glass hjälpte inte.


så nu testar vi den här metoden istället. bok och godis, och så en skrikande granne till det.
kan väl inte bli annat än success?




ännu en sjukdag


nej. det känns inte speciellt mycket bättre idag. febern har gått ner, men jag har fortfarande värk i hela kroppen och blir yr så fort jag reser mig upp. börjar nästan misstänka att någon har gjort en liten voodoo-docka av mig och plågar mig med flit.

har iallafall lyckats duscha, smörja in mig med brun-utan-sol (kanske känner jag mig friskare om jag ser frisk ut), och masat mig till maxi och handlat hem sjukmat.

nu hoppas jag att lite mascarpone-glass gör susen.




neeeej.


har precis kommit hem från skolan. med värk i lederna, hostan från hell och feber. jag fryser, svettas och kallsvettas om vart annat.

åh, jag orkar verkligen inte bli sjuk igen! har ju precis blivit frisk från förra omgången. jag är så irriterad så jag dör. fick hoppa över min vindejt ikväll, och om jag inte blir bättre till i morgon måste jag ställa in min inbokade fotografering. surt.

nu ska jag gå och lägga mig och be till gud om att alla sjukdomssymptom ska vara som bortblåsta när jag slår upp ögonen igen. hoppas att det funkar.

dagens pigga upp:
mitt nya armband som jag hittade på vero moda igår. jag ska nog skippa guldet ett tag framöver och bli silvertjej igen. det glänser så fint.




lilla julafton


världens snällaste syster har varit i london över helgen, och kom hem med fina presenter till mig. ett jättefint halsband, läppbalsam med jordgubbssmak och läppglans från victoria´s secret.

tur att jag har en syster som åker över och shoppar lite till mig, eftersom jag själv är för feg för att flyga dit.







en bra måndag


innehåller detta:

en väldigt kort skoldag, en mysig fika på vetekatten med emelie (som jag inte sett på över ett år!), yoga, och sen världens godaste middag made by myself. stekt röding med tomat och spenat. och massa haricots verts - mitt stora beroende.

vetekatten.



snart ska kvällen bli ännu bättre, för så fort jag gjort klart min skoluppgift ska jag dricka kaffe och äta choklad. måndagslycka!


tröttnar aldrig på de här


videos jag kan titta på tusen gånger om för att de är så snygga. perfekta!






helgen


åh vad jag har jobbat den här helgen. det har varit så mycket kunder i butiken både igår och idag att jag nästan känner mig utbränd efter två dagars jobb. hmm, kommer jag någonsin orka gå tillbaka till arbetslivet igen?

när jag hade jobbat klart igår stressfixade jag mig och åkte upp till anna för att se melodifestivalen och förfesta lite. så himla smidigt att bara kunna ta två cider i handen och åka en våning upp med hissen. alla mina vänner borde flytta in här i huset!

sen åkte vi till s:t eriksplan på pokerkväll(!). men inte för att spela, utan bara för att mingla. det var kul att träffa lite folk, men sen åkte vi hem ganska tidigt eftersom jag skulle upp och jobba idag. och det var verkligen tur. hade jag varit bakis idag hade jag avlidit i butiken. 


fin granne! ♥


sweet sweet home




äntligen hemma. har haft den konstigaste kvällen någonsin!

man slutar visst aldrig förvånas över hur underliga människor det finns... men inget ont som inte för något gott med sig. från och med nu kommer jag nog vara lite mindre kräsen.


vårshoppat


jag gick en sväng på stan efter skolan. egentligen skulle jag bara köpa en enda sak, värmeskydd till håret, men det slutade med att jag kom hem med två fulla klädkassar. jag älskar att shoppa samma dag som lönen har kommit, innan man betalt räkningarna. då är man lyckligt ovetandes om hur månadens ekonomi kommer se ut, och man kan låtsas att man är rik.

som tur är handlade jag på mina vanliga budgetaffärer, så jag överlever förhoppningsvis månaden utan nudlar i alla fall.


vårfärger! ♥

nu ska jag snart åka till söder och dricka vin. men först en hel-make over (har sett ut som hej kom och hjälp mig hela dagen) och en stor kopp kaffe för att piggna till lite!


en bild...


på min nya frisyr. om det nu kan kallas frisyr när man knappt har något hår kvar på huvudet?



