haricots verts och phish food


det var jätteskönt att gå ut och gå trots att det var så kallt. det är så skönt att andas när det är minusgrader, det känns som att man blir alldeles renad.

nu har jag varit duktig och ätit en ordentlig måltid också. varmrökt lax, creme fraiche- och dillsås och ett halvt paket haricots verts. stekta haricots verts med flingsalt är min nya favorit, jag skulle kunna äta hur mycket som helst. och så är det väldigt roligt att försöka uttala det rätt.

men just nu ska jag byta haricots vertsen mot min ben & jerry-favorit. och så ska jag se ett avsnitt av revenge. har hört att det ska vara bra så det är väl bäst att ge det en chans.


kvällens lycka.


ledig resten av veckan


jag har suttit i skolan nästan hela dagen och jobbat med veckans uppgifter i illustrator och photoshop. det går lite långsamt så här i början, och jag längtar verkligen tills jag lärt mig programmen bättre. helst vill jag kunna alla utantill, det är ju då det blir roligt att jobba i dem.

hann i alla fall färdigt med allt, så nu är jag ledig resten av veckan om jag vill. det vill jag nog.

nu: iskall powerwalk med maja. sen ska jag handla och laga mat. har inte lagat riktig mat på en vecka nu, så det känns som att det börjar bli dags.


foto: klas falk


mera bilder och ett surt humör


jag skippade vektorgrafiken för ikväll och tog fram mitt gamla reportage istället. nu tycker ni säkert att jag är knäpp som fortfarande inte är klar med det, trots att jag tjatat om det i flera månader...
men det går bara inte. så fort jag klickar upp det på datorn blir jag på akut dåligt humör och vill skrika rakt ut och sparka på saker. jag kommer ingen vart och varenda skriven mening känns helt fel. jag hade nog vunnit tid på att göra om det helt och hållet, men nu när det är så lite kvar orkar jag inte det.

åh vad less jag är.

kvällens positiva är att jag får nya färdigredigerade bilder skickade till mig nästan varje timme. här är två av de senaste, tyckte de passade rätt bra till mitt humör.



foto: klas falk


monday


ikväll har jag yogat med maja, unnat mig att skippa tvättiden och lyxat med nachos och guacamole. måndagkvällar måste ju också få firas.

nu sitter jag och väntar på att testversionen av adobe illustrator ska laddas ned på min dator. om det lyckas kommer jag kunna jobba hemifrån med veckans uppgifter och slippa åka till skolan varje dag, vilket hade varit väldigt skönt. speciellt skönt att slippa åka pendel, vilket jag börjar bli lite allergisk emot (två år kvar.. yey.). 

den här veckan lär vi oss vektorgrafik, vilket känns precis lika krångligt som det låter. wish me luck.

 


vitaminchock


har tyckt att jag sett lite grå och livlös ut i ansiktet på sista tiden, så igår köpte jag hem en intensivkur med ett c-vitaminserum som jag ska använda i tio dagar.

tydligen kan man tappa lystern i ansiktet lite av att sitta mycket framför datorn, och eftersom det är precis vad jag kommer göra det närmsta halvåret kändes det här som en bra grej att testa. om man har tur kan man bli lite brunare av kuren också, vilket jag förstås inte hade tackat nej till.

jag älskar att testa nya hudvårdsgrejer, så nu ska det bli väldigt spännande att se om det ger något resultat.





bilder


jag har redan fått några av bilderna från igår. snabba fotografer är det bästa som finns!
jag gillar verkligen stilen på bilderna, och färgerna. det är så här jag vill kunna fota sen när jag lär mig (om jag nu någonsin gör det).






foto: klas falk


go shorty


it´s your birthday.




jag har varit på födelsedagsfika hemma hos maja med elin och jenny. vi fick en himmelsk cheesecake och fina rosa macarons som jenny hade med sig.

mysig söndagkväll!


