världens längsta dag

 
som om det inte vore nog med att vara insatt på schemat 10-22 drog vi över på tiden med nästan en timme. jag kom hem nu. inventering my love.
 
men jag hade i alla fall en trevlig lunchrast all by myself ute i solen. man får vara glad för det lilla.
 
 

sen sist

 
vad upptagen man blir av att ha ett jobb att sköta. man hinner knappt ens andas mellan det att man går hem från jobbet och att man är där igen (säger jag efter två dagars jobb. men jag vänjer mig nog. kanske). det här har jag i alla fall hunnit med att göra sedan sist.
 
förfestat med vin, jordgubbar och choklad. och två små vänner.
 
druckit lite mer vin på soap.
 
och varit på en mysig middag med lotta.
 
nu ska en mätt och trött linnea äntligen få krypa ner i sin säng. i morgon är det fredag och jag jobbar 10-22. så. härligt. så.
 

jobbdags

 
nu har jag tvingat mig upp ur sängen och ska snart börja fara mot gallerian och sommarens första jobbdag. härligt. och extra härligt är att solen verkar ha hittat hit för första dagen på typ hela sommaren. det unnar jag förstås alla som är lediga...
 

now be gone

 
jag har varit världens duktigaste och tvättat, diskat och lagat mat, och nu ska jag bege mig ut i regnvädret med paraplyet i högsta hugg.
 
först till h&m och gå på shortsjakt, och sen till söder och sörpla drinkar. bra avslut på sommarlov del ett.
 
 

miss secret agent

 
 
sista lediga dagen innan jag börjar jobba i morgon. jag har startat förmiddagen med att sova länge (of course), dricka massa kaffe och gå en promenad. passade även på att göra ett hemligt spaningsuppdrag till en vän. spännande!
 
kanske är det privatdetektiv jag ska satsa på att bli. satt uppe sent i går och googlade massa på detektivbyårer och utbildningar, och jag kan verkligen inte tänka mig ett mer spännande jobb. ska definitivt kolla upp detta lite närmre.
 

under my umbrella

 
 
jag ryckte upp mig och lämnade soffan ändå, trots skitvädret. jag äger ju faktiskt ett paraply. så nu har jag varit och shoppat hos min frisör, handlat hem massa mat från maxi, städat och packat upp min resväska.
 
nu ska jag äta ben & jerry´s till middag. egentligen skulle jag starta mitt nyttiga liv nu efter helgen, men det får nog vänta till en dag när det inte regnar.
 

regn, kaffe och gossip girl

 
... och lite sommarlovsdepp.
 
hur härligt är det inte att få vakna upp i ett regnigt stockholm i stället för i ett soligt värmland? och utan frukostkompis till på köpet... man vänjer sig vid sällskap så himla fort, och det är faktiskt inte ett dugg kul att ha sommarlov när precis alla andra jobbar. speciellt inte när det ösregnar ute och himlen är alldeles grå. nej, jag är inte det minsta nöjd med tillvaron just nu.
 
har tröstat mig själv med att äta världens längsta frukost och druckit en halvliter kaffe framför två avsnitt gossip. nu ska jag fortsätta med sista avsnittet av desperate och sen revenge. för så länge solen håller sig borta tänker jag inte ens fundera på att förflytta mig från soffan. så det så.
 

värmland forever

 
så här mysigt har vi haft, bland annat:
 
ätit jordgubbsfrukost i solen på balkongen.
 
varit på rolig midsommarfest i karlskoga.(och ätit ganska mycket).
 
besökt min favoritsevärdhet - picassoskulpturen...
..och ätit våfflor på ett mysigt fik i skärgården.
 
haft tjejpartykväll och dansat till massa bra musik på bells kitchen.
 
och varit ute och gått i solen.
 
perfect weekend med andra ord. har dessutom varit sol varje dag fast det stod att det skulle regna i min väderapp. det är nästan så jag funderar på att starta en egen väderapp och bara gå på min magkänsla, för den skulle definitivt stämma bättre än smhi´s. linneas väder. det hade jag kanske kunnat bli rik på.
 
nu: sovdags! lovely.
 

i´m back!

 
nu har jag landat hemma i min lägenhet igen efter världens mysigaste midsommarhelg. har varit så skönt med en liten minisemester, och det är alltid lika roligt att vara på värmlandsäventyr med min fina vän. jag hade absolut ingen lust att packa väskan och åka hem i dag, jag hade velat stanna en vecka till.
 
 
fler midsommarbilder kommer sen!
 
