sw & lb julbakar!


istället för bilder kommer här en proffsig video från vårt lussebak. är detta inte julstämning så säg =) 

kan också meddela att katterna blev riktigt goda. jag har redan ätit fyra stycken idag...




ingen bra fortsättning..


ännu mer huvudvärk och en inställd onsdagsdejt. jag sa ju det - jag har verkligen otur den här hösten!

nu har jag varit ute och gått en lång promenad längs vattnet i mörkret. utan musik i öronen för en gångs skull, och det var faktiskt ganska skönt att det bara var tyst. ska jag testa fler gånger. huvudvärken släppte faktiskt lite också.

det satt en lapp nere vid hissen där det stod att alla i huset är inbjudna på "adventsmys" med fika i samlingslokalen om några dagar. funderade för en sekund på att gå dit och spana efter snyggingen som bor på min våning, men jag skulle nästan gissa att han kommer avstå från adventsmyset. jag kanske helt enkelt bara ska spruta på lite parfym och gå ut och åka hiss istället. förr eller senare måste han ju komma.


ingen bra start


hade jätteont i huvudet när jag gick och la mig igår, och vaknade upp i morse utan att må ett dugg bättre. borde inte tolv timmars sömn klara av att bota huvudvärk?

har iallafall skämt bort mig med nybakta lussekatter till frukost. snart ska jag lägga upp bilder från vår bakkväll!


en dag utan mat


idag har jag haft en lång skoldag till. feels good, men nu börjar jag faktiskt känna att det skulle sitta fint med en ledig dag igen. varför är man aldrig nöjd?
kom precis hem, och kom på att jag helt glömt bort att äta lunch idag. sen frukosten vid åtta har jag bara levt på ett litet paket russin. men det är bra, mindre pengar till mat är lika med mer pengar till kläder. hittade faktiskt en mysig tunika och ett par glansiga leggings på vero moda som fick hänga med mig hem. nu kanske inte en lunch i skolan skulle kostat lika mycket som dagens klädinköp, men ändå.

och om jag var hungrig innan kommer jag definitivt inte vara det ikväll. jag ska alldeles snart åka hem till waccis och rulla massor av gyllengula lussekatter. ska bli såå gott. christmas time!


thank god my life is back!


äntligen har mitt liv blivit normalt igen. idag har jag varit i skolan hela dagen och layoutat tidning. det var så skönt att få en uppgift att jobba med att jag inte riktigt ville åka hem, så jag satt kvar nästan två timmar efter att läraren hade gått.
 
känns som att all energi kommer tillbaka på en gång när man går upp i normal tid istället för att sova bort hela dagen. nu på kvällen har jag tränat världens jobbigaste styrkepass och lagat nyttig mat. heja mig!



nu ska jag ta en långdusch och ha hemmaspa. jag brukar ha det på söndagkvällar egentligen, men jag missade det igår. time to shine!


tomatsås och storm




det blev såklart tomatsås. och maja hade med sig skumtomtar till efterrätt. så vi blev två nöjda systrar.

fick just världens chock när jag såg att vi börjar skolan klockan nio imorgon. känns som att det kommer bli lite svårt att ställa om dygnet tills dess, eftersom jag gick och la mig vid sex imorse och vaknade ett...
och så känns det lite obehagligt att bo på sjunde våningen när stormen berit är utanför fönstret. kan höghus välta av storm? jag vet inte, och vet inte om jag vill veta det heller.


våffel-advent


tilde och jag har haft adventsmys på paus. en gulligt fik med adventsstjärnor i fönstrena och julmusik på radion. perfekt start på julen.



våfflorna såg visserligen lite barnkalas-aktiga ut, men de var faktiskt väldigt goda. helt klart godkänt med våffla + kaffe för 59 kronor.

nu ska jag laga mat till maja som kommer snart. gissa vad jag ska laga?


jättegurka och festnatt


det blev en väldigt lyckad kväll igår. mysig förfest med massa grönsaker och vin, och sen fest hela natten på hells. jag hade inte varit där på flera år, och det var verkligen roligare än vad jag kom ihåg. dit kommer vi nog gå snart igen.

två saker som gjorde kvällen extra bra:

1. vi fick komma in gratis (underbart för en fattig student!). vi var så virriga när vi skulle gå in och lyckades få vakten att tro att det var vår första utekväll i stockholm. "då ska ni få en bra första kväll, välkomna in till vänster". haha, hur ofta händer det att en vakt är snäll bara så där?

