hej hemtenta


jag har lyckats fly undan pluggandet hela dagen, och har inte skrivit ett ord på min hemtenta. not good. det är jättestressande, men ändå kan jag liksom inte komma mig för att börja. jag skulle aldrig klara av att jobba hemifrån. absolut inte.

men nu ska jag tvinga mig själv ner i soffan och öppna datorns allra tråkigaste dokument. och lägga bort telefonen så jag inte kan se den. inga undanflykter. stackars linnea.


är wordfeud nya spraydate?


inte helt ovanlig syn på mitt favoritspel nu för tiden:




och svarar man inte vill de förstås inte fortsätta spela. hur efterblivna är folk? är det inte lättare att bara gå in på någon dejtingsida eller sexchatt? känns ju lite onödigt för dem att behöva sitta och fundera ut massa ord när det egentligen är något helt annat de vill göra...

nu tänker jag bara spela mot de jag känner, så ni får hemskt gärna lägga till mig.


nu börjar helgen


efter världens längsta jobbsöndag är det äntligen dags för mig att ta helg. underbart. och den har startat på allra bästa sätt. jag har myst ner mig i soffan under min zebrafilt och haft en timmes dejt med chuck (kan man vara kär i en kändis på riktigt?), och till det har jag druckit mitt nya citronte och ätit ben and jerrys brownieglass.

ingen nöd på mig med andra ord.




outklädd halloweenfest


lite så här såg det ut igår. suddiga iphonebilder kan man ju aldrig få nog av...







rolig fest med härliga människor, som alltid hemma hos s och j. tack för en bra kväll!



¨när jag kom hem hittade jag till min stora lycka en oöppnad påse cheddarpopcorn. my favourite.


spillde ut hälften på golvet, men det var det värt.

nu, work work work. hälsa på mig i gallerian om ni vill, jag är sällskapssjuk!


mitt favorithjärta




mitt vetehjärta är mitt nya can´t-live-without. vet inte hur många gånger jag värmt på det ikväll, det är min räddare i lägenhetskylan. nu ska jag och hjärtat sova.

imorrn, jobb och halloweenfest. yey!


lunch på stan


jag tog en liten paus från mina hemmastudier och åkte in och lunchade på tures i gallerian. bra sällskap fick jag på köpet. en förlovad waccis med ny glänsande guldring på fingret.



jag är så avundsjuk, jag vill också förlova mig! helst nu till helgen om jag får välja. jag orkar liksom inte vänta längre, hur svårt ska det vara? om det hade varit rättvist hade jag förlovat mig för fyra år sen.
men nu är ju livet inte rättvist, och om det är någon jag unnar orättvisan är det förstås waccis.



som lite plåster på såren (gissar jag iallafall) hade gud ordnat så jag hittade min drömjacka inne på vero moda. lycka. svart, varm och i precis rätt modell, och dessutom väldigt billig. nu klarar jag mig hela vintern.

nu är pausen slut och jag ska fortsätta plugga ett par timmar innan jag tar helg. jobbhelg visserligen, men ändå.


music in my house


kvällens underbara upptäckt: min cd-spelare som varit "trasig" i två år fungerar alldeles utmärkt. det gör också mina gamla cd-skivor som jag har sparat under alla år. varenda en. så till min lycka (och grannarnas olycka) har jag fått dansa omkring här hemma till mina gamla favoritlåtar på hög volym. lite skillnad mot att lyssna på datorn utan högtalare. så nu ska jag städa klart och börja planera för en fest. it´s a party.




musik är det bästa som finns. det finns nog inget som kan återskapa minnen på samma sätt och lika bra. bara att höra några sekunder på en speciell låt kan få en att flyga flera år bakåt i tiden, och få tillbaka varenda liten känsla från då.
 
och nu har jag fått tillbaka så många minnen att det räcker för lång tid framöver.


yellow diamonds in the light




jag har lyssnat på rihanna halva förmiddagen, jag kan inte tröttna på den här låten.

men nu är det dags att trycka på stoppknappen och ägna mig åt något roligare. hemtenta. som jag längtat.