kort och tunt, men nu har jag bestämt mig för att hålla ut några månader och låta håret vila från alla extensions. och ska jag vara ärlig är det faktiskt väldigt skönt att bara behöva tvätta och fixa med det egna håret. det spar nog rätt mycket tid i slutändan.


lovely ledig dag!


gud vad det var skönt med sovmorgon imorse, precis vad jag behövde!

nu på eftermiddagen har jag och sara varit och fikat på espresso house vid s:t eriksplan. vi tog en långfika med massa kaffe och massa massa prat. perfekt sysselsättning en ledig dag.



bästa kaffet och himmelska scones. kunde inte bli bättre.

nu ska jag parkera mig i soffan och se mina favoritprogram som jag inte hunnit se nu när jag haft så mycket att göra i skolan. revenge, top model, elsas värld och big brother. very busy woman som ni märker.


finally!


deadline är imorgon klockan tolv, och jag har precis skickat in alla tre uppgifter. så skön känsla efter att ha slitit från morgon till kväll de senaste tre dagarna. och det betyder också att jag har sovmorgon och en ledig dag imorgon! gissa om jag kommer somna med ett leende på läpparna nu.

jag har layoutat en tidning som jag döpte till hälsa & skönhet, och även designat en webbsida till den. nu när jag är klar känns det faktiskt lite tomt. det har varit en så himla rolig uppgift, och nu vill jag ju fortsätta med min tidning!


världens godaste kaffe har hållit mig vid liv de här sena kvällarna. kommer från restaurang matmakarna på skolan och kostar tio kronor. väldigt väldigt värt, faktiskt i espresso house-klass!


tisdagslyx


jag hade egentligen behövt sitta i skolan och jobba fram till midnatt idag med, men jag smet iväg och träffade lotta istället.

vi lyxade med trerätters på melanders fisk. jättegod mat och mysigt ställe! tydligen är det krogveckan den här veckan, och massor av restauranger har bra erbjudanden för att man ska kunna komma och testa deras mat. helt perfekt när det är sista veckan på månaden, så det utnyttjade vi såklart.




toast skagen, kolja och chokladmousse. himmelrike för linnea.


övertrött


jag har varit i skolan i tolv timmar idag. ja, ni läste rätt. tolv timmar! nu kom straffet för att jag höll mig hemma hela förra veckan. bara att tugga i sig. troligtvis kommer min tisdag och onsdag bli ungefär likadana... tur i oturen är i alla fall att det vi håller på med är riktigt roligt. tidskrävande men kul!

nu ska en linnea med rödsprängda ögon leta lite bilder till projektet, så jag slipper göra det imorgon.

puss och godnatt.


foto: klas falk


oh lola!




min födelsedagspresent från mamma och pappa. jag älskar den här parfymen, och att den kommer i världens vackraste flaska gör ju inte saken sämre.

så nu vet ni hur jag kommer lukta varje dag den närmsta tiden.


familjefika


mamma och pappa kom upp till stockholm idag och firade majas och min födelsedag lite i efterskott. mysigt att få träffa dem lite, hade inte sett dem sedan i julas.


den här kom med på köpet också. min favorit.


och maja hade gjort en väldig god tårta, igen. fjärde gången jag äter tårta på en månad. nu är det nog tur att alla firanden är slut, annars hade jag snart varit tvungen att gå upp en klädstorlek...





melodifestival och fest


efter min jobbdag igår landade jag i majas soffa. vi delade en flaska vin och såg melodifestivalen. tycker att det blivit konstigare bidrag och finalister för varje program. hur kunde favoritmattias åka ut mot ranelid? jag skulle verkligen vilja veta vem det egentligen är som röstar.

lagom till att maja hade slocknat i soffan snörade jag på mig mina klackar och gav mig ut i snöregnet. jag hamnade på en stor hemmafest på söder, där det bjöds på allt från hemmagjord sushi och cointreau-shots (som jag inte klarade att dricka) till limbo-tävling. hade jättekul, så det var en nöjd linnea som kom hem i natt. jag älskar spontana och oplanerade kvällar!





biokväll


filmen var bra! vi såg en gång i phuket och skrattade nästan oavbrutet. jag behövde verkligen lite komedi. igår såg jag en dag här hemma, och den var så sorglig att jag fick lite ont i hjärtat.



världens värsta jobb?


sol!