30-årsfest


vi var på fest i världens finaste lägenhet igår. en stor vindsvåning med perfekt inredning och det lyxigaste badrummet jag någonsin sett. åh vad jag hade velat bo där! dessvärre får jag nog nöja mig med mina 22 kvadrat ett par år till...

vi fick jättegod mat, efterrätter och massa dricka. och ostbågar. rena himmelriket för mig med andra ord.




foto: bästa b


grattis sweetie!


idag är ingen vanlig dag, för idag fyller världens bästa syster år. grattis liten!


en glad maja på pacha ibiza i höstas. så underbart, jag vill åka igen!

själv har jag precis tagit mig i kragen och kravlat mig upp ur sängen. nu sitter jag i soffan med en stor kopp te och bara njuter av att vara ledig. att vara ledig en söndag måste vara det bästa som finns. i love it.

snart ska jag ta en solpromenad in till stan och köpa födelsedagspresenter till den lilla. det kan hon vara värd.


snart på väg


nu är jag festfixad, väskan är packad och inneskorna nedstoppade i en påse. ready to go.

dock är jag lite för tidig (kors i taket. har verkligen aldrig hänt förut - jag kommer alltid försent till precis allt, no matter what.), så jag passar på att blogga lite medan jag väntar på att få gå hemifrån.




färdigfotad




nu har jag varit och fotat. kul, och gick snabbt och smidigt, vilket var tur efterom det var lite i kallaste laget att fota utomhus idag. hoppas på att bilderna kommer snart.

nu ska jag sova en liten stund, och sen ta en jättelång och varm dusch innan jag börjar fixa mig för kvällens fest. yey! smink och lösögonfransar på för andra gången idag alltså, men det är det absolut värt.


vårskor!




jag fyndade dessa på scorett igår. jag älskar färgen! nu bestämmer jag mig för att det är vår, så jag tänker börja traska i dem redan idag.


bortskämd


efter glasögonprovningen åkte jag hem till maja på fredagsmys.

som vanligt blev jag bortskämd med både mat och efterrätt. att bli bjuden på mat är verkligen lyx. extra bra är att maja har förbjudit mig att vara i hennes kök, så jag kan sitta i soffan och bara vänta på att bli serverad. 


efterrätt: pannacotta med jordgubbar och mynta. ♥

nu är jag redo för en lång och härlig helg. för ovanlighetens skull är jag helt ledig och ska inte jobba en endaste liten minut. istället ska jag ha sovmorgon imorrn, och sen åka in till stan och bli fotad. på kvällen ska jag på 30-årsfest hos en gammal klasskompis, vilket jag verkligen ser fram emot, ska bli så kul! och på söndag är det födelsedagsfirande hos lillan.

kan inte tänka mig en bättre helg!


det blev de här




men de ska bara användas i skolan, framför datorn. så ni kommer inte få se mig så här till vardags.


soon to be glasögonorm


jag har hängt på jobbet halva dagen, gjort synundersökning och sen rivit runt i hela butiken efter glasögonbågar. när man väl blir drabbad själv börjar man förstå kunderna lite, det är sjukt svårt att bestämma sig!

efter väldigt mycket velande slog jag i alla fall till på ett par. lägger upp en bild sen när jag kommer hem.




@quillyqueen


idag har jag och @sarawacander blivit moderna och gett oss ut i twitterdjungeln. än så länge känns det väldigt rörigt och jag fattar inte riktigt, men det kanske ger sig. kanske är twitter det nya innestället och the place to be.

känner jag någon som twittrar? i så fall vill jag gärna ha tips på personer jag kan följa! än så länge följer jag nämligen bara sara. och måns zelmerlöw, andreas weise och några andra kändisar som kom upp som förslag.



https://twitter.com/#!/quillyqueen


i heart it




den här koftan är ett av dagens shoppingfynd. jag älskar den redan, och tänker ha på mig den varje dag hela våren. i alla fall nästan.


heldag på stan


jag tog en lång sovmorgon imorse, och sen gjorde jag mig iordning och åkte in till stan. mötte först upp b och hennes syster och gick och kikade på casall´s utförsäljning på karlavägen. det fanns hur mycket som helst, men som vanligt när det är utförsäljning eller rea låg allt slängt huller om buller i stora klädberg, så jag hade inte riktigt orken att leta ordentligt efter guldkornen.

hittade iallafall en sportbehå som jag slog till på. inte riktigt min färg egentligen, men för 50 kr kändes det dumt att avstå.