ett steg närmre ålderdomshemmet




igår när jag skulle köpa hem lite nya hudvårdsgrejer från apoteket slank den här med i min varukorg. age delay serum, som omedelbart ska släta ut huden och motverka ålderstecken.

jag var lite osäker på om den verkligen var nödvändig, men maja pushade på. "du är gammal, du behöver den". sant sant. tanken på att jag faktiskt är närmre 30 än 20 känns fortfarande ganska främmande, men man kan ju inte fly verkligheten hur länge som helst.
och faktiskt känner jag mig lite, lite slätare idag. inbillning eller inte, who knows.


onsdagkväll


jag har haft en ganska händelselös dag idag. varit i skolan på en tvåtimmarsföreläsning som var tråkig och i stort sett inte gav något alls. då känns det så onödigt eftersom det tar nästan en timme att åka dit och lika lång tid tillbaka (förstås).

nu på kvällen tog jag min stora resväska under armen och lämnade min stökiga lägenhet för en stund. vi var på yoga tillsammans med maja, och sen lämnade jag av väskan i majas förråd. så skönt att bli av med den. ända sen i somras har den stått uppe i min lägenhet och tagit plats, och när man bor på tjugotvå kvadrat känns den ytan rätt mycket. nu har jag nästan en kvadratmeter extra att utnyttja hur jag vill igen. dansa på till exempel.
yogan var jätteskön! även fast jag bara gått några veckor känner jag redan att jag blivit mycket smidigare, rörelserna går mycket lättare nu. jag ska aldrig sluta med yoga.


hejdå väskan. see you next vacation.


kvällens svåra val


plugg eller desperate housewives, plugg eller desperate housewives?

en väldigt svår fråga när samvetet säger en sak och viljan en helt annan...


jag idag


jag fick en bild från dagens fotande redan nu. färdigfixad och allt. lyx.


foto: Mats Larsson


åka tåg, åka tåg


jag är på väg hem efter en fotograferingsdag. har varit superroligt, nu är höstdeppet definitivt borta. nu ska jag hem och äta massor och plugga massor. gissa vad jag ser fram emot mest?


big news, hot news!


allt är faktiskt inte depp hos mig även om det verkat så i sista inläggen. även bra saker har hänt. i helgen fick jag höra den fantastiska nyheten att sara och jocke tagit det stora steget från sambos till förlovade. åh vilken härlig nyhet! stort grattis till er båda.



fina ringar på ett fint par. jag hade inte varit lyckligare om det vore jag själv som förlovat mig.

joo okej, lite kanske... =)


suris


höstdeppet fortsätter. imorse läste jag i mitt horoskop att jag inte skulle ha stjärnorna på min sida idag, och det kunde inte stämt bättre. det började med att jag missade pendeltåget, och resten av dagen har fortsatt i precis samma stil. från tandvärk till trasig lampa i badrummet. jag är trött och oinspirerad och har inte lust med någonting.



så här såg min korg ut när jag var och handlade förut. färdigmat och snabbmat är vanligtvis det sista jag äter, men just nu finns det något som är ännu värre. laga mat. bara tanken på att man tre gånger om dagen, under resten av livet, ska behöva fundera ut något att äta gör mig irriterad. jag hade hemskt gärna betalt en liten summa för att slippa äta överhuvudtaget.


hemma


det var skönt att få komma hemifrån ett tag. jag behövde det. att få krama på mamma och pappa och djuren är lite som medicin, som är extra effektfull när det höst ute och man känner sig en liten aning ensam.
idag hann vi med en fika hos mormor och morfar också, som jag inte sett sen i påskas. mys!


två små hjärtan. finast i stan. 

men nu är jag tillbaka i min soffa igen, och jag känner på en gång hur medicinen slutar verka. när man har en kall lägenhet och det är alldeles svart utanför fönstret kan man nog inte vara riktigt glad. inte ens fem koppar te av favoritsorten eller shopping för pengar man inte har kan döva ensamkänslan helt. det är inte rätt årstid för gott humör. så är det bara.


