snart på fest


efter lite velande valde jag denna outfit. nu är jag på väg till lilla essingen och kalas. en och en halv timme sen för att allt har strulat hela kvällen.

först glömde jag biljetterna och var tvungen att åka tillbaka hem en vända, och sen visade det sig att stället vi tänkt hämta mat från var stängt. framförhållning - vad är det? så nu blir det micropizza till nyårsmiddag. inte riktigt som det var tänkt, men nu måste ju fortsättningen av kvällen bara kunna bli bättre?




årets sista favoritlåt


har lyssnat på den här ända sedan jag vaknade imorse. förstår inte hur jag kunnat missa justin bieber, han är faktiskt riktigt bra. om jag var tretton hade jag varit in love.

nästa år ska jag skaffa en mer mogen musiksmak. jag lovar.

kanske.



men nu måste jag återgå till mitt nyårsfix. lösnaglar, fransar, bus och hårlockande - jag ska vara klar om en timme men har inte ens börjat. dessutom har jag inte valt klänning än, vilket skulle kunna ta mer än en timme bara det om man har otur.

hoppas alla får en härlig kväll!


äntligen nyårsafton!


jag har sovit hur länge som helst i natt och vaknade för en timme sen. perfekt - nu kommer jag orka vara uppe och festa hela natten.

ska börja dagen med att åka in till jobbet och skriva ut våra biljetter till berns ikväll (yey, ska bli så kul!!). egentligen kan jag inte visa mig ute nu, för mitt hår är så flottigt att jag hade kunnat steka ett ägg i det. men det får bli en supersnabbvisit. med mössa på.



förra nyår. hoppas vi får lika roligt ikväll!


time for tårta!


prinsesstårtebitarna var slut inne på ica, så jag fick offra mig och köpa en hel.



jobbigt =)

den kommer bli perfekt att ha som bakismat i övermorgon. om den fortfarande finns kvar då vill säga...


inget bali


jag bestämde mig för att inte åka. två mellanlandningar och tjugo timmars flygresa både på dit- och hemvägen kändes inte värt. det skulle bli sammanlagt sex flygresor på två veckor. sex starter och sex landningar. det blev lite för mycket för mina nerver, och jag fick hjärtklappning bara av att tänka på det igår.

egentligen har jag lovat mig själv att aldrig låta flygrädslan få ta över så mycket att det börjar styra mitt liv.

men ändå valde jag alltså bort allt det här:






till förmån för det här...




jaja. är man en tönt så är man. nu ska jag muntra upp mig själv och gå till maxi och köpa nyårschampagne (ok, mousserande vin menar jag...) och lite prinsesstårta. det är jag värd idag, näst sista dagen på året.


stackars linnea


hemtentan tar livet av mig. jag har inte ens kommit halvvägs med kompletteringen och tiden bara springer iväg. det är så tråkigt och så svårt, speciellt när jag inte hittar svaren någonstans.

nu undrar jag verkligen vad som fick mig att börja plugga. hur kom jag ens på tanken?
just nu känns det inte som att jag kommer få uppleva 2012. jag kommer dö av uttråkning om det ska fortsätta så här fram tills imorgon kväll.

=(



blä!


time for hemtenta


maja och jag har varit duktiga och tränat ikväll igen. nyårsklänningarna kommer sitta som ett smäck.

nu sitter jag i soffan och är förberedd för komplettering av hemtenta. jag har skjutit upp det i en månad nu, men tänkte hinna klart innan årets slut iallafall. halva kvällen har redan gått åt till att leta efter tentan, som jag lyckats slarva bort på mina 22 kvadrat. men nu är den funnen och jag har inga fler ursäkter. bara att sätta igång.



jag tröstar mig med den här.


lunch med en favvis


sw och jag har haft ett litet lunchmöte på tures. det blev egentligen lite som brunch för mig, för jag vaknade vid halv tolv och skulle möta upp sw redan vid ett. själva maten (havsabborre) var sådär, men efterrätten var som vanligt underbar. det är lite därför man inte tröttnar på att äta på tures.



mys mys mys. synd att en timme går så snabbt bara, för vi hade nog behövt tre gånger så lång tid för att hinna gå igenom allt som hänt när vi inte setts under julen.


lilla julafton


fisksoppan blev lyckad. yey! det är ju inte så ofta jag kan säga att jag lyckats i köket annars... här är receptet som jag rekommenderar starkt. iallafall till de som gillar saffran och fisk. lättlagad var den också.


vi hade ett litet julklappsbyte, och i mitt paket låg en ansiktsmask och en handtvål som doftar himmelskt. jag kommer tvätta händerna en gång i minuten i fortsättningen. tack söta magdis!



och b hade med sig de här fina ljuslyktorna. precis min smak! jag ska hänga upp dem i fönstret så fort jag tagit ner julstjärnan. perfekt med lite färg till våren.


nu ska jag avsluta kvällen med att fundera över ett svårt beslut. att följa med eller inte följa med till bali i februari. det finns ett väldigt starkt för och två ganska starka emot.

för: två veckor i asien med vänner. sun sun sun! mer behöver ju inte sägas.

emot: pengarna och flygresan. jag är trots allt student med flygfobi. 

