ett nytt liv

 
den här dagen har stavats träningsvärk, med stora bokstäver. den har kommit till följd av mitt nya hälsosamma liv som jag började i måndags. jag har både varit ute och sprungit fyra kilometer (första springrundan på hela sommaren) och provtränat på sats. nu är den största utmaningen att lyckas hålla igång det här och inte sluta träna efter en vecka. karaktär brukar ju inte vara min starkaste sida... =)
 
nu ska jag dricka en kopp kalkstensdrömmar, lyssna på sommarprat med c och titta ut på åskvädret. i morgon ska vi upp tidigt och lämna över min lägenhet "på riktigt". skriva på de sista papprena och lämna över alla nycklar. sen är mitt gamla hem helt någon annans.
 
ösregn och blixtar. tur man inte har semester!
 

lägenheter och jordgubbar

 
husbilssemestern är redan över och vi är tillbaka i stockholm igen, som om ingenting hade hänt. men vi har haft det jättebra och hunnit se väldigt mycket på bara fyra dagar. jag gillar verkligen campinglivet, det är så smidigt att ha med sig hela hemmet och bara kunna åka när som helst och vart som helst.
 
nu har jag bara en och en halv jobbvecka kvar för den här sommaren. det har gått så himla snabbt. men eftersom jag verkligen längtar efter hösten just i år gör det ingenting. jag ser fram emot lite mörkare kvällar, att få ha stövlar, jacka och halsduk och att få mysa hemma med tända ljus och massa koppar te. och så en eventuell flytt då förstås. det känns lite läskigt men så himla spännande.
 
har varit på två visningar nu i kväll, men ingen av lägenheterna kändes riktigt bra. maja var med som rådgivare och nu efteråt har vi ätit omelettmiddag och jordgubbsefterrätt hemma hos oss. och delat en god flaska rosé.
 
mystisdag.
 
nu: sovdags för en väldigt mätt linnea.
 

loggar ut

 
äntligen har jag avklarat mina två 10-20-dagar och äntligen är det dags för ett litet semesterbreak. tyvärr är jag för trött för att fira eller för att ens se lite glad ut. tio timmars kundservande i butik är verkligen slitsamt, och nu har jag både onda fötter och slut på leenden för resten av kvällen. lika bra då att kvällen snart är slut.
 
i morgon är jag troligtvis på mycket bättre humör, för då ska c och jag sätta oss på tåget mot nyköping och starten på vår husbilsweekend. ska bli så härligt att bara få rå om varandra lite, vara lediga, äta massa gott, se lite nytt - och framför allt att få sova ut.
 

give me strawberries


har haft systerkväll i kväll igen. vi har powerwalkat längs vattnet för att jag hade lite kom i form-panik, men sen avslutade vi med jordgubbar och vispgrädde med massa socker på hemma hos maja. så det blev väl lite plus minus noll där. men ett stort plus för en mysig kväll i alla fall. och goda svenska jordgubbar.

nu ska jag sova. i morgon jobbar jag ett härligt tiotimmars-pass, så här gäller det att vara utvilad.

 

 


glass- och kattkväll

 
jobbhelg avklarad! känns så skönt och jag är så stolt över mig själv som bara jobbar och jobbar bort hela sommaren. men nu är det bara tre dagar kvar tills jag kommer stå och ropa "ge mig ett s! ge mig ett e! ge mig ett m!" och så vidare. minisemestern är med andra ord väldigt nära nu.
 
i dag har jag haft pf-kväll här hemma, men istället för att njuta av egentiden gick jag hem till maja och hälsade på henne och kattis som är i sthlm över sommaren. fick lite glass också, så jag var väldigt nöjd när jag gick hem.
 
vår snygga elvaåring.
 

julikväll när den är som bäst

 
har haft en så mysig kväll.
 
blev först bortskämd med massa slurpig mat som väntade på mig när jag kom hem från jobbet.
 
 
sen gick vi bort till orangeriet och drack en varsin drink och åt efterrätt. så mysigt!
drinkar och efterrätt. obs: det är chokladmousse i den vita koppen och inget annat... =)

tack för i kväll loverboy!
 

