leaving home


äntligen hemma efter en skoldag seg som sirap. jag har gäspat och gäspat.
nu ska jag duscha och äta lite chips. och packa min lilla övernattningsväska.
sleepover i bromma väntar, och jag ser fram emot en kväll med god mat, ännu godare efterrätt, tv (längtar jag nästan mest efter, för det har jag ju inte hemma) och massa tjejprat med allra bästa waccis.

tofflor på, myskväll here i come!




nagellack och jordgubbste


nu är jag hemkommen med håret en halv centimeter kortare än innan. väx hår, väx!
kom på att jag borde börja äta någon sorts tabletter för hår och naglar. ska komma ihåg att köpa det nästa gång jag går förbi en hälsokostaffär. hade varit så underbart att ha långt hår till i sommar. och inte extensions, utan bara eget hår. men det är lite skönt att veta att det finns extensions ändå, att ta till som reserv om jag inte lyckas med mitt projekt...



nu ska jag måla naglarna med dagens nyinköpta lack, la paz från mavala.
och så ska jag dricka en kopp grönt jordgubbste och läsa om dagspressens framväxt.
jag har ju lovat mej själv att läsa lite i taget varje vecka, så jag slipper panikplugga innan tentan som jag fick göra till förra. och det tänker jag hålla, stenhårt.


today today today


idag ska jag tillbaka till gallerian. klippa mej och beställa nya glasögon.
jag har börjat klippa håret var sjätte vecka, ska se om det kan hjälpa mej att äntligen lyckas spara ut håret långt. isåfall vore det sensation, eftersom jag försökt i fyra år utan resultat.


yey.


förresten sålde jag fyra par solglasögon på jobbet idag.
det betyder att solsäsongen har smygstartat.
och det i sin tur betyder att sommaren snart är tillbaka.

yey. du är så efterlängtad!




marry me


idag vill jag gifta mej och få en fin glänsande ring att bära på fingret varje dag.
en ring som signalerar att någon väntar på mej där hemma. always forever.

så.. prince charming. var håller du hus?




shoppingdag och sushikväll


shopping var precis vad jag behövde. jag skannade igenom alla mina favoritaffärer och hade fem härliga kassar i händerna när jag åkte hem. fyllda med bland annat en tunika från gina, tre linnen i sommarfärger, lite smink, en ring och en blommig partyklänning. när den ska få ha premiär är dock väldigt osäkert, det lutar dessvärre åt en hemmakväll i förkylningens tecken imorrn med... suck.

en enda sak stod på min att köpa-lista. världens bästa balsamspray från paul mitchell.
men det glömde jag såklart. det är så typiskt mej. hur lite jag än har att hålla reda på lyckas jag ändå inte.

ikväll har jag varit på blixtvisit på m´s trettioårskalas. eller kalas kan man nog inte säga, eftersom det inte ens hade börjat när jag var där. ville inte riskera att smitta alla gäster så jag gick hem innan de hade kommit. men lite godis hann jag äta tillsammans med födelsedagsbarnet iallafall =)
nu har jag haft ensamkväll för sjunde kvällen i rad. det är inte klokt.
ljusglimtarna har varit god sushi och ett telefonsamtal med emma. det är så kul att prata gamla minnen, och det är nog få som har så roliga och konstiga minnen ihop som vi...






en ledig dag!


och extra underbar är den eftersom det inte finns något att plugga på idag.
totally free! jag och glasögonen ska åka till stan.
gå ett varv i gallerian, hälsa på söta jobbvänner och shoppa precis vad jag vill ha står på dagens schema. jag är värd något nytt som muntrar upp mej efter denna veckas tristess.
och så behöver jag andas in stadsluft och se lite andra människor än mej själv.




tentafest


med mej själv.

idag har vi haft tenta, och ikväll är det klassfest för att fira att den är över.
tyvärr medverkar inte jag.
istället sitter jag hemma och snorar som aldrig förr, fortfarande med illröda ögon (anledningen till att jag inte ville gå på klassfest. glasögon = stanna hemma) och har precis korkat upp en flaska rödvin i precis lagom storlek för en torsdagkväll.


