaset på diplomat. nu, efter två glas rosé, är jag hemma och är lite lagom snurrig.

titta förresten vilket härligt väder jag ser ut att få sommarlovsdag nummer två. 25 grader och strålande sol. jag ser en underbar fredag i sikte.




britney




gissa vad maja och jag ska göra den 16 oktober?
vi ska gå på britney spears i globen. ska bli så himla roligt, så nu längtar jag redan lite efter hösten.


jag tål inte sommaren


jag är fortfarande jättetrött. sover hela nätterna och halva dagarna och gäspar ändå hela min vakna tid. jag gissar lite att det beror på allergi. jag har försökt att inte låtsas om att jag är allergisk den här våren, men jag får nog inse fakta nu och gå iväg och köpa medicin.

skulle egentligen festat lite med några klassisar ikväll men orkade inte ens det. då vet man att något är fel, för jag tackar aldrig nej till fest.

istället har jag lagat världens godaste mat till mig själv här hemma. lövbiff, stekt färskpotatis med grönsaker och chilibearnaisesås. det bästa med att bo ensam är att maten räcker så länge. nu kommer jag få äta samma himmelska mat både imorrn och på fredag också. yey!




nyttiga veckan gick sådär




men pizzan var väldigt god. tack lillan! hade tänkt powerwalka idag, men somnade direkt när jag kom innanför dörren och sov i fyra timmar istället.

har hunnit shoppa lite iallafall, alltid nått. hittade en blommig klänning, två små toppar och två par leggings. och snygga underkläder och en ögonskugga. och två billiga läppglans. och väldigt dyr hårinpackning och balsam. det är så lätt att spåra ur när man är på stan. men det mesta var nödvändigheter. tycker alltid att alla mina hårprodukter och smink tar slut i precis samma sekund som lönen tagit slut. ändring på det tack.

förresten har mina fötter redan börjat flagna lite. inte mycket, men ändå. spännande.


pizza


jag sitter hemms hos maja som står i köket och lagar hemgjord pizza till oss. vilken lycka det är att ha en syster ibland.


grillkväll


i enskede med synsamgänget. vi har ätit världens godaste grillmat, druckit bubbel och rosé och stått på händer på gräsmattan. eller inte jag, för jag hade inga byxor. annars hade jag gjort det såklart.


sw och jag myste under en blå filt. watch out jocke säger jag bara.


kvällens bästa var förstås efterrätten. åh vad jag älskar sötsaker. men från och med nu har jag lovat att skärpa mig. en vecka framåt ska jag äta nyttigt och motionera mer. jag måste. jag börjar direkt efter att jag ätit upp prinsessbakelsen jag har kvar i kylen.

imorrn är det skola igen. last week! och det betyder att jag måste sova ganska snart. puss och godnatt.


kristinebergs klippor


jag har legat och solat på klipporna med maja och hennes kompis emma idag. perfekt sätt att spendera sin lediga dag måste jag säga. har till och med badat, var inte så farligt kallt i vattnet som man kan tro.






nu ska jag byta om och åka hem till en jobbkollega. grillning med hela synsam gallerian står på kvällens schema. mys!


husmorstips mot magknip

¨
nu har jag ätit upp en hel påse ostbågar och ena prinsessbakelsen. det är inte direkt som att jag kämpar för en bikinikropp.. men det var väldigt gott. det var värt en extra valk på stranden i sommar tycker jag.

och det roliga är att jag har haft magknip oavbrutet i fyra dagar nu, men efter att ha ätit allt det här har den plötsligt försvunnit helt. det kanske var prinsessbakelse som behövdes. därför antecknar jag det här nu så jag kan minnas till nästa gång jag får ont i magen. då vet jag vad botemedlet är.

nu är det praktikrapportdags. jag måste hinna klart ikväll så jag kan sola hela dagen imorrn (om det blir bättre väder än idag), och på kvällen ska vi grilla med jobbet. ute i god tid som vanligt. allt är alltså precis som det ska.


