helg

 
har haft en jättebra helg trots att den mest har bestått av jobb. i fredags var jag hemma hos mathilde och hade vin- och idolmys. var så mysigt att träffas och prata lite, vi hade inte setts ordentligt på flera månader. i gårkväll hade jag och c hemmamiddag och firade vårt lägenhetsköp med sangria, och i kväll har vi varit och spanat utanför vårt nya hus och området runt omkring.
 
det känns så spännande att flytta! och jag tror att vi kommer att trivas. det känns så.
 
sankt eriksbron.
 
nu - sovdags. jag är trött efter allt jobbande och imorgon förmiddag ska bella och jag intervjua en moderat till vårt examensarbete. bäst att vara pigg då.
 

vi har köpt lägenhet!

 
 
äntligen blev det vår tur!
 
vi har varit på hela 28 lägenhetsvisningar under sommaren och hösten, och även om visningssöndagarna ofta har varit veckans mysigaste dag var vi nog ganska less på letandet nu. därför känns det alldeles underbart att vi äntligen har hittat något som känns bra på alla sätt. den 15 november flyttar vi in i en tvåa vid sankt eriksplan, och jag längtar längtar längtar.
 
 

färdigsprungna

 
nu har vi sprungit klart och är hemma igen, trötta och hungriga men också lite stolta. väldigt skön start på dagen även om jag blev lite påmind om hur otränad jag är... men men, det kan bara bli bättre, som min kollega på jobbet skulle ha sagt =)
 
runners
 
nu ska vi äta, duscha och sen åka och checka in på hotell. lyxsöndag!
 

världens längsta lördag

 
bella och jag hade intervjuer till vårt projekt tidigt i morse, så jag var tvungen att ställa mitt alarm på klockan sju. inte direkt vad man har lust med en lördagsmorgon. men intervjuerna gick bra och var intressanta, så det ska bli jätteroligt att börja redigera dem nästa vecka.
 
när vi var klara gick jag hem till maja och stannade där nästan hela dagen. jag har målat med vattenfärger och fått majas hemlagade tapas som till och med var godare än i barcelona. potatisomelett är mitt nya bästa.
 
 
nu har jag ensam-myskväll. har mensvärk, tycker synd om mig själv och har köpt en chokladkaka som medicin (som jag nästan har slukat helt), trots att jag stenhårt lovat mig själv att låta bli allt gotte från och med i måndags... jaja, alla regler måste väl få ha ett undantag.
är väldigt sugen på ett glas rödvin till, men i morgon ska jag och c springa fn-loppet och då är det inte läge att vara det minsta lilla bakis.
 
wish me luck!
 
/tjejen som bara sprungit en enda runda på hela sommaren
 

ute på stan

 
i dag har bella och jag sprungit omkring på stan och intervjuat folk till vårt nya projekt och examensarbete - de olagliga barnen. känns så roligt att vi har börjat med ett litet projekt igen, jag älskar verkligen att vara reporter.
 
reporter 1 och reporter 2.
 
nu är jag hemma och pausar en stund innan jag ska iväg och träffa m och b. m har varit i usa en vecka så jag ser fram emot massa res-skvaller.
 

stressdag och kompiskväll

 
har haft ett litet orosmoln ovanför huvudet hela veckan som inte riktigt vill släppa, lite små-ångest över skolan och framtiden. jag brukar ju få sådana perioder lite då och då, vilket man vet om man känner mig eller har följt min blogg.
 
i dag har jag försökt döva oron med candy crush. det har faktiskt funkat ganska bra.
 
sedan har jag varit hemma hos s & j och ätit mat och druckit kaffe och färgat saras hår. och bara suttit och pratat. så mysigt - kompisprat är nog den bästa terapin.
 
 

en härlig helg och en kompass

 
dagens bästa inköp - en kompass!
 
nu ska c och jag ha med oss den vart vi än går för att hitta lägenheten med den bästa och mest solsäkra balkongen. det har visat sig att flera mäklare har varit ganska oärliga om när solen kommer fram och försvinner i de lägenheter vi tittat på, så nu tänkte vi kolla upp saken själva.
 
balkongjakten startar här!
 
har haft en jättebra ledig helg. m & b-mys i fredags, och sedan en heldag med c i lördags.
 
 mysfrukost med världens nyttigaste smoothie.
 
lite solande nere vid vattnet.
 
och sedan kräftis hemma hos sara och jocke på kvällen. jätterolig kväll!
 
skön ledig bakisdag i söndags. förstår inte att det kan vara så härligt sommarväder fortfarande, det är helt underbart. vi sprang runt på lägenhetsvisningar, åt indisk lunch och gick sedan hem till maja och åt hembakad äppelpaj. slurp!
 
