bromma blocks

 
när jag hade hämtat mig från regnchocken tog jag med mig maja och åkte ut till bromma blocks för att köpa nya träningsskor. en väldigt tråkig sak att lägga pengar på, men eftersom mina gamla var så slitna att det blivit ett stort hål i sulan hade jag inte så mycket till val. hade i alla fall tur och hittade ett par juniorskor i min storlek för 599 kronor. helt okej ändå. rosa dessutom, så jag är faktiskt rätt nöjd.
 
 
vår karriär ihop börjar redan på torsdag, för då har jag bokat in ett prova på-pass på itrim här på kungsholmen. ska bli hur spännande som helst.
 

i stället för vattenland...

 
föreslår jag en springtur i ösregn och hagel. precis lika uppfriskande och blött som att åka vattenrutschbana.
 
jag var i chock när jag äntligen kom innanför dörren. två simbassänger i skorna, kläder och hästsvans som gick att vrida ur och sist men verkligen inte minst viktigt - en vattenskadad iphone. jag hoppas den klarar av att repa sig själv, för jag kan inte riktigt tänka mig att vara utan den i en vecka eller vad det kan ta att få den lagad.
 
före...
 
... och efter.
 

minihelg!

 
har änligen en dags ledigt efter fyra dagars jobb jobb jobb jobb, i kväll är det alltså lite fredagskväll för mig, och jag har firat med att gå en långpromenad runt kungsholmen med lotta, hälsat på hos maja en stund och haft ett tvåtimmars telefonsamtal med waccis.
 
nu har jag landat i min lilla soffa och lyxar med rödvin och ost. det är jag väldigt värd i dag.
 
 

gissa vilka dagar jag är ledig?

 
 
japp, tisdag och torsdag såklart!
 

avskedsfest

 
i går hade vi ett litet avskedskalas för söta tilde som ska till spanien en hel månad. vi började med chevre- och rödbetscrepes a la tilde, och slutade på solidaritet. en jättebra kväll!
 
 
 
i dag har jag upptäckt att utgång också är en träningsform. har nämligen världens träningsvärk i benen efter mina nya tunga kilklackar. så varför lägga pengarna på ett gymkort när man kan lägga dem på skor i stället?
nu ska jag placera mig på bussen till jobbet. heja mig!
 

jobbdag och systerkväll

 
har haft en ovanligt bra jobbdag trots att jag jobbade ända till åtta. jag har hållit humöret uppe från morgon till kväll, och mitt leende blev inte direkt mindre av att en nöjd kund kom in med en ask chokladpraliner till mig. sådant brukar aldrig hända mig annars, så jag blev verkligen glad som ett litet barn på julafton.
 
när vi hade stängt mötte jag upp maja för lite pizza och vin (och efterrätt såklart..) på vapiano. nu ska jag gå och lägga mig så att jag är någorlunda pigg i morgon och orkar jobba hela helgen. jobbar hela nästa helg också, men sedan är jag ledig och har semester. ska bli himla skönt.
 
 
 

röva bort mig tack

 

sitter på bussen och längtar ut i friheten. önskar att någon kunde komma och kidnappa mig så jag fick stanna ute i solen hela dagen.

 

 


vatten och vin

 

har haft en mysig avslutning på dagen med min lilla syster. vi har suttit på klipporna vid kristineberg och druckit rödvin och ätit mörk choklad och skrattat väldigt mycket. nu är jag lite frusen och ska krypa ner i min nybäddade säng med alldeles rena lakan. har fyra dagars jobb framför mig nu. lyckan är total, för jag hade ju absolut inte velat vara ledig i helgen.

 

 


skäm bort dig själv-dag

 
i dag har jag lyxdag och skämmer bort mig själv allt jag kan. man behöver det ibland. egentligen stod städning överst på dagens to do-list, men det har jag struntat i totalt. och i stället har jag ägnat min eftermiddag åt att dricka gott kaffe från min nya kaffebryggare (och unnat mig min favoritchoklad till), hämtat ut mitt hembeställda smink från posten, fixat nya naglar och trippat omkring i mina nya chloéskor hemma i lägenheten.
 
nu känner jag mig som en lycklig och ny människa!
 
 
nu ska jag fortsätta lyxa och gå hem till maja och äta mat och dricka lite rödvin. är det sommar så är det.
 