så - lite lycka trots allt. men jag gillar inte alls att missa ett kalas. och detta är till och med det andra jag missar inom loppet av en vecka. förkylningar passar inte min livsstil, så är det bara.


new medicine


detta är min nya medicin. färskpressad juice. det borde vara det bästa.



och godaste.

kunde inte bestämma mej när jag stod i affären så jag köpte tre olika smaker. jordgubbar & lime, clementiner & apelsiner och morot. men det var bara den här som var god. och inte bara god, utan himmelsk. i recommend!

nu ska jag återgå till mina skolböcker en stund. sista rycket innan jag får sova.
tentan imorrn kan verkligen gå hur som helst. jag känner mej väldigt dåligt förberedd och önskar att jag hade lagt ned lite mer tid innan. att man inte lär sej. men den här gången ska jag göra det. i fortsättningen ska jag läsa lite varje vecka, det lovar jag mej själv.


ett tråkigt liv och en tråkig tjej.




det är nog inte så roligt att läsa min blogg just nu. mitt liv är lite händelselöst.
eller mycket händelselöst.

nu på eftermiddagen bytte jag ut sovandet mot plugg. vi har tenta på torsdag och jag har inte kommit mej för att öppna en enda bok förrän idag. vet inte varför jag beter mej så här när jag äntligen kommit in på min drömutbildning..
och jag fick en smärre chock, det var mycket mer att läsa än vad jag hade målat upp i mina "det ordnar sej"-tankar. svårläst var det också. varför vill man skriva en bok om man inte tänker göra den rolig eller ens intressant? det kommer jag aldrig att förstå.

så nu vet ni var ni har mej imorrn med. i pluggsoffan med glasögonen på.
för ögonen är fortfarande röda som stoppljus. ser helt galen ut. på castingen fick jag höra att jag "bara såg lite bakis ut". haha, hade jag sett ut så när jag var bakis skulle jag aldrig någonsin mer festa. men nu håller jag mina tummar och tår det hårdaste jag kan för att de väljer mej, trots min lilla defekt. jag vill jag vill jag vill!


same


jag har sovit bort både eftermiddagen och kvällen, men ändå är jag fortfarande trött.
lika bra det. jag är väldigt tacksam över att jag är ledig imorrn. få ligga kvar i sängen hur länge som helst och hosta och snora. jag behöver nog stanna inne och bara vara sjuk och ful i lugn och ro.

ryckte upp mej lite förut och gick på utflykt till apoteket där världens trevligaste personal hjälpte mej att hitta våtservetter och salva till ögonen. nu ber jag till högre makter att infektionen ska gå över tills imorrn. eller iallafall gå ned lite. på eftermiddagen ska jag på casting för en reklamfilm som ska spelas in i västindien, och det känns ju inte precis som att mina chanser ökar om jag kommer dit med blodröda ögon. skit.

nu börjar jag visst blöda näsblod också.. lovely.

sov gott. hörs imorrn.


nu sover jag lite.


jag har ont i ögonen, och det enda som kan hjälpa nu är nog sömn.
och nässpray. och hostmedicin.



inte bättre.


värre.
vaknade upp tidigt imorse och kunde inte se någonting. trodde under några panikartade sekunder att jag blivit blind, men sen hittade jag svaret i min spegelbild. ögoninflammation. det värsta en linnea med glasögonfobi kan drabbas av! men eftersom det var tenta imorse kunde jag inte gömma mej hemma, utan det var bara att snällt ta på sej glajjerna och ge sej iväg ut i folkvimlet. usch. man borde vant sej efter alla dessa år. men nej, jag kan inte trivas med glasögon på. det är liksom inte jag.

tentan kändes ok iallafall. på väg hem köpte jag en tråkig skolbok för 400(!)kr för att jag inte orkade fråga runt efter den på bibliotek. fruktansvärt sura pengar att lägga på något så trist. men boken behövs verkligen till nästa tenta på torsdag. och jag såg att det var fem dagars öppet köp, så jag tänker bläddra sjukt försiktigt i den. kanske att det funkar.