ååh, hur ska jag göra? jag hoppas tankarna är lite klarare imorrn när jag sovit på saken.


nytt vintermys


jag höll på att dö imorse när klockan ringde, hade bara hunnit sova i fem timmar och det var alldeles svart utanför fönstret. att jobba på kontor och börja klockan åtta kommer nog aldrig bli min grej.
men jag har överlevt dagen så här långt ändå. fick en stor kopp kaffe hos frissan för att vakna till liv, och nu är håret på plats igen. sen hann jag med att snabbfika med mamma i gallerian, och shoppa lite nytt smink på åhléns.

och så det här vintermyset. jag älskar rostrött. den här nyansen hade jag velat färga mitt hår i om det inte hade varit så svårt att få tillbaka det blonda igen.



ikväll får jag finbesök av två små vänner, så snart ska jag börja städa lite och förbereda min saffransfisksoppa som jag ska försöka mig på att laga. wish me luck.


två fina klappar


fick massor av fina julklappar i år. här är två som jag blev lite extra glad för:


den underbara parfymen gucci guilty, som jag gått och luktat på och velat ha jättelänge. nu är den min och jag kommer dofta himmelskt varje dag. yey!
fyra mini-pajformer från gerbera. så söta! jag är ju inte något bakproffs precis, men med de här små underverken i köket tänker jag definitivt bli.

nu ska jag krypa i säng. jag ångrar redan att jag bokat tid hos frissan klockan nio imorgon. hur ska jag orka upp?


skön dag


idag har jag gjort en hårförvandling och är nu korthårig igen. men bara fram tills klockan nio imorgon, så olyckan blir inte långvarig som tur är.

maja och jag har haft systerdag hela dagen. vi har fikat med kusin erik som är på stockholmsvisit, tränat bort julmaten på vårt gym och lagat mat hemma hos mig. good day.




favoritchoklad


från favoritsysters jobb.
nk mint är det godaste som finns, och jag skulle kunna äta det till frukost, lunch och middag varje dag om jag fick. det här var absolut en av de bästa julklapparna i år.






nu ska jag sova med en aning för många praliner i magen. tur att maja och jag varit ute på en lång pw ikväll, så det åtminstone jämnar ut sig lite grann.


några bilder


jul hos mamma och pappa:






juldagen hos elin:








borta bra men...

 
julen har varit jättemysig och lyckad. jag har fått träffa familjen, släkten och mina vänner (utom emma!) och ätit massa knäck och choklad och fått fina presenter.

men när man går av tåget och andas in lukten av centralstationen känns det ändå väldigt bra. hemma är hemma och hemma är trots allt bäst. inatt ska jag njuta av att få sova i min egen säng.

men de här två saknar jag redan.





god jul och godnatt!


från albin och mig.

vi har haft jättemysigt här hemma i nyköping med massa god mat och trevligt sällskap. julen är inte så dum trots allt.




julstress




nu är det läggdags för linnea.
det har redan hunnit bli julafton och jag ska hinna med att sova, fixa mig, packa resväska och jobba fyra timmar innan jag får åka hem till nyköping och mysa med familjen. känns som ett lite tajt schema.


sko-ångest


min fredagkvällsdejt blev inställd, så jag åkte in till stan en liten stund istället. jag tröttnar nog aldrig på att gå i affärer.

tyvärr blev jag tvungen att lämna tillbaka mina nyinköpta stövletter, eftersom jag fick skavsår efter typ tio steg med dem härinne i lägenheten. kändes inte så lovande att fira nyår i. så jag var ju tvungen att hitta ett par nya, men fick världens beslutsångest när jag provade. slutade med att jag köpte hem tre(!) par.

nu ska jag prova och prova och prova hela kvällen så jag bestämmer mig för rätt par. de andra två ska lämnas tillbaka imorrn.






just nu lutar det nog mest åt de här, men det kan hinna ändras både en och två och tre gånger under kvällen.