åh vilket härligt väder det är ute idag. det vet jag, för jag har varit ute och gått i en timme. skönt, nu börjar jag äntligen känna mig som mig själv igen.

nu ska jag göra mig i ordning och sen åka in till stan och möta upp mina vänner. vi ska gå på bio, och jag har redan nu beslutsångest för om jag ska köpa popcorn eller godis. inte lätt alls.


choklad


jag kunde inte hålla mig från onyttigheterna idag heller. jag har varit och fikat med waccis som jag inte sett på över två veckor, på vårt favvocafé. mys!




jag var rätt pigg när jag åkte hemifrån, men nu börjar jag tyvärr känna mig hängig igen. usch, är så less på den här förkylningen nu. hoppas verkligen jag är piggare på lördag så jag orkar jobba, för jag är i stort behov av varenda liten krona jag kan få.


dags för lite luft


så här såg det ut hemma hos mig igårkväll.



ingen ovanlig syn. de senaste dagarna har jag tyckt så synd om mig själv att jag ätit onyttiga saker varje dag. och det har ju varit synd om mig, så det har jag väl varit värd. men nu är det dags för en promenad. jag känner mig lite lite piggare idag, och förhoppningsvis kommer lite frisk luft göra susen.

jag skippar skolan idag också, har verkligen inte lyft ett finger hela den här veckan, och det känns lite sådär... men vi har två veckor på oss med projektarbetet, och förhoppningsvis hinner jag klart ändå om jag jobbar med det hela nästa vecka. i vilket fall som helst har det varit väldigt skönt att bara koppla bort skolan och vara helt ledig de här dagarna. så skönt att få sova länge varje morgon och sitta hemma och se massa serier. och det är väl bäst att passa på, för sådan här lyx kommer jag ju inte kunna unna mig sen när jag pluggat klart och börjat jobba igen.


hemmakväll (igen)


tiden går långsamt när man är lite småsjuk. jag gör ingenting och det händer ingenting. idag tackade jag till och med nej till fest. inte likt mig. istället ska jag sitta i soffan och tycka synd om mig själv hela kvällen, och äta chips och hyra film från nätet. känns som en helt okej sysselsättning trots allt.

kom precis på att jag helt glömt bort mina kläder i tvättstugan. om ingen granne har flyttat på dem har de legat blöta i tvättmaskinen i tre timmar nu. härligt. känns rätt lockande att glömma bort dem igen och låta dem ligga kvar...


mitt nya projekt


frisören jag klippte mig hos igår var världens trevligaste, och gav mig massa tips på hur jag skulle kunna få mitt hår att bli långt. bland annat pratade hon väldigt varmt om att dricka aloe vera varje morgon, och eftersom jag redan hört att det ska funka jättebra köpte jag hem en dunk direkt. ingen svårövertalad kund direkt..

drycken ska vara bra för immunförsvaret och stärka både håret och hyn. ska bli så spännande att se om det hjälper!



så nu har jag börjat. det är det äckligaste jag smakat i hela mitt liv, men jag ska absolut inte ge upp. frisören sa att hon aldrig hade varit sjuk sedan hon började dricka det, och det skulle ju inte vara någon nackdel om det blev så för mig också.

man ska tydligen dricka det i tre månader innan man helt säkert kan se något resultat, så om ni märker att jag blivit lite snyggare i maj vet ni vad det beror på.


heartcake


som sagt, det är lycka att ha en syster som är bagare och kan ta med tårtor hem från jobbet. me like a lot.




nu har jag gått hem genom en snöstorm, så frisyren är inte alls i form för att bli fotad. men jag blev väldigt nöjd. i alla fall så nöjd man kan bli över ett kort, tunnt och väldigt slitet hår. jag fick en "mirakelkur" i håret också, och det känns faktiskt som att det hjälpte. nu känns håret som hår och inte som svinto. och det är ju en bra början.


love to my hair


jag ska starta min dag med att gå till frissan och lägga lite kärlek på mitt hår. är det något som förtjänar att uppmärksammas idag är det just mitt hår, för det har blivit rätt illa behandlat på sista tiden.

nu hoppas jag på att det går att tillverka en någorlunda frisyr av de cirka tre hårstrån som sitter kvar på mitt huvud. om resultatet blir okej ska jag lägga upp en bild sen.


