till suris nr 2


det här är inget blogginlägg, utan en kram. en kram till waccis som också har drabbats av citronsjuka. konstigt att vi är på dåligt humör båda två just idag.. kanske beror det på att vi inte träffats på hela dagen..?


tur att det finns vänner iallafall. vänner och vin. det hjälper mot det mesta.

nu ska jag bara gnälla en enda gång till innan jag går och lägger mig och sover bort det sura: jag har blivit hungrig igen men har redan borstat tänderna. vad är värst - att gå och lägga sig hungrig eller behöva borsta tandvärks-tanden en gång till? ååh vad svårt, pest eller kolera...

men nu är det slutklagat. imorrn lovar jag att vakna upp pigg och glad som en liten solstråle.


stackars linnea


idag är det jobbigt att vara jag och jag skulle kunna tänka mig att byta liv med nästan vem eller vad som helst. när jag kom hem från skolan hittade jag en tråkig hantverksräkning som borde ha kommit för över ett halvår sen och som jag inte alls vill betala just nu. kan man verkligen skicka ut räkningar hur sent som helst, avskrivs det inte efter ett tag?

och i vanlig ordning fungerar ingenting som det ska här hemma. det funkar ju inte att vara singel och bo ensam om man inte är ett tekniskt geni. man har ju ingen som kan hjälpa en. just nu fungerar varken min tv, mitt vanliga internet eller min skrivare. och det här är ingen ovanlighet, det är jämt så här hos mig. hur överlever andra singlar?

och så har jag tandvärk också.


en bra dag


det är tisdag och idag har jag avverkat min andra skoldag. förutom det har jag hunnit med att luncha med waccis på tures och afterworka (eller afterschoola då) med lilla lotta på pontus!. däremellan hann jag förälska mig i ett par bruna stövlar på nilson, så nu är jag i valet och kvalet om jag ska få vara lycklig över ett par nya stövlar eller vara lycklig över att få äta mig mätt resten av månaden. det är svårt. studiebidraget borde höjas med 1300 kronor i månaden. isåfall hade man kunnat köpa nya stövlar varje månad utan dåligt samvete. jag borde jobba på csn. jag hade gjort succé.

 

underbar toast på mysiga pontus!.


blåbärskväll




det var inte så svårt att göra av med tiden ändå. jag har sovit lite och varit ute på en lång powerwalk. nu har jag suttit i telefon med mamma hur länge som helst. de har just kommit hem från cypern så jag fick massa reseskvaller. fy vad man saknar sina föräldrar när de är borta, även om det bara är en vecka. jag vill helst att mina föräldrar ska ha jour dygnet runt så man kan få tag i dem jämt när man behöver.

nu har jag ätit färska och himmelskt goda blåbär och druckit mitt paradiste. när jag tar fram paradisteet vet man att det är höst, för jag skulle aldrig bli sugen på det på sommaren. så det är bara att inse fakta nu. summer is over.


dagens repeat-låt




jag tänker på ibiza när jag hör den här låten. underbara ibiza, jag vill verkligen tillbaka dit. gärna nu direkt.


tid är inte pengar


nu är jag skoltjej igen.

första dagen är avklarad och jag sitter hemma i soffan och dricker treo. det är ansträngande att behöva gå upp klockan 6. som tur är verkar det vara en engångsföreteelse och i fortsättningen börjar vi 10 nästan varje dag. det är ändå godkänt, även om jag gärna sovit ännu längre om jag fått.

och jag ska väl inte gnälla allt för mycket. nu är klockan inte ens två och jag har redan hunnit vara i skolan, åka hem, storhandla, laga världens godaste biff stroganoff och äta upp den. frågan är vad jag ska göra nu.. som student har man verkligen tid över i mängder. synd att det inte är sant som man säger att tid är pengar. isåfall hade jag varit och shoppat nu.


men åååh


klockan är kvart i nio och det är redan kolsvart ute. jag dör.