powerwalk utan power

 
tänkte vara duktig och starta min lediga dag med powerwalk, men det var så varmt och klibbigt ute att det mer blev en släpa benen efter sig-promenad. men tappar verkligen all kraft när det är så här kvavt ute. men man får vara nöjd med det lilla, orkade i alla fall ta mig till åhléns och tillbaka och passade på att shoppa lite. inte så fel det heller.
 
har inte skrivit här på ett par dagar, så här är vad jag har gjort sedan sist:
 
varit på caliente med lotta.
 
upptäckt en ny favoritfärg som inte är rosa.
 
bivit bjuden på himmelskt avskedsfika (japp - frödinges!) av mm som jobbade sin sista dag i går.
 
och ätit underbar mat på mälarpaviljongen med tilde. måste dit snart igen och testa flera rätter, allt på menyn såg så himla gott ut.
 
när vi hade slurpat i oss maten fick jag följa med och titta på tildes nya lägenhet som var hur mysig som helst. fick massa inspiration och nu är jag sugen på att styla om min egen lägenhet. få in lite nya fräscha färger och slänga ut allt gammalt och fult. men jag antar att det får bli ett projekt till hösten i stället. och när jag tänker efter är det ju höst väldigt snart. om ganska exakt fem veckor.
 
fick förresten inte bara inspiration av tilde, utan också en present. jag har nämligen fått överta hennes gamla kaffebryggare. perfekt för mig som är så trött på mitt presskaffe. så nu ska jag bara springa iväg och köpa kaffefilter, sedan blir jag en kaffetant som aldrig förr (och min lägenhet kommer dofta underbart av nybryggt kaffe dygnet runt)!
 

inte så sugen

 

klarblå himmel och en stor sol ovanför mig där jag står och väntar på bussen. är nog inte så svårt att gissa hur sugen jag är på att stänga in mig på jobbet i dag...

 

 


lyckodag

 
en sol, en bra vän, en strand och en ledig dag är en väldigt bra kombination. om man dessutom plussar på lite jordgubbar, glass och kaffe blir resultatet alldeles underbart.
 
med andra ord - jag har haft en underbar dag! tack sötvän för det.
 
 

världens tröttaste tjej

 
i går.
 
i dag.
 
det blev en kort utesväng i går. till soap - såklart - men jag hann bara vara där i drygt en timme innan jag blev för trött och gick hem. sen somnade jag med sminket kvar och vaknade upp med lösögonfransarna på i morse.
 
i dag orkar jag ingenting. det är nästan lite jobbigt att vara ledig en hel helg så här. jag blir så stressad när dagen bara går utan att jag gör något vettigt, som i dag, och det känns som att jag precis lika gärna hade kunnat jobba. har legat och försökt sola några timmar nere vid vattnet, men till slut tog ett stort supermoln över hela himlen och jag började frysa så mycket att jag fick ge upp och gå hem. vad är det med det här vädret egentligen? ska hela sommaren hinna gå utan ett enda högtryck? det kan lika gärna få bli höst nu på en gång om det ska vara så här tycker jag.
 
nu ska jag ta ett djupt andetag och samla alla krafter jag har för att orka färga håret innan jag går och lägger mig. jag har inte den minsta lilla lust, men å andra sidan är jag inte så förtjust i min utväxt heller.
 

kaffe i solen

 
jag fick till och med lite sol på min lediga dag! inte så att man drunknade i den, men ändå. jag är nöjd. magdis och jag har suttit och fikat vid s:t eriksplan, och sen var vi och hälsade på b på söder en liten stund.
 
nu är det fest!
 

hej lediga lördag

 
tro det eller ej, men det är sommar, helg, och jag är alldeles ledig. vet inte när det hände senast, så nu passar jag på att njuta av varenda liten sekund.
 
har sovit länge, varit ute och powerwalkat, och ska nu springa iväg och fika. med betoning på springa, för nu är jag så kaffesugen att jag nästan dör.
 

gråthumör och fikamys

 
i dag var inte alls den rätta dagen att jobba med ett serviceyrke. jag kände mig lite nedstämd redan när jag gick hemifrån i morse, och efter en obehagligt arg kund och världens krångligaste beställning kände jag bara för att låsa in mig på kontoret och gråta. man tycker att man borde klara av att hantera precis alla sorts kunder och alla sorts problem efter att ha jobbat i butik i så många år, men de dagar man själv inte är på topp är det verkligen svårt.
 