julbadat


iallafall nästan.

jag har långduschat, gjort peeling och ansiktsmask, och nu ligger mina extensions i handfatet med en hårinpackning. tånaglar målade och lösnaglar ditlimmade. ready for christmas helt enkelt.

julklapparna är också klara nu, äntligen. idag tog jag en tripp ut till kista galleria istället för in till city, och det visade sig vara en mycket bra idé. köerna var inte ens hälften så långa, och glitterhårsprayet som jag velat ha men som varit slut i stan i flera veckor fanns det hur många som helst av i kista.


så nu är jag redo för nyår också. flaskan ser ut lite som sånt man hade i håret när man var liten, men det här blir verkligen superfint. glad att jag fick tag på det!


looks like i made it




idag gick det hela vägen. jippie! och om ni undrar över det gula så är det rivet citronskal. jag gjorde nämligen lakritsknäck. tror faktiskt att det blev en liten succé. de är goda!

och det är inte bara knäck jag varit duktig på idag. jag har tränat, handlat julklappar, intervjuat en miljöpartist till en artikel, och nu håller jag på att tvätta för fullt.

nu ska jag se några avsnitt av mitt nya favoritprogram, den norska julkaldendern expedition: julklapp. och så ska jag äta grönsaker och dipp. jag har blivit beroende och har ätit det flera dagar i rad. men så länge det inte är något värre får jag väl fortsätta tills jag tröttnar.

egentligen var det meningen att jag skulle göra klart den himla hemtentan ikväll, men det känns ju inte superlockande.


koka knäck


fick för mig att jag skulle göra knäck idag, för att få den sista touchen av julstämning. och så kändes det som en väldigt bra grej att ta med hem till mamma och pappa på lördag.



det började bra.



det fortsatte bra...



jag började rada upp små formar.



och så slutade det så här.

=( =( =(

ska tilläggas att det var tjock "brandrök" i hela lägenheten en stund, och jag fick öppna både fönster och ytterdörr för att inte kvävas. åh. varför är allt som har med bakning att göra så krångligt?

men jag ger såklart inte upp. imorrn gör jag ett nytt försök, för ingen jul utan knäck.


lila är det nya bruna


jag köpte en ny ögonskugga igår som jag redan är helt beroende av. efter att endast ha använt bruna och gråa skuggor i tusen år känns det så uppiggande med lite färg. när jag var "liten" och precis hade börjat sminka mig hade jag alltid lila ögonskugga. då brukade jag matcha med ett metallic-lila läppstift också, men det skippar jag faktiskt nu.




ny favorit i sminklådan.

nu ska jag åka in till stan och handla efterlängtade skor, och sen krama lite på sw och jm som jobbar sent i butiken.


shoooes


idag kommer jag tyvärr bryta ett löfte till mig själv. lovade förra hösten (efter att det var så mycket strul med att få reklamera ett par stövlar som läckte) att aldrig någonsin mer handla på bianco footwear. och det har jag hållit sedan dess.

men så sprang jag på dessa snyggingar igår. jag provade och provade och verkligen försökte att inte tycka om skorna. det gick sådär. så idag ger jag upp. kanske förmildrar det lite att jag köper dem i gallerian istället för kista iallafall..





hot hot hot.
vi kommer börja vårt gemensamma liv med att fira jul och nyår ihop. yey!


surdag


min första jullovsdag har inte varit ett dugg bra hittills.
om jag fick välja just nu skulle jag bara snabbspola tiden så jag fick hoppa över allt vad julfirande heter. eller gå i ide en vecka och vakna upp lagom till nyår. det hade varit underbart.

nu ska jag gå iväg och springa lite på löpband. förhoppningsvis piggar det upp litegrann, för sen ikväll ska jag och nya väskan gå ut och premiärdricka ett par glas vin ihop. det är nästan så att jag hade kunnat gå ut med väskan som enda sällskap, för den känns nästan mer som en vän än som än väska.


inspiration!


nu vet jag vad jag ska göra varje kväll i fortsättningen. i resten av mitt liv.




som godis fast godare


tyckte lite synd om mig själv idag, så tänkte skämma bort mig med precis allt onyttigt jag var sugen på. sen när jag stod i affären ville jag bara ha en enda sak - detta:



undrar om jag har blivit vuxen och av med mitt sötsug för alltid nu, eller om det bara är en liten period? jag hoppas på det förstnämnda.


jullov!