=(


i´m coming home


nu är jag hemma. hemkörd ända till dörren blev jag. sara och jocke är alldeles för snälla och jag har blivit bortskämd med mat och skjuts hela helgen. hade det fortsatt så här hade jag nog blivit odräglig, men det gör det ju inte förstås. redan imorrn är det back to life back to reality. skolan börjar igen och min väckarklocka kommer ringa redan vid 06.00. hu. det här med att plugga är ingen dans på rosor minsann, utan ett mycket hårt liv. jag saknar redan mitt jobb (och min lön).

så här bra har vi haft det under vår värmlandshelg iallafall, bland annat:


i krillehöla fick vi åka med denna proffsiga och snygga chaufför!


vi tog en sväng förbi picassoskulpturen i mysiga skärgårn.


efter vår utekväll på mastis hamnade vi på statoil, precis som det ska vara i mindre städer.


och jag fick mitt mos.


mm.. det här paret är allt lite udda. men man gillar dem ändå =)


dagen efter-frukost på fina balkongen.




och våfflor till lunch som pappa wacander fixat. lyxhelg!


nu sitter vi tre inpackade i bilen igen oc...

img_6121 (MMS)

nu sitter vi tre inpackade i bilen igen och närmar oss stockholm. åkte precis under den vackraste regnbågen jag sett, naturen är så himla fin. vi har haft en topphelg och det ska faktiskt inte bli så skönt att komma hem. jag har skolångest inför imorrn.


har precis vaknat upp av att solen skiner ...

img_5503 (MMS)

har precis vaknat upp av att solen skiner in genom fönstret, och när jag kollade vädret möttes jag av den här underbara överraskningen. 26 grader och strålande sol!! vad hände med hösten undrar jag. nu hoppas jag sara och jocke vill vakna snart så vi kan springa ut och få sommarens allra sista solbränna.


jag sitter uppe


..för att jag är för trött för att gå och lägga mig.

jag önskar att man bara kunde trycka på en knapp så tänderna blev borstade, sminket borttaget och håret flätat. och sen en annan knapp så man bara flög upp i sängen och blev nerstoppad under täcket. varför har inte det uppfunnits än?


tapas tapas


jag är väldigt nöjd med den här torsdagen. jobbdagen gick hur snabbt som helst, och efteråt följde jag med favvisarna waccis och jonnis till bästa tapasplacet - caliente. man kan nog aldrig tröttna på tapas. det är det bästa som finns.



nu ska jag packa min rosa resväska, för imorrn bär det av till lilla krillehöla med waccis och jocke. ska bli så mysigt att komma bort lite. som en sista minisemester innan sommarlovet tar slut på riktigt på måndag. och den största lyxen är att vi ska få åka bil hela vägen dit och tillbaka. det är vardagslyx för mig, för det händer verkligen aldrig att jag sitter i en bil nuförtiden. jag tänker parkera mig i baksätet och bara njuta hela vägen.


filmkväll it is


jag har sett i rymden finns inga känslor med söta bill skarsgård i huvudrollen (hmm, hur gammal är han egentligen..?). en riktig lyckofilm som man fick ett stort leende på läpparna efter att ha sett. och så har jag ätit massa godis. de här långpromenaderna jag börjat med gör verkligen ingen nytta. det blir bara plus minus noll hela tiden.



nu har jag varit ensam så det räcker för länge framöver, så imorrn ska det bli skönt att komma tillbaka till jobbet och träffa alla söta vänner och kollegor. min lilla extrafamilj. och härligt att få fixa sig lite, sätta på lite smink och göra iordning håret. det kan säkert hjälpa till att göra mig lite piggare också.


kusin vitamin




nu jävlar. nu borde jag väl vara piggare till imorrn? jag håller mina tummar iallafall.


hair is back



i´m happy!

billigt blev det också. att återanvända extensions är mitt bästa hårtips. billigare än att slinga håret och en mycket större förändring. om man nu vill ha långt hår förstås.

nu ska jag ha en ensam onsdagkväll och skämma bort mig själv med hyrfilm från nätet och massa gott att äta. det behövs, jag är så himla trött och har gäspat hela dagen trots att jag sov tio timmar i natt. misstänker att det beror på att det börja bli höst, för jag brukar bli så här orkeslös varje år. därför ska jag så fort jag skrivit klart det här gå ut på en liten promenad och andas frisk luft, och sen ska jag gå in på life på vägen hem och köpa lite uppiggande vitaminer. till imorrn måste jag nämligen vara pigg, för då väntar först åtta timmars jobb och sen en mysig after work. bra med både jobb och aw, för nu måste jag ta tag lite i mitt sociala liv känner jag. jag brukar inte vara en hemmatjej på det här sättet.


att man aldrig lär sig


mitt efterlängtade nellypaket kom med posten igår.