experiment numero dos


jag älskar att experimentera med allt som har med utseendet att göra. ikväll testar jag baby foot, som fått så himla bra kritik på alla bloggar jag läst. nu sitter jag med fötterna i plastsockor som innehåller en gelé av örter och växtextrakt, och om några dagar kommer all död hud börja ramla av. fötterna utlovas bli lena som små babyfötter, och jag håller tummarna för att det funkar.

resultatet ska hålla i 3-4 månader. perfekt att testa inför sommaren alltså.


så här gosiga fötter räknar jag med att ha om ett par veckor.


söndagsmiddag


söndagkväll är lika med gossipkväll. jag hade längtat i sju dagar. jag smälter som en glass i solen så fort chuck bass visar sig i rutan. hot hot hot. dessutom är det bb-final och det måste jag förstås fira.



jag kunde inte välja mellan salt och sött så blev så illa tvungen att slå till på båda. ostbågarna är så gott som uppätna så snart är det dags för prinsessbakelse. min absoluta favoritgodsak =)

nu hoppas jag simon vinner finalen.


igårkväll




rosévin på mysiga mälarpaviljongen med jenny och hennes vänner.

sen gick vi vidare, just the two of us. vi hamnade på sturehof och obaren där alla de roligaste människorna i alla åldrar verkar hålla till. kanske är detta mitt nya soap. mycket möjligt.  



maja fick en svängom med en mycket trevlig engelsman som var i sverige på svensexa bara för att swedish girls are so extremely beautiful. själva brudgummen hade de tyvärr tappat bort. precis som i baksmällan sa dem, haha.

tack för en bra kväll sötsyster!

nu ska jag ta tag i min söndag. städa upp lite efter förfesten, dra upp persiennerna och ta en lång dusch. och sen, skriva praktikrapport. jättekul.


just nu hos oss






snart beger vi oss ut på stan!


lovely lördag


har just kommit hem efter en väldigt bra jobbdag. bara trevliga kunder och precis lagom med folk. när det är så älskar jag att jobba i butik. har hunnit med att shoppa lite också, och har nu ett nytt hm-linne och en rosa knyttröja att matcha till mina jeansshorts. jag hoppas jag får användning för det imorrn på min lediga dag. har hört att vädret ska bli sämre, men hoppas det inte gäller för just kungsholmen.

nu ska jag duscha och sen korka upp en liten flaska mousserande rosé. ikväll är det systrarna bjärle-fest hos mig.


you and me tonight!


kvällens upptäckt


det bor en mycket snygg kille i mitt hus.
jag har inte sett honom förut, men när jag åkte hem hamnade han bredvid mig på t-banan. och sen visade det sig att han inte bara skulle av på samma station, utan även in i samma hus.
rolig och jobbig upptäckt på samma gång, för nu kan jag definitivt aldrig mer gå ner i tvättstugan osminkad med smutsigt hår och urtvättad reklamtshirt som jag brukar. nu får jag piffa upp mig och gå på spaning i huset om kvällarna istället, haha.


grönanpremiär


för i år. och nu har jag köpt gröna kortet som innebär fritt inträde hela sommaren, så nu kommer det bli mitt nya favoritställe. gröna lund som ersättare för soap? nja.. men kanske.
petter och september var där och uppträdde. jag gillar verkligen båda, så snygga på scen båda två. de skulle passa som ett par tycker jag.


jag testade lyckan i ett spelstånd.


visade mig vara en riktig naturbegåvning och fick ner fyra av fem tänder. not bad!


men ändå fick jag bara en tråkig lösnäsa som pris. en besvikelse.


söta jenny.


avslutade kvällen med en cider. bra kväll!


härlig dag!



så här underbart har jag haft det idag. inget att klaga på överhuvudtaget. och nu när jag kom hem upptäckte jag faktiskt en liten rand efter bikinin.


har invigt mina nya jeansshorts idag också, som jag längtat! egentligen är de en storlek för små, för min storlek var slut och jag kunde inte låta bli att köpa dem. jag hoppas att de töjer sig lite. eller att jag mirakulöst får lite mindre lår. det hade varit något det, lagom till sommaren.

nu ska jag till gröna lund!


idag klagar jag inte på någonting.