sista skoldagen innan jul! från och med nu är jag ledig hur länge som helst, förutom ett litet jobbpass på självaste julafton. jag firar med att strunta i mitt obligatoriska måndagsträningspass, och ska istället sitta i soffan hela kvällen och äta massa gott. sen tänker jag njuta av långa sovmorgnar i två veckors tid.

och så ska jag räkna pengar, för just nu finns det något jag väldigt väldigt gärna vill ha råd med...




varning för flams


julbak a la sara och linnea, del 2.




sa ju det


jag fick sällskap av söta cml och hennes mamma när jag skulle slå till på min väska. sen blev jag bjuden på mysigt fika, och som om inte det vore nog fick jag en lyxig liten present också.

gissa min lycka när jag såg innehållet. jag är läppglansberoende, men har faktiskt aldrig ägt ett victorias secret förut. färgen heter taffy go lucky och luktar himmelskt. definitivt min nya läppfavorit. tack snälla cml!  



och så är ju väskan äntligen min. det blev den här till slut.



bara sen jag kom hem har jag provat den hundra gånger, fyllt den med olika mycket innehåll för att se när den får snyggast form... ja, jag har blivit lite knäpp av det här väskletandet. nu har jag lagt den bredvid mig i soffan och klappar lite på den ibland. i´m in love.



sa ju att det var min lyckodag idag.

men nu lovar jag att inte skriva mer om väskor på ett tag. nu får det räcka, till och med för mig.


kakbak


så här blev våra peppisar. proffsigt värre, som alltid när waccis och quilly är i farten!





nu är julkänslan ganska många procent högre än innan. men trots det fina resultatet skippade jag att ta med mig några hem. köpe-pepparkakor är godast, så är det bara.


lyckodag


gissa om jag är nöjd med tillvaron just nu? :)

nu är jag och pepparkaksdegen på väg till bromma. julmys på hög nivå!


hemmalördagkväll




cola och daimglass till en bakfull linnea med väskdrömmar i huvudet.
jag hyrde something borrowed, som var riktigt bra. perfekt linneafilm, och perfekt för ikväll.





imorrn: shopping och pepparkaksbak hos söt vän i bromma. känns som att en mycket bra söndag väntar.


igårkväll


lite så här började kvällen igår. studentfest - oh yes.



sen fortsatte det lite i samma spår. en bra kväll, precis som det brukar bli när vi har klassfest.


hej beslutsångest!


den här lördagen (idag är det lördag) har varit en väskprovardag. världens snällaste b har haft tålamod och låtit mig prova varenda väska i marc jacobs-butiken typ tio gånger var. det är svårt att välja när man älskar alla.

i slutändan stod det mellan dessa två, så nu ska jag sova på saken och kanske, kanske slå till på den ena av dem imorrn. tips och råd mottages tacksamt!



vi har också hunnit med en långfika på stan, klämma på ännu lyxigare väskor inne på nathalie shuterman och blivit genomblöta av allt snöregn. tack för en mysig dag vännen, nu är jag skyldig dig att vara smakråd en hel dag!

nu är jag hemma igen, och här tänker jag stanna hela kvällen. jag har oroat mig hela veckan för att ingen skulle vilja gå ut och festa med mig ikväll, men nu när det väl är dags är jag inte det minsta partysugen. kan i och för sig bero på att det blev väldigt sent igår... så nu ska jag laga lite mat, se så mycket bättre, hyra en film på nätet och äta daimglass. och njuta av en helt ledig helg såklart.


redo!


bättre sent än aldrig är min slogan varje festkväll. klassfesten började vid 18, och nu har jag precis satt mig på tåget..

jaja.

förresten, låg visst lite före i tiden när jag skrev förra inlägget. det är ju förstås fredag idag, även om man kan önska att livet endast bestod av lördagar...


classic q ukita


glömde att visa väskan jag är allra mest sugen på. det är den här:





har inte sett den i verkligheten, men på bild ser den ju alldeles perfekt ut. vill ha vill ha vill ha...
förhoppningsvis kan jag få prova den lite senare idag, för snälla b har lovat att följa med mig till marc jacobs-butiken. jag vågar nämligen inte riktigt gå in dit själv, det känns lite för exklusivt för att en hm-tjej som jag skulle känna mig helt bekväm där inne.


guldspade nästa?


jag och bella bus har spenderat vår lördag på espresso house i nk. vi har långfikat (med min favvo-ceasarsallad såklart. och kaffe. och chokladboll...) och fortsatt med vårt grävjobb. det som kändes så tråkigt till en början känns nu riktigt kul, och jag och bella är ett superteam. heja oss!