efter det mötte jag upp sw i gallerian. vi sprang i affärer en stund och handlade på oss några shoppingkassar var. sen hamnade vi på världens mysigaste fik på kungsgatan, som kommer bli vårt stammiscafé från och med nu. vi satt där i flera timmar och hann både äta, fika och fylla på med påtår. man ville liksom aldrig gå därifrån.


världens bästa waccis ♥


så bra att jag glömde kexen




favourite movie. nu har jag sett klart min film och hunnit dansa runt lite här hemma på mitt minimala dansgolv. fy vad kul det hade varit att kunna dansa bra, på riktigt. jag måste nog kolla upp om det finns någon danskurs jag kan börja. ja, kanske inte just burlesque då, utan lite mer allmänt.

jag kan inte förstå hur filmen kunde få dålig kritik när den kom. den är helt perfekt med massa bra musik och fina miljöer, så snygg rakt igenom. själv var jag så inne i den att jag helt glömde bort att äta mina kex som jag ställt fram som filmmys. och att jag inte ens rör ett kexpaket som står mitt framför ögonen på mig säger ju ganska mycket.. =)


filmdags


nu har jag yogat. så himla skönt. nu tänker jag bara krypa ner under min zebrafilt i soffan och se burlesque. hann nämligen aldrig börja titta på den igår. myskväll here i come.

här är ett av resultaten från mitt slit i skolan idag. vi skulle designa inbjudningskort i tre olika stilar; old style, swiss style och grunge. det här är mitt swiss (i en suddig miniatyr):




skoldag




jag har varit i skolan nästan hela dagen och gjort klart alla typografiuppgifter för den här veckan (och ätit. och fikat.). nu när man börjar komma in i det lite är det faktiskt hur roligt som helst. timmarna bara flyger iväg utan att man blir det minsta uttråkad. grafisk design är något jag absolut skulle kunna tänka mig att jobba med.

nu: yogatime. lovely!


tack, tack, tack!


nu har jag blivit födelsedagsfirad och överöst med presenter för tredje gången på en vecka. känner att jag börjar bli lite bortskämd, men jag tackar och tar emot. bara att njuta så länge det varar =)


jag fick en middag på en än så länge hemlig restaurang. spännande, jag längtar redan!


och min favoritfilm på dvd. tror jag måste titta på den redan nu ikväll, kan inte hålla mig. har dessutom lite sovmorgon imorrn, så det är ingen fara om jag är uppe sent.


och så de här fina champagneglasen. nu är min glassamling komplett, och jag har en anledning att köpa hem lite bubbel till nästa kalas. yey!


måndag avklarad


yogan var precis vad jag behövde. i och för sig kom jag för sent till passet och fick tränga in min matta precis vid ingången bland allas skor och väskor, men det gav nog lite effekt ändå. hållningen som kändes som en säck potatis imorse känns i alla fall redan mycket bättre.

nu ska jag försöka sova så jag är någorlunda pigg imorrn. vi har börjat med en ny delkurs idag, så imorrn ska jag försöka nöta in grafisk design i huvudet hela skoldagen. vet inte om det är helt min grej egentligen, men det kan säkert bli kul när man väl kommit in lite i det. sen på kvällen kommer m och b hit på en liten födelsedagsmiddag i efterskott. mys!


yogalinnea


jag letade lite efter detoxer på nätet innan jag gick och la mig igår, men det verkade alldeles för krångligt. massa lagad mat hela dagarna med konstiga ingredienser som jag varken kommer ha tålamod, lust eller tid med. så de planerna får jag skjuta lite på framtiden. tills jag är rik och berömd och har en egen kock, typ.

men jag har iallafall bestämt mig för att ha en hälsosam vecka. det är ju bättre än inget iallafall. jag startar med ett yogapass ikväll, väldigt skönt och väldigt välbehövligt.


från pizza till detox


tro det eller ej, men jag har faktiskt hunnit med ännu mer än att jobba och äta semla idag. när jag hade slutat gick jag bort till vapiano och blev bjuden på födelsedagsmat av klassisarna m och m. verkligen lyx för en januarifattig linnea.

jag slog till på en pizza med mozzarella, tomat och basilika. och cola att dricka istället för vin.




det var verkligen världens godaste söndagsmat.

nu känner jag dock att det har blivit lite för mycket av det onyttiga på sista tiden. tårta och chips igår och semla och pizza idag. det håller inte. jag känner mig ohälsosam ända inifrån och ut. vi pratade lite om detox när vi satt och åt, och nu är jag supersugen på att testa något sånt. jag ska börja googla nu direkt och se vad jag kan hitta för kurer. kanske kan jag börja redan i morgon?