nu är det dags för te och kanelbullar. c-vitaminer och grönsaker funkar ju uppenbarligen inte iallafall, så då kan jag lika gärna få äta något jag tycker om.




do we like


or do we love?




den gröna bibeln




har äntligen anlänt. jag förstår knappt hur jag klarat mej i drygt en och en halv månad utan den. men nu blir det ordning och reda i fröken bjärles liv igen, och jag kan i lugn och ro förbereda mej för vad som komma skall månad för månad. good.

annars har jag fortsatt dagen i samma anda som den började. dvs vitaminchockat min kropp.
färskpressad blåbärs och svartvinbärsjuice, fisk, gröna ärter, ett glas mjölk, örter mot förkylning, rött vaniljte, citronglass... okej, det sista kanske inte kan klassas som medicin. men resten borde göra susen. och om inte blir jag arg.


an apple a day..


nej, jag mår inte alls bättre idag.
vad är det med mej och förkylningar nuförtiden? det där med att jag aldrig blir sjuk stämmer inte riktigt in på mej längre. och jag trivs inte alls bra i rollen som sjukling.

sara ringde mej imorse och berättade alla detaljer från gårdagskvällen och natten, så nu vet jag vad jag missade. känns inte helt ok.

har startat min dag med broccoli, blodapelsin och grönt te. till imorrn måste jag bli bättre, för då har jag en viktig lektion och terminens första tenta. just nu oroar jag mej mer för hur jag ska orka ta mej dit än om jag kommer klara tentan. stackars stackars linnea.


..keeps the doctor away. eller..?


mello


höll på att dö av en blandning av tristess och sjukdom förut, men sen dök en liten ljusglimt upp i min tillvaro. med betoning på liten.
jag kom på att jag ju kunde se melodifestivalen på svt play. lycka för en tv-lös sjukling.
så jag har legat under täcket med min tunga dator på magen, och klappat händerna åt eric saade. nu ska jag dricka dagens sista echinagard och sen sova. imorrn vill jag vara frisk.


skitvirus!


det är lördagkväll och klockan är snart sju. har precis kommit tillbaka till sthlm.
och vad gör jag? har jag precis kommit ut ur duschen och ska fixa mej för sw och jockes fest som är planerad sen veckor tillbaks?
nej. inte. verkligen inte.
jag sitter uppkrupen i soffan och är sjuk. på riktigt sjuk. och på ett fruktansvärt dåligt humör.
jag är sur som en citron. varför är jag tvungen att bli sjuk just nu?

och jag har inte blivit ett dugg bättre under dagen, trots blodapelsiner, passionsfrukt och 20 droppar echinagard i ett vattenglas en gång i timmen. allt det där kan slänga sej i väggen.
det levande beviset på att det inte funkar är jag, som sitter här med frossa, värk i hela kroppen, världens mest täppta näsa och halsont så att det gör ont varje gång jag pratar. och hosta. och huvudvärk.... wiiee.. jag tycker så synd om mej själv.

det är nu man skulle haft någon som gav en varmt honungste på sängen. och som strök en lite över håret då och då och sa att det blir bättre snart. men som vanligt finns det ingen sådan här. i den här lägenheten får man koka sitt eget te och klappa sitt hår bäst man vill. ännu en anledning att tycka synd om mej själv.


sötaste barnet på stan


är lätt lilla tilde. sweetie!
och henne fick jag spendera förmiddagen tillsammans med. och emma förstås.


vi har fikat på mysiga hellmans.


och åkt bil. och rulltrappa.

emma får nog akta sej så jag inte snor med mej tilde hem till stockholm.
tack för idag sötisar!


morgonmys






det är lycka att vakna upp hemma hos mamma och pappa.
brasan är tänd, frukosten står på bordet och teet är alldeles lagom varmt.
och jag har haft två varma små djur i min säng inatt.
det är nästan så jag vill flytta in för gott. men bara nästan =)


kattmys på arnö



i love being home.





i love you.