2. jag såg andreas weise, som jag är lite hemligt kär i. jonna försökte övertala mig att gå fram och prata med honom, men jag vågade inte. vilket jag är väldigt tacksam för idag. 

hittade världens största gurka igår inne på ica, som vi såklart var tvungna att föreviga på bild. sen har jag tydligen glömt ta fram kameran under resten av kvällen, för i morse när jag tittade igenom telefonen fanns det nästan bara bilder på gurka och inga på oss...



nu sitter jag och äter gårdagens vindruvor och ska snart hoppa in i duschen och sen kladda på mig lite smink. våffelbrunch med tilde is waiting for me. jag har längtat hela helgen!


fest hos linnea


jag sitter hemma och lyssnar på madonna och väntar på att jm ska komma hit på lite förfest. yey, helg och utgång igen! just nu känns det lite som att mitt liv bara består av helger, för veckorna susar iväg så himla fort när jag inte gör någonting. men jag klagar inte. snart ska jag öppna mitt vin och blanda en dagens.

idag har jag jobbat. så härligt att få träffa folk och göra lite nytta. framför allt att få träffa mina kollegor förstås. utan mitt jobb hade jag nog ruttnat för flera veckor sen. eller blivit deprimerad.


mörka bilder från en mysig kväll




jag vet, jag måste skaffa en ordentlig kamera. detta håller inte. det här kan jag ju inte visa upp för mina barnbarn om femtio år.

men jag har iallafall haft en supermysig kväll! jag, tilde och hennes kompis linda har haft lite aw på ett nyupptäckt favoritställe, wijnjas ostkällare. så himla mysigt och jättetrevlig personal. och vi valde tydligen rätt dag att gå dit, för på fredagar får man en liten osttallrik med tre ostar för varje glas vin man köper. nu har jag ätit ost så jag nästan spricker. slurp!

sen gick vi hem till tilde och såg idol. jag är lite ledsen över att molly åkte ut.

nu när jag åkte hem visade jag så tydligt att jag blev livrädd för en kille i tunnelbanan (som inte ens gjort något), att han började skrika efter mig och fråga vad jag var rädd för. 
ibland är det verkligen inte lätt att vara jag. spänd som en fiolsträng varje gång jag åker hem på kvällarna. och i fortsättningen kommer jag ju inte bara vara rädd för det jag skräms av på riktigt, utan också rädd för att se rädd ut, för att någon kan bli provocerad... suck suck suck. kanske dags att börja kämpa på med det där körkortet snart.


hej fredag


redan helg!
jag fattar inte hur en vecka kan gå så snabbt när man inte gör någonting. klart det är skönt med alla långa sovmorgnar, men i slutändan väljer jag nog att jobba trots allt. livet känns mer levande när man gör något på riktigt. vi är nog gjorda för att jobba. iallafall jag mår bättre av lite rutiner (och en lön).

idag ska jag städa, träna, skriva... och sen iväg på en liten ost- och vin aw. mys och lyx på hög nivå.




aw med sw




waccis och jag har haft en mysig after work på två olika hotellbarer. vi har sörplat vin och blivit bjudna på lyxiga drinkar av ett ganska udda sällskap. haha, vi två lyckas alltid få till så himla konstiga kvällar. men kul hade vi förstås, som vanligt.




hej dagsljus!


vaknade upp av att det var ljust utanför fönstret imorse. lovely, har inte hänt på flera veckor känns det som.



jag hoppade i träningskläderna och gick ut på en långpromenad. höstluft är det bästa som finns, det känns som att man blir ren ända inifrån och ut bara av att andas. så det finns faktiskt positiva sidor med hösten, trots allt.

nu ska jag duscha, städa, skriva notis och laga tomatsås med scampi. mmm.. jag har längtat ända sen jag vaknade.


mat som gör mig glad


okej, allt har faktiskt inte varit dåligt idag. kände att jag måste säga det innan jag går och lägger mig (vilket jag borde gjort för ett tag sen...).

jag har nämligen ätit världens godaste mat! min gamla favoriträtt (pasta och tomatsås med chili, vitlök, körsbärstomater och spenat) som jag lyckades föräta mig på för snart ett år sedan. ikväll kände jag att tiden var inne för ett nytt försök, och det blev en succé.

testade att lägga till en ny ingrediens också, scampi. vet att man inte får äta det. jag kan bara inte låta bli... i´m addicted. resultatet blev himmelskt. jag är inte alls bra på att laga mat i vanliga fall, men just med den här maträtten förvandlar mig till en mästerkock. jag hade nog passat bra som kock på vapiano.

mmm... nästan så jag har lust att göra en portion till innan jag somnar.


nu börjar jag fira jul


inte en dag för tidigt om jag får säga det själv. snart ska jag börja julpynta också.


gjorde det här fyndet på maxi förut. gissa min lycka när jag självscannade in tomten för bara fem kronor. jag har råd att äta en varje dag =)

förutom chokladtomten har dagen varit riktigt dålig. allt har gått så fel det bara kan. egentligen har faktiskt hela hösten varit dålig. jag fattar inte själv hur jag har lyckats behålla mitt goda humör nästan hela tiden. det känns lite som att min magkänsla försvunnit, för varje beslut jag tagit har blivit fel. jag börjar undra om jag har råkat krossa en spegel utan att jag märkt det.