räkfrossa


jag har haft en mysig kväll i nyköping med saknade föräldrar och djur. vi har ätit massa gott och druckit vin. så skönt att komma hemifrån ett tag och bara andas lite, byta miljö.

och så har jag fått en väldigt god nyhet som satt lite extra ljus på min lördagkväll. härligt, jag är glad!


tigerräkor och idol


maja och jag har fredagsmyst framför idol med världens godaste scampisallad. slurp. och äntligen åkte emil ut, så jag är nöjd.



nu ska jag sova ganska snart, för imorrn väntar först en lång jobbdag, och sen ska jag sätta mig på tåget mot nyköping och föräldramys. vi ska ha hemmakväll med räkor och vitt vin som jag beställt. ska bli så mysigt att komma hem en liten stund, även om det bara blir en snabbvisit.


still no krönika


jag tror jag lider av koncentrationssvårigheter. idag har jag nog gjort allt som går att göra här hemma förutom att skriva den där himla krönikan. blir så sur på mig själv. och så har jag levt på nyponsoppa eftersom jag inte orkat gå och handla, så nu har jag hällt i mig nästan hela förpackningen och två deciliter vispgrädde till det. hälsosamt.

men nu ger jag nog upp för idag och beger mig hem till maja på idolkväll. ska bli så skönt att bara få öppna dörren och komma härifrån en stund.


skriva skriva skriva


jag har varit vaken sen innan sju imorse, och hunnit med väldigt mycket mer än jag brukar ha gjort vid den här tiden. jag har varit ute och blivit alldeles nedkyld, så nu försöker jag värma upp mig lite med varm nyponsoppa och vispgrädde. snart ska jag ta tag i dagens to do - skriva en krönika. halvroligt.

egentligen är det inte alls en speciellt jobbig uppgift, men nu när vi haft det så lugnt i skolan sista veckorna har man liksom vant sig vid det. och då känns varje liten miniuppgift fruktansvärt ansträngande att ta sig an...

lycka till linnea.


criminal





alla goda ting är tre


lyckodag.
att få åka tunnelbana hela vägen in till stan var ännu mer underbart än jag trott. tänk att jag bor så nära stan, det hade jag nästan glömt. det känns lite som att jag har flyttat. sen har jag både fått träffa waccis och fått äta min favoritsallad på espresso house. tre bra saker på en gång.

dessutom har jag fått smaka på chokladpraliner från nk och inhandlat ett par nya mysiga vinterstövlar. hejdå sparkonto. men hej varma vinterfötter. så det var det värt.


hej härliga torsdag


igår hade vi klassfest. jag hade varit duktig och ordentlig och tagit med mig en flaska åttaprocentigt vin, men kvällen slutade med whiskeyshots och en väldigt stark drink. så idag mår jag sådär.

men det gör inte så mycket, för jag har en bra dag framför mig. till att börja med ska jag åka in till stan och luncha med en saknad waccis. och det bästa av allt: min blåa linje börjar gå som vanligt idag. fyra månaders trängsel och irritation är äntligen över, och jag kommer kunna åka in till stan på fem minuter som vanligt igen. jag kan knappt tro att det är sant. underbart!

men innan jag åker ska jag göra en total-make over av mig själv. det enda som hjälper mot att vara bakis är att sminka sig jättemycket, då kan spegelbilden lura en att man är mycket piggare än vad man egentligen är.


make over badrum


idag piffar jag i mitt minibadrum, och har just hängt upp nya rosa handdukar från hm home som jag var och köpte förut idag. funderar lite på om jag ska ta hela steget och köpa ett rosa duschdraperi också. isåfall blir det väääldigt mycket rosa där inne, men den färgen kan man väl egentligen aldrig få för mycket av..?




texas longhorn




så här mysig blev kvällen för min och lottas del. god mat på stora fat, och massor med prat till det. hur skulle man klara sig utan sina vänner egentligen? lite extra mysigt var det att sitta inne på en varm restaurang eftersom det regnade och nästan var storm utomhus. jag tar absolut tillbaka det jag skrev innan, att det inte gjorde något att det regnar. på den korta vägen mellan hötorget och östermalmstorg vände sig mitt paraply ut och in typ sjutton gånger och jag fick gå genom x antal vattenpölar för att nå mitt mål. inte helt okej.