nu ska jag vila en snabbis innan jag börjar fixa mig för kvällen. jul/klassfest i mörbyhöjden står på kvällens schema, så jag ser fram emot en rolig partykväll.


väskdrömmar


åh! har ju glömt att berätta det allra viktigaste som hänt i veckan. jag har fått tillbaka mina skattepengar! big smile på den. jag är nästan säker på vad pengarna ska gå till. jag är iallafall väldigt säker på vad jag vill ha - en mmj-väska.

just nu är det dessa fyra modeller jag suktar efter som allra mest. hur ska jag någonsin kunna bestämma mig när alla är så vackra så man dör?



addicted


när man kvart över tolv på natten får ett akutsug och måste ställa sig och fräsa jätteräkor i vitlök och olivolja, då är man nog ganska beroende.



miljöovänligt? - ja.
himmelskt gott och can´t live without? - ja.

så det får stå oavgjort tills vidare. jag kan inte sluta. iallafall inte än.


duktig torsdag


skoldag avklarad! vi har haft en lång och rätt seg lektion där vi gått igenom vad alla i klassen ska skriva om den här delkursen. vi ska göra ett grävjobb om ett aktuellt ämne och även få med hur eu ställer sig i frågan. inte riktigt min drömdelkurs som ni kanske förstår...
men det verkar bli rätt bra iallafall. jag och izabella ska skriva om insemination för ensamstående kvinnor, så det känns ganska intressant trots allt.

nu ska jag snöra på mig träningsskorna och springa bort till gymmet. när jag tecknade autogirot förra veckan sa jag till ägaren att jag skulle vara där varje dag i fortsättningen. efter en vecka som medlem kan jag konstatera att jag inte hållit det särskilt bra. skärpning linnea!


foto: niclas prytz, retusch: jag själv =)



nu har jag varit ute och ätit och druckit vin tre dagar i rad igen. det är så lätt att det blir så.



ikväll har jag suttit och haft aw-mys på anglais med m och b. bra kväll, såklart.

imorrn ska jag ta tag i min hälsa lite har jag tänkt. sova länge. träna. äta nyttigt. jag känner mig lite stressad över livet just nu, det känns som att det bara rinner iväg utan att jag hinner göra någonting. på något sätt längtar jag lite efter att bli pensionär. bara få slappna av och ha allt bakom sig. fy vad skönt.


en trött linnea




det var en mardröm att gå upp så där tidigt imorse. jag skulle aldrig vilja ha ett jobb där man börjar åtta på morgonen. det funkar inte med min livsrytm. att vi var klara och kunde gå hem redan vid elva hjälpte inte så mycket, för när jag kom innanför dörren var jag halvdöd av sömnbrist. så nu har jag sovit bort halva dagen.

nu ska jag snart börja fixa mig för aw med magdis. yey! men först ska jag springa bort till pressbyrån och hämta mitt nya duschdraperi som har kommit. jag håller tummarna att det är lika snyggt som bilden.


tisdagsbilder





matmys! pizza hut är mitt nya favoritställe.

nu ska jag blåsa håret torrt och sen försöka somna så snabbt jag bara kan. imorrn har vi världens tidigaste skoldag, och jag måste åka hemifrån redan vid sju. gissa om det lockar att "försova" sig imorrn.


pizza-time!


vi hamnade på pizza hut. alldeles extra mysigt att sitta inne i en restaurang när det är regn och storm utanför fönstret.

jag har redan börjat sukta efter efterrätten :)




tentaplugg


håltimme. jag sitter i skolans tysta rum och försöker motivera mig till att komplettera min hemtenta. hur kul som helst. verkligen.

kan iallafall muntra upp mig med att jag har en tisdagsdejt inbokad med lotta ikväll. jag gissar i förväg att den kommer innehålla god mat och massa roligt prat med en saknad vän.
 




dålig start på dagen


tappad lösnagel och irriterad linnea. jag ser absolut inte fram emot en skoldag på södertörn.
 




missing you already


det luktar bränt hemma hos mig. skulle värma på min vetekudde ett par minuter som vanligt innan jag gick och la mig, men efter en stund började det lukta väldigt bränt från mikron. när jag öppnade strömmade det ut massa rök, och mitt i allt låg mitt älskade vetehjärta. sönderbränt =(

hur ska jag kunna sova nu?



oj. googlade lite nu och upptäckte att jag nog behandlat min kudde lite fel. alltid lätt att vara efterklok...


jobbhelg avklarad!


yeey! nu jobbar jag inte mer förrän på julafton, och det påminner mig om att det faktiskt är jul väldigt snart. december går alltid alldeles för snabbt, och jag har som vanligt inte köpt en enda julklapp.

