segdag

 
ja, den här dagen har inte varit speciellt upplyftande. jag har haft halvdag på praktiken och hann i och för sig skriva ihop en text om juicer (och inspirerade mig själv - nu vill jag genast inhandla en råsaftcentrifug). 
 
men annars har jag mest frusit (istid både ute och inne) och oroat mig för framtiden. jag har ingen aning om vad det ska bli av mig egentligen. vad vill jag? jag vet verkligen inte, inte alls. och även om jag visste, hur ska jag lyckas få ett jobb? just nu känns allt så svårt.
 
något som är positivt är i alla fall distanskursen jag läser, svenska språket a. när jag väl börjar läsa vill jag inte sluta för att det är så intressant. lite otippat, men roligt.
 
nu ska jag borsta tänderna och krypa ner hos en sovande c.
 

kalaskväll




firande jag sa - firande det blev.

födelsedagsbarnet har varit här och busat och bjudit på musslor och tårta, och fått 26-årspresenter av oss.


fikadag

 
har haft en väldigt skön praktikdag. förmiddagen bestod av pressvisning av filmen "hallå hallå", och eftermiddagen av detta lyxfika:
 
 
när jag hade slutat åkte jag direkt till en annan fika – med anna på xoxo. vi drack en varsin kanna rött te och smidde spännande framtidsplaner ihop. så roligt!
 
nu är det sovdags hemma hos oss. jag är så trött och det ska bli så skönt att få krypa ner under täcket. i morgon väntar en tränings- och pluggdag. och fira fördelsedags-dag, för i morgon fyller maja år. jihoo!
 

trettio plus

 
ja, i dag är jag hela trettio år och tio dagar. gammal som gatan och vis som en bok.
 
 
min födelsedagshelg var så mysig och jag känner att jag måste lägga upp lite bilder så jag kan minnas den sen, längre fram. eftersom jag fyllde år på en fredag blev jag firad hela helgen. kändes så lyxigt och jag blev så bortskämd. på fredagen var både c och jag lediga, och han hade planerat in massa överraskningar hela dagen;
 
 
våfflor och presenter till frukost.
 
 
maja kom och överraskade med praliner och världens godaste biskvitårta på förmiddagen ♥
 
sedan blev jag bjuden på spadag på sturebadet. lugnt och lyxigt på samma gång - precis som man vill ha det på sin födelsedag =)
 
och sedan ännu mer lyx - middag, champagne och drinkar på restaurang himlen ♥
 
 
suddiga men glada. tack för en underbar dag!!
 
 
på lördagen firade vi med familjen (med massa tårta igen) och på söndagen kom m & b hit med ballonger och sjöng för mig. vi testade chokladfonduen som vi fick av dem i inflyttningspresent, och den fick högsta betyg.
 
det är så mysigt att fylla år, önskar man kunde få åtminstone en extra födelsedag per år.
 
min första vecka som trettioåring har varit ganska intensiv. jag har börjat plugga på distans och startat min måbra-praktik. kursen verkar mycket roligare än jag trodde, så båda delarna känns bra. och i dag har jag faktiskt köpt träningskort och börjat träna. känns ju som en viktig sak att faktiskt ta hand om mig själv nu när jag praktiserar på en hälsotidning.
 
 

firandet har börjat

 
i går hade jag mitt första lilla 30-årskalas. efter en del velande bestämde jag mig för att inte ha någon stor fest, utan små middagar och fikakalas för några vänner i taget istället. bra för att jag slipper ha presentöppning inför en hel folkmassa, och dessutom får jag bli firad flera gånger. jihooo =)
 
så i går var sara och jocke här och åt middag, och hade med sig förutom en jättefin blombukett också världens bästa present; afternoon tea på grand hotel tillsammans med sara. jag längtar redan ihjäl mig! lyxigt, mysigt och förhoppningsvis väldigt gott ♥
 
 
i dag har jag varit bakis precis hela dagen. kunde inte lämna sängen förrän på eftermiddagen. och detta efter bara två glas bubbel och två glas rödvin. vet inte vad som hände där, kanske är det åldern som börjar ta ut sin rätt. om det är så är det nog lika bra att sluta dricka alkohol, för att må så här efter en middag är det definitivt inte värt. som tur är var jag ledig i dag. vad skulle jag gjort annars egentligen?
 