syskonkärlek ♥


sov gott med den här





kakmonster


det är så konstigt med plugg.
jag älskar ju att skriva. men bara för att det är något jag måste göra blir det inte alls kul.
då tycker jag helt plötsligt det är mycket roligare att diska, vika kläder och till och med städa toaletten, som annars är det värsta som finns...
usch vad man fungerar konstigt.

jag har varit så glad hela dagen över min stundande nyköpingsresa att jag nästan glömde bort att jag först ska till skolan imorrn, innan jag får åka. en lång skoldag till och med, med en tre timmar lång håltimme i mitten. jag längtar mest till håltimmen, för då ska jag nog unna mej en kopp billigt kaffe och en muffin. jag vet, det är inte klokt hur mycket onyttigt jag äter just nu. men jag har ett sånt sötsug, det går inte att stoppa.
det är nästan lite läskigt. men man får väl vara glad att det inte är knark jag blivit beroende av.
och förhoppningsvis är det bara en period som går över snart, innan mina kläder hunnit bli för små...




onsdag = städdag




men det är ju inte direkt det roligaste som finns, så nu har jag tagit en paus från städandet.
och pluggandet, men det har jag inte ens börjat med så det kanske inte kan kallas paus.
jag håller på att rensa bland massa gamla smycken och hårsaker. fy vad mycket skräp man samlar på sej, och som ligger här och tar plats i min minietta där jag knappt själv får rum. så himla dumt. hittade rostiga gamla örhängen från hm underst i mitt smyckesskrin. och långa trassliga omoderna halsband. ibland chockar jag mej själv. varför har jag inte städat där tidigare? så idag lär jag nog gå några vändor till soprummet.

har bestämt mej för att åka hem till nyköping på torsdag kväll och hälsa på saknade vänner och föräldrar. jag stannar till lördag och har planerat in en emma & tilde-träff och en elin-träff. åh vad mysigt det ska bli. jag längtar!


precis så






det har inte hänt så mycket idag.
förutom i mitt huvud, för där är det som vanligt full fart.
min hjärna har alltid lite lätt träningsvärk. ingen rast och ingen ro.

jag är lite besviken idag. det är tråkigt när man måste ändra uppfattning om något man tyckt så bra om. men det är som det är. och jag tror absolut att allt har en mening. ödet. den här gången också. och att allt blir precis som det ska i slutändan. ja. det tror jag. vill tro iallafall.

ikväll har jag bytt soffa för omväxlings skull. jag har tillbringat kvällen hemma hos mini-me, som har serverat mej fiskpinnar med hemlagat potatismos. och min favorit gröna ärtor.
och after eight. ja.. jag förstår ju själv att jag knappast befinner mej i något viktras just nu. men så fort förkylningen har släppt är jag uppe på löpbandet igen. då tar jag upp kampen mot kanelbullarna, chokladen.. och dagens kladdkaka. oops.. =)

förresten har jag fått en plats till vår kortpraktik i vår. jag kommer vara på ålandstidningen, så under två majveckor kommer jag befinna mej på åland. all alone. men det ska bli väldigt mysigt. jag ser fram emot det massor. vart jag ska bo är dock väldigt oklart, men det får ju ordna sej. och om ni känner för att planera in en weekendresa i maj är ni hemskt välkomna att göra mej sällskap den helgen jag är där.


vad är detta?



svar: det bästa som finns. kärlek från mej till mej.


köpte en ny bok också, som jag nu ska lägga mej och läsa samtidigt som jag smular ner sängen med pärlsocker. en bra alla hjärtans dag.

men snart får det nog se till att hända något. något bra förstås. för man kan inte sitta ensam hemma i soffan hur många kvällar i rad som helst. inte ens en förkylning är godtagbar som ursäkt. så.. i need a date!


jag har byltat på mej alla varma kläder ja...

bild220 (MMS)

jag har byltat på mej alla varma kläder jag äger och tvingat mej ut i iskylan igen. vad gör man inte för att stilla sitt sötsug?