årets första semla


jag var inte direkt överlycklig när jag klev in på jobbet i morse, trött och lite småbakis efter gårdagens fest. så gissa hur glad jag blev när maja kom in i butiken och lämnade den här till mig?




jobblycka!


redo för helg


nu är jag hemma igen. mycket mättare och på mycket bättre humör. bra. vi gjorde något stort ikväll och bytte ut vår klassiska frödinge mot en nyttig fruktsallad till efterrätt. saknade det chokladiga lite grann, men nu efteråt känns det väldig bra.

hur kommer det sig förresten att frukter var och en för sig är så tråkiga, men fruktsallad är så gott att det nästan kan jämföras med godis?


smask!

nu: tvätta håret, plugga pyttelite och sen försöka få lite skönhetssömn. imorrn väntar en jobbdag och sen en hemmafest. och sen jobb hela söndagen också. känner på mig att det kommer vara måndag innan jag ens hunnit blinka.


en dålig dag


idag har jag en surdag, så lägger upp lite musik istället för att gnälla.



älskar den här videon, speciellt neonfärgerna i slutet.

snart ska jag hem till sara och jocke på tacokväll. ska bli både gott och mysigt, så det sura lär nog försvinna innan kvällen är slut.


i love...


lotta! hade turen att få en födelsedagspresent idag också. duschcreme och bodylotion som luktar underbart. så snart kommer även jag och mitt badrum att göra det.

vi var och åt på en mysig italiensk restaurang här på kungsholmen, och idag var min mat betydligt godare än igår. nu sitter jag i soffan med en kopp te och njuter av tanken på att jag är ledig imorgon. alldeles underbart.


happier


det blev bättre igår, trots en hemsk morgon. lite fika med bella gjorde susen, och sen hann jag med en liten minilunch med sw på jobbet. klart humöret stiger då.

på kvällen var jag ute och åt med klassen på en sportbar (nej, inte jag som valde ställe. men jag upptäckte att sportbarer kan vara ett väldigt bra häng när man är singeltjej. det ska jag ha i minnet.) det blev en bra kväll trots att jag med min vanliga otur råkade beställa den äckligaste maträtten. i fortsättningen ska jag alltid beställa exakt likadant som mina vänner.

nu är jag hemma efter ett seminarium i skolan, och ska snart gå bort till fridhemsplan för att möta upp lotta och wasim och gå ut och äta. mycket gå ut och ätande för mig nu för tiden. men det ska bli väldigt mysigt.




godmorgon tjugoåtta


den här dagen startade så dåligt den bara kunde. det här med motgångar är verkligen inte min grej, jag är nog inte gjord för att klara sånt. nu känner jag lite för att gå i ide fram till nästa år. bara få sova och vara i fred. åh vad skönt det hade varit.

nu ska jag möta upp bella för en fika på stan. får hoppas att det gör underverk för humöret.


härlig dag!


nu är min dag slut och jag är hela 28 år. vare sig jag vill eller inte, bara att acceptera. men efter den här mysiga dagen känns det faktiskt rätt okej att bli gammal. jag hade gärna velat fylla år varje dag!

jag skippade tvätten (för vem har tvättstugan på sin födelsedag?) och åkte in till stan. jag gick till marc jacobs-butiken och tänkte unna mig en liten present, men det jag hade spanat in var tyvärr slut. så jag fick nöja mig med en ljuslykta och en skål från indiska istället.

nu på kvällen har jag haft maja, sara och jocke här på lite fika, och maja hade med sig den här underbara skapelsen. gissa min lycka när jag fick se den =)


himmelskt god var den också.



sen blev jag bortskämd med presenter.


jag fick jättefina glas!