alla hjärtans äpple


det är alla hjärtans dag imorgon, och om inget mirakel sker de närmsta timmarna kommer jag, som jag brukar, att vara singel (varför ändra på en tradition liksom..?). tur då att jag har en lillasyster att fira med. och ännu mer tur att hon jobbar som bagare. jag längtar.

tills dess ska jag äta upp det här äpplet och hoppas på att bli smittad av lite tur i kärlek.




tack tack tack


till den som uppfann daimglassen.



jag hade inte klarat att vara förkyld utan min favoritglass.


evighetsproblemet


idag är jag hemma och tar hand om mig själv. mår fortfarande inget vidare, men ska snart använda alla mina små krafter till att färga håret. det behövs.

jag tog ur mina extensions igår, och som vanligt när jag får se mitt hår helt au naturelle fick jag en smärre chock. mitt hår vekar bli kortare, tunnare och mer slitet bara av att jag tittar på det. blir så less, det är så sorgligt.

=(

får se hur länge jag orkar dalta med mitt hår den här gången, innan löshåret åker i igen. men jag ska ge det en ärlig chans. att få bort utväxten kan ju vara ett bra steg på vägen iallafall.


kurerar mig




hjälper inte det här hjälper inget.


oh no


har vaknat upp med något hemskt - ont i halsen, värk i kroppen, huvudvärk och massa hosta. alkoholen i fredags var tydligen inget botemedel trots allt. wiiee.. jag vill verkligen inte bli sjuk.

har startat dagen med antioxiadant och c-vitamin-brus, omelett med spenat och tomat och en liter kokhett te. än så länge känner jag ingen bättring, men ska inte ge upp hoppet än. men åh vad jag tycker synd om mig själv nu...


så här mysigt hade vi:




choklad, bilar, popcorn, chips och dipp. ett himmelrike dagen efter en festnatt.

nu ger jag upp för ikväll. sov gott.


take a walk


maja och jag tvingade oss ut på en kall dagen efter-promenad. lite jobbigt, men väldigt uppiggande.





nu ska jag hem till magdis för melodifestival och hemmamys. chips, dipp, gräddfil och äppelcider (alkoholfri) är nedpackat. redo för lördagkväll med andra ord.


friday


igår var jag världens tröttaste och sov nästan hela dagen, vilket berodde på en olycklig kombination av en sömnlös natt plus början till förkylning. så jag skippade skolan för att orka med den planerade festkvällen. det gäller ju att prioritera.

mitt nellypaket kom igår, och båda klänningarna var riktiga besvikelser. egentligen borde jag förstått det. det var jättelänge sedan jag blev nöjd och behöll ett plagg jag beställt därifrån, så jag vet inte varför jag aldrig lär mig. men det är svårt när det ser så snyggt ut på bild. smyckena var fina i alla fall, alltid nått.

därför hade jag lite klädångest igår och hade absolut ingenting att ha på mig, men sen hittade jag den här mörkblå klänningen längst in i garderoben som jag inte sett på flera år. kul att kunna fynda i sin egen garderob!


maja och jag åt först tapas på caliente.





och sen mötte vi upp våra vänner på tiki room och drack lite drinkar. jag hittade till min stora lycka en drink som var gjord på gin istället för rom på menyn, och den var faktiskt riktigt god. så den kommer jag alltid dricka där i fortsättningen.



idag mår jag konstigt nog mycket bättre än igår. kanske var det lite alkohol som behövdes för att döda förkylningen. nu ska jag äta lyxfrukost och se ett avsnitt av min favoritserie. behöver väl inte säga vilken jag menar.. =)


torsdagsmys



jonna och jag har haft långfika med grillade varma mackor, kaffe och chokladbiskvier. precis vad jag behövde ikväll.

fick precis sms om att mitt nellypaket var inlämnat på posten, så imorrn ska jag gå upp i tid så jag hinner hämta ut det och prova mina nya saker innan skolan. yey!

nu: revenge.


revenge!


gud vad jag har fastnat i den serien nu, jag älskar den. och det bästa med att komma in i en serie lite sent är att det redan finns massa avsnitt ute, och man kan se dem på rad. nu har hela min eftermiddag gått åt, men det var det värt.

dagens stora händelse är att jag har öppnat upp ett aktiekonto. nu ska jag plugga stenhårt och lära mig allt jag bara kan om ekonomi. ska bli så roligt med ett litet fritidsprojekt nu när skolan går så långsamt framåt.