nu ska jag fira att min jobbhelg är över med att diska, tvätta, städa, dammsuga... imorrn kommer mamma och hälsar på, och då kan det inte se ut hur som helst.

här är mina nya naglar som jag knattrar på tangentbordet med. lösnaglar är min nya favoritaccessoar. stor förändring för en liten summa.




lugnaste lördagen på länge


jag vaknade i tid imorse, alldeles av mig själv. sen hann jag springa in på 3-butiken och få min mobil uppväckt, så nu är livet som vanligt igen. förutom det lilla minuset att alla mina kontakter och bilder är spårlöst borta. irriterande, men det kunde ju faktiskt varit värre.

kvällen har jag tillbringat hemma hos magdis med god indisk mat och film.



vi dejtade jake gyllenhaal i filmen love and other drugs. helt ok, och den slutade bra vilket ju är det viktigaste med en film.




ibland är film bättre än verkligheten. så är det bara.

nu ska jag sova så jag orkar en jobbdag till imorrn. och så ska jag undra lite varför min granne spelar exakt samma låt om och om igen varje helg. jag börjar få sår i öronen efter att ha tvingats lyssna på den i snart ett års tid. hur mycket kan man gilla en låt egentligen?


myskväll med idolfinal och tacos



och godis...


och en vän som inte gärna vill bli fotad.


men jag ställde upp förstås.

väldigt nöjd. tack waccis för en mysig kväll!

iphonen är tyvärr fortfarande inte på humör. trots flera återupplivningsförsök och två besök på 3-butiken i västermalmsgallerian. det känns lite mörkt, men jag ska fortsätta räddningsarbetet imorrn innan jobbet. nu ska jag försöka leta upp min gamla väckarklocka innan jag somnar. om jag inte hittar den kommer jag nog inte våga somna, för jag har ju faktiskt en tid att passa imorrn. det är lite dumt att man använder telefonen till precis allt. telefon, klocka, gps, alarm, kamera, dator, musik... klart det är smidigt att ha allt i ett, men när den slutar funka har man verkligen ingenting.


en död iphone


är lika med en sur linnea. helt plötsligt var den bara svart och tyst, och nu hjälper det inte att jag trycker på alla knappar man ska trycka på för att återuppliva den. it´s dead.

egentligen är det helt sjukt hur beroende jag blivit av telefonen på bara drygt ett halvår. allt jag ska kolla upp gör jag genom den, och bara nu de här timmarna den inte har funkat har jag tagit upp den minst tio gånger för att kolla någonting av ren reflex.
kanske lika bra att vara utan den ett tag. klarade jag mig innan klarar jag mig väl nu. kanske...

men nu vet ni iallafall. om ni vill nå mig kan ni skriva på fb.


yey


nu har jag äntligen tagit mig i kragen och skrivit färdigt den trista rapporten. har dock varit så uttråkad att jag pillat av varenda nagel ner till grunden. så imorrn har jag en ny anledning att lämna hemmet och åka in till stan, lösnaglar måste införskaffas!

puss och godnatt.


grannglögg


vilken lycka det är att ha en vän som bor i samma hus. speciellt när vännen bjuder upp en på glöggmys när man känner sig som allra mest ensam en torsdagkväll. bara att springa ut till hissen, åka en våning upp, och sen är sällskapet serverat. tack söta du!

nu måste jag plugga lite innan jag går och lägger mig. jag håller på att skriva en "reporterdagbok", en rapport om hur det varit att jobba med tidskriften som nu äntligen är klar. det är så tråkigt att jag nästan började gråta förut när jag skrev. undrar ibland om jag verkligen valt rätt utbildning...


earrings


jag började dagen med en runda på stan. hälsade på inne på jobbet där det är byggkaos, och skulle sen försöka hitta ett par snygga skor/stövlar till nyår. hittade verkligen inga jag kunde tänka mig, så jag får nog spana lite på nätet istället.

hittade snygga fjäderörhängen på ur & penn iallafall. ett par till vardags och ett par till jul. perfect!



köpte hem denna också... jag måste skärpa mig, jag vet. kanske lika bra att lägga in mig själv på rehab direkt. chokladtomteavvänjning.




julpyntat!


med ett pynt, men ändå.
sen har jag druckit glögg. som inte var speciellt god, men ändå.




nu är det sovdags. lite för sent som vanligt. jag har en frisörtid på förmiddagen som jag måste orka upp till. valde den tidigaste tiden jag kunde få för att ge mig själv en anledning att gå upp på morgonen. jag måste vända tillbaka dygnet igen.