och ett härligt ta hand om mig själv-kit.

nu ska en väldigt nöjd och mätt 28-åring gå och sova.


happy birthday to me!




jag firar mig själv med chokladfrukost framför datorn. (obs: åt riktig frukost innan, så ni inte tror något annat).

egentligen vaknade jag av grattis-sms redan vid nio, men låg kvar i sängen till tolv bara för att. livsnjutare eller bara lat? svårt att säga.
jag älskar att fylla år, det är verkligen en av de bästa dagarna på året. men 28, det är helt sjukt att jag redan levt så länge. självklart känns det jobbigt att bli äldre, men den konstigaste känslan är nog att jag faktiskt levt i nästan 30 år. det är så lång tid, och jag undrar ju vad jag egentligen gjort under alla dessa år?

nu ska jag fundera ut vad jag vill hitta på idag, fram tills mina gäster kommer ikväll. jag väljer mellan att tvätta och att åka in till stan och köpa födelsedagspresent till mig själv. svårt val, eller inte...


sista dagen som 27


idag har jag och bella varit världens duktigaste och suttit och layoutat vår artikel hela dagen i skolan. jag kom inte hem förrän halv åtta, men vi blev iallafall klara. och det betyder att jag är ledig imorrn på min födelsedag. yey!

jag tänker fira mig själv med en lååång sovmorgon, och jag ska inte behöva städa, plugga eller göra något annat tråkigt på hela dagen.

förra året firade jag min dag så här:



känns som att det kan bli lite svårt att slå, så länge ingen överraskar mig med en surprise-resa till thai. men jag tänker iallafall ha en härlig ledig dag och njuta så mycket jag bara kan.


tapas och romdrinkar


min helg har svischat förbi på två sekunder. det brukar bli så när man jobbar helhelg. men jag hann iallafall med att ha en mysig lördagkväll tillsammans med maja och waccis igår.


tapas på favoritstället caliente och sen drinksörplande på tiki room.
drinkarna var i och för sig bland det äckligaste jag någonsin smakat, alla var gjorda på rom och min ganska dyra (men fina) drink smakade precis som våra häxblandningar brukade göra när vi var små. ingen hit. men stället var mysigt och vi hade jättekul där, så vi kommer absolut gå dit igen. men bara för att dricka vin.


friday night


men här är det inget party. inte så långt ögat kan nå. istället har jag varit en tråkig hemmatjej och bara lämnat lägenheten för att gå och träna. men det räcker med en blick ut genom fönstret för att se att jag gjort rätt val ikväll, storm, snöregn och minusgrader. inget väder för mig med andra ord.


lyckades ta mig till och från gymmet utan att blåsa bort iallafall, men det var knappt.

nu ska jag gå och lägga mig och se om jag kan lyckas somna tre timmar tidigare än vad jag brukar göra nu för tiden. jag håller tummarna. imorrn ska jag upp och jobba, så det hade varit skönt att vara åtminstone en liten aning pigg då.


så här blev mina naglar som jag gjorde igår. helt okej för att vara hemmagjorda, men gud vilken tid det tog. det är ju roligt att göra en nagel, men tio... nja, tror faktiskt att det är värt pengarna att gå till en salong nästa gång jag vill ha gelénaglar. förutom att resultatet blir bättre tjänar man nog både tidsmässigt och humörmässigt på det.

sov gott!


önsketänkande




min väderapp verkar ha tappat bort sig lite. eller så längtar den bara efter sommar lika mycket som jag. sådan ägare sådan app?


pysselterapi





jag kände att jag behövde något att sysselsätta mig med ikväll, så jag köpte hem ett litet "gör det själv-kit" med lösnaglar och gelé. har för mig att jag har testat det en gång för länge sedan, och att jag inte alls blev nöjd med det då. men jag chansar en gång till. huvudsaken är att jag får något roligt att göra.

husmötet var inte så spännande förresten. mitt grannspan höll sig tydligen hemma. men jag slapp gå med i styrelsen igen iallafall, och det var faktiskt viktigare när jag tänker efter.


spaningsdags


den här dagen har bestått av intervju och artikelskrivande. gud vad timmarna rinner iväg snabbt när man har massa saker att göra. men nu ska jag ta en liten skrivpaus och springa ner till festlokalen på husmöte.

smink och parfym på, för nu ska det spanas efter snygg-granne!