alla hjärtans dag


och jag är förstås singel. min vanliga tur.
men jag klarar mej bra utan kille, för jag blev uppvaktad ändå!
det räcker med att ha en toppenmamma.




och så hittade jag detta i min brevlåda. gratis kaffe och kanelbullar!
lycka för en fikaälskande linnea.


välkommen hem till mej på fika!


mer madonna




bäst. jag är inne i en madonnaperiod. har gjort en spotifylista med bara hennes låtar som står på hela tiden här hemma.

vi hade en mysig shoppingdag i kista. lotta köpte med sej halva gallerian hem, men jag som numera är fattig student fick bita i det sura äpplet och hejda ganska många av mina impulser. unnade mej iallafall en fin kofta med hjärtan på, och ett partylinne från hm.
nån måtta får det vara. även studenter behöver kläder.

nu är jag om möjligt ännu mer förkyld än innan. tack tack tack du som uppfann nässprayet. hade aldrig klarat mej utan. jag brukar ju aldrig bli sjuk annars, och tänkte att det kanske beror på att jag ätit väldigt dåligt sista tiden. bara ris och pasta och fil. och inget kött på flera veckor. så jag gick till maxi och köpte hem en köttbit, potatis och bearnaissås. och strawberry cheesecakeglass till efterrätt. givetvis kunde jag inte låta bli att öppna glassen direkt när jag kom hem, så nu är jag ju inte jättesugen på mat längre... men det ska ätas ändå.
bara för att. och för att jag vill bli frisk förstås.


hej söndag


jag vaknade upp utan röst imorse. antar att det var mitt straff från förkylningsguden.
men nu, efter två koppar kokhett grönt te börjar det släppa lite.
annars är jag pigg som en nötkärna idag. jag testade att dricka två bakis innan jag gick och la mej, och det fungerade verkligen. hurra! nu behöver man aldrig mer ha en seg söndag.

vi hade förresten roligt igår. soap är bra, men faktiskt bättre på sommaren.
när jag kom hem slängde jag en blick i spegeln och kände mej en aning blek, så jag drog fram min brun utan sol-spray klockan fyra på natten. lite otippat. men det var inte fel att vakna upp med en liten bränna imorse =)  

snart ska jag åka ut till kista galleria och träffa bästa lotta.
vi ska ha en shopping- och fikasöndag. utan pengar dock, men det får lösa sej...



majas special

bild212 (MMS)

majas special


partysisters!


julclementinen och julapelsinen festar loss.
jag låtsas inte om alla mina sjukdomssymtom. röda ögon, svullen näsa, yrsel och halsont får snällt vänta på min uppmärksamhet tills imorrn. för ikväll måste jag orka dansa till britney spears och dricka gula passionsfruktdrinkar.

see u on the dancefloor!


klassfest


vi hade miniklassfest i danderyd igår.
jag tog det väldigt lugnt men kom ändå hem lite för sent pga sega bussar.
men roligt var det, jag gillar min nya klass!

nu: jobbdag i gallerian!
sen: fest igen! och ikväll behöver jag inte alls ta det lugnt =)

ha en bra lördag!


fredag!


men jag har haft en halvbra förmiddag.
startade med att jag fick frågan "vart kommer du ifrån? polen?"
eh.. nej?

sen har jag ringt runt lite om praktikplats. känns halvsvårt.
får se vart jag hamnar till slut. för det löser sej ju. det gör det alltid.

nu ska jag tvätta och sen skutta ut i snön mot friskis och träning.
det behövs!


beauty




bästa madonna. med det säger jag godnatt, alldeles försent.
ses imorrn.


snö, snö, snö


maja och jag fick ta oss genom en storm från mej hem till henne.
jag gillar egentligen snön, men då ska den ligga snällt på marken.
jag är lite allergisk mot att vara utomhus när det kommer ned saker från himlen.

vi har iallafall ätit massa gott, så stormpromenaden var nog lite värd ändå.
och så har vi sett antikrundan, mitt nya favoritprogram. lär ju dock inte få se det i fortsättningen, eftersom jag bor i ett tv-löst hem. varför kan inte radiotjänst ringa mej nu?
fy vad skönt det hade varit att slippa ljuga för en gångs skull. så om ni på radiotjänst brukar läsa min blogg - call me!