det gör inget att det regnar


boken är riktigt bra. hurra!
nu ska jag ta en lång varm dusch och sen åka till stan. food food food. hurra igen!


yoga och biblioteksbesök


att börja dagen med yoga är nog det bästa man kan göra. nu är jag härligt avslappnad och ready for a new day. trots att det regnar ute, faktiskt. efter träningen tog jag t-banan ut till mitt nya favoritbibliotek, där alla böcker finns inne och man får låna dem i en månad. helt perfekt. jag lånade en reportagebok som jag ska läsa ut under de närmsta dagarna och sedan skriva en recension om.



så nu ska jag och günter wallraff-boken krypa ner under täcket och slå våra kloka huvuden ihop en stund. jag hoppas den är spännande, för annars lär jag somna av mitt yogalugn. lite senare ska jag möta upp lotta och ha en gå ut och äta-tisdag. inte för att jag har råd, men jag är så hungrig nu för tiden att jag inte kan motstå. good tisdagkväll is waiting for me, med andra ord.


tanklös


inget bloggande idag. beror på att det varken hänt så mycket eller att jag tänkt så mycket. resten av veckan blir nog mer spännande, för jag har redan massa roligheter inplanerade. veckan kommer nog rinna iväg rätt snabbt. 

idag har jag lite föräldralängtan. kan bero på att det är höst, eller för att det var ganska länge sen jag träffade dem nu. jag längtar hem till vardagsrummet. få sitta vid braskaminen under en filt och dricka te, och mysa med lurviga små djur. jag kanske får slå till på en tågbiljett för 108 kronor snart. det kan det vara värt. 

nu ska jag sova så jag orkar upp och yoga imorrn. om jag vaknar någorlunda tidigt det vill säga. avslutar med ett britneyklipp. det var detta vi fick se igår, bland mycket annat.




it´s britney bitch


konserten var topp!




som vanligt var det inte helt lätt att få bra bilder med en iphone, men det här får vara bättre än ingenting. det var en superbra show med härliga färger och massa dans, och jag fick höra nästan alla mina favoriter. när hon var klar ville jag bara se om allting en gång till. så ett mycket bra betyg från mig.

nu ska jag äntligen få krypa ner i min säng och bara sova sova sova. jag har knappt sovit något alls natten till idag, så nu känner jag mig någonstans mittemellan levande och död...


kvällen har börjat




vi äter tacos och lyssnar på britneylåtar. perfect sunday. snart kommer vi globen!


pigga upp


efter två vinkvällar på raken kände jag att jag behövde en liten uppfräschning. i första hand utvändigt.


nu har jag gjort en detox-ansiktsmask och kylt ned ögonlocken med en ögonmask från laneche. skönt. nu är jag pigg och ready to go.

och det är inte vart som helst jag ska. första stoppet är en tacos och peppkväll hemma hos maja. andra stoppet är globen och britney. yey! ska bli så himla kul!


kom hem


tänk att en lyxig herrgårdsweekend kan kännas så fruktansvärt tråkig och gå sååå långsamt... speciellt när det inte är jag själv som är där, utan min partner in crime - wacipedia.
efter helgens bravader är det svårt att klara sig utan min allvetande väns goda råd, så jag vill att hon kommer hem nununu.


om du läser detta vännen, börja omedelbart röra dig i riktning mot stockholm, tack.

själv sitter jag i min iskalla lägenhet och funderar på om jag ska starta upp min dag eller krypa ner under täcket en stund till. alltid lika svårt.


smile


det blev en bättre fredag. allt jag var nervös för ordnade sig på allra bästa sätt. tandläkaren var trevlig, och det bästa av allt - mitt misstänkta hål var inget hål. lycka, speciellt för min plånbok. nu har jag dessutom fått tänderna ordentigt rengjorda, putsade och polerade, så nu glänser mitt leende som aldrig förr.


happy teeth.

dagens andra uppdag, som jag oroat mig ännu mer för, gick också alldeles utmärkt. inga orosmoln alls, så nu känns det som att en stor sten lyft från mina axlar.

skönt. nu kan jag skutta iväg med lätta steg mot fridhemsplan och min fredagsdejt. idolkväll står på kvällens to do. nu när min favorit roshana har åkt ut hejar jag på molly, så ikväll håller jag tummarna för henne.


nu har jag gjort det igen


sitter uppe alldeles för länge fast jag ska upp tidigt imorrn. på morgnarna skulle man ge nästan vad som helst för att få stanna lite längre i sängen, men på kvällarna känns den inte lockande alls. varför fungerar man så?

anledningen till att jag ska ställa klockan imorrn är att jag ska på tandläkarbesök. jag längtar litegrann, jag tycker alltid att det är lite spännande att gå till tandläkaren. däremot kom jag på att det kanske inte är det bästa att äta två stora bitar kladdkaka kvällen innan jag går dit. speciellt inte eftersom jag misstänker att jag fått ett hål.. mitt allra första isåfall, så det känns inte roligt alls.

håll tummarna för att det inte är så!


bättre


trots en dålig dag med nästan bara motgångar känns det mycket bättre just nu.

undrar varför.


vaknat på fel sida


det är en jobbig morgon hemma hos mig. för morgon är det, trots att klockan är tre. jag har nämligen sovit ända till ett.. bara en sån sak, att vakna upp och nästan halva dagen har gått. not ok.

men det kanske är lika bra jag somnar om igen, för allt jag gjort hittills har gått fel. nyckeln funkar inte till mitt förråd, så jag har tusen kassar och kartonger på golvet som jag snubblar över hela tiden. när jag skulle tvätta kom en granne in i tvättstugan och snodde nästan alla obokade maskiner före mig, så nu måste jag tvätta i två omgångar och det är det värsta jag vet. och nu har jag behövt ringa ett jobbigt klagsamtal. jag gillar verkligen inte att vara en missnöjd kund, för jag vet så väl själv hur det känns att stå bakom disken och ta emot allt surt. och sen är det ju nästan aldrig personen som råkar vara ansiktet utåt som egentligen har gjort fel, utan någon helt annan.

men men. ibland måste man faktiskt våga säga ifrån och stå upp för sig själv och sina pengar. (speciellt nu när jag knappt har några..)


nygamla bilder


kom på att jag ju aldrig la upp de färdiga ganguro-girl bilderna när jag fick dem.

here they are.





så här hade jag absolut velat gå på maskerad någon gång. dessvärre blir det nog lite väl pyssligt att fixa till på egen hand.


äntligen klar!


jag har suttit hemma och varit lite isolerad idag. bara skrivit och skrivit och skrivit. och nu är reportaget äntligen klart. så skönt!
och ännu skönare är vad detta betyder. färdigt reportage är lika med två dagars ledighet. ledighetslycka är den bästa lyckan som finns.

förutom shoppinglycka då, om jag hade haft råd med min drömväska... ibland önskar jag verkligen att man kunde byta tid mot pengar. jag hade gärna jobbat två dagar om jag bara fick väskan sen.

nu har jag haft desperate-kväll. det är så synd att det har blivit ännu läskigare den här säsongen. jag älskar det fortfarande, men det är lite tråkigt att man knappt ska våga titta på sitt eget favoritprogram. vi får se om jag törs gå och lägga mig nu efter det här...


en kall promenad


jag har startat dagen med en liten morgonpromenad till s:t eriksplan och tillbaka. jag har varit på casting för en kaffereklam, och nu håller jag tummarna hårt för att de väljer just mig. varenda litet öre har stor betydelse i det här hushållet just nu.



jättehärligt väder ute. om man bara tittar på bilderna skulle man nästan kunna tro att det är mitt i sommaren och inte mitt i oktober. men det är verkligen ingen sommarvärme. det känns att det har blivit mycket kallare bara sista veckan, och jag deppar lite över att jag snart kommer behöva lägga in min älskade jeansjacka längst bak i garderoben och byta mot en inte alls lika omtyckt vinterjacka.

nu ska jag värma upp mig med massa te, och sen ska jag göra viktiga och tråkiga saker hela dagen. heja mig.


skrivkramp och guacamole


intervjuerna idag gick bra. jag var både på make up institute och international make up center och såg lite hur de jobbar. roligt att se skillnaden, för ena skolan kändes mycket trevligare än den andra. men att det blir någon mua av mig i framtiden tror jag faktiskt inte. jag håller mig nog till skrivandet trots allt.

även fast inte det heller går så lysande för tillfället. jag satte mig på ett fik och började skriva för att inte störas så mycket av allt här hemma i lägenheten. det funkade sådär. det verkar inte spela någon roll var jag sitter och skriver. så fort det är något jag måste göra får jag skrivkramp och blir alldeles blank i huvudet. hoppas det är något som växer bort.

ett litet ord. så såg det ut på min skärm länge länge innan jag kom igång med första meningen idag.

nu har jag ätit tacos. fick ett akut tacossug förut och var tvungen att springa bort till maxi och handla hem alla ingredienser. nu har jag snart slukat en hel guacamoleskål alldeles ensam... tur iallafall att det är nyttigt med avocado.


skön start på veckan


att skolarbeta hemifrån måste vara den bästa uppfinningen ever. jag gör det hela veckan och känner mig väldigt nöjd med tillvaron. idag har jag fixat lite i min lägenhet, spelat wordfeud och varit på ett skönt yogapass med maja.

och så har jag researchat lite inför intervjuerna jag ska göra imorrn. jag ska besöka make up institute stockholm ett par timmar på förmiddagen och se hur de jobbar. ska bli så kul för min egen del också eftersom jag funderat på att gå en mua-utbildning ända sedan högstadiet, men aldrig riktigt kommit mig för. får se om jag hittar fram till något avgörande beslut under morgondagen.


dagens lycka


jag hittade ett skåp jag inte lagt märke till i min lägenhet, som dessutom var alldeles tomt!


att hitta oanvänt utrymme i en lägenhet på 22 kvadrat är (förutom antagligen väldigt ovanligt) det bästa som kan hända. nästan som att jag fått ett extra rum, alldeles gratis. troligtvis har jag missat skåpet för att det satt så högt ovanför mitt huvud...

men nu får jag alltså plats med fler saker här hemma och kan ut och shoppa igen. yey! överst på listan står väskan från mmj. åh vad jag önskar mig den.


petal to the metal




sookie från marc by marc jacobs är min drömväska just nu. jag vet inte om jag kan hålla mig från att sno lite från mina sparpengar och faktiskt köpa den. det känns som att hela livet skulle piffas upp om jag fick gå omkring med den över axeln varje dag. hur skulle man inte kunna vara på gott humör med en sån väska liksom? kanske kanske...

premiär-gossip var lika spännande som vanligt. så skönt att veta att jag kommer få snyggdosen av chuck varje söndag nu ett tag framöver. genast känns singellivet lite mer uthärdligt.

nu ska jag sova. imorrn ska jag börja researcha inför mitt reportage, jag verkligen längtar efter att få komma igång med det.


dagen efter-fika


den mest effektiva ångestmedicinen heter en heldag på stan med waccis. den tog jag. vi har suktat efter marc jacobsväskor på nk och långfikat på espresso house.



en linnea som skäms...

anonym men finast ändå.

nu: gossip girl-premiär i bromma. jag förbereder mig på att smälta rejält i tvsoffan, för jag har längtat efter chuck hela sommaren.


festnatt


igår hade vi planerat för en väldigt lugn utekväll. lite vindrickande hemma, och sen en runda på stan för att "titta på folk". så blev det inte.



istället för att sitta och findricka på någon bar slutade kvällen med den vildaste utgången på väldigt länge. på gott och ont. vi hade hur roligt som helst, men den här dagen stavas ångest. att vara 27 år och inte ha riktig koll på när det är dags att sluta dricka är inte direkt supercharmigt..


afternoon tea


waccis och jag har haft en långlördag på stan. shoppat lite och varit på supermysig afternoon tea på esters the och kaffehandel. så himla sött litet ställe.









dit ska vi absolut gå tillbaka fler gånger.

nu har vi fixat oss för lite fest, och ska snart gå vidare hem till maja på tapas och vinkväll.


gamla garderobsfynd


jag är hemma efter en mysig idolkväll med magdis, jonna, karin och lilla manilla.  och massa godis och chips.
när jag kom innanför dörren möttes jag av detta.

klädsortering som inte riktigt blivit avslutad... känn dig välkommen att sova här imorrn waccis!

hittade några linnen som var mina absoluta partyfavoriter när jag var runt 18 19. då var det bland det snyggaste jag sett i klädväg, men så här några år senare undrar jag hur jag egentligen såg ut på dansgolvet.. var min mage kortare förr, eller var jeansen väldigt mycket högre i midjan?

om det inte framgick av förra bilden hur små linnena är, syns det rätt tydligt när man jämför med ett "vanligt", som jag använder nu. gick jag verkligen ut sådär? (??????)

två saker är iallafall väldigt klart. modet har förändrats väldigt mycket på inte ens tio år (till det bättre). och min garderob var definitivt i behov av en utrensning.

nu ska jag sova. imorrn väntar en heldag med waccis!


kanelbullens dag



bättre sent än aldrig. min favoritsyster kom över på fika och hade med sig två bullar.
 
en skön och ganska lång paus i städandet. det går sådär faktiskt. jag får lite ångest av att slänga gamla favoritplagg, även fast jag aldrig skulle sätta på mig dem idag. det är så mycket minnen i kläder. men bor man i en minietta finns det ju inte direkt plats för att spara gamla kläder bara för att man haft roligt i dem för länge sen... svårt det där.

nu ska jag hem till m och se idol.


dagens to do


nu ska jag ta tag i mitt fredagsprojekt. rensa kläder.
jag ska riva ut varenda plagg jag äger och sortera i fyra högar. sparas, slängas, bäras ner i förrådet och skänkas bort. otroligt tråkig fredagssyssla, men ska bli vädigt skönt när det är klart. framför allt ska det bli skönt att kunna stänga igen mina byrålådor och garderobsdörren ordentligt, för det har inte gått på ett tag nu.


snart ett minne blott.


finally friday


och jag är ledig idag igen. jag skulle absolut kunna vänja mig vid det här lyxlivet med långa härliga sovmorgnar varje dag om jag bara fick. det finns inget bättre än att få sova hur länge man vill.

har suttit och läst en ny blogg jag hittat nu på morgonen. massor med härliga naturbilder, så jag kände för en liten stund att jag också bara skulle vilja lämna allt och flytta ut i en liten stuga i skogen alldeles ensam. men sen kom jag på hur mörkrädd jag är. jag får nog stanna i stan trots allt.


osynk med livet


nää.
det blev inte alls en bra dag. inte det minsta faktiskt.

det har regnat och det känns som att jag och mitt liv är väldigt i otakt just nu. vi matchar inte ihop alls, och saker som egentligen inte kan gå fel går fel ändå. det är nu man vill lägga sig i ett mörkt rum och bara sova några veckor, och vakna upp när allt det jobbiga gått över.

jag har iallafall kommit på reportageämne nu, så nästa vecka är det bara att börja intervjua och skriva. ska bli så skönt att slippa åka till skolan en hel vecka, och jag ser faktiskt fram emot att få sitta hemma ensam och skriva. just nu iallafall, får se om jag är lika glad sen när jag sitter hemma med skrivkramp och drar mig i håret.


men åh


mitt leende försvann rätt snabbt. regn på min lediga dag, är det tacken för att man är duktig och uträttar viktiga ärenden? saker som kommer ner från himlen är det värsta jag vet. det och gatumusikanter.


godmorning sunshine


jag har haft en härlig sovmorgon och ska nu ut på stan och uträtta viktigheter och ärenden. ingen sol ute, men jag kompenserar med ett leende som lyser lång väg. jag har vaknat upp på ett underbart humör och är nog lyckligast i stan.



today´s gonna be a good day!


fast forward


två dagar kvar. men nu orkar jag inte vänta längre.
jag vill ha helg nu på en gång.

så speeda på lite tack.



mmm.. som i massage


idag är en långsam dag. skoldagen har varit såå tråkig och seg, och det känns som att jag både fått rynkor och några gråa hårstrån bara av att befinna mig där. att få sätta mig på pendeln och åka hem var som att ha undkommit ett långt fängelsestraff. lycka. imorrn tänker jag hålla mig borta därifrån och unna mig en helt ledig dag. i´m so worth it.

men nu väntar en bättre kväll. jag ska ta en promenad till s:t eriksplan där 50 minuters massage väntar på mig. jag kan inte tänka mig en bättre onsdagkvälls-sysselsättning.


checkar ut för idag



så här mysigt såg det ut ikväll. skulle tagit en bild på min världsgoda mat också, men det hanns inte med innan den tog slut. ni får helt enkelt föreställa er en sallad med ruccola, scampi och en massa parmesan. smask!

nu ska jag sova. inte med jättegott samvete, för jag har inte klarat av någon av sakerna jag skulle gjort idag, städat och kommit på mitt reportageämne. men det får ordna sig. en stökig lägenhet har ingen dött av, och förhoppningsvis har jag lite mer reportageinspiration imorrn.


just nu:


tisdagsmiddag med världens bästa lotta. vi har förstås hamnat på vårt stammishak, men varför testa något nytt när vapiano är så gott!


lovely morning


jag har kickat igång min lediga tisdag med ett yogapass. väldigt skön start på dagen. nu ska jag städa och försöka komma på vad jag vill skriva reportage om. ibland känns det så onödigt svårt när man får välja precis vad man vill, man blir så himla velig. jag önskar nästan att någon bestämde åt mig istället.


lite grönska



titta vad som flyttat in i mitt fönster. en livs levande växt. jag har inte ägt något liknande på flera år, så nu är det definitivt dags att träna upp mina gröna fingrar litegrann.

det var världens snällaste syster som kom hit och gav mig orkidén i present ikväll, som en liten hjälp på traven till mitt inredningsprojekt som stått lite stilla senaste veckan. jag känner redan att mitt hem är trevligare nu än innan blomman kom.


mat-linnea


titta vilket köksproffs jag har varit idag:


jag har lagat världens godaste pasta med fläskfilé, tre sorters svamp, grädde och vitlök. lyxigt som på vilken restaurang som helst. jag kanske borde öppna en egen. linneas kök.

dessutom har jag varit och tränat funktionell styrka. guldstjärna till mig idag. så nu är jag absolut värd en kopp favoritte, en blåbärsglasstrut och en lång härlig sovmorgon imorrn.


sov gott-musik




söndagkvällar är alltid kvällar då jag sitter uppe lite för länge och tänker lite för mycket. även fast jag nuförtiden inte har något jobb att gå till på måndagmorgnarna sitter tydligen en bit av söndagsångesten kvar iallafall. varför kan inte en vecka vara två vardagar och fem dagar helg?


kanelbullelyx


söndagar är låååånga jobbdagar. tiden går inte speciellt fort alls. dagens guldkorn var när mina söta vänner kom in med den här lilla överraskningen. ätbara presenter är det bästa som finns.


birthdayparty

lördag är lika med fest! vi firar jonnas födelsedag och nyinredda lägenhet med vin, drinkar och kladdkaka. och jag har redan förträngt att jag jobbar imorrn...


lyckobilder


tinar upp mig med några semesterbilder innan jag ger upp för ikväll. en härlig resa, jag vill tillbaka igen! men till nästa gång jag åker på semester ska jag ha införskaffat mig en bättre kamera. det står allra högst upp på min inköpslista nu.






























RSS 2.0