=)


linnea 2010


haha, letade omkring lite på nätet och hittade bilder på mig själv som jag aldrig sett. 

nu är jag fotosugen igen. sugen både på att stå framför och bakom kameran faktiskt. har funderat ett tag på att köpa en riktig kamera, och det är nog dags nu. jag vill verkligen lära mig att ta bra bilder. och photoshopa efteråt. det får nog bli mitt sena nyårslöfte för 2012. för hur svårt ska det vara?


foto: klas falk


soppkväll


jag älskar att maja och jag bor så nära varann. ikväll har jag varit där en snabbis och blivit bjuden på mat. att ha en lillasyster är lyx. speciellt en som är duktig i köket.




vegetarisk soppa a la lillasyster.

nu kan jag snart börja kalla min blogg för matblogg, för det enda jag skrivit om de senaste dagarna är vad jag har ätit. det säger nog rätt mycket om hur spännande mitt liv är just nu. jag behöver ett uppryck!


thelins




jag har startat dagen med pluggfika tillsammans med bella. vi gjorde en telefonintervju med en politiker och förberedde några frågor till en intervju vi ska på imorrn. efter det behöver vi bara skriva ihop vår artikel, och sen är vi färdiga! så skönt, den här delkursen har verkligen gått smidigt.

och idag blir jag förhoppningsvis klar med mitt reportage också, så då är alla rester fixade. ska bli så skönt att bara glömma allt gammalt och börja med något nytt och fräscht istället.

nu ska jag springa ner till gymmet och snabbträna lite. måste verkligen komma igång igen, och så måste jag ju få bättre poäng på spelet på löpbandet.


det går framåt


nu har jag pluggat klart för idag och har istället gått över till att tvätta. visst låter det som att jag haft en härlig dag? förstår verkligen om ni blir avundsjuka.



har iallafall ätit god mat som är min nya favoriträtt. gott, nyttigt och tar typ en minut att fixa i ordning. lägg upp laxen på tallriken, tina ärterna i lite varmt vatten och blanda i dill i creme fraichen - ready to eat!

en maträtt som passar mig alldeles utmärkt med andra ord.


skitreportage!


idag sitter jag hemma och pluggar som en tok. för att få registrera sig och fortsätta läsa nästa termin måste alla gamla rester vara gjorda, och jag har visst slarvat en aning den här terminen. just nu skriver jag om mitt reportage som egentligen skulle varit klart i oktober någon gång, och det är så trist att jag kommer bryta ihop och börja gråta vilken minut som helst.



jag mutar mig själv med mitt goda presskaffe, men det funkar sådär. gissa om jag hatar mig själv för att jag inte tagit tag i det här tidigare?


världens tröttaste linnea


idag är jag så trött så jag dör. skolan gör mig alltid så seg. sitter och gäspar och gäspar i klassrummet och när jag äntligen kommer hem måste jag alltid akutsova lite på soffan. och det har jag gjort nu, så alla mina måndagsplaner (träning, plugg, tvättstuga) får istället bli tisdagsplaner.

men men. då har jag något att göra imorrn iallafall.

och seminariet gick förresten bra, trots att jag var rätt osugen på att gå dit. team bella & linnea är ett bra team!




thanks dear


jag fick fiskburgare och pannacotta hemma hos maja. söndagslyx för en bakis linnea.




nu sitter jag och läser igenom mina klasskompisars artiklar inför ett seminarie imorrn. back to school igen efter jul och nyår. det ska egentligen bli rätt skönt med lite rutiner, få tillbaka dygnsrytmen och förhoppningsvis bli lite normal igen, men eftersom seminarier är lite av det värsta jag vet hade jag gärna skippat just morgondagen.

jaja. jag får väl ta några djupa andetag bara.

och förutom skola är det också back to träning den här veckan. det har varit lite dåligt på den fronten de senaste veckorna. kanske borde jag låta mig själv shoppa lite nya träningskläder för att bli mer motiverad?


fest med liten syster


det blev en väldigt bra kväll, trots att jag var övertrött efter en hel veckas sömnproblem. 

det blev en sisters night out med förfest hemma hos mig. maja bjöd på piggelindrinkar (min nya favorit som jag tänker dricka hela sommaren!) och som vanligt åkte vi in till stan lite i senaste laget. vi hamnade först på brasserie godot där vi mötte upp en kollega, och sen dansade vi lite på oxid.

jag hade såklart kändisspanarglasögonen på och såg en känd bloggare på dansgolvet. maja hindrade mig lyckligtvis från att gå fram och prata, det är jag rätt glad för idag!





♥ ♥

nu har jag tagit igen hela veckans förlorade sömn. efter att ha sovit i härliga tio timmar har jag nu startat upp dagen med lite söndagsbrunch här hemma - stekt ägg och treo.

snart: bli bjuden på mat hemma hos maja. jippie!


mardrömsdag


jag har haft en riktig skjut mig i huvudet-dag på jobbet. kan ha berott lite på att jag inte kunde sova ordentligt i natt heller. varför kommer alltid allt jobbigt i en klump, på samma gång? det slår liksom aldrig fel.

men nu torkar jag tårarna (för ja, det kom några sådana inne i fikarummet när det äntligen blev dags att gå hem) och försöker ladda om för fest. jag firar att jag är ledig imorrn. bäst att passa på, för både nästa och nästnästa helg jobbar jag både lördag och söndag = inget festande.


dagens plus - mys med den här lilla godbiten.




ensamkväll


det blev en hemmakväll alldeles själv. men utan kladdis till min stora besvikelse. den var slut, för jag åt upp sista biten i natt när jag vaknade upp och var hungrig, vilket jag helt hade glömt bort.

istället har jag haft ta hand om mig själv-kväll med lite hemmaspa.



den här ansiktsmasken rekommenderar jag starkt. den svider och sticker lite i början, men efteråt känns det som att man gått igenom ett litet ansiktslyft. precis vad jag behövde!

egentligen hade jag tänkt plugga klart det sista nu ikväll, men man orkar nog inte koncentrera sig hur mycket som helst under en och samma dag. så jag skjuter olyckan framför mig och tänker på något roligare. 


pluggfika


tilde och jag har suttit några timmar på mocco och kombinerat fika med plugg. en bra kombination. visserligen hade det varit ännu bättre om det bara hade varit fika och inget plugg, men nu var vi så illa tvungna. och nu börjar jag faktiskt se slutet i tunneln. ett par inlämningar till, och sen är jag förhoppningvis i mål.



nu ska jag ta tag i min helg och försöka komma fram till lite kvällsplaner. klockan är redan fem och jag har ingen aning om vad jag ska göra ikväll, eller hela helgen faktiskt. ganska olikt mig, som i vanliga fall brukar börja smida partyplaner redan på måndagen. 

känner på mig att det kommer bli en bra helg i vilket fall. och hittar jag inget sällskap har jag ju alltid min kladdis - ett sällskap som absolut inte ska underskattas.


frödinges hjälper mot allt




allt utom beslutsångest. och övervikt.


dumplings och lottamys


efter ett alldeles lagom långt jobbpass på 6 timmar mötte jag upp bästa lotta i stan. vi hamnade på wagamama där jag gav den japanska maten ännu en chans. men nja, jag är inte jätteimponerad. det är inte så att maten är äcklig, men den är inte riktigt min grej.


förrätt - dumplings.

det har varit så skönt att jobba ett par dagar och koppla bort alla skoltankar lite. jag vet verkligen inte hur jag vill göra med allt. det är så typiskt mig att känna så här, jag tröttnar på allt jag gör och längtar alltid bort, efter något annat. vet inte varför jag är så här rastlös. och jag hoppas verkligen det går över snart, för annars kommer jag ju aldrig kunna fullfölja något eller bli riktigt färdig med något i livet.

jag önskar bara att jag hade ett kall, något jag brann för. ett livsmål. men nej. jag känner inget sånt.


ibland kan det straffa sig..


att vara ute och dricka vin för sent på vardagarna. rådhusets t-banenedgång hade hunnit stänga, så jag fick irra omkring en stund innan det kom en buss som räddare i nöden.