nu längtar jag efter vinter och jul. och snö. jag hoppas min otur vänder.


tekvällar är bra kvällar


nu är jag hemma igen. ledighet är inte så tokigt trots allt, inte så länge man har sällskap iallafall. jag, tilde och matilda har haft tv-kväll. sex and the city, ett par koppar te, chips och choklad (laddar upp inför träningen imorrn som ni hör..) och massa tjejprat. en mysig kväll. 

nu har jag sovmorgon resten av veckan. jag har lovat mig själv att försöka njuta lite av det nu, istället för att bara känna mig stressad över att livet rinner iväg.

nu ska jag lägga mig i sängen och försöka klara en ny nivå på mitt favoritspel, angry birds.

puss och godnatt.




trött


idag är en trött dag. satt visserligen uppe lite för sent igår, men anledningen till att jag ser halvdöd ut idag är att jag inte lyckades somna förrän två timmar innan klockan ringde imorse. jag vet inte vad det var, jag brukar alltid somna på typ en sekund annars. men nu hade jag tusen tankar snurrandes i huvudet, och det värsta var att det inte ens var något viktigt. ingen livskris här inte, utan snarare "jag måste komma ihåg att köpa hem fler körsbärstomater imorrn" och "ska jag kanske köpa den där tröjan från h&m iallafall?".

jag hoppas verkligen att det här var en engångsföreteelse och ingen ny dålig vana.

nu ska jag avsluta den här segdagen med tvkväll hemma hos tilde. chips, te och bra sällskap. dessutom bor hon på rätt linje, bara två stationer från mig. bättre hade det inte kunnat bli!


sen kväll igen


åh vad skönt det var att träna. tränade lite kondition för omväxlighetens skull, och jag tror nog att den träningsformen ger den bästa känslan efteråt. nu förstår jag inte varför jag inte springer på löpband varje kväll i veckan. man blir tusen gånger piggare och mår bättre på en sekund. påminn mig att jag aldrig får sluta nu!

nu sitter jag och läser igenom mina klassvänners texter till tidningen vi ska göra. vi ska ge respons till varandra imorrn, och ska ha läst igenom alla andras. som vanligt har jag varit tidsoptimist och börjat läsa lite för sent. okej, ska erkänna att jag samtidigt som jag läst har sprungit omkring och provat mina nya partyoutfits... nu kommer jag behöva vara uppe för länge inatt, vilket kommer vara lika med en trött linnea i skolan imorgon. jaja. what to do...




en dag på stan


imorse när jag vaknade kände jag mig ensam och extremt sällskapssjuk. inte läge att sitta ensam hemma i lägenheten och inte göra någonting alltså. så jag åkte in till stan lite efter tolv och blev kvar nästan till affärerna stängde. jag har hängt ganska länge i fikarummet på jobbet (tack gud för att jag har mina kollegor så centralt, inte mer än fem minuter hemifrån), och så träffade jag waccis och jocke på espresso house. waccis fyller år idag, så vi tog en lång och mysig fika.


birthday girl!
hela 23 år idag. hmm... vill du ha ett par extra år från mig kanske?


shoppade lite också... kunde inte låta bli. ett silvrigt glitterlinne från vero moda och blåsvarta fjäderörhängen från ur & penn. nu längtar jag ännu mer efter helg, om det är möjligt.

nu ska jag byta om till träningskläder och springa ner till mitt gym. chop chop, igen rast och ingen ro. det är nästan lite stressigt att vara ledig trots allt.


hur sött?




jag kan inte tröttna på det här klippet. tjejerna är så sjukt söta och duktiga!

nu ska jag göra något ovanligt för att vara jag de senaste dagarna - gå och lägga mig innan två. nu ska det bli ändring på det och jag funderar till och med på att ställa klockan imorrn. förr eller senare måste jag ju vända tillbaka dygnet i vilket fall.


redo för vinterfest


det blev ingen promenad till stan förut. det regnade massa, så jag fick smita ner i t-banan iallafall. och det blev inget "bara titta" på stan heller. jag hittade en jättefin röd partyklänning på gina, och den här svarta paljettoppen. nu längtar jag ännu mer efter helg.

ikväll har jag varit hos magdis igen, börjar bli lite av en vana nu. jag köpte med mig god thaimat och så såg vi gossip såklart. nu har jag precis fått reda på att jag inte ska vara i skolan imorrn heller, och det känns faktiskt ganska trist. det är så ensamt att bara vara hemma på dagarna och inte ha någon att umgås med. hade jag vetat om att skolan skulle vara så här slapp tror jag nästan jag hade behållt mitt heltidsjobb.