img_8831 (MMS)

idag klagar jag inte på någonting.


soool!


och jag är ledig. vilket ovanligt och underbart sammanträffande. jag ska omedelbart knyta på mig bikinin, packa ner beach balm och en bra bok och springa bort och lägga mig på gräsmattan framför slottet.

ikväll kommer det vara en brunare (eller rödare) linnea som skriver.


jag skyller mig själv


om det är ljust på himlen när klockan är halv tre på morgonen, är det då för att solen inte har gått ned än eller har den redan börjat gå upp? svår fråga. och varför är jag ens vaken och funderar på det?

jo, för det är så det går när man börjar skriva ett referat när klockan är över ett på natten, och deadline är klockan 10 morgonen därpå. jag har haft en hel vecka på mig att skriva referatet, och jag hade bestämt mig för att för en gångs skull vara ute i god tid. det gick sådär. varför håller jag aldrig vad jag lovar mig själv?

nu ska jag iallafall sova. ses imorrn.


the studio


åh vad den här kvällen bara har flugit iväg. jag har varit på the studio och blivit sminkad och fotad. så roligt, och massa massa smink. jag älskar sånt, att få klä ut mig och föreställa en annan person. jag blev omgjord till en japansk ganguro girl, vilket var make up artistens idé.


så här ser en ganguro ut, hade ingen aning om vad det var innan.

och så här blev jag stylad, wild and crazy. lägger upp några ofixade bilder så länge. nu längtar jag verkligen tills jag får se de färdiga!





foto: kristina eixenberger.


matfestival och partykväll


det börjar ta sig. det som från början kändes som en ganska tråkig och meningslös ledighet har nu vänts till något mycket positivt. jag hade en toppkväll igår. vad härligt det är med helgdagar mitt i veckan. en extra gratis festkväll och alla är på gott humör. mer sånt tycker jag.

jag, m och b var på matfestivalen i kungsträdgården igår, smaka på stockholm. fanns så mycket gott att provsmaka att vi bestämde att vi ska dit imorrn igen. precis när vi gick därifrån såg vi nämligen att vi missat våfflorna, och då var vi för mätta för att äta mer. man måste ju passa på och jag vill verkligen hinna smaka på allt.


kaffe och fyra rutor marabouchoklad - 5 kr. det gillar vi!

när vi hade ätit klart åkte jag hem och snabbfixade mig och åkte sen hem till magdis på en väldigt sen förfest. halv elva kom jag dit, så vi delade snabbt en flaska vin och satte oss i en taxi till undici. jag tänkte att undici skulle bli mitt nya soap, men vet inte riktigt om det levde upp till mina krav. hmm.. får nog leta vidare efter en ersättare. men en rolig kväll hade vi förstås i vilket fall, som vanligt.


förfest, magdis place.


undici. tack m för en rolig kväll!


har precis anlänt till en mycket sen förfe...

img_9199 (MMS)

har precis anlänt till en mycket sen förfest. nu ska vi snabbfesta och sen ge oss ut i vimlet.


ledig dag nr 2


strålande sol idag också. underbart!
jag har powerwalkat samma runda som igår och ska snart möta upp m & b för onsdagsmys inne i stan.

men först äta lite av dessa, vilket jag förtjänar mer än väl.




godnatt från en gammal dam


hann springa bort till maja och bli bjuden på mat förut. fick se hennes nyomgjorda kök också. jättefint var det, jag är avundsjuk. jag vill verkligen ha ett nytt kök men har ingen som vill ta på sig uppgiften att bygga. var hittar man en sån? det borde finnas spraydate för byggjobbare.

förresten verkar det som att jag börjar bli senil. förut idag när jag skulle äta köttfärssås skulle jag ta fram ketchup att ha till. letade och letade i kylen men hittade ingen, vilket kändes lite underligt eftersom jag var rätt säker på att jag just köpt en ny. men jag gav upp letandet och åt maten utan ketchup, ganska irriterad. sen när jag ätit klart såg jag att ketchupen hela tiden hade stått på bordet, ca en decimeter från tallriken. hmm.. borde jag bli lite orolig nu?


RSS 2.0