när alla andra går på semester....


..börjar jag jobba. och det kommer jag göra precis hela sommaren, ända fram till den 15 augusti närmare bestämt. men det känns bra och spännande.

redan nu i julinumret har jag en liten artikel ute i tidningen. så roligt att se sitt namn i tryck :)


c jobbar natt och jag har planerat in en ensam hemmakväll. känns så tomt och trist här hemma, men jag ska försöka utnyttja min egentid till att plugga lite körkortsteori. jag måste komma ifatt med den om det någonsin ska hamna något rosa litet plastkort i min portmonnä. jag längtar verkligen tills jag är färdig. jag älskar att ha små projekt, men just körkortsprojektet kommer jag inte att sakna.


midsommarhelg, bilkörning och livsångest

 
ja, just nu är livet en salig blandning av dessa tre. jag har fortfarande kvar vår mysiga helg i tankarna, kämpar på med körkortet och funderar över massa jobbigt, och framtiden.
 
här var vårt härliga midsommargäng i fredags. först var jag och maja hemma hos waccis i bromma och åt lunch, men på kvällen var vi hemma hos oss och firade med dessa knäppisar.
 
 
c grillade (förstås!).
 
och gjorde slurpiga mojitos.

i lördags vaknade vi upp lite lagom bakis, men det hindrade oss inte från att åka iväg på utflykt. vi hade bokat en natt på hotell blå blom i gustavsbergs hamn på värmdö (inte för att vi hade några pengar, men lyckligt nog hade vi en smartbox som vi fick av c´s syster och hennes man i julklapp kvar att utnyttja). charmigt och personligt var verkligen en mer passande beskrivning av hotellet än lyxigt och rent, men det var mysigt och vi fick en alldeles underbar liten minisemester. det är så roligt att åka på äventyr tillsammans och komma bort lite från stan och den vanliga vardagen.
 
 
 tur med vädret hade vi... not!
 

 
men inomhus var vi glada =)
 
 
på lördagskvällen åt vi på strömma krog.

 



när vi kom tillbaka till stan i söndags fortsatte vi trotsa vädret och åkte ut på sightseeing i stockholm med båt. eftersom vi ska vara hemma hela sommaren fram till slutet av augusti har vi bestämt oss för att turista här i stan för att få lite semesterkänsla ändå. och för att lära känna vår egen stad lite bättre. ska bli så roligt, finns nog massor av spännande att göra som man inte har testat bara för att man bor här. båtturen var hur mysig som helst!
 


 
i går jobbade jag på synsam, och i dag har jag vaknat upp på ett gräsligt humör trots att jag är ledig och egentligen borde vara ganska nöjd. är så sugen på något sött och funderade allvarligt på att hälla ner lite baileys i kaffet vid frukosten, men sedan kom jag på att jag skulle övningsköra.
 
det kändes inte heller så bra. mitt tålamod var nere på noll och jag börjar bli så less på att öva samma saker om och om igen. samtidigt förstår jag ju att jag måste fortsätta med det, för jag känner mig fortfarande helt lost i trafiken bland alla filer, rondeller, skyltar och stoppljus. jag längtar tills det där "klicket" kommer, när allt bara faller på rätt plats i huvudet och körandet går automatiskt, som när man cyklar. men kanske kommer det aldrig? just nu känns det i alla fall långt borta. körläraren tyckte att det börjar bli dags att fundera på uppkörning och det kändes mest som ett hån. han ser väl att jag inte kan någonting? men det kanske bara är just i dag som allt känns så negativt.
 
eller kanske måste jag bara tro mer på mig själv och hitta lite mer "go" inombords. samtidigt känns det som att det inte kunde spela mindre roll. vad hjälper det att ha körkort när livet är så kort. tänk om man inte hinner göra allt man vill. om man inte hinner vara lycklig och umgås med de personer som betyder mest för en, vad hjälper det då om man har kämpat och lagt ner all sin tid på att nå mål om kanske inte ens är viktiga i slutänden?
 
ja, lite djupa frågor där. kanske bäst jag tar en kaffe, spelar lite candy crush och vilar tankarna en stund i stället...
 

godmorgon midsommar!


veckan har flutit på med jobb, övninskörande och mysiga kvällar. kallt och tråkigt väder, men jag känner ändå lite sommarlycka.

blodgrape – min nya fruktfavorit. slurp!


i onsdags hade jag och anna tapas- och sangriamys.


och i går skyltade jag om på jobbet. så nöjd och stolt att jag var tvungen att ta en bild :)

sen mötte jag upp m & b på ciao ciao för pizza och vin. jag ❤️ kompiskvällar.

och i dag firar jag att det är min första lediga dag på länge länge. och att det är midsommar förstås.  jag vaknade upp redan vid sju när c kom hem från nattjobb, och kunde inte somna om efter det. så nu har jag redan ätit lånfrukost, tvättat två maskiner tvätt och storstädat köket. nu ska jag duscha, måla naglar och välja varma midsommarkläder, och sen möta upp maja och sara för midsommarlunch i bromma. mys!


i dag är all alkohol rosa. är det midsommar så är det!


glasögonhelg


ja, den här helgen har mest bestått av glasögon. och linser och några linsvätskor. jag älskar ju solglasögon, men just nu måste jag erkänna att jag fått en liten överdos av raybans spegelglas som precis alla vill ha.

hittade de här underbaringarna på en hylla i butiken. down lush boulevard – så fint namn.

i morgon ska jag starta dagen med en trippelkörlektion. meningen var att jag skulle ägna den här kvällen till att plugga teori, men istället har jag lagat linsbiffar och spelat candy crush. men ibland måste väl mat och nöjen få gå före helt enkelt.


student och jobblördag


i går var vi hemma i nyköping och firade släktens sista student:

sara!

en jättemysig dag och kväll, man blir så glad av studentfirande.

i dag har jag jobbat och sålt en miljon par raybans. morgondagen kommer troligtvis bli exakt likadan. nu på kvällen har vi varit på vernissage. c & jag fastnade för en fin tavla som vi funderar på att slå till på. frågan är bara vilken vägg den skulle passa bäst på här hemma...

nu ska jag lägga mig och försöka sova tidigt. sen ska jag drömma om semester, havet och en resa till solen med c. det är vad jag längtar efter allra mest nu.


träningsvärk och balkongfix

 
har precis slagit upp mina sömniga ögon och insett att jag är drabbad av träningsvärken from hell. i går bröt jag en månads träