hemmahäng

 
efter en stressig jobbhelg har jag i dag äntligen en alldeles ledig måndag. så skönt, jag njuter i fulla drag.
 
jag har haft sovmorgon, ätit mysfrukost med c och sprungit små ärenden på stan. när det började regna åkte jag hem, och de senaste timmarna har jag spenderat nedkrupen under täcket med en kaffe i ena handen och en icakuriren i den andra.
 
på onsdag börjar jag nämligen min tio veckor långa praktik på icakuriren, så det känns bra att vara lite påläst innan jag kommer dit. känns så spännande och jag ser verkligen fram emot att få lära mig massa nytt.
 
 

magsjukehelg

 
hade längtat hela veckan efter min lediga helg och sett fram emot middag med vänner, mys med c, lite shopping och ikeabesök. tyvärr blev allt det utbytt mot sängliggande, feberfrossa och provivadrickande, för lagom tills jag skulle sluta jobbet och ta helg i fredags kväll blev jag magsjuk.
 
så typiskt.
 
i dag känner jag mig frisk och normal igen, men nu är det också måndag och ny vecka. tycker att man borde få ta ut en extra helg vid sådana här händelser. i kväll ska jag i alla fall följa med bella på må bra-kväll på chinateatern. känns roligt och lite extra passande efter helgen. dags att bli pigg!
 

hej höst

 
efter världens längsta sommar har höstfärgerna äntligen kommit på plats. jag älskar hösten, det är så fint vart man än tittar. tog de här bilderna i söndags morse när jag var ute på en pw innan jobbet. har börjat följa ett träningsprogram på run keeper som innebär att jag måste träna varannan dag, och jag vågar inte fuska. annars hade jag nog aldrig fått för mig att gå ut och träna en morgon innan jobbet eller skolan.
 
 
har jobbat hela helgen och inte hunnit med så mycket annat, förutom en mysig grekisk middag med maja hemma hos oss i går. greksallad, tsatziki, vitlöksbröd och grekiskt vin och dessertvin. gissa om det fick mig att längta tillbaka till samos...
 
nästan lika gott som i grekland!
 
och förutom att jobba, träna och äta grekiskt har vi fått en väldigt bra sak gjord. nämligen sålt c´s lägenhet. det känns, precis som jag kände när jag sålde min i somras, lite lite sorgligt. vi har ju nästan alla minnen från vårt första år tillsammans i den här lägenheten. men samtidigt känns det förstås jätteskönt. nu är vi et steg närmre vårt nya hem som vi längtar ihjäl oss efter. wiiee... jag vill flytta nu direkt!
 

examensarbete och lägenhetsfix

 
har haft världens skönaste lediga helg med långa sovmorgnar och kompisträffar. i lördags hade waccis och jag en heldag tillsammans - först mysfika hemma hos henne i bromma och sedan tapasmiddag på bistro boheme. och i går hann jag både med en liten runda på stan med lillasyster och sedan en hämtmatskväll på lilla essingen med m & b.
 
kände mig så utvilad när jag gick och la mig i går, men nu är det måndag och ny vecka och jag har kastats tillbaka till stressen igen som om ingenting hade hänt.
 
bella och jag är i full gång med vårt examensarbete, och även om vi hela tiden har legat i fas och egentligen redan har hunnit göra det mesta börjar det kännas lite stressigt att deadline närmar sig. det är ju så mycket man måste ha i huvudet. intervjupersoner som måste jagas och långa forskningsrapporter som måste gås igenom. vi hade i alla fall ett mysigt dygn i köpenhamn förra veckan där vi hälsade på en inseminations-klinik och gjorde intervjuer och tog bilder, som vi håller på att redigera ihop nu.
 
intervjuande i nyhavn.
 
samtidigt håller vi ju på att sälja c´s lägenhet, så tankarna på det tar också upp en stor plats i hjärnan just nu. jag hoppas verkligen att det går bra. i kväll har vi stylat och storstädat inför en förhandsvisning i morgon. nu håller vi tummarna! här är den.
 
och förutom allt detta har jag åkt på en rejäl vinterjacks-ångest. jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken jacka jag vill ha i vinter. ett problem nog så stort att ha i huvudet kan man tycka.
 

vad menar du..?

 
c: vad ska du göra i kväll?
jag: ut och springa.
c: - va?!?!
 
hmm... ser hans reaktion som ett tecken på att jag kanske inte är riktigt så aktiv som jag tror mig själv vara. dags för en ändring alltså. time to shape up. och i kväll höll jag vad jag sa och snörade på mig joggingskorna trots fredagskväll och mörkt utomhus. och det var jätteskönt! nu måste jag bara orka fortsätta.
 
 ett steg i rätt riktning.
 

RSS 2.0