 

nu måste vi fara

 
det blev ganska mycket vin i går, så när jag vaknade upp i morse var jag faktiskt lite bakis. därför har jag varit lite extra lat i dag. skippade träning helt och hållet och gick och la mig på en filt i solen med en starbuckslatte och läste cosmo. tills världens största moln dök upp och jag inte längre hade någon ursäkt för att inte gå hem och packa.
 
nu är det nämligen dags att åka till värmland och fira midsommar. rosa alkohol och blommiga sommarklänningar i massor är nedpackade, så nu är det bara en bilresa mellan mig och midsommarvärmland. ska bli så mysigt med en liten semestertripp!
 
 

aw

 
mysig after work med anna och magdis på anglais. i´m in love with the sun!
 
 

kompislunch

 
 
nu har jag varit och hälsat på magdis på luxottica, ätit mysig lunch och druckit kaffe ute i solen. härligt!
 
nu: snabbdusch, klädbyte och in till stan igen för en aw. sa jag att jag älskar att ha sommarlov? haha, antar att det är lika bra att jag börjar jobba nästa vecka, så ni slipper höra mitt dagliga tjat om hur underbart det är att vara ledig... men jag kan inte hjälpa det, det finns inget som får mig att må så bra som att få bestämma själv precis vad jag ska göra från morgon till kväll.
 

hello sunshine

 
äntligen - solväder och sommarlov på samma dag. trodde aldrig att det skulle ske.
har varit ute och sprungit i värmen, och nu ska jag åka till värtahamnen och luncha med magdis. shorts och solisar på!
 

kan jag få vara ledig jämt?


bortsett från att vädret inte är riktigt så bra som jag hade önskat är det här världens bästa vecka. sommarlov är terapi. dessutom såg jag i går att jag fick godkänt på min filmanalys, så nu har jag inte en enda liten skolgrej att oroa mig över på hela sommaren. så. himla. skönt.

i dag har maja och jag gått en promenad till äppelviken. jag blev lite kär i området, och har bestämt att det är där jag ska bo när jag blir stor. om jag nu någonsin blir stor dvs. som läget är just nu lutar det ju åt att jag kommer bo kvar i min lilla minietta tills jag blir 50 eller så...




nu sitter jag med en toning i håret och väntar på att min utväxt ska bli ljusblond. när det är klart ska jag till söder och fika. hade absolut kunnat tänka mig att dagarna skulle följa det här mönstret för alltid.


rosendals trädgård


det blev inget solväder direkt, men maja och jag hade en mysig dag bland blommorna ändå. vi åt lunch och fikade i växthuset och gick nästan vilse i en labyrint som var ovanligt lång (och lerig, vilket syns på mina stackars skor nu...).





kvällen har jag spenderat i lotta och wasims mysiga lägenhet där jag har blivit bjuden på god middag och efterrätt. lyxmåndag, med andra ord.


bra start på dagen


pannkakorna blev himmelska. nu ska vi till rosendals trädgård och titta på blommor och äta lunch. solen får gärna hänga på den också.




nagelfix och filmkväll


i går firade jag min långledighet med att sätta dit blommiga naglar. (de har dock redan trillat av, så märket är inget jag rekommenderar). sen gick jag ner till min granne och vågade faktiskt se hela nobels testamente.



nu är jag redan uppe och är fixad och klar för en systerdag. först ska jag springa bort till maja och äta lyxfrukost med amerikanska pannkakor, och sedan ska vi på sommarutflykt. jippie!


bye bye work


nu har jag jobbat mitt sista pass på länge, och har hela nio dagars ledighet att se fram emot. gissa lyckan! jag firar med att äta lite ägg och se ett avsnitt gossip girl. kan inte tänka mig en bättre sysselsättning än det just i kväll.


glasskväll


en glasskväll med lillasyster var precis vad jag orkade med i kväll. vi började titta på nobels testamente men blev så rädda att vi var tvungna att stänga av innan den ens kommit igång, så i stället har vi bara suttit i soffan och pratat och ätit en aning för mycket glass.

nu ska världens tröttaste tjej äntligen få sova. yey!




tröttast i världen


i dag är jag så trött så trött så trött. jag har varit nära att somna ståendes på jobbet.

tur då att det finns ätbara saker att pigga upp sig lite med. det här har hållit mig över ytan den här dagen.




go sweden!


eftersom det inte verkar gå att fly fotbolls-em bestämde vi oss för att gå all in i stället.

nu har vi dock tagit en paus från hejandet och satt oss och fikat på espresso house. även supporters behöver rast i bland.


en bra torsdag


jag hade en väldigt effektiv ledig dag i går. sov bort hela förmiddagen, gick en lång powerwalk, var på fikadejt på lewinsky´s och hade middag och party mitt i veckan-kväll med bella och tilde. slutade förstås med att vi hamnade på soap.



i dag är jag ansvarsfull och ska snart åka och jobba. men bara i sex små timmar, så det ska jag väl klara av.


nyköping


nu är jag hemma igen. även när jag bara varit borta en väldigt kort tid tycker jag inte det finns något skönare än att vrida om nyckeln och traska in genom min egen ytterdörr. jag må ha världens minsta lägenhet, men jag älskar varenda liten kvadratcentimeter (ok, kanske inte köket så mycket då. men förutom det). hemma är hemma. home is home.

har i alla fall hunnit med ganska mycket under min lilla hemstadsvisit. bland annat detta:


shoppat skor på din sko. lite skillnad på butiken i nyköping mot de här här hemma i stockholm. i nyköping fanns alla modeller och storlekar inne, och allt stod sorterat i färgordning och storleksordning. inte en enda sko stod på fel plats eller på golvet. dessutom var jag ensam kund i hela butiken. nästan så jag blir sugen på att flytta tillbaka bara för den sakens skull.


klappat på två små djur. bland annat det här.



och ätit indiskt med pappa. slurp!

i morgon är jag alldeles ledig, och har ju inte ens någon skoluppgift som hänger över mig längre. det känns nästan lite för lyxigt för att vara sant. sommarlov måste vara den bästa uppfinningen någonsin.


barn och ben & jerrys


hade en mysig och effektiv dag igår. hann först umgås hela dagen med söta tilde och lova (och deras söta mamma förstås) och på kvällen blev jag bjuden på middag och glass hemma hos elin och david.

i dag är jag hemma och gör absolut ingenting hos mamma och pappa. ganska skönt det med.




gammal adress


gick precis förbi porten till min allra första lägenhet, som jag flyttade in i för åtta år sedan. östra kyrkogatan 17.

oftast brukar man ju säga att tiden går fort och att saker känns som om det vore i går, men här kan jag knappt ens minnas att jag bott. det känns som tusen år sedan och inte åtta.




på väg


believe it or not, men jag blev faktiskt färdig med analysen i går. visserligen klockan två på natten, men ändå - färdig! så himla skönt. nu hoppas jag bara på att den blir godkänd också.

nu sitter jag på tåget mot nyköping igen. jag ska passa på att träffa vänner, barn och föräldrar, och stannar till i morgon kväll.




linnea - väderguden 1-0


det blev visst fint väder i dag, trots att det stod att det skulle regna. så himla skönt med lite sol. nu hoppas jag bara att smhi har fel om resten av veckan också. jag behöver lite sommarväder nu under mina två lediga veckor.





tog en liten paus i powerwalken och satte mig och solade en stund vid karlbergs slott. lovely.

nu ska jag göra klart analysen. verkligen ska.


i give up


nej, nu ger jag upp det här sega skrivandet för en stund. har i alla fall kommit halvvägs, så det är ju åtminstone något.

nu byter jag myskläder mot träningskläder och springer iväg på lite välbehövlig yoga och en långpromenad. är det möjligt att hinna komma i form till sommaren om jag börjar träna nu?


skrivkramp




den här dagen är vigd åt att göra färdigt min filmanalys (jag vet, jag har tjatat om den i tusen år nu. den borde ha varit klar för länge sedan..), men det går segt. väldigt segt.