som tur är blev kvällen betydligt bättre, så nu kan jag gå och lägga mig med ett gott humör i alla fall. emelie och jag har gått en liten promenad på kungsholmen och suttit och fikat och pratat i flera timmar. så himla mysigt, jag önskar att livet bara kunde få bestå av fika och massa kompisprat och inget mer. det hade räckt alldeles utmärkt för mig.
 
 
nu ska jag gå och lägga mig lite extra tidigt mot vad jag brukar. i morgon jobbar jag tio till åtta och då ska jag vara både utvilad och på ett strålande humör hela dagen.
 

pizzatime

 
och sedan piggade jag upp min kväll med vapianopizza och massa kompisprat med magdis.
 
jobbdagen gick väldigt bra och snabbt den med, förutom en knäpp gubbe till kund som inte ville låta mig justera hans glasögon utan bara ville ha hjälp av en manlig kollega. ååh, blir så arg på sånt! men annars - väldigt bra dag.
 
 
jag är så lyckligt lottad som har världens bästa vänner. ni är som en liten extrafamilj. så glad att jag har er!
 

coffeetime

 

piggar upp min jobbdag med kaffe och favoritefterrätt. slurp!

 

 


min lediga dag är redan slut

 
det känns sådär. helst vill jag bara stanna hemma i morgon också så jag kan fortsätta med min storstädning. jag hatar att behöva avbryta saker när jag väl kommit igång och har massa motivation. men men, jobba blir väl bra det med. efteråt ska jag få träffa sötisarna m och b, så jag vet att det kommer bli en bra dag hur som helst.
 
puss och godnatt.
 
 

cleaninglady

 
vilken tur att det regnar och åskar på min lediga dag, så jag slipper fördriva tiden på en filt ute i solen. det hade varit hemskt.
 
i stället har jag ägnat halva dagen åt storstädning. först ut blev mitt lilla kök som nu är alldeles skinande rent och luktar mer klor än ett badhus. har slängt vad som kändes som hälften av innehållet i skåpen och skafferiet, och har till och med tvättat fönstret. så skön känsla! nu är jag riktigt sugen på att laga mat där inne, men tyvärr har jag ju inte så mycket av den varan kvar nu eftersom jag slängt i stort sett allt.. matlagning får helt enkelt bli ett projekt för senare i veckan.
 
nystädad tehylla.
 
 

fina stad

 
 
här vill jag bo kvar för alltid.
 
har varit ute och gått en timme nu på kvällen. kungsholmen är så himla fint, tycker att jag upptäcker nya mysiga platser varje gång jag är ute och går.
 
har känt mig lite nere hela dagen, så nu ska jag försöka muntra upp mig själv med en kopp av mitt nya röda te evig lycka som maja kom in med till mig på jobbet i dag. precis vad jag behövde just den här dagen. vad skulle man göra utan sin syster?
 

helgen i en bild

 
här är min helg sammanfattad med en bild. visserligen är det jobb och inte fest som tagit upp det mesta av min lördag och söndag, men gårdagens lilla kalaskväll är nog det enda som är värt att minnas.
 
fina vänner på lokal.
 
i dag har jag varit så trött att jag på allvar trodde att jag skulle ramla ihop på vägen till jobbet, men med hjälp av lite kaffe, choklad, energidryck och trevliga kollegor flöt dagen förbi riktigt smärtfritt ändå. har även lyckats förälska mig i två par solglasögon som nog kommer bli mina innan sommaren är slut.
 
nu ska jag ha godis- och chipskväll innan jag somnar. i morgon börjar jag mitt nyttiga liv. (kanske).
 

pappafredag

 
nu har jag besökt muséer så det räcker för en väldigt lång tid framöver. samma sak gäller för lunchande, fikande och glassätande. men vi har haft en väldigt bra dag ihop, och jag har hållt humöret uppe hela tiden trots att jag tvingats se några krigsutrustningar för mycket för min smak.
 
 
nu ska jag sova så jag är pigg till helgen som kommer bestå av jobb, jobb, jobb och jobb. (och så lite fest förstås).
 

tapas med en liten pappa

 
 
i går hade jag tapaskväll för tredje gången på en vecka. tur att det är min favoritmat och att jag aldrig tröttnar.
 