det var så skönt med sovmorgon imorse att jag nog tänker ta en imorrn med.
gästföreläsning är det enda som står på mitt schema, och det känns inte så obligatoriskt.


snällt på marken. då gillar jag dej.


sovmorgon


jag vaknade upp klockan ett. en lagom tid att börja sin lediga dag tycker jag.
och med en snöstorm utanför fönstret kan jag knappast ha missat något iallafall.
idag håller jag mej inomhus.

hade planerat att ägna min förmiddag åt plugg och praktiksökande, men eftersom det redan blivit eftermiddag antar jag att jag kan stryka det från dagens att-göra. det kommer ju fler dagar. istället har jag lagt min tid på att söka till en tävlig för att bli resereporter. sounds good.
för att ansöka skulle man länka till sitt drömresmål. jag hade nog trivts rätt bra här.


kan nog inte tänka mej ett jobb som passat mej bättre än resereporter. jag är en stjärna på att semestra, och jag gillar att blogga. känner att detta definitivt är mitt kall i livet!

nu: uppryck. jag ska bleka håret och duscha länge länge.
snart väntar systerbesök och vi (hon) ska laga mat. och så ska vi redigera thaibilder.
hörs sen.

ps. ge aldrig ut ditt nummer till någon du träffar i korvkioskkön. man ångrar sej.


vapiano my love


och lotta my love. vilken perfekt kombination för en bra onsdagkväll.


pastan no 1, tomatsås, spenat och scampi.. mmm. 

nu är jag hemma. och jag är ledig imorrn.
home sweet home. och bed sweet bed.
jag har sjunkit ner i min soffa. facebook funkar fortfarande inte, så jag köpte en hänt extra på daglivs på vägen hem för att ha något att läsa till mitt kvällste. det är mysigt med tidningar, det känns lite som förr.

imorrn tänker jag sova bort en stor del av dagen, och sen är det systerdag.
vi har haft den stora turen att pricka in en ledig dag imorrn båda två.



you are a star


vi hade en bra fikastund och satt kvar ända tills cafét stängde.
snart kommer vi nog klassas som stammisar. tack för ikväll vännen!

nu är det nagelfix. naglarna ska målas grågröna innan det är sovdags.
och det ska bli ganska snart. imorse gjorde jag det härliga att vakna samma tid som jag skulle åkt hemifrån, och det ska inte upprepas imorrn. imorrn ska jag vara pigg och utvilad och redo för redovisning. usch, jag kommer nog aldrig komma ifrån att tycka sånt är jobbigt. det är förstås väldigt bra att jag får möjlighet att träna på det, men det är lite svårt att glädjas över den möjligheten så här precis innan.

jaja. jag får göra mitt bästa. heja linnea.





tuesday afternoon


har varit i skolan och jobbat med ett grupparbete i stort sett hela dagen.
nu är jag trött. känner att jag är i behov av kaffe och en vän. en vän som börjar på w.
och precis det ska jag faktiskt få! ska åka in och möta upp waccis på jobbet, och sen placera oss på vårt favoritespresso inne på nk. tisdagsmys med stora bokstäver.


nu kommer jag vännen. kaffetime it is.

är en liten smula irriterad idag. min facebook funkar inte, och har inte gjort på ett par veckor nu. låter kanske som ett löjligt problem, men det är jobbigt. man räknar ju med att det ska funka. så om ni undrar varför jag inte svarar på mejl eller annat är det för att jag inte kan se dom. inte för att jag är otrevlig.

finns nog inget som gör mej på så dåligt humör som tekniksaker som inte fungerar. det gör en så stressad! och jag verkar tyvärr drabbas av precis allt sådant. min tv är alldeles död, datorn fungerar bara när den är på humör, facebook är konstigt och mobilen trasig. yes. teknikguden har definitivt något emot mej...