i instruktionen står det att "texten ska hålla en akademisk stil", och jag kan knappt se framför mig hur en sådan text kan tänkas se ut. samtidigt vill jag bli klar med den så fort som möjligt nu, så jag kan få njuta av sommarlovet utan skoluppgifter hängandes över axlarna. vid sådana här tillfällen önskar man verkligen att man kunde trolla...


mat mat mat


efter min jobbdag landade jag hemma i bellas kök i hagsätra. vi har skålat med sangria, ätit massa tacos och slurpat i oss tobleronefondue.



nu står min mage i fyra hörn och jag kommer troligtvis drömma mardrömmar om mat.


sockersug


promenaden hjälpte. nu känner jag mig som en ny och ganska glad människa igen.

var och handlade förut och bestämde mig för att börja ta tag i mitt nyttiga liv. köpte endast hem varmrökt lax (som i och för sig var himmelsk), några tomater och avocados. men nu ska jag titta på film, och ni kan ju gissa om jag ångrar mig? en filmkväll utan gotte kan nästan inte kallas för filmkväll.

det är faktiskt så jag funderar på att springa iväg till närmsta 7eleven och köpa ben & jerry´s.


humöret som uppstår


efter en gräslig dag på jobbet...

nu måste jag nog efterlysa mitt leende om jag någonsin ska kunna få tillbaka det. just nu känns det som att det aldrig kommer ske.

ska försöka pigga upp mig lite nu med en långpromenad. frisk luft och kvällens sista sol kanske kan göra gott. om inte ska jag bara sitta hemma i soffan och tycka så fruktansvärt synd om mig själv hela kvällen (och lyssna på min skrikande granne som verkar vara på ovanligt aggressivt humör). i bland behöver man en sådan kväll.


hello home


nu har jag landat hemma i min lägenhet igen. en dagsutflykt går så himla snabbt. har haft en jättemysig dag hemma i nyköping med studentfirande, fika på stan och massa sol. perfekt första sommarlovsdag.






nu ska en restrött linnea krypa upp i sin säng, för sommarlovsdag två och tre ska spenderas på jobbet. känns bra. kanske inte så mycket för mig då, men för plånboken i alla fall.


mot studentfirande


snart ska jag sätta mig på tåget mot nyköping för att fira min lilla kusins student. hon är nio år yngre än jag och det betyder att det är hela nio år sedan jag själv tog studenten. känns halvbra att inse...

men det ska bli jättemysigt, och just nu skiner solen också vilket jag hoppas för hennes skull (ok, lite för min egen också) att den kommer göra hela dagen!


sommarlov!


yes yes it is. jag har precis kommit hem från en liten uteserveringsavslutning med klassen, och nu ska jag parkera mig i soffan och bara njuta av tanken på att jag är ledig större delen av sommaren.

har haft världens skönaste sista skoldag och tittat igenom allas projektfilmer. så himla roligt att se vad alla andra hade gjort.


vår grupp hade såklart laddat upp med massa godis. är det biotime så är det!


läs noga


för det här kommer nog aldrig mer kunna läsas i min blogg:

i morse vaknade jag innan alarmet gick igång, gick upp direkt och var inte ens det minsta lilla trött. nu sitter jag i soffan - påklädd, färdigsminkad och med väskan packad, och bara väntar på att få gå hemifrån.

man skulle kunna tro att den speciella känslan med att gå till skolan sista dagen innan sommarlovet avtar lite när man hunnit fylla 28, men tydligen inte i mitt fall.


candygirl


i kväll lägger jag all min kärlek på den här påsen. candy is all i need.




i väntan på vänner


jag hade en jättebra utekväll i går! drack inte mycket alls men har ändå varit världens tröttaste i dag på jobbet och inte lyckats piggna till trots x antal koppar kaffe. men det var det värt.

nu sitter jag i gallerian och väntar på att två sötvänner ska komma och följa med mig till smaka på stockholm i kungsan. hoppas de skyndar sig, för jag är huuuuungrig!




toppfilm nr 2


i dag blev vi klara med vår film vi hållit på med ett tag, och har därmed lämnat in sista uppgiften innan sommarlovet! (ok, jag har en liten restuppgift kvar, men den glömmer vi nu..).