nu ska jag möta upp jm för en fika i stan. slurp! jag vet, mitt fikakonto är övertrasserat för länge sedan... men hur kan man stå emot något som är så mysigt?


foto: klas falk


bra start på dagen


det är perfekt att boka in något klockan tolv på sin lediga dag. man får en lagom sovmorgon men kan inte sova bort hela dagen.

castingen gick snabbt och smidigt. jag behövde bara rabbla "programmet presenteras av ... - vita tänder på ett skonsamt sätt" några gånger och le väldigt stort. tydligen var det många som hade blivit kallade, så chansen är nog inte så jättestor att det blir just jag. men jag håller tummarna hårt för mig själv.

idag var det lite varmare ute än igår, så jag gick hem från s:t eriksplan. 




nu sitter jag och dricker himmelskt nypressat kaffe här hemma. jag som alltid varit dålig på att göra lagom starkt kaffe har blivit ett proffs. så nu när kaffet är så gott här hemma dricker jag mycket hellre det än te, som var min standard förut. en stor kopp kaffe och ett nytt avsnitt av revenge (magdis hade rätt, det är jättebra!).


shoppinglycka


bästa botemedlet mot shoppingsug en väldigt fattig månad? klicka hem klänningar och smycken från nelly, på faktura. nu har jag botat mitt nya kläder-begär lite, och jag längtar längtar längtar tills paketet kommer.

bland annat föll jag för de här två ringarna:
Smycken , Catia Ring , Baglady - NELLY.COM Smycken , Enoch , Nelly Accessories - NELLY.COM
nu är det snart sovdags för mig. jag gjorde klart min sista skolgrej nu ikväll, så imorgon är jag så ledig man bara kan bli. det enda jag ska göra är att gå på en casting för en tandkrämsreklam klockan tolv. bra, det ger mig en anledning att inte sova bort halva dagen som jag gjorde idag.

nu ska jag borsta tänderna i en timme innan jag går och lägger mig. för jag gissar att det kan vara en föredel att ha vita tänder om jag ska ha en chans imorgon.


yoga med vikarie


bara för att jag just skrev att vår yogainstruktör är så himla bra var hon förstås borta idag, och det var en vikarie som ledde passet. en ganska udda upplevelse. 

de första tjugo minuterna gjorde vi ingenting annat än att andas. sen ville hon att att vi skulle tona in oss och säga "ääääääääh" eller "mmmmmm" under nästan varje övning. för att kunna "koncentrera oss bättre". jo, troligt... maja och jag var förstås tysta, förutom mitt bita mig i läppen och försöka vara tyst-fnitter som hade hörts bort till majas matta.

nej. jag älskar vår vanliga yoga. men mer andligt än så klarar jag inte av, där går gränsen.

men efteråt fick vi healing av vikarien, och det var verkligen jätteskönt. så himla härlig känsla. så det vägde upp själva passet lite grann, trots allt.


foto: klas falk


långfika


något gott, som sagt.



nu har jag fått ett nytt favoritfik, igen. xoko på s:t eriksplan är verkligen ett av de sötaste fiken jag sett. jag fick en hel kanna kaffe, lyx!, och b fick en hel kanna te. vi satt kvar i hela tre timmar för att det var så mysigt.




älskar vädret ute idag. så uppfriskande...



nu ska jag snart möta upp en liten syster för ett pass yoga. härligt med lite sällskap idag, till skillnad från den trista dagen igår.


godmorgon


jag har varit vaken i exakt en timme. älskar att jag alltid tar vara på mina lediga dagar så bra... ställer klockan på nio men vaknar inte förrän tre timmar senare. jag verkar ha fastnat i tonåren.

nu ska jag i alla fall göra något meningsfullt. åka in till stan för att träffa b och äta något gott.


kvällens händelse


jag gick till maxi. man kan ju som sagt inte vägra sig själv mat.
köpte hem ett stort lass av mitt nya beroende:



men kunde förstås inte hålla mig borta från godishyllan...



men det är jag värd en sån här trist kväll. nu ska jag äta choklad, dricka mitt gröna favvo-te och se ett avsnitt av revenge. egentligen hade jag tänkt plugga klart veckans uppgifter ikväll, men jag måste ju faktiskt ha något att göra imorgon också.


spännande liv..


nja, not so much.

har suttit framför datorn i skolan (med mina nya vasuma på näsan!) och layoutat en text hela dagen. det är egentligen ganska kul, men man blir så rastlös av allt stillasittande. hade det inte varit iskallt och kolsvart ute hade jag gått ut och sprungit nu.