 ♥
 
i går var jag hos tandläkaren och fick äntligen dra ut min visdomstand. själva utdragandet var väl inte jätteroligt, men nu känns det så skönt att den är borta. kommer inte sakna den det minsta lilla.
 
i går kväll träffade jag lotta och åt världens största soppa på wagamama. och inte bara stor utan också väldigt god.
 
nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna tidigt. i morgon är det nämligen dags att ta tag i skolan på allvar igen, och det känns bäst att vara utvilad inför det.
 

pyjamasdag

 

förutom en powerwalk runt ena halvan av kungsholmen har jag suttit hemma i min pyjamas hela dagen. väldigt skönt. har fått några nödvändiga saker gjorda, som att plugga och boka tandläkarbesök, men annars har jag mest bara varit.
 
snart ska jag börja göra mig i ordning för en kväll med mina vänner, så då åker nog pyjamasen av. ska träffa m & b i mood-gallerian och äta något gott. och kanske ta ett litet glas fredagsvin.
 

tack gud för lediga dagar


(och kvällar.)
 
jag har haft myskväll med c. ätit god mat och öppnat en vinflaska jag köpte med mig hem från spanien för tre euro. gott för sitt pris!

har varit på stan en sväng med maja också. fikat, testat nespressokaffe och köpt nya handdukar och badrumsmatta på h&m home. fy vad jag önskar att man fick vara ledig jämt. eller åtmistone att helgen vore en dag längre.
 

första skoldagen


världens längsta dag är avklarad. först "vanlig" skola på dagen och sedan kvällskursen mellan 18 och 21. ingen rast och ingen vila här inte.

förutom i morgon. då är jag ledig och tänker vila precis hela dagen.


höst in the air

 
 
gud vad årstiderna är exakta på att följa datum. bara för att det blev september har det blivit en helt annan luft ute. höstluft. kallare och renare. jag både gillar det och inte gillar det. jag har ju egentligen smyglängtat lite efter hösten hela sommaren, eftersom den mest bestod av jobb (och framför allt helgjobb), flyttstress och stress överhuvudtaget. men nu i efterhand kan jag ändå säga att jag har haft en toppensommar. härligt väder, tre(!) härliga semestrar och massa sommarmys.
 
tre semestrar. samos, husbil och barcelona.
 
så nu är jag faktiskt höstredo. i morgon börjar skolan (eller ja, egentligen förra veckan - men då var jag ju på semester) och det ska verkligen bli roligt på riktigt. känns som att vi har en rolig termin framför oss - först examensarbete med bella och sedan tio veckors praktik. dessutom har jag äntligen tagit tag i min redovisningsfobi och ska börja en kvällskurs, "våga tala", den här terminen. kommer säkert bli fruktansvärt jobbigt men jag ser fram emot det ändå. lika bra att börja bekämpa sina rädslor.
 
sedan längtar jag förstås efter vår möjliga flytt. känns som att jag inte har något annat än lägenheter snurrandes i huvudet nu för tiden.
 
det enda minuset med hösten är nog att jag inte känner mig redo att lägga bort mina solglasögon än. och alla sommarkläder. det känns lite sorgligt.
 

ännu en fördel med att vara sjuk


men om man bortser från ätandet börjar jag bli ganska uttråkad nu, vilket kanske märks av mitt bloggbombande.

hoppas jag är piggare i morgon. jag skulle behöva färga håret och gå ut och få lite luft och motion.


hemnet-kväll

 
c är och tränar och jag har tills nu uppehållit mig med lägenhetsletande på hemnet. det tar verkligen både tid och energi att hålla sig uppdaterad så man inte missar något på lägenhetsmarknaden. titta på kartor och klicka sig igenom varenda bild. egentligen har vi ingen brådska härifrån - det funkar faktiskt riktigt bra att bo två personer på trettio kvadrat. men vi längtar ju ändå vidare, att få börja om tillsammans i något nytt. känns som ett spännande nytt kapitel i livet.
 
tyvärr kan vi inte riktigt släppa "vår" lägenhet på pipersgatan. den vi budade på och till slut förlorade. och så länge vi jämför allt med den får vi nog svårt att förälska oss i något nytt. i alla fall just nu, så länge vi fortfarande sörjer... =) den var verkligen perfekt.
 

curlad


måste erkänna att det är lite mysigt att vara sjukling trots allt. c har curlat och skämt bort mig hela helgen medan jag bara förflyttat mig mellan soffan och sängen. nyss kom han med det här lilla lunchfatet till mig, precis som jag hade beställt det - risgrynsgröt, två kaviarmackor och gotlandste med mjölk. jag skulle nästan kunna tänka mig att ha det så här jämt.

 

 


RSS 2.0