chocolate-lover


åh vad skönt det var att träna!
jag har sprungit på löpband och crosstrainat av alla mina krafter, och nu känner jag mej som en ny och underbar människa. varje gång man börjar träna igen kan man inte förstå hur man någonsin kunnat sluta. varför slutar man med något som får en att må så bra?

nu sitter jag med en fuktgivande chokladmask i ansiktet. jag daltar allt jag kan med den lilla solbränna jag fortfarande har kvar. önskar jag kan få den att stanna åtminstone ett tag till, för jag känner mej inte alls redo för min vanliga vinterbleka hy. inte än.



snart ska jag fortsätta min nyhetsbevakning. vi har fått i uppgift att titta på typ varenda nyhetssändning ikväll, och hittills har jag hunnit med ekot, abc-nytt och aktuellt. nu väntar rapport och tv4-nyheterna. inte mina favoritprogram precis, men what to do. man måste göra det man måste. så om ni undrar vad som hänt i sverige och världen idag kan ni gärna fråga mej, jag vet precis allt. som t. ex att sudan kommer delas i två delar och att vikingarännet faktiskt blir av på söndag, isen håller.


det är nu det händer


det är nu det vänder.
ikväll gör jag slut med min klippan-soffa och går och köper träningskort.
fast jag egentligen inte har råd. ingen återvändo.
jag har inte tränat sen innan semestern och känner mej lite halvstor.
inbillning eller ej, ibland kan det faktiskt vara värre att känna sej tjock än att på riktigt vara det.
så, crosstrainer here i come!

har fått lite vinterbilder nu, de jag tog dagen innan vi åkte till thai.
det flesta är inte redigerade än, men här är en som är färdigfixad.






ångest och glass


fy för att bo i ett industriområde.
speciellt när man tvingas gå genom industriområdet sent på kvällen för att man blivit akut sugen på glass och måste till affären. det är nästan dödsångest på den.

men jag klarade det, och nu sitter jag hemma i soffan med en kopp te och belgisk chokladglass. heaven. nu ska jag gå in på blocket och leta kurslitteratur. två veckor av kursen har gått, och jag äger fortfarande inte en enda bok. än så länge funkar det hur bra som helst, men frågan är om tentan kommer gå lika lysande.





dance


vi hade kul igår. förfest hos maja i kristineberg framför slutet av melodifestivalen. missade danny förstås. jag är alltid sen, det slår aldrig fel. sen dansade vi loss inne på soap, så min lördagslycka var gjord. tyvärr blev jag tvungen att åka hem tidigt för att min telefon försvann, och jag visste inte om jag glömt den hemma hos maja eller om jag tappat den. men den låg förstås kvar på bordet under en hög godispapper.

nu har jag varit och handlat hem massa mat. med en aning för rufsigt hår för att visa mej bland folk, och i lite för höga klackar för att kunna bära hem matkassar på ett bra sätt. men så får det vara när det är söndag. ikväll tänker jag bara sitta hemma i fula kläder och göra ingenting. det behövs ibland. 







godmorgon!


jag är nyvaken och på ovanligt gott humör.
idag väntar en hel dags jobb i gallerian, och efter det party all night long.
precis som en lördag ska vara.
men innan dess ska jag hinna med en snabbrunda på stan. billigt vin ska inhandlas, och kanske en ny partydress om jag hittar.





te-tips!




det här är världens godaste te. 
grönt krav-te smaksatt med kiwi, passionsfrukt, ananas, fruktbitar och roskronblad.
håller mej sällskap varje kväll. och allra godast blir det med lite lite mjölk i.


fredagsfika med wacander




en perfekt avslutning på en lång skolvecka.
vi har druckit kaffe i mängder och jag har ätit prinsesstårta. min absoluta tårtfavorit. och så fick jag presenter idag igen. man kan nästan tro att jag fyllde 7 och inte 27, så firad som jag blivit. tack sötnöt!

nu har jag kommit hem och såg fram emot en soffkväll framför let´s dance. tyvärr upptäckte jag att tvn inte vill funka nu heller, fast den fått el och allt. förstår inte vad den gnäller för.. det känns som att det är hög tid att bjuda hit min privata tv-tekniker, för sånt här klarar jag inte själv. så magdis, det här är en inbjudan!