nya naglar


förresten har jag limmat på nya naglar igen. det känns så rättvist att det finns lösnaglar för oss som inte kan få våra egna att växa. bara att gå till åhléns och köpa nya för 85 kr. väldigt överkomligt.

det här är mitt nya favorit-lösnagelmärke. förut använde jag alltid depend, men då ramlade naglarna bort efter bara ett par dagar. de här sitter som klister (haha..) en hel vecka.



enda lilla minuset är att det inte medföljer något lim i förpackningen, så det måste man komma ihåg att köpa vid sidan av.


hemmakväll och sovmorgon


efter en lång jobbdag hamnade jag hemma i magdis soffa igår. jag och b blev bjudna på hemmagjord pizza och massa godis. alldeles perfekt en dagen efter.



idag har jag startat dagen med att äta godis i sängen och spela iphone-spel. helt perfekt en ledig söndag. men nu ska jag rycka upp mig lite och ta tag i den här dagen. duscha, på med kläder och gå en promenad in till stan. jag har inga pengar, men titta kan man ju ändå göra.

imorrn är det måndag. typiskt, för jag längtar redan efter nästa helg. jag tror jag är lite för mycket livsnjutare, för så fort jag gör något annat än festar, sover eller tittar på gossip girl är jag inte riktigt nöjd... jag vill att livet ska vara fest jämt.


godmorgon!


eller kanske inte riktigt. jag är trött idag...

men det är det värt, för jag hade en jätterolig kväll igår! satt först hemma i soffan med en stor godispåse och väntade på att idol skulle börja, men så fick jag ett sms av granne-anna och sprang iväg och möte upp henne för en spontan aw/utgång. hamnade förstås på soap efter en stund, det stället är lite som en magnet.

när jag kom hem i natt fick jag för mig att duscha och tvätta håret(?!). vet inte hur jag tänkte där, men det var iallafall väldigt skönt att vakna upp med alldeles nytvättat hår idag. så borde man göra efter varje utekväll.

nu ska jag placera mig på t-banan och åka in och jobba. jag skulle egentligen varit ledig hela helgen, men blev erbjuden att jobba ändå. jag tackade ja med glädje, för här behövs varenda liten krona. speciellt efter att jag lagt lite för mycket pengar på fula fejkuggs... ja, jag ska sluta tjata om dem snart. jag har inte riktigt kommit över det än bara.




filmkväll


jag bytte rödvinet mot te, julmust och en väldigt ogod clementin. och så lyckades jag hyra världens sorgligaste film. den var verkligen bra, men nu känner jag mig alldeles deppig och har dödsångest. fick en chock när jag såg mig själv i badrumsspegeln nyss. rödgråten och mascara på kinderna. är det meningen att man ska bli så berörd av något som bara är på film?



imorrn är det fredag. jag är ledig, igen. som vanligt. och dessutom hela helgen. vem vill ta på sig ansvaret att roa mig?


happily ever after


åh vad skönt det var att komma ut lite. att sitta instängd hemma en hel dag är inte bra för någonting. det känns nästan som att man börjar mögla lite.

nu är jag hemma med två par nya leggings och en himmelsk partyväska jag blev kär i inne på h&m. det fanns bara en enda kvar så jag fick köpa den som låg i skylten. det var nog ödet, den bara låg där och väntade på mig.


min nya guldiga livskamrat som jag troligtvis kommer fira nyår ihop med.

nu funderar jag starkt på att hälla upp ett litet glas rödvin och hyra en film. känns som att det hade varit en perfekt avslutning på den här dagen.


ut!


idag har jag haft badrumsprojekt här hemma. jag har städat rent i varenda liten vrå, så nu är nog badrummet minst lika skinande som när det var nybyggt. lovely.

nu ska jag gå ut (för första gången idag) och få lite luft. jag ska ta en promenad in till stan och försöka hitta ett rosa duschdraperi. och shoppa hem typ tio par leggings. jag vet inte vad jag gör för fel, men mina går jämt sönder efter bara några tvättar. så irriterande.

behöver nog springa förbi forex också och växla in mina euro jag har kvar sedan ibiza. studentkassan har börjat eka lite så här i slutet av månaden... 




bra kväll


den här dagen har gått hur snabbt som helst, och ändå har jag knappt gjort någonting. jag har försökt komma på ett fyndigt slut på min krönika, men har hela tiden sett fejkuggsen i ögonvrån och inte kunnat sluta irritera mig på dem. jag känner bara för att kasta ut dem genom fönstret. kanske gör jag det också, lite senare.

ikväll har jag varit ute och ätit med lotta. behöver nog inte säga var vi var någonstans... =)





och anledningen till att vi väljer samma ställe varje gång är ju för att det inte går att tröttna på deras mat. lika himmelsk varje gång. slurp. tack för ikväll sötvän!