yoga-chock


jag förlängde medlemskapet på gymmet. nu är jag uppbunden i ett år. lite surt, men jag måste ju faktiskt träna.

ikväll har maja och jag varit på yoga. det var en vikarie som ledde passet, och det var inte lika bra som vanligt och kändes lite konstigt under hela timmen. men det var under avslappningen i slutet som passet spårade ur totalt. då börjar instruktören sjunga, högt och tydligt och länge på en meditationssång.

har nog aldrig varit så nära att explodera av skratt förut. avslappning - nja, inte direkt.. jag låg och skakade på min matta i fem minuter och fick bita mig så hårt i läppen att jag började blöda. behöver jag säga att maja och jag skrattade hela vägen därifrån?


hittade varsin favorithylla på maxi. älska julen.


glädjespridare


jag har varit ute och gått en tvåtimmars powerwalk i kylan. egentligen är det synd att kalla det pw, för det var så isigt på vissa ställen att jag fick ta små ministeg för att inte halka. jaja. bättre än ingen motion alls. men det här var nog sista promenaden för i år. en pöl med isvatten i läckande gympasko är ett starkt tecken på att det faktiskt är december, och dags att börja träna inomhus. jag måste nog förnya mitt gymkort trots allt, autogiro eller ej.

när jag hade gått lite mer än halvvägs började en gammal man vifta med armarna åt mig på vägen, så jag stannade och tog ur mitt headset.

- jag måste fråga dig en sak!
- ja?
- hur kommer det sig att just du blev så vacker? 

haha. vilken glädjespridare. söta lilla farbror. kände mig ju inte särskilt het i träningskläder, osminkad och med mössan nerdragen över halva ansiktet, men han gjorde definitivt min dag. precis vad jag behövde efter ett par ledsna dagar.



what goes around comes around heter det ju, och för att cirkeln ska förbli hel är det ju alltså min tur nu att stanna någon på gatan. frågan är dock om jag vågar.


ny dag, nytt humör


nu är det nytt dygn och jag är redan på bättre humör, på grund av tre saker.

1. jag hittade en tub chokladsås i kylen. sockersuget borta!

2. jag har sett ett väldigt spännande avsnitt av desperate.

3. jag håller på att lära mig photoshop! laddade hem testversionen för ett tag sen, men har inte orkat sätta mig in i det riktigt förrän nu. än så länge har jag bara lärt mig typ fem funktioner, men det är roligt och bilderna blir faktiskt mycket bättre när man fixar lite med dem. nu är jag jättepepp på att lära mig programmet utan och innan, så jag vet precis vad jag ska sysselsätta mig med resten av min lediga vecka.

tränade lite på en ofixad studiobild. visst ser man lite skillnad?




of course


precis när klockan passerat 22 och maxi har stängt, då kommer mitt sötsug som ett brev på posten. ååååh. det är min otursdag idag.

varför finns det inte online-godis precis som det finns online-pizza?


depression och myströja


idag är ingen toppendag. jag känner mig nedstämd och ensammast i hela världen. tror inte ens det skulle hjälpa med en chokladtomte i det här läget.

som tur är verkar gud vara lite på min sida trots allt, för om det är någon dag man ska vara deppig är det på en tisdag, eftersom det är den bästa tv-dagen. jag hoppas att ett avsnitt desperate kan pigga upp mig åtminstone lite.

tills dess försöker jag glädja mig åt de små sakerna i livet. som att jag har världens goaste hösttröja till exempel.




sovmusik





almost done!


åh vad duktig jag har varit idag. jag har hunnit med nästan varenda grej jag skulle göra.



målat naglarna rosaröda och gått en osminkad promenad hem till maja. där fick jag krama på lilla mamma som är på besök in the big town.



druckit kvällste och ätit ännu en chokladtomte. jag är lite beroende. undrar hur många jag hinner få i mig innan jul... =)



och bara tre små saker kvar på listan. yogan fick jag hoppa över i kväll, för det visade sig att mitt träningskort gick ut igår. lite surt. vill ju inte komma av mig med träningen nu, men är samtdigt inte så sugen på att binda up mig på något autogiro...

jag får nog sova lite på saken. och det ska jag göra nu. imorrn: skola.


hälsoveckan har börjat!


nu har jag bockat av fyra saker på min lista. bland annat promenad. jag älskar att det är så härligt väder ute och att man fortfarande kan vara ute och gå i normala kläder, trots att det faktiskt är den 5 december. snön behöver absolut inte komma än. inte för min del iallafall.