jag skuttade hela vägen hem från posten och trodde att mina drömplagg hade anlänt, men så var det inte riktigt. det enda jag verkligen gillade var sportbehån. paljettklänningen var nästan gräsligt ful, och vass och obekväm att klä på sig. känns som att detta har hänt mig ett par gånger förut när jag beställt hem kläder från nätet. varför lär man sig inte?

nu ska jag snart dra med mig maja på en promenad. waccis och jag hade myskväll hemma hos henne i bromma igår och nu behöver jag gå bort bland annat daimchoklad, ostbågar och chokladpraliner, det får bli en rätt lång promenad som ni förstår.


hårlös


igår hade jag operation extensions-borttagning här hemma.



efter ca en och en halv timmes kammande och kammande blev resultatet så här:



en korthårig linnea. det känns sådär. men som tur är varar inte olyckan för evigt, jag ska faktiskt sätta i det igen redan imorgon. så jag kan nog stå ut trots allt.


linneas lyxdag


jag mådde inte så himla bra idag ändå märkte jag när jag väl kände efter, och det finns bara en enda sak som kan bota dagen efter-mående. det är att ha en riktigt ätardag och vräka i sig allt onyttigt man kan komma på. och believe me, det är precis vad jag gjort idag.


startade dagen med världens godaste varma choklad från espresso house..


vanlig choklad..


maccislunch på jobbet. mm.. salt salt salt!


champinjon och kantarellpasta med parmesanost och tomat hemma hos lillan.
godare är vapiano!


och nu en liten kvällsbulle från nk på tangentbordet. härlig dag!
men imorrn kan det nog vara dags för en långpromenad.


kräftis


jag var på världens roligaste kräftskiva igår. det blev en toppenkväll och idag mår jag inte dåligt alls trots att jag tillät mig att festa loss rätt rejält. ibland finns det nog en gud trots allt. nu ska jag kila iväg till jobbet, men här kommer några bilder. 

tack sara och jocke och alla andra för en lyckad kväll! 













puss




den här filmen hyrde vi. inte den bästa jag sett, men helt ok för en hemmakväll. och så har vi druckit smoothie och ätit ost och kex. imorrn lär det inte alls bli lika lugnt, för då ska vi på kräftskiva hemma hos sara och jocke. kommer nog bli hur roligt som helst, med det enda lilla minuset att jag jobbar både imorgon och på söndag. eviga jobb. ibland önskar jag så himla starkt att jag vore hollywoodfru istället. åtminstone på helgerna hade det varit bra.

får nog förresten ta tillbaka det jag skrev om hösten förut. en del av det iallafall. klart det är tråkigt med mörkret, men det medkommer faktiskt positiva saker också. som höstmode till exempel. idag hittade jag världens vackraste och underbaraste hösttröja som jag bara längtar tills jag får börja använda. jag vill ha på mig den varje dag. och nu ska jag somna till regnet som smattrar mot mina fönster. och det är ju faktiskt mysigare än det eviga fågelkvittrandet som hörs dygnet runt på sommaren.


fredag


jag har haft en väldigt effektiv ledig dag och fixat massa saker som måste fixas. bokat tider, gjort ärenden och öppnat post (och shoppat lite nya höstkläder.. hmm..). och varit världens duktigaste och packat upp resväskan. nu har jag lagt in sex maskiner tvätt i tvättstugan så snart kommer varenda klädesplagg här hemma vara rent och lukta outdoor fresh, mitt favoritsköljmedel. det känns lite som att jag tvättar bort ibiza nu, och det känns lite sorgligt. jag gillar inte att komma hem och att allt blir vardag igen. nu vill jag boka en ny resa.

snart kommer lillan hit och gör mig sällskap. vi ska ha en lugn fredagkväll och dricka te, och så ska vi vara lite hi tech och testa på att hyra film på nätet. någon gång måste ju vara den första.


shop shop


jag har beställt hem tre fina ting från nelly. en paljettklänning, ett svart och lila partyfodral och en snygg rosa sporttopp. nu orkar jag inte vänta 2-3 dagar. jag vill ha kläderna nununu.