vår lilla pappa är på besök i storstaden, och i dag ska vi fira det med att gå på museum hela dagen. i kväll lär jag kunna precis allt om stockholms historia, så om ni undrar något vet ni vem ni ska fråga!
 

onsdagskväll

 
tapaskväll och mitt i veckan-utgång med söta anna.
 
 
nu ska jag sova och försöka glömma bort att jag ska upp och jobba i morgon.
 

hög som ett hus

 
en dag som innehåller skoshopping kan bara vara en bra dag. som ganska ofta när jag jobbar har jag gått ungefär plus minus noll pengamässigt i dag. det blir lätt så när man jobbar mitt i stan. men om plånboken har gått lite minus har min garderob definitivt gått med plus. förutom en tröja från vila, tre linnen, lite strumpor och en ögonskugga kom jag nämligen hem med de här drömmarna i handen.
 
det kändes som att jag dött och kommit till skohimlen när jag såg dem. jag vill limma fast dem på mina fötter och ha dem på mig resten av livet.
dessutom blir jag hela tolv(!) centimeter längre när jag har dem på mig, absolut ett plus det också.
 

en ledig måndag är en bra måndag

 
i dag har jag varit alldeles ledig hela dagen, och det behövdes verkligen efter jobbhelgen. nu känner jag mig pigg och utvilad och som mig själv igen. dessutom har det varit underbart väder och jag har kunnat ligga och sola vid vattnet hela dagen. druckit lite kaffe, spanat på folk, läst en spännande bok och ätit en ask körsbärstomater. inte så tokigt alls. jag vet att jag har sagt det förut, men jag hade verkligen verkligen inte haft något emot att vara ledig jämt.
 
 
nu ska jag sova för i morgon är det jobb igen. men jag är inte helt deppig, för jag har blivit lovad en bit ananaspaj till fikat. så snälla waccis om du hinner läsa det här innan du går - glöm för guds skull inte pajen!
 
puss och godnatt.
 

tjejkväll på stan

 
förutom mitt lilla nervsammanbrott efter jobbet i dag har min helg faktiskt varit hur bra som helst. tjejutekväll plus tropisk värme kan ju liksom inte slå fel. vi började vår lördagskväll med tapas och rosévin på caliente, och fortsatte sedan festen på f12. får man inte sommarkänslor av att stå i deras trappa och dricka vin och trängas med allt folk får man det nog aldrig. nu är det sommar.
 
glada girls.
 

please kill me

 
att jobba i butik och tvinga sig själv till att vara serviceminded och på topp en hel dag, trots att man inte alls är på det humöret egentligen, sliter så fruktansvärt på ens krafter. inte ens kaffe, fikabröd och choklad har kunnat hjälpa mig i dag, så just nu känner jag bara för att skrika rakt ut och dunka huvudet i väggen tills jag fått ut alla aggressioner.
 
i bland är livet verkligen ingen höjdare.
 

sista lediga dagen

 
nu är det slut på sommarlovet igen. i morgon börjar jag jobba och kommer göra det nästan heltid den närmsta månaden. det känns helt okej faktiskt. i´m ready.
 
i dag har jag varit ordentlig och betalat räkningar (en aning försent som vanligt..), städat, dammsugit, tvättat, haft hemmaspa och handlat hem massa mat. det gäller ju att vara förberedd nu när jag knappt kommer ha någon fritid de närmsta veckorna. har också hunnit med att hälsa på lillasyster en stund, och ätit lite mer glass än vad som nog är meningen under en dag. men så får det vara i bland.
 
nu måste jag sova om jag ska orka med hela helgen som kommer bestå av jobb, middag, fest och mera jobb.
 
 

sw/lb-kväll

 
sw och jag har varit och ätit på vårt favoritfik på kungsgatan, och sen druckit lite vin på vår favoritbar, anglais. stod först ute på terassen bland allt folk en stund, men efter att jag drabbats av balkongskräck och började inbilla mig att hela terassen skulle rasa fick vi lov att förflytta oss till bottenvåningen. men där fick vi till och med sittplatser så det var inte så tokigt det heller.
 
 
nu ska en trött lb äntligen sova. see you tomorrow.
 

kungsholmen är större än man tror...

 
det vet jag nu, för jag har just powerwalkat runt hela ön. nu är jag helt slut i benen och vet inte om jag kommer orka göra något mer vettigt på hela dagen, men i morgon lär jag ju vakna vältränad som aldrig förr och i så fall är det värt det.
 
en väldigt fin träningsrunda var det i alla fall. jag vill nog aldrig flytta från kungsholmen.
 