coffeelover


fejk-uggsen till trots har jag haft en väldigt bra kväll. mysfika med m och b på non solo bar. det var så länge sen vi sågs alla tre, så vi hade massor av prat att ta igen. ibland önskar man verkligen att man hade mer tid, så man kunde ses oftare. vänner är så värdefulla.






tårar hos mig


mitt utlands-paket visade sig inte vara så mycket att längta efter. snarare en big disaster. jag hade beställt, vad jag trodde iallafall, ett par fina och underbart varma uggs att traska omkring i hela vintern. det kommer jag dessvärre inte att få göra.


detta var vad jag beställde, enligt bilden på hemsidan.



och detta var vad jag fick hem. ett par fejk-uggs av värsta sort, sämsta kopian jag sett (inte för att jag sett så många, men ändå..). åh vad jag är ledsen. de är så fula. jag börjar nästan gråta när jag tittar på dem. fårskinn - nej knappast.

känns som att det är väldigt typiskt mig att gå på något sånt här. beställa hem något misstänkt billigt från en okänd utländsk sida... fy vad jag ångrar mig, varför kan man inte vara klok innan istället för efter? och bara för det vill jag ju ha de äkta uggsen ännu mer nu. jag kanske får lov att sälja lite fonder. som en tröst. för jag är faktiskt väldigt ledsen nu.

men jag tänker givetvis gå vidare med det här. linnea 2.0 tar inte vad som helst. och kunde jag vinna mot bianco kan jag väl få rätt emot den här hemska sidan också. wish me luck.


skriva skriva skriva




halva dagen har gått och jag har skrivit en halv krönika. det går inte i superspeed direkt. men jag har å andra sidan också hunnit med att spela lite iphonespel och dansa till partylåtar på mitt minidansgolv. nu är jag partysugen igen. det slår aldrig fel, varje gång jag bestämmer mig för att "nästa helg ska jag ta det lugnt" kommer festsuget redan i början av veckan. hmm, vi får se hur jag gör.

snart ska jag ta skrivpaus och ta en promenad in till stan. jag ska hämta mitt paket på jobbet och träffa m och b. jag längtar efter både paket och vänner.


sömnlös i stadshagen


nja. den här dagen blev inte så kul, precis som jag anade. jag har för ovanlighetens skull lagt ner tid på att laga mat, men det blev inte ett dugg gott. hur man nu kan misslyckas med en soppa innehållande fyra ingredienser (potatis, purjolök, buljong och vatten) (försöker inse att jag är fattig student..).

sen har jag lyckats sova bort hela kvällen. skulle lägga mig och vila en pytteliten stund vid 6 och vaknade inte förrän fyra timmar senare. good luck att lyckas somna nu liksom. första dagen med eget skolarbete hemma börjar imorrn, och jag har redan lyckats vända på dygnet.

imorrn blir nog en bättre dag i vilket fall. min efterlängtade usa-present till mig själv ska anlända med dhl-bud någon gång under dagen, och på kvällen väntar fikadejt med mina vänner. hur kan det inte bli bra?


haha


dog lite när jag såg det här klippet. hur efterblivna tror han att folk är?




linnea 2.0


jag har blivit mycket bättre på att säga ifrån på sista tiden. och vara en jobbig kund och kräva att få det jag har rätt till. det kom nog med åldern. (eller så har jag lite farfar i mig trots allt..).

nu har jag sagt precis vad jag tycker och tänker, och det är en så skön känsla. inte för att det blev precis som jag ville för det, men ändå. jag är lite stolt över mig själv.


hurry hurry


dagens lektion i skolan är avklarad. gick väldigt smärtfritt, det kommer nog bli riktigt kul att jobba i grupp och göra en tidning trots att jag inte var så pepp från början. snart ska jag börja på min otrohetskrönika.

nu är jag så hungrig att det skriker i magen, men äta får jag göra en annan gång. istället ska jag iväg på dagens nästa to do, där jag ska befinna mig klockan 15. jag önskar mig själv lycka till. det kan verkligen behövas. jag är nervös.




love love love


söndagkvällar är alltid bra kvällar.
efter jobbet blev jag bjuden på mat hemma hos maja. strömming och potatismos, och lite reseplanering på det. jag längtar efter sol och värme!
sen har jag suttit klistrad framför gossip girl. bästa avsnittet på länge. jag kommer dö om det slutar sändas, verkligen dö. gissa om mitt hjärta höll på att stanna under den här scenen...



nu ska jag resercha lite för en skolgrej, och sen försöka somna snabbt. imorrn väntar en tråkig dag. inte för att jag vill verka negativ, men jag är ganska säker.


på hösten plockar man löv


iallafall jag.. =)







fikalyx


den här dagen känns seg som sirap. jag är så trött!
nu har jag en minifikapaus och försöker pigga upp mig med chokladboll och favoritkaffe från espresso. jag måste vara deras bästa kund, för jag köper både lunch och fika där varje jobbhelg.




hejdå helg


både fredag och lördag har runnit iväg innan jag ens hunnit säga helg. jobbhelger blir ofta lite så. jag har haft två lugna hemmakvällar, igår till idol och idag till en fruktansvärd film, och en ganska seg jobbdag. imorrn väntar en till, och då önskar jag mej lite fler kunder så tiden inte stannar. trevliga kunder då förstås.

nu ska jag gå och lägga mig och längta lite efter julafton. i vanliga fall brukar jag tycka att julen startar för tidigt överallt, men i år tycker jag faktiskt att den är lite sen. jag vill ha julmusik, julbelysning och glögg och pepparkakor varje dag. och snö. believe it or not, men jag längtar faktiskt efter snö på riktigt nu.


plastgranarna har anlänt till maxi iallafall. jag är nästan lite sugen på att ha en egen i år. en liten.


hon som fann den hon vann den?




imorse hittade jag det här lilla underverket nedanför min säng. en alldeles äkta mmj-väska. min absoluta väskdröm. tyvärr är det inte jag som är ägare, utan waccis. lyxvän. först funderade jag på att aldrig mer svara på hennes samtal och låtsas som ingenting, men nu har vi redan bestämt oss för en taco-, idol- och sova över-kväll hemma hos mig. så det ser mörkt ut för mig på väskfronten...


galleriafest!


det blev verkligen party all night long igår. hela gallerian hade förvandlats till ett stort dansgolv, och vi drack gratis vin och billiga drinkar hela kvällen. toppkväll.


let the party start.




blåa shots till alla. allt gick i blått, till och med popcornen.


snyggsara in red.


mmm.. massa mat. det gillar vi.




en del av jobbgänget. (bild stulen från lilla sussi)


en dimmig bild. speglar nog lite hur vi kände oss just där...


=)

nu gillar jag mitt jobb ännu lite mer. jag vill ha galleriafest varje vecka.
efteråt hann vi med att svänga förbi soap där vi dansade lite till innan det var dags att gå hem och sova.

det bästa av allt var nästan att vakna upp bakis imorse och inse att det bara är fredag. hur skönt som helst. kanske ska torsdagar bli mina nya lördagar?


ha en affär?


idag är jag både piggare och på bättre humör. det kanske satt lite lycka i håret trots allt.

vi har haft en kort skoldag (som vanligt) och nu sitter jag hemma och researchar lite inför en krönika jag ska skriva, med tema otrohet. jag började med att bli medlem på victoria milan, och jag blev verkligen chockad av att se hur många som är aktiva på den där sidan. efter inte ens en halvtimme som medlem hade jag fått trettio mejl av gifta och upptagna män, och det utan att jag ens hade laddat upp en bild.

det värsta var nog en som skrev "jag vill sköta detta mycket diskret. jag har ett bra ordnat privatliv och en familj jag är väldigt rädd om." om man är rädd om sin familj skaffar man väl inte ett konto på en otrohetssajt???

det är faktiskt lite sorgligt att se folk bete sig så där. man tappar lite framtidstro, och jag känner nästan att jag vill vara singel för alltid.

nu ska jag springa bort till maxi och handla mat och till systemet och köpa vin. ikväll är det galleriafest för all personal, så det kommer bli party all night long. jippie!


ja ja ja




håret är på plats. finally. tyvärr är inte mitt huvud det, och har inte varit på hela dagen. min motivation är lika med noll och jag känner mig lite som världens tråkigaste människa... jag skulle nog behöva lämna in mig själv på någon sorts reparation.

dagens plus i kanten var filmmys till den här. en lite konstig film, men bra.




väntar på hår


jag sitter och gratisfikar hos min frisör. snart, snart är jag långhårig igen.

har haft en ganska dålig dag hittills, men det vänder förhoppningsvis när håret kommit på plats.
 




te, glass och desperate




bra kväll. favoritprogram på tv och favoritglass att äta. imorrn ska jag inte försova mig, så därför ska jag krypa i säng ganska direkt. efter skolan får jag mitt hår tillbaka igen. gissa om jag är glad.


naglar är allt


jag slog bort mina funderingar på nagelförlängning och satsar istället på fixa-själv-hemma.

det är omöjligt att inte få nagelinspiration när man går i min klass, för var och varannan tjej har perfekta långa naglar med nya designer och färger varje vecka. det gör att det känns ännu mindre roligt att gå omkring med naglar som inte ens når upp över fingertoppen. man blir så avundsjuk, för snygga naglar gör faktiskt hela händerna. ikväll tog jag tag i saken.