Multi Coloured Dress SEK 399, Rare Fashion - NELLY.COM Colour Block Rouch Dress SEK 299, Paprika - NELLY.COM Triloop Bra SEK 299, Stay In Place - NELLY.COM

jag håller tummarna för att plaggen sitter lika snyggt på mig som på modellerna. hmm.. och hade min studentplånbok råd med denna lilla extrautgift? nja, not so much...

nu ska jag sova, borde egentligen ha gjort för länge sen. imorrn ska jag nämligen upp tidigt fast det är min lediga dag. jag ska på hemligt viktigt uppdrag som varit inbokat i min kalender sen länge.


oh no det är höst


jag har varit på mysig after work i gamla stan med magdis, sewa och lennart efter jobbet. jag drack ett glas rosé och låtsades att det fortfarande är sommar, men det var rätt svårt att lura mig själv. när vi hade suttit en stund började det regna och bli kallt, och så blev det mörkt redan lite efter nio. wiiee, jag vill inte ha det här. jag är inte redo för hösten. inte riktigt än.

jag kan väl stå ut med både att det regnar och att det blir kallare, men inte att det blir mörkt. helst skulle jag vilja bo någonstans där det är ljust dygnet runt. eller så skulle jag vilja ha en egen liten sol som följde med mig vart jag än gick. åh vad det hade varit bra. julklappstips kanske.


sweet little home


jag är hemma!

otroligt skönt. jag har packat upp lite (ok, typ två saker.. men resten tar jag imorrn eller nästa dag), handlat hem massa gott och nu sjunkit ner i min klippan med en stor frödinges och vaniljglass. det var jag verkligen värd, för snart börjar min nyttiga höst och då måste jag ju passa på att njuta innan.

men jag saknar redan ibiza. det är så kallt här och det är höst i hela luften. jag litar inte ett dugg på att värmen kommer komma tillbaka. det luktar liksom höst. jag längtar tillbaka till solen, det underbart varma vattnet och hela stämningen på ön. jag vill absolut åka tillbaka dit. ibiza är speciellt.

nu ska jag leka lite med min nya app kingcamera innan jag går och lägger mig. jag har blivit lite besatt av kameraappar, antagligen för att jag gärna vill låtsas för mig själv att iphonebilderna trots allt blir ganska bra..


kvalitet eller ej, roligt att fixa med är det iaf...

sov gott. imorrn ska jag jobba. back to reality. men det känns faktiskt bara roligt.


rökeriet


mamma och pappa har bjudit oss på mysig middag på rökeriet. vi har ätit god mat och fått vitt vin som var kylt ordentligt, vilket man inte direkt blev bortskämd med i spanien. 





slurp. en bra nyköpingskväll. nu ska maja och jag sova. vi delar rum så det känns som att vi är barn igen. imorrn sätter jag mig nog på tåget till stockholm. jag längtar efter min lägenhet nu.


we love ibiza


här kommer massa blandade semesterbilder. huller om buller och tagna med min iphone, så toppkvalitet med andra ord. men huvudsaken är ju att det syns vad vi haft för oss =)

 
hotellstranden.


mysiga strandpromenaden in till restaurangerna och partyt.



bargatan.







väntan på bussen till amnesia och 50 cent. vi visste inte vad som väntade - en drink för 20 euro (som inte ens var god), en minivattenflaska för 9 euro (!!!.. får nog lägga upp en bild på flaskan sen eftersom den är så värdefull, tänker aldrig slänga den!) och lite smått panik över att behöva trängas med 10 000 andra personer på en lite för liten yta.. men vi fick ju vår skymt av 50, så kanske var det värt.. eller..?


en del av hotellets lunchbuffé. heaven för en bakis linnea.

vinmys i fina ibiza town.





partyboat..resans mest udda upplevelse...


båtutflykt till cala bassa.




going home.


mitt fina resesällskap. tack för en härlig vecka båda två!


hemma med halmen


nästan. maja och jag blev hämtade av pappa på skavsta och hemkörda till nyköping. vi ska stanna ett par dagar och äta upp oss och ha lite familjemys. och så ska jag passa på att träffa emma och hennes små sötnosar. det känns helt ok att vara hemma. jag saknar solen och all partymusik, men en vecka är nog ändå ganska lagom att vara borta.

hittade majas studentbalsklänning här hemma imorse och var tvungen att testa.



alldeles osminkad, men klänningen får väga upp. jag ångrar faktiskt lite att jag inte gick på balen när jag tog studenten. det är ju enda tillfället man verkligen får chans att klä upp sig så fint. om man inte gifter sig förstås, men det ser ju också ganska mörkt ut.