sunglasses on




hittade den här bilden i min inkorg idag, med texten "hade lite tråkigt så jag gjorde en linnea warhol.." tack snälla mats. och hoppas du får tråkigt snart igen.. =)

nu har jag avklarat två punkter av kvällens tre.
har fått tillbaka mina 1100kr för stövlarna. äntligen. plånboken blev väldigt glad för den extra lilla inkomsten. och jag är glad över att jag faktiskt fick rätt. jag vann. man ska aldrig ge upp.

sen har jag hunnit dricka te och äta kanelbulle på fix. och diskuterat djupa saker som lycka och livets mening med kloka vänner. fick ett födelsedagsfirande i efterskott också, och blev överöst av fina presenter. en snygg liten partyväska, trosor, ett duschkit från bodyshop och strumpbyxor i exakt den röda nyans som är min favvofärg just nu. tack sötisar, ni är alldeles för snälla.



nu ska det skrivas referat. klockan är snart tio så det känns ju som en väldigt lagom tid att börja med det. verkligen.


fröken stress


jag har precis kommit hem från världens längsta skoldag, och hunnit slänga i mig lite "fried noodles with eggs and vegetables". nu ska jag snabbt borsta igenom håret, sen sätta mej på tåget mot bianco kista för att äntligen få tillbaka pengarna för skitstövlarna. efter det stanna till vid fridhemsplan för fika med m och b, och sen hem och skriva referat från en av dagens föreläsningar. deadline imorrn.

hur blev mitt liv så stressigt helt plötsligt?
är inte alls van vid detta.


lill-lördag


ett glas vin och tre cider senare, och jag kände mej lite småvinglig inne på ica på väg hem. men det var det värt, det var kul att träffa klassen lite mer.
nu har jag äntligen köpt en ny sladd till min tv. har ju inte kunnat se på tv sen i december då det började brinna i en kontakt. så imorrn blir det frukost framför vakna med the voice igen. feels good. och så köpte jag mums mums också. var extrapris, och jag tänkte att det "kunde vara bra att ha hemma". men jag har såklart redan ätit upp alla fyra.

nu ska jag sova. love.


not rich


nu har jag betalat in månadens räkningar, och kvar på mitt konto finns 2330 kr. det är den 2:a februari. det känns sådär. chansen är nog inte jättestor att jag lyckas klara månadens budget, även om jag äter fried noodles varje dag (och det gör jag!). hmm.. allt är nog inte så lättsamt med att gå i skolan iallafall.





ärter och vin

  


jag har fått ett beroende. gröna ärter.
jag har alltid ett paket hemma i frysen, och det bästa jag vet när jag kommer hem är att ta fram och hälla upp i en skål, och bara äta. iskalla ska dom vara, och gärna lite frysta.

men det funkar bara med findus små gröna ärter. i only eat the best.

jag är bara hemma en liten snabbvisit. snart ska jag tillbaka till skolan och dricka vin. ganska lättsamt det där med att gå i skolan, som sagt. fick just rådet av magdis att jag skulle dricka mängder, men ikväll står findrickande på schemat kan jag lova. även om jag bestämt mej för att det är charmigt att göra bort sej ibland, är det inte riktigt vad jag siktar in mej på just idag...

puss.


den här dagen med tre ord


plugg, plugg, plugg.

men jag är inte ett dugg ledsen för det. det vi läser, iallafall hittills, är sånt jag är intresserad av på riktigt. saker jag verkligen vill lära mej och kunna till vardags. hur ofta har det hänt innan? svar aldrig.
så än så länge känns allt bra. och jag tycker att jag faktiskt redan lärt mej hitta lite på skolan. otippat men väldigt skönt.

nu har jag kokat en kopp grönt te, och så fort jag druckit upp den ska jag hoppa upp i min säng och sova. imorrn har vi vårt första seminarie. wish me luck.

/schoolgirl



RSS 2.0