jag gick längs mysiga alviks strand, och sen min vanliga promenad över alla broar - stora essingen, lilla essingen och sen tillbaka till kungsholmen.






och så har jag handlat hårfärg och mat.


nyttig vecka = nyttig mat.

nu ska jag fortsätta med min viktiga lista.


ledig dag!


jag har sovit länge, precis som jag skulle, och nu ska jag börja ta tag i dagens alla måsten. blev ganska många, så skrev en liten lista medan jag åt frukost. nu är det bara att bocka för en sak i taget, så ingenting blir glömt. det är nästan lite heltidsjobbskänsla att vara ledig.




julbord!


julbordet var underbart. vi var på restaurang kungsholmen (nära och bra) och jag har ätit och ätit och ätit. mest efterrätter och godis förstås, och jag kommer nog fortfarande vara mätt imorgon när jag vaknar. tack alla 17 kollegor för en myskväll!


menyn. gissa min lycka.


jm, sw, lb, rg, ss & mm =)


det allra bästa!

imorrn är jag ledig. jag ska sova länge, ta en lång promenad och gå på yoga. den här veckan ska jag ha hälsovecka. jag ska träna, ta hand om mig själv och inte dricka en endaste liten droppe alkohol. jag känner att det behövs efter fyra dagars drickande på raken.


girls night out och gamla minnen


hade mysig förfest med anna och jonna hemma hos mig igår. sen åkte vi in till stan och hamnade på hotellet och till slut på white room, mitt gamla favoritställe från när jag precis flyttat till stockholm. det var verkligen kul att stå där på dansgolvet igen och få massa roliga minnen tillbaka.

på hotellet kom det fram en kille och började prata med oss, och det visade sig att han var pilot. jag berättade förstås om min sjukliga flygrädsla, och att min största rädsla är att planet plötsligt ska sluta funka i luften och bara falla rakt ner. "jo, det är faktiskt inte helt omöjligt att det händer" svarade han. feels good, verkligen. just nu är jag riktigt glad över att det inte blev någon vinterresa i år. mina nerver hade inte hållit. 




tack för igår söta vänner!

snart ska jag börja göra mig iordning för julbord med jobbet. jag hade lovat mig själv att absolut inte vara bakis idag, men det blev ganska oundvikligt i och med att jag kom hem klockan fem imorse... ska försöka snabb-bota mig med ett glas citrustreo och en stor kopp kaffe. vill ju verkligen kunna njuta av all mat!


julmysfredag


bättre dag!

jag har fått två viktiga saker gjorda (dock ej komplettering av hemtentan.. den får vänta lite), och haft en lång julmysdag med tilde och matilda.

vi har varit på julmarknad i gamla stan, druckit glögg och ätit pepparkakor, druckit vin och ätit ostar på wijnjas och till sist ätit sushi framför idol.





så här såg mitt leende ut efter ett enda glas rödvin. jag har aldrig märkt förut att mina tänder har blivit lila av rödvin, men det här gick liksom inte att undgå. jag fick en chock när jag såg mig själv i spegeln, jag ser ut som en hemsk blandning av troll och tandlös gammal tant. hade inte velat möta mig själv i en mörk gränd om natten...

nu ska jag sova. imorrn är det lördag och jag ska jobba 11-18. allt är som vanligt och som det ska med andra ord.


dröm sött, oh yes i will...


skulle ju gå och lägga mig, men fastnade framför massa chuck-klipp på youtube. jag blir lite som en fjortonåring när jag ser chuck, men så får det vara. i´m in love.




torsdag


jag lyckades få en riktigt dåligt start på den här dagen också. jag börjar undra vad jag egentligen gjort för illa för att förtjäna att allt hela tiden går fel?

började med att jag försov mig efter att inte ha kunnat sova på halva natten. var knappt vaken när jag rusade hemifrån, och möttes av banarbete i t-banan, inställd pendel, och när jag väl kom fram till skolan: ig på tentan. mitt första ig sen jag började plugga. varför börjar det gå utför så här helt plötsligt?

resten av dagen blev trots en hemsk start riktigt bra. jag har suttit i skolan och layoutat vår tidning och korrekturläst allas texter. sen blev jag hembjuden till bästa lotta på god mat. i vanliga fall går vi nästan alltid ut och äter när vi ses, men ibland är det faktiskt mysigare att laga maten själv och sitta hemma i soffan hela kvällen.


på hemvägen gillade jag starkt att de har börjat servera snacks i t-banan.

now, time to sleep. imorrn kräver jag en bra dag, från början till slut.


RSS 2.0