nya nagelgrejer från åhlens. gick på nästan lika mycket som en förlängning skulle ha gjort, men det låtsas jag inte om just nu. de här sakerna kommer iallafall räcka länge. lacken är min favorit från mavala - la paz, och en ny färg från o.p.i som jag spanat in på en klassväns naglar.


jag valde den enklaste vägen - lösnaglar. jag är väldigt inne på djurmönstrat nu, så i love my new nails. nu hoppas jag bara de sitter kvar ett tag och inte börjar lossna direkt.


ibizakänsla


åh vad jag får ibiza-minnen av den här videon. jag längtar tillbaks! speciellt nu när det är så höstigt ute.



jag hann hem en snabbis efter skolan för att äta lite billig hemmamat, men snart ska jag springa ner i t-banan igen. först en sväng in på hm home och sen till gallerian för lite work. efter det väntar en hemmakväll framför hemmafruarna. singelmys.


utvilad till tusen


jag hade inte behövt oroa mig för att vara för trött i skolan. jag har nämligen inte varit i skolan alls, för jag lyckades försova mig tre(!) timmar. bra jobbat.
så istället för att sitta på en föreläsning har jag spenderat morgonen med att leta efter billiga solresor och fundera på om jag ska boka tid för nagelförlängning eller inte. det lutar åt ett ja, för mina naglar är så korta just nu att det nästan gör ont att skriva på tangentbordet.

men nu är jag på g till skolan. eftermiddagslektion till fem, och sen två timmars jobb på synsam. alldeles perfekt, för här behövs varenda liten krona.


rastlös


nu känner jag mig otålig och längtar lite bort igen. undrar om jag alltid kommer känna så då och då, eller om känslan kommer försvinna när livet har blivit helt perfekt. för det blir det väl någon gång?

just idag vill jag flytta och hitta ett nytt intresse. jag vill ha äventyr. och resa. åh vad jag saknar solen! jag vill boka semester nupåengång. och så vill jag lära mig photoshop utan och innan, helst utan att behöva anstränga mig. och jag vill gå på dejt. gimme.
hösten är verkligen inte lätt. speciellt inte när man är singel (som visserligen är mer regel än undantag för min del..).

nu ska jag försöka sova tidigt så jag är lite piggare i skolan imorrn än vad jag varit idag. men först ska jag plugga lite på min nya favoritsida, aktieskolan.se. känner att jag behöver lära mig något nytt och få lite ekonomikoll. så snart kan ni ställa alla era aktiefrågor till mig!


oredigerad bild - orkar inte vänta på de färdigfixade.. =)


bodybuilder-linnea


måndagkväll och första dagen på veckan avklarad. skönt!

jag har haft en ovanligt lång skoldag och haft lektioner från tio till tre. vet att det egentligen inte är något att gnälla över, iallafall inte om man jämför med att jobba, men på något sätt känns det jobbigare att gå i skolan. det kanske är hjärnan som blir överansträngd eller något, för på vägen hem är jag alltid så trött att jag håller på att somna på tåget. har verkligen inget minne av att det var så när jag jobbade.

så jag somnade faktiskt direkt när jag kom hem, och nu på kvällen har jag varit duktig och tränat lite. styrkepass. jag är redan alldeles skakig i armarna, så det ska bli intressant att se hur mycket träningsvärk jag har när jag vaknar imorgon... egentligen är jag lite rädd för att få för mycket muskler av de där passen, men instruktören har lyckats övertyga mig om att det inte kommer ske. så jag litar på det och kör på lite till. men skulle ni upptäcka att jag börjar se för biffig ut får ni gärna säga till mig direkt.


fika och gossip


lillan vaknade till slut. jag tvingade med henne på en liten promenad bort till mocco där vi fick god bakismat och kaffe. slurp.



sen åkte jag vidare till magdis, och har tillbringat kvällen i hennes soffa. chips, te och gossip girl. hur kan man inte vara nöjd då?

nu ska jag leta upp mitt schema och se hur jag går i skolan imorrn. och resten av veckan. jag har ingen aning så det kommer bli en liten överraskning.


söndagsspa


vem behöver yasuragi när linneas hemmaspa finns? inte jag iallafall. jag har startat dagen med peeling, fotskrubb, ansiktsmask och pedikyr. ready for a new day!

men dagen startar ju inte förrän en viss syster hör av sig. jag väntar fortfarande. hur länge kan man sova egentligen?


festnatt


igår var vi partygirls. förfest i tildes fina lägenhet och sen massa dans på soap. det blev en liten återförening mellan mig och mitt gamla stammisställe, för jag har inte varit där på tusen år (sen de bytte bort snällvakten mot ett gäng surisar). vi hade roligt! men efter ett par timmar tappade jag och jonna suget lite, så vi bytte dansgolv mot mcdonalds och åkte sen hem och sov.


bjuder på den här bilden trots att jag har världens dimmigaste blick. mina vänner är iallafall väldigt fina!