istället gör jag absolut ingenting. jag kan verkligen uppskatta att bara vara ensam hemma på kvällarna ibland, men när det blir två kvällar i rad känns det inte ett dugg kul. jag känner mig menlös och överflödig. det är nu man borde haft ett litet husdjur att rå om.

hmm.. kanske ska tvinga mig ut i kylan och köpa något gott på maxi? egentligen har jag lovat mig själv att hålla mig långt borta från affärer resten av månaden, men mat kan man väl ändå inte neka sig själv? (eller godis..).


my heart is refusing me


eftersom man inte kan lyssna på min nya loreen-favorit längre hör jag på den här istället. älskar den också. 



kikade in på mitt bankkonto nyss och fick en chock över att det var så tomt, redan. sen kom jag på att jag inte betalt min hyra än. så nu är kontot om möjligt ännu mer ekande. känner att det här kommer bli en riktigt härlig månad. 18 dagar kvar till lön, nedräkningen börjar nu...


hjälper inte kaffe och choklad...


.. mot snurriga tankar och ett halvdåligt måndagshumör hjälper nog ingenting.
so let´s give it a try.



nu kommer jag säkert inte kunna sova i natt på grund av koffeinchock, men det får det vara värt.

jag har varit i skolan hela dagen, och sen på yoga. skönt! jag älskar verkligen vår yogainstruktör, hur bra som helst. resten av kvällen har jag haft lite behövligt terapi-prat med mina vänner. både lotta och magdis fick ställa upp som rådgivare, och sen waccis en liten stund trots att hon är i thai på semester. vad skulle man göra utan sina vänner egentligen?


helgen i repris tack


det känns inte alls ok att det redan är söndagkväll och snart ny skolvecka igen. jag vill ha tillbaka helgen och göra om allt en gång till (ja, jobbpasset idag kan jag väl skippa, men allt annat).

nej. jag är inte alls redo för måndag imorgon.



foto: klas falk


jobb jobb jobb


äntligen hemma! känns som att jag varit på jobbet en hel vecka och inte bara en dag. jag är så trött att jag skulle kunna somna på fläcken här och nu, men jag ska försöka hålla ögonen öppna och laga lite mat först. tveksamt dock om jag kommer orka...


jobbdagens ljuspunkt, favoritkaffe från vår granne espresso house.


mellomys


hemmakväll framför mello var en alldeles perfekt lördagssysselsättning för mig. jag är väldigt glad för att vindrickandet, som egentligen var inplanerat, blev inställt. jag hade aldrig klarat det.

köpte med mig precis allt jag var sugen på på vägen till maja. pizza, läsk, två sorters chips, dipp och godis. bästa medicinen mot dagen efter-mående. nu mår jag faktiskt mycket bättre.





blev helt förälskad i loreens låt och ringde till och med och röstade. så himla himla bra, jag blir helt lycklig av den. och gud vad snygg hon är! hoppas hon vinner hela tävlingen.

och jag vill ha låten på spotify nu.




jag mår sådär


fy vad jag mår dåligt idag! hade inget minne av att man ens kunde bli så här bakis... och nu har jag sovit bort hela min lediga lördag som jag hade längtat efter.

men det var väldigt kul igår, så det är nog lite värt att må skit idag trots allt. anna och jag träffades redan vid halv sex för en aw, men den tog aldrig slut och övergick istället till utgång. inte mig emot förstås. och spontana oplanerade kvällar är ju oftast de som blir roligast, vilket bevisades igen igår.




efter vassa eggen och anglais hamnade vi förstås på soap. otippat va? =)

nu har jag äntligen, med stor möda, lyckats ta mig upp ur sängen. jag måste piggna till lite, för snart ska jag hem till maja och se melodifestivalen. pizza, godis och läsk står på min wishlist, får se vad maja säger om det.


lunch och presenter


vi lunchade på tures. jm, cml och tr hängde också på, så vi blev ett helt jobbgäng. jag hade som oftast otur med mitt val av mat (varför väljer jag alltid alltid fel?), men efterrätten var såklart underbar. creme cheese-grädde med bär och godis. jag hade kunnat leva på den efterrätten och kaffe om jag fick.


slurp!