happy friday

 
 
jag firar fredagskväll hemma i soffan med ett glas vitt i ena handen och en näve ostbågar i den andra. just nu kan jag inte tänka mig något bättre. egentligen är det inte fredag utan söndag för mig, för i morgon startar min femdagars jobbvecka, lördag till onsdag. men jag är inte så deppig. jag trivs verkligen jättebra på jobbet nu, och dessutom åker c och jag på minisemester på torsdag. no time for gnäll, med andra ord.
 
veckan har varit stressig (som vanligt) men bra. i tisdags mat- och vinmys med c, l & w, i onsdags grill- och vinmys med anna, och i går hemmachill- och vinmys med c. mycket vin som ni hör, men det är ju faktiskt sommar.
 
onsdagskväll med anna i humlegården och på strandvägen 1. sen gick vi förbi riche och tog ett sista glas..vi valde verkligen rätt kväll för att grilla - den enda varma kvällen på hela veckan.
 
i dag har vi flyttstädat och sagt hejdå till min lägenhet. kändes lite sorgligt när jag stängde igen och låste dörren. även om jag känner mig väldigt "färdig" med lägenheten och verkligen längtar efter att få börja sambolivet på riktigt i något lite större, har jag ju så många minnen därifrån. min första riktigt egna lägenhet. känns lite konstigt att jag aldrig mer ska bo där.
 
så här lämnade jag min lilla pärla. nya ägaren ville behålla alla möbler han kunde få, så därför är det så mycket kvar.
 
hejdå lilla lägis.
 

veckans första jobbdag avklarad!

 
efter jobbet mötte jag upp maja och gick en härlig kungsholms-promenad. passade på att köpa billig hårfärg på maxi, så senare i veckan ska min utväxt äntligen raderas.
 
promenadsyster.
 
nu sitter jag och sippar på min lilla avec (jag och c smet in till grannarna och fyllde upp ett varsitt konjaksglas med cointreau förut) framför datorn. håret är nytvättat, naglarna lackade och jag är redo att krypa till sängs. i morgon är det jobbtisdag och efter det vinkväll. jihooo.
 
puss och godnatt.
 

tårtkalas och ett kärt återseende

 
 min helg:
 
 
i går var det kalas för 90-åriga farfar hemma i nyköping. blev en lång dag eftersom jag åkte både fram och tillbaka. kände att jag ville vakna upp i min egen säng i dag för att verkligen kunna njuta av min lediga söndag - min första sovmorgon sedan vi kom hem från grekland.
 
och njutit har jag verkligen gjort. c har kommit hem igen efter semestern och vi har haft en skön chilldag med massa mat, choklad, middagssovande och candy crush. så härligt att bara få vara.
 
uttyttjade ett rabble-erbjudande och åt en varsin billig hamburgertallrik på scandic till middag istället för att laga egen mat. älskar alla erbjudande-appar som finns nu för tiden!
 
sen gick vi in och vattnade blommorna hos våra grannar som vi lovat göra den här veckan. möttes av detta när vi kom in. så sött. i morgon blir det kanske en varsin avec efter middagen.
 

hello helg

 
äntligen en ledig helg! min första på mycket länge. och den kom väldigt lägligt, för jag känner mig nästan utbränd efter tre veckors jobbande. det är ju så ovant att ha en tid att passa på morgonen när man som student är van att sova bort varje förmiddag...
 
i morgon ska jag åka på snabbvisit till nyköping och fira farfar som har fyllt 90 år i veckan. och på söndag kommer c hem igen. jag längtar.
 

solkväll

 
har haft en mysig kväll med m & b på gården. uteservering, kycklingburgare, vitt vin och solig sommarkväll - kändes nästan som om vi var utomlands. råkade spilla ut mitt vinglas det första jag gjorde så fick direkt gå och köpa ett nytt, men förutom det var kvällen väldigt bra.
 