nu väntar jag på att lilla maja ska vakna så vi kan äta något ihop. i´m hungry!


jobbdag avklarad


och den har inte varit speciellt ansträngande, för butiken har varit näst intill tom hela dagen.. så tiden har gått lite långsamt. ledordet för min dag har varit humörsvängningar. med stort h. ibland är det verkligen inte lätt att vara jag. eller vara vän med mig för den delen... usch.

jobbdagen slutade iallafall väldigt positivt, med gratis kaffe från vår granne espresso house. big smile på den.



nu ska jag snabbduscha och fixa mig för en festnatt. jippie!


hemmamys


vi bytte ut restaurangbesök mot hemmakväll. mat, godis och idol, mmm.. sounds perfect to me.

och så har jag fått en stor toblerone i present. min favorit. tack magdi!


on the train again


nu åker jag hem igen. jag har börjat dagen med att följa med mamma på vattengympa och sen bli bjuden på lunch. man blir alltid lite bortskämd hemma hos mamma och pappa.

ikväll ska jag ut och äta igen. lyx. men snart får jag nog börja inse att jag är en fattig student och ingen lyxhemmafru som jag verkar tro ibland...

mina pengar rinner iväg så snabbt att det är otäckt.




bio


bankmötet gick inget vidare. bankmannen var i och för sig världens trevligaste, men det räckte inte riktigt i slutändan. så jag gick därifrån med härliga 1400 kronor mer i månadsavgift.

jag kände det lite på mig, men det är inte alls okej. inte nu när jag pluggar. så nu blir det till att börja samla pantburkar eller tjäna pengar på annat sätt, för att shoppa mindre känns inte riktigt som ett alternativ. inget förstahandsalternativ iallafall.

har haft en bra kväll trots min ekonomiska sorg. thaimat här hemma och sen biomys med pappa. vi var på tintin på nyköpings nya biograf, som faktiskt har sveriges största filmduk. pappa och jag var mycket nöjda.

snyggaste glasögonen fick vi förstås låna också.




hej hemstad


här har jag landat. jag har redan hunnit med att hälsa på elin en snabbis och dricka te med mamma. nu laddar jag för bankmöte. vuxet värre.




lottakväll


mina bokpengar kom väl till nytta. ceasarsallad (mitt nya beroende) med scampi på vapiano. slurp. vi fick trängas med tusen andra matgäster och vänta i evigheter på ett bord och sen på maten. men det var det värt, man kan liksom inte tröttna på deras mat.

nu ska jag packa en liten väska till imorrn, för jag ska lämna min lägenhet ganska tidigt och åka hem till nyköping. bankmöte med pappa och träning med mamma står på schemat. i´ll be back on friday. 

men innan jag somnar ska jag lyssna lite på min gamla älsklingslåt.




lite lycka


jag har just klickat hem en fin present till mig själv. från usa, så jag vill inte glädjas för mycket innan jag sett att den verkligen kommit fram. men jag hoppas hoppas hoppas. och om den gör det blir jag lyckligast (och varmast) i världen.

cross your fingers!

nu ska jag åka till skolan en snabbis och lämna tillbaka en bok på öppet köp. sen ska jag gå ut och äta med lotta för pengarna. som student måste man ju vara smart.


hårlös


igår rök mina extensions. jag gick lite på övertid med dem så jag hade inget riktigt val. och jag märkte direkt när jag tagit ur dem att ingenting har förändrats sen sist.
jag har inte plötsligt och utan att jag märkt det fått ett långt och tjockt hollywoodhår.
och en hårlös linnea är fortfarande inte lika med en snygg linnea.

wiie. =(



tänkte först att jag skulle lägga upp en före- och efterbild. men jag tror jag skippar det för allas trevnad. det är knappt jag vågar visa mig i skolan imorrn, så illa känns det. och ännu tråkigare är att det är fest på lördag, men jag har inte frisörtid förrän nästa onsdag. vilket betyder att jag kommer få ge mig ut i stockholmsvimlet nästan flintis. feels not good at all.

fy vad det är orättvist med hår.


hur tråkigt kan man ha?


hemtenta är inte alls min piece of cake. tiden kan stanna för mindre. som tur är håller jag nu på med fjärde och sista frågan, äntligen. när jag är klar (om jag nu blir det) ska jag aldrig mer klaga på att något är tråkigt. förutom nästa hemtenta då.




zumba!


jag har just kommit hem från mitt allra första zumbapass. hur roligt som helst, och jag har nog aldrig skrattat så mycket under ett träningspass förut. men roligast måste nog instruktören haft, som fick se fem amatörer försöka dansa magdans till orientalisk musik. haha.
men jag ska absolut gå fler gånger. kanske kan man öva in rytmen i blodet på något sätt...




RSS 2.0