nu när jag kom hem var mina fötter alldeles blåfrusna. när jag tänker efter är det nog första gången jag har frusit under hela vintern. och det är i och för sig något bra.

nu ska jag sova. älskade älskade säng. imorrn ska jag jobba, och jag tackar gud (eller min chef) för att jag inte börjar förrän tolv. hej sovmorgon.


så här gör man mig glad:


jag har haft en tråkig ensam pluggdag. gissa hur lycklig jag blev på en skala när jag kom in på maxi och såg det här:




har nog aldrig haft ett så stort leende på läpparna i mataffären förut. så snart är det kladdis-fest hemma hos mig. men inte riktigt än, för nu ska jag iväg och dricka vin!


ingen uppmuntrande dag


fick hoppa in och jobba på synsam idag. väldigt välkommet pengamässigt och socialt, men nu efter att ha jobbat nästan nio timmar (och bara sovit fyra i natt) är jag så trött att jag skulle kunna somna ståendes. hej påsar under ögonen!

och nu när jag kom hem öppnade jag världens tråkigaste mejl, som hade med skolan att göra. just nu är jag så otroligt less på att plugga. och som vanligt när jag får motgångar är min första reaktion att fly, så nu har jag varit inne på arbetsförmedlingens hemsida och spanat efter jobb.

vem vet, i sommar kanske ni hittar mig i ett gatukök igen. känns faktiskt bra mycket mer lockande än att gå i skolan.

jag borde nog döpa om bloggen till världens sämsta linnea istället.


fly to the sky


maja och jag har varit och tränat, och hittade ett jätteroligt spel på löpbanden. springa på löpband har nog aldrig varit så roligt förut =)





själva spelet går ut på att man ska springa i magiska skor och försöka undvika massa onyttiga saker som flyger omkring. varje gång man blir träffad av något onyttigt blir man lite tjockare.



och det blev jobbigare och jobbigare att springa ju större man blev. haha, väldigt bra spelidé, passar alldeles utmärkt på ett gym. nu vill jag träna varje dag resten av veckan, vill ju toppa listan och bli gymmets mästare.


hejdå älsklingsrätt


till slut bev jag ju tvungen att titta på den här videon som jag dragit mig för så länge. scampi har varit det bästa jag vet hur länge som helst, och jag ville inte inse fakta och tvingas sluta äta det.

men nu när jag sett den kan ju inte fortsätta. såklart. åt upp de sista jag hade i frysen nu, men det var inte ett dugg gott längre. inte så svårt att få mig att ändra åsikt med andra ord. 



frågan är ju vad jag ska ha i min tomatsås i fortsättningen. kan inte komma på något som skulle passa lika bra, och bara tomat och spenat känns lite tråkigt...


hej 2012


i´m ready for u!

året har börjat på allra bästa sätt.

jag drack två resorb imorse innan jag gick och la mig, så när jag vaknade idag mådde jag underbart bra. från och med nu ska jag alltid ha resorb hemma. kanske är 2012 året då jag blir vuxen och ordentlig på riktigt?

har haft en mysig kväll med magdis och jonna. sett two weeks notice på tv (lyx - min egen funkar förstås fortfarande inte..) och ätit massa thai. nu har jag roat mig själv framför datorn här hemma. internet är verkligen den bästa uppfinningen. även om man är ensam är man ändå aldrig ensam.


suddig närbild på mina fransar igår:



min nya favorit är fransar man sätter dit en och en istället för en hel fransrad. mycket lättare att sätta dit, även om man skulle kunna tro att det är tvärtom.


nyårsbilder



började kvällen med varsin micropizza hemma hos magdis. inte som vi tänkt riktigt, men faktiskt rätt gott ändå.


fina och supergoda snittar som värdinnan m hade gjort!


partygirls.




peppade i taxin in till berns.







en jättebra nyårsafton!!

nu ska jag åka iväg till lilla essingen igen. hämta lite saker som jag lämnade på förfesten igår och slurpa i mig lite thaimat. vägrar nämligen att starta 2012 med pizza eftersom det var det sista jag åt igårkväll.


bästa starten på ett nytt år





RSS 2.0