 

glass och solbränna

 
 
i dag har jag haft en liten repris av i går. legat på flytbryggan i hornsberg och druckit kaffe och ätit glass. och lyckats bränna mig ganska rejält märkte jag nu när jag kom hem. hoppas det hinner lägga sig under natten, för jag vill absolut inte missa en enda soldag den här veckan.
 
nu: time to drink wine!
 

glossybox

 
jag har börjat prenumerera på glossybox, och i dag kom min första och väldigt efterlängtade låda. innehöll massa roliga produkter som jag tänker börja testa nu direkt. en perfekt uppfinning tycker jag, hur roligt är det inte att få ett överraskningspaket hem i brevlådan varje månad? lätt värt 139 kr, speciellt när man ser vad produkterna kostar i verkligheten.
 
femme natural boost, depend fransfärgning, odd molly sun-care facial spf 25, murad skin perfecting primer, moroccanoil och anatomicals spf lip balm. lilla julafton med andra ord!
 

grillmys

 
har haft en underbar kväll i solen med m och b.
 
jag verkar vara lite olycksdrabbad just i dag och råkade välta ut mitt vinglas två gånger, spilla mat på mina kläder och spruta ut en halv flaska kolsyrat vatten över mig själv när jag skulle öppna den, men i det stora hela gjorde det inte så mycket. den här kvällen vill jag göra om varje dag resten av sommaren.
 
 

bra start på dagen

 
äntligen har jag och väderguden blivit sams. mitt leende skiner ikapp med solen, för jag kan inte vara på dåligt humör när det är sommarväder.
 
 
i dag har jag bara njutit av sommarlov och varit ute och sprungit på morgonen, druckit massa kaffe och legat och solat och läst vid hornsbergs strand, mitt nya favoritställe. förhoppningsvis har jag fått lite färg också, det hade verkligen inte skadat.
 
nu håller jag på att förbereda en grillmiddag för mig, m och b. känns lika bra att passa på att grilla varje kväll nu när det äntligen slutat regna.
 

monday

 
mitt lyckliga morgonhumör höll inte i sig så länge, för så fort jag hade brett ut mina filtar i gräset och skulle vända upp ansiktet mot solen hade himlen plötsligt förvandlats och såg ut så här:
 
 
kan ju tillägga att jag var ganska ensam där på gräsmattan också. bet i alla fall ihop och tvingade mig själv att ligga kvar trots att jag nästan hackade tänder, och till slut var solen tillbaka. lovely.
 
nu i kväll har anna och jag suttit vid vattnet och grillat och druckit vin. så himla mysigt att kunna sitta ute och äta, det är verkligen det bästa med sommaren.
 
 
 

kanske lite för gammal för detta, men...

 
 
kan inte sluta lyssna på den här låten.
vem vill gå på justin bieber med mig när han kommer till sverige? =)
 

sunny!

 
äntligen - en stor sol på himlen. precis vad jag längtat efter hela sommaren. nu ska jag svepa mitt morgonkaffe, klä på mig ett par färgglada shorts och springa bort till hornsbergs strand och sola. i dag ska jag bara njuta, och jag tänker inte röra mig ur fläcken förrän solen har gått ner.
 

sisters night home

 
efter världens längsta jobbdag i fredags hade jag världens näst längsta jobbdag i går. kände mig som en utsliten gammal tant när jag äntligen klev innanför dörren här hemma, men tvingade bort tankarna på att sova och hade istället ett litet drinkparty med maja.
 
vi hade planerat för en utekväll, men fastnade hemma lite för länge (bland annat för att vi började leka charader) så hann bara med en sväng in på lokal innan vi gick hem igen. bra kväll i alla fall.
 
 
i dag älskar jag mig själv lite extra för att jag var smart nog att gå in på seven eleven och köpa med mig en ben and jerry´s karamel sutra på vägen hem. nu har jag ätit den till frukost. kan inte tänka mig en bättre start på dagen än så. eller start på ledigheten kanske jag ska säga, för nu är jag ledig i hela sex dagar. lucky me!
 

RSS 2.0