nu ska jag äta kladdis med c (var så gott i går att jag var tvungen att göra en ny i dag) och sedan gå och lägga mig för att sova bort huvudvärken. i morgon är det min allra sista dag som tjugo-någonting. det känns lite konstigt, tiden går så himla snabbt att det är otäckt.
 

bästa måndagen på länge

 
jag trodde att jag skulle ha ångest över att skolan är slut, men det känns faktiskt som att en liten sten har lyft från mitt bröst. nu är jag fri och får bestämma alldeles själv över vad jag vill göra. och inga redovisningar är inplanerade så långt ögat når, haha.
 
den här veckan är jag ledig, i väntan på att nästa termin och min distanskurs ska börja nästa vecka, och det är så skönt. det känns som pausen jag längtat efter hela hösten men aldrig fått. i dag har jag tagit det lugnt och fixat hemma, gått fram och tillbaka till stan för att köpa lampa och väggkrokar, och sedan startat upp mitt nya liv på riktigt med att gå och träna (!). jag slog till på en gratis provvecka på nordic wellness vid odenplan och testade cxworx. det var roligt, men jag känner mig alltid så bortkommen när jag är på ett gym för första gången. som stig helmer ungefär. men jag ska försöka hinna med tre pass till den här veckan, nu när det ändå är utan kostnad.
 
en del av i dag - kaffe och tända ljus.
 
nytt liv del två: förutom att distanskursen startar börjar jag också på en ny praktikplats på måndag. jag ska jobba halvtid med webbredaktören på måbra, och det känns superroligt! 
 
 

london, examen och en smula framtidsångest

 
jag startade det nya året med att åka till london med tre favoriter; c, s & j. jag hade bara varit där en gång tidigare, och även om jag gillade london sist blev jag helt förälskad nu. vilken mysig, vacker och underbar stad. det enda minuset var regn varje dag, men det kunde vi stå ut med.
vi shoppade, åt en massa, åkte på obligatorisk buss-sightseeing och strosade runt en kväll i notting hill. nu vill jag åka tillbaka igen, snart. en långhelg är inte tillräckligt, jag vill se mycket mycket mer!
 

sedan kom jag hem och gick mina fyra sista dagar i skolan. i fredags tog jag examen. även om det bara betyder att jag bytt ut skolångesten mot framtidsångest, måste jag säga att det känns himla skönt. mina tre år som student har gått jättefort, men samtidigt har det hänt en massa i mitt liv, och nu känns det verkligen som att det är dags att starta ett nytt kapitel. jag är redo för något nytt, vad det nu än blir.
 
och pendlandet fram och tillbaka till flemingsberg är något jag definitivt inte kommer att sakna!
 
avslutningsbuffé, lite vin med klassisar, hemmafirande med c och fina blommor från familjen. en lång men bra dag.
 
helgen har varit lugn som en filbunke. jag har sovit, hälsat på l & w´s världens sötaste lilla valp, gått promenader och haft hemmamys med maja och c. i morgon är det måndag och det är dags att starta framtiden och ett nytt liv. just nu känns det ändå lite skönt med en nästan tom kalender.
 
och huvudsaken är att jag får vara med dig. då kan det inte bli annat än bra ♥
 

hej 2014

 
i går firade vi nytt år hemma hos oss. vi var sju stycken och det blev en jättemysig kväll - ett lagomt nyårsfirande med massor av mat, champagne, fyrverkeritittande från första parkett på balkongen och sällskapsspel efter tolvslaget. i dag är vi nöjda men trötta. precis som det ska vara den första januari.
 
 
hejdå 2013 - mitt och c´s första hela kalenderår ihop. vi både började och avslutade året tillsammans.
 
nu har jag två små dagar kvar på min praktikplats. på fredag åker jag och c till london över helgen med sara och jocke, ska bli så roligt! efter det väntar en sista skolvecka och sedan tar jag examen och fyller 30, allt på samma gång. vad som händer sedan är väldigt ovisst än så länge, och det känns både otäckt och spännande. så önska mig gärna lycka till.
 

RSS 2.0