semester-update


här kommer lite uppdatering från min nya favorit-ö. vi har det så himla bra och jag har verkligen ingen lust att sätta mig på planet hem till stockholm på måndag. speciellt inte när jag hör att det är 15 grader och höst ute. fy..
här är det iallafall så långt ifrån höst man kan komma. klarblå himmel och sol sol sol. har jag nämnt förut att jag älskar semster? 



dagens poolbilder.

och här lite bilder från igårkväll. vi åt på en mysrestaurang och var sen och såg 50 cent på amnesia, ett jättestort uteställe här på ibiza.






eller såg och såg kanske är att överdriva. även fast jag lyckades övertala en ordningsvakt att släppa upp oss på vipbalkongen var 50 cent bara som en liten prick framme på scenen. men han är med på bilden, någonstans. det lovar jag.

nu ska jag sova för vi har en lugn och tidig lördagkväll. vi behövde en liten paus efter fyra kvällars festande på raken.


halva semestern har gått


det är helt sjukt. det går så fort och innan vi vet ordet av kommer vi ha landat hemma i sverige igen. så här ser vår nya favoritrestaurang ut. den ligger på stranden och har världens godaste mexikanska mat och en söt servitör.



idag har vi varit på en liten båtresa. solen is back och vi har lyckats bränna oss alla tre. nu är det kvällsfix här i hotellrummet igen. ikväll ska vi åka in till ibiza town och se om det är någon skillnad på utelivet mot här i san antonio.


pool utan sol


vi har haft en skön pooldag. dock utan sol. hela himlen har varit täckt av ett stort grått moln och jag har fortfarande samma färg som kokt torsk. 






men vi deppar inte. enligt väderkartan ska det bli klarblå himmel redan imorrn, och nu ska vi göra oss iordning för att åka ut med en partybåt. får se hur detta äventyr slutar.

(och om ni undrar varför det ser soligt ut på bilderna är det för att jag har en sunkissed-funktion i min kamera..)


ibiza ibiza!


vi överlevde flyget i måndags!

idag är vår andra dag här och vi har börjat bekanta oss lite med ön. än så länge känner jag mig väldigt nöjd med vårt val av resmål. ibiza är mys.




i natt var vi på äventyr i san antonio och hade så himla roligt. nu längtar jag bara tills det blir kväll så vi får gå ut igen. jag misstänkte förresten ett tag att jag var för gammal för att semestra på ibiza, men det hade jag inte alls behövt oroa mig för. en 27-åring smälter in alldeles utmärkt.

nu ska jag springa ner och lägga mig vid poolen. älska semester!


nähä.


ee-metoden verkar inte ha fungerat särskilt bra på mig, för jag vaknade av att jag hade hjärtklappning innan klockan ringde imorse. ååh.. det här kommer inte alls bli en rolig dag. nu längtar jag bara tills klockan blir 19 och vi får gå av på fast mark på ibiza. då kommer jag kunna andas ut. om vi nu landar dvs...


botar min flygrädsla..


jag sitter uppe fast jag borde lagt mig för länge sen eftersom jag ska upp tidigt imorrn. precis innan jag skulle stänga av datorn började jag googla på "bota din flygrädsla" och fick upp hur mycket tips som helst. på expressen.se hittade jag en artikel om "ee-metoden" som ska fungera mot i stort sett alla fobier. tänkte att jag lika gärna kunde testa, det lär ju knappast bli värre av det iallafall. så nu har jag suttit och koncentrerat mig djupt i tjugo minuter, får se om det lyckats omvända mig så jag är totalt orädd när jag går ombord på flyget imorrn. jag är ganska skeptisk, men nu efteråt är jag både lite yr, skakig och har ont i huvudet, så så långt har det fungerat iallafall. alltid nått!


dumma skor


allt var förresten inte bra med kvällen igår. lagom till vi skulle hoppa av bussen inne i stan gick min ena sko sönder. mina favoritskor! så jag fick halta omkring på berns hela kvällen och kände mig inte direkt toppsnygg. när jag kom hem i natt hade jag så ont i fötterna och var så arg över att skon var trasig att jag först sparkade av mig skorna i hallen, och sen tog jag upp dem igen och slängde dem i golvet så hårt jag kunde. mogen tjej. men det är så typiskt. just mina favoritskor och just dagen innan jag åker till ibiza. så olägligt. vad ska jag nu trippa omkring med på ön?


så ledsamt!

nu ska jag börja packa resväska. halvroligt. varför kan den inte bara packa sig själv?


har jag bästa systern?


skickade sms till maja när jag hade vaknat imorse. mest som en chansning.



och efter en halvtimme plingade det på dörren.



har sagt det förut men jag säger det igen - hur skulle man klara sig utan lillasyster?


äntligen berns


igår hade vi kalas hemma hos mig. förfest med härligt tjejgäng och sen gick vi ut. jag har tjatat om att gå till berns hur länge som helst, och igår blev det äntligen av. jag älskar berns, det är så fint där inne att det känns lite som man kliver in i en saga. jag känner redan ett sug efter att gå dit igen!





tack för igår sötvänner!

idag ösregnar det ute och det passar mig alldeles utmärkt. jag ska bara ligga i soffan och äta och vara bakis. och sol kommer vi troligtvis få så det räcker ändå den kommande veckan.


jag har kommit igång


äntligen!
jag har lyckats få internet att fungera på min nya dator (två veckor efter att jag köpt den.. hmm). nu håller vi på att lära känna varann.



snyggdator. i´m in love.


dagens bästa


min dag startade riktigt dåligt, så jag var inte alls på humör när jag klev in genom jobbdörren imorse. men sen blev allt som tur var bara bättre och bättre. dagens guldkorn var definitivt detta:


en av våra leverantörer kom in med det här paketet på förmiddagen. gissa vår lycka!


förväntansfull jonnis..


så lyfte hon på locket och sekunden efter såg hon väldigt besviken ut.


prinsesstårta - vilket jonna inte äter.


men här ser ni en som blev överlycklig. min favorittårta! och ingen tårta till jonna = mer till linnea. haha, jag har nog ätit en lite större del än vad som är tänkt för en person under dagen.. hade jag inte haft cykel hade jag säkert kunnat rulla hem från jobbet ändå.

nu ska jag grilla på klippor med lillan.


har ätit lyxig fredagslunch på tures med j...

img_9931 (MMS)

har ätit lyxig fredagslunch på tures med jonnis och lillan. slurp!


bra kväll


maja visade mig en ny promenadslinga med lite mer inslag av natur än min vanliga. vi har powerwalkat i över en timme och bara stannat för att kasta lite kottar på varann. vad hade man egentligen gjort utan en lillasyster?

när vi gick förbi klipporna vid fredhäll luktade det så mycket grillmat att jag blev akut sugen på korv med bröd, så jag fick stanna och handla på maxi på hemvägen. korv, korvbröd, senap och ketchup. och sen när jag kom hem upptäckte jag att det redan fanns både ketchup och senap i kylen. nästan nya båda två. jag har verkligen ingen koll på mitt kylskåp. och jag är definitivt ingen ekonomisk student. men nu är jag mätt och nöjd iallafall.




solpromenad


det är världens finaste väder idag och det har svidit lite i mitt sommarhjärta över att behöva jobba... men det har gått bra trots allt och jag har sålt glasögon i mängder. det märks att semestern är över för de flesta nu. kunderna is back. och alla på en gång såklart.

nu ska jag ut och andas lite frisk luft innan dagen är slut iallafall. jag ska gå en lång promenad med lillan och försöka få till en bikinikropp till ibiza. fyra dagar kvar, men man kan ju aldrig börja försent eller hur det nu var.


flygpanik


snart har jag semester. två små jobbdagar kvar, sen en festlördag, en packningssöndag och sen åker vi. jag längtar, men kan inte se fram emot ibiza fullt ut eftersom det finns ett hinder på vägen. ett stort hinder. mardrömsflygresan. natten efter att vi bokat resan drömde jag mardrömmar hela natten om att jag satt ensam på ett flygplan utan tak som störtade, och ju närmre resan kommer får jag bara mer ångest när jag tänker på det.

givetvis längtar jag ihjäl mig till ibiza, men det är svårt att njuta helt av tanken eftersom jag inte rikitigt kan tro på att jag verkligen kommer få gå barfota i sanden med mina dior mohotani på näsan och en glass i handen. för jag är ju ganska säker på att jag kommer dö på vägen dit. det är så tråkigt och jag önskar att jag inte vore så här hispig. det förstör liksom.