nu när jag kom hem låg mina efterlängtade iphoneskal i brevlådan. det glittriga är jag helt kär i. hade egentligen tänkt beställa en annan färg än rosa den här gången, typ blått för att verka lite mer vuxen. men det kändes omöjligt. jag kommer nog aldrig växa ifrån mitt rosaberoende, det är bara att inse.

och förutom skalen hade även årets bibel anlänt. som jag längtat!



de här böckerna brukar stämma, så jag är sugen på att börja läsa om mitt år nu direkt. men nu ska jag fixa mig och sen möta upp anna granne för en aw. mys! så boken får snällt vänta tills imorgon.


fredag!


gud vad den här veckan har gått snabbt, kan inte förstå att det redan är helg igen. men jag tackar och tar emot. nu ska jag åka in till gallerian och avskedsluncha med waccis som åker till thai imorrn (avis? nej, absolut inte...).

sen hem och fixa naglarna inför kvällen. efter en snabbtitt på mitt avskavda rosa nagellack känner jag att det är väldigt väldigt nödvändigt.



snart är även mina naglar redo för helg.

avskavt lack ären väldigt vanligt syn på mina händer. förstår inte hur andra kan få nagellack att sitta länge, mitt börjar alltid flagna samma dag som jag målat. vad gör jag för fel?


en burk till mitt kaffe


maja köpte hem den här fina kaffeburken till mig idag. jag har behövt en burk till kaffet hur länge som helst, men har glömt det varje gång jag varit på stan. nu kommer mitt kaffe hålla sig perfekt och smaka underbart till sista skopan.




nu ska jag bädda sängen med nytvättade lakan och sen sova sova sova. imorrn är jag ännu mer ledig än idag, för nu är jag helt klar med reportaget (om jag nu blir godkänd den här gången.. håll tummarna för mig!).

puss och godnatt.


nya glasögon


hämtade mina glasögon på jobbet förut idag. det kändes skönare att titta på datorn på en gång, så de var nog nödvändiga.



det är ett par vasuma sidewinder i guldmetall. frågan är om de är trendigt gubbiga eller bara gubbiga? i vilket fall ska jag ju bara ha dem framför datorn. mössan har jag på för att det är en otroligt dålig hårdag idag.. =)


vardagslyx




nybryggt kaffe och några chokladpraliner var precis vad jag behövde efter världens kallaste promenad. mitt ansikte domnade bort efter halva vägen och verkar fortfarande vara i chocktillstånd. kvällen ska jag ägna åt att tvätta och dricka mer kaffe och äta fler praliner, men först en sväng in till gallerian och hämta upp mina nya glasögon.

jag längtar efter dem!


tolv timmar


vad underbart det är att vara ledig och få vakna av sig själv klockan ett på eftermiddagen. tolv timmars sömn, nu är jag utvilad som aldrig förr! 

kvällens efterlängtade fika på nya favoritcafét är tyvärr inställt, så nu måste jag planera in annat roligt för att fylla min lediga dag. vad sägs om att ta tag i några måsten som tvätta, skriva klart reportaget och städa? nja... inte så jättelockande. tror jag börjar med en långpromenad och lite shopping istället.

foto: klas falk


undici


jag har precis kommit hem från en middag på undici med lotta. jättegod mat, men väldigt kallt i restaurangen. jag satt och åt med jackan på, vilket säger ganska mycket.



jag fick världens största köttbit. protein protein protein. bra, eftersom jag knappt äter kött annars nu för tiden.

annars har jag nästan inte gjort något på hela dagen. var på ett zumbapass på förmiddagen, men sen har jag mest suttit i soffan och njutit av ledigheten. tror jag ska fortsätta i samma stil imorrn och på fredag också. lika bra att passa på medan jag kan.


dags att flytta?


för tredje gången den här veckan möts jag av den här synen när jag ska gå ur hissen på min våning. en sjukt stor och okopplad hund. bara för mig att åka upp en våning till, ta trapporna ner och hoppas att hunden inte hunnit bort till andra änden av korridoren.



vet att jag är överdrivet rädd för det mesta, men hur kan man låta en hund i den här storleken gå lös i ett hus med 180 lägenheter? det är väl klart det finns någon som är hundrädd (läs: jag!), och det är hemskt att inte kunna känna sig trygg i sitt eget hus. nu törs jag inte ens öppna min egen ytterdörr utan att titta ut genom titthålet först.


RSS 2.0