 
 
sen gick jag hem och avslutade kvällen så här:
 
bäst att passa på när det är pf (pojkvänsfritt) och man får ha hela glassen för sig själv. jihoooo!
 

miss match

 
ännu en jobbdag är avklarad och nu sitter jag här i soffan igen med ett glas vitt. dagarna går lite på repeat när man jobbar heltid känner jag. i kväll tänkte jag för omväxlings skull gå och lägga mig tidigt så att jag för omväxlings skull är pigg och utvilad när jag kommer till jobbet i morgon. vi får se hur det går.
 
i dag var dagens bästa det här:
en barbados-smoothie från juicebaren utanför butiken. den piggade upp åtminstone litegrann. titta förresten hur bra jag matchar allt i dag - allt från läppstift till smoothie i samma nyans =)
 
nu ska jag beställa ett par skor och ringa och säga godnatt till c. han har lämnat mig och åkt på semester, så i natt ska jag sova ensam i lägenheten för första gången. känns lite konstigt. tur att jag får beställa skor som tröst.
 

dagens höjdpunkt

 
jag lyckades ta mig igenom arbetsdagen levande, trots att den var fruktansvärt lång. nu sitter jag hemma i soffan med ett glas vitt greklandsvin och bara återhämtar mig. och försöker släppa alla tankar på ytbehandlingar, glasrabatter och rayban-modeller. snart är det sovtime, för i morgon vid öppningsdags står jag leende i butiken igen. ingen rast och ingen ro.
 
dagens stora höjdpunkt var detta:
 
salladslunch i solen med min loverboy. vilken lyx att få gå på dejt mitt i arbetsdagen.
 

godnatt!

 
nu är våra kläder rena och jag är färdigmotionerad. jag gick kungsholms strand fram och tillbaka, kändes som en lagom träningsstart efter att inte ha rört på mig på flera veckor. och det var verkligen skönt att komma ut en stund. tycker alltid att man känner så när man tränar för första gången på länge, det är en så skön känsla så man förstår inte att man inte gör det jämt.
 
fina kungsholms strand.
 
nu är det dags att hoppa i säng, för i morgon väntar världens längsta jobbpass - 10-20.
 

ajm freeeee

 
i dag är det äntligen min tur att få vara ledig. jag har firat med ett läkarbesök och en mysig lunch i solen på mälarpaviljongen med c. och blåbärspaj till efterrätt. fick världens största bit så nu står min mage i fyra hörn.
 
för snart ett år sedan satt vi här och lunchade på vår andra dejt. tänk om vi hade vetat då att vi skulle bo ihop bara elva månader senare... ♥
 
nu ska jag fortsätta fira min ledighet med att springa ner i tvättstugan och lägga in ett par maskiner tvätt. sen ska jag försöka ta tag i det här med träning som det verkligen inte blivit mycket av de senaste veckorna.
 

sommar sommar sommar

 
roligt att jag skrev i förra inlägget att jag trodde jag skulle hinna blogga lite mer under sommaren. nu har en och en halv sommarmånad redan sprungit förbi och nu vet jag bättre. man har inte alls mer tid bara för att det är sommar och jag har hittills inte skrivit ett enda litet inlägg.
 
jag har snarare haft mindre fritid än vanligt den senaste tiden - min halva sommar har (förutom en slö och underbar semestervecka på samos) stavats stress. med stort s. men positiv sådan.
 
jag har sålt min lägenhet (!!!), börjat jobba nästan heltid och samtidigt rensat ur lägenheten och flyttat in och packat upp alla mina grejer hos c. så nu trängs mina möbler med hans möbler och alla våra kläder och prylar på de små trettio kvadraten (som jag innan tyckte var riktigt stort, jämfört med mina 22,5...). men det går bra. det är så mysigt att vara sambos på riktigt.
 
så här ser det ut nu - min kista, golvlampa och carolina gynning-kudde har fått flytta in. här i soffan tänker jag spendera hela min söndagskväll. det är jag väldigt värd efter att ha jobbat hela helgen.
 

RSS 2.0