vappis en gång till


min sorgedag fick ett fint avslut trots allt. jag är träffat lotta och ätit på vapiano, så det blev en liten repris av igår för mig. men med annat sällskap förstås. och pizza istället för pasta. och fanta istället för vin. nu har jag lagt lite för mycket pengar på att äta ute den här veckan känner jag, och jag vet redan att jag kommer göra det minst en gång till innan veckan tar slut. fy vad det är dyrt att bara leva. i helgen får jag nog smuggla in min egen alkohol på stället vi går ut på, för det här håller icke.



men vi hade förstås så mysigt att det var värt varenda krona. efteråt tog jag en promenad hem genom hela kungsholmen. det är så skönt att ha så nära hem att man kan gå, och ännu mer älskar jag att det alltid är folk ute, liv och rörelse på gatorna. det är så skönt att slippa vara rädd, det är värt allt för mig. jag kommer nog verkligen aldrig flytta härifrån. jag älskar stockholm.

men jag kan fortfarande inte släppa det här med mitt hm. jag kan inte förstå att jag aldrig ska få handla där mer. min älsklingsaffär. =(


jag har sorg idag. mitt älsklings-hm inne ...

img_8303 (MMS)

jag har sorg idag. mitt älsklings-hm inne i gallerian har utan förvarning stängt och försvunnit. jag har handlat där varje månad sen jag flyttade till stockholm, det är lite som mitt andra hem. nu ska det bli monki istället. jag är inte speciellt imponerad.


efterlängtad vän har kommit hem


sw är hemma i stockholm igen efter en lååång semester. åtminstone kändes den väldigt lång för mig som har varit hemma och jobbat under tiden. ikväll har vi firat med vapianopasta och lite vin. sen gick vi förbi anglais för att dricka lite mer vin och spana på bartendrar. där hade vi turen att nästan bli bjudna på champagne av en väldigt påverkad och obehaglig man. tyvärr blev han utslängd innan han hann ge oss glasen. lika bra det kanske. och sen blev vi livrädda när det kom in en kille i militärkläder.
 
sw: han kanske tänker kopiera det som hände i norge. ska vi gå?
lb: ja kom, vi går hem!
sw: spring!

snacka om att ha nerverna utanpå kroppen. men man kan väl å andra sidan aldrig vara nog försiktig. stackars militärkillen, han måste sett våra vettskrämda blickar.


på vapiano hade vi det lugnt och skönt iallafall och behövde inte vara rädda för något. så mysigt att ses igen och ta igen lite prat. i missed you!


och den här låg inuti. snart är den slut e...

img_3909 (MMS)

och den här låg inuti. snart är den slut eftersom linnea sitter bredvid. tack jonnis!


titta hur bra vi har det!

img_6883 (MMS)

titta hur bra vi har det!


måndagsmys by myself


jobbmåndagen är avklarad och nu har jag bara fyra små dagar kvar att jobba innan semestern. och överhuvudtaget egentligen, för när jag kommer tillbaka börjar jag på mitt helgschema igen. det är inte klokt. sommarjobbet är slut, och därmed också sommaren? att jag går i skolan i vanliga fall har jag nästan förträngt. även fast jag trivs så bra har jag inte alls någon lust att gå tillbaka dit nu. jag vill jobba och ha kvar min heltidslön.

på tal om pengar har jag köpt två nya fina koftor idag. en röd och snygg på rea från åhléns, och en ännu snyggare och absolut inte på rea från oasis. nu måste jag sluta shoppa och hålla i mina stackars sedlar, annars kommer jag få sitta på hotellrummet varje kväll nästa vecka medan maja och elin roar sig på ibiza. jag får så dåligt samvete när jag handlar för pengar jag inte borde röra, men kan ändå inte låta bli när man blir sådär förälskad som man blir i vissa kläder... 

men jag har iallafall sparat in på måndagsmys-godiset. tre och femtio styck, och nästan lika gott som ben & jerrys. nästan.




sprang ut från butiken det snabbaste jag k...

img_4620 (MMS)

sprang ut från butiken det snabbaste jag kunde när klockan slog 13 för att få sitta och luncha en hel timme i solen. så kom jag ut och möttes av detta. vad har solen egentligen emot mig? jaja, nu har jag en god anledning att gå och shoppa istället!


RSS 2.0