om vi var stolta över vår förra film är det inget mot vad vi är över denna.. =) 
nu ska vi fira med fest.





nyser och snorar


som om jag inte hade nog med saker att vara irriterad över efter de senaste dagarna har jag nu åkt på världens förkylning. mitt i sommaren (känns i och för sig inte som sommar ute, men det är ju ändå juni...). hur lyckas jag?

nu ska jag trösta mig själv så gott det går med ett avsnitt vänner och lite vanljglass som jag hittade i frysen. hade verkligen kunnat dö för en tub chokladsås nu.


jag är inte gjord för det här


det här är mina hatobjekt just nu. det är en fruktansvärd start på morgonen att tvingas släpa på ett klumpigt stativ och en tung kamera. dessutom regnar det och dessutom sitter det en lågstadieklass bredvid mig på tåget. och jag har inte fått mitt morgonkaffe.

god morgon.


"min" reklamfilm


icareklamen jag var med i för ett par veckor sedan har kommit ut nu, yey!
visserligen ser jag ut att ha fått en sten i huvudet eftersom jag typ är större på bredden än på längden, men ingen som inte vet att det jag kommer hinna känna igen mig.

men jag vet att det är jag, och det är ändå lite roligt =)




here i am:






regnsöndag


skitvädret verkligen vägrar ge med sig, men i dag har jag bortsett från det och varit på gott humör ändå (förutom i morse då jag vaknade upp och var så arg att det blixtrade om mig, men det är en annan historia).

min fina vän emelie har varit här och hälsat på över dagen, och vi har fikat och pratat i timmar och uppdaterat varandra om vad som hänt sedan sist. vi ses verkligen alldeles för sällan, men när vi väl träffas är det som att det inte gått någon tid emellan alls. och det känns så skönt.



i´m hungry!


har lyckats sova bort nästan halva den här dagen också, men efter en blick ut genom fönstret känner jag att det nog var lika bra.

tyvärr vaknade jag upp till ett ekande tomt kylskåp, så nu ska jag springa bort till maxi och köpa hem massa frukost och mjölk att ha i kaffet. osminkad och med håret åt alla håll och kanter, så jag hoppas att jag slipper möta någon av snyggrannarna i hissen just den här gången.


caliente + tiki room


humöret blev bättre. systersällskap och sangria var botemedlet. och väldigt mycket mat.



efter en sväng förbi tiki room fick jag dock gå hem genom en regnstorm och kom innanför dörren med dyngsura skor, en gräslig frisyr och ett nästan sönderblåst paraply, så leendet dog lite där igen. det är omöjligt att vara på gott humör när det regnar. och just på min lediga helg också. why? vad har jag gjort dig elaka vädergud?


let it rain


i dag är mitt humör lika dåligt som vädret. allt känns meningslöst. inte ens en eftermiddag med ryan gosling lyckades göra mig gladare.



nu ska jag möta upp maja för en syster- och tapaskväll. lyckas inte det muntra upp mig lyckas inget.


grillkväll i regnet


i gårkväll var jag på en mysig grillkväll hemma hos s och j i bromma. eftersom det är världens sämsta väder (just på min lediga helg, of course - vem trodde något annat?) fick vi skippa att vara utomhus och i stället grilla på balkongen, men det blev en toppkväll i alla fall.




och med så här mycket gott att äta kunde det ju inte bli annat än en toppkväll. ananaspaj made by s, chokladdoppade jordgubbar, melon och chips... och så maten förstås. tack snälla s och j för allt!

i dag är jag hemma och analyserar film. jag har valt en film jag verkligen gillar, men det hjälps inte. måsten är aldrig roliga, så är det bara.


sovmorgon hos linnea



åh vad härligt det var att sova! vaknade lite innan tolv och gjorde ordning en lyxfrukost och åt framför revenge. det gör inte så mycket att det småregnar ute. inomhusmyset blir ju ännu mysigare med smatter på fönterrutan.

sadan har jag fortsatt dagen med städning, hemmaspa och ett försök att rensa min hårddisk. varför känns sådana saker alltid så lockande när man har en stor och tråkig skoluppgift hängande över axlarna? tell me.


nu


nu är vi klara och jag ska äntligen få sova. gissa om jag har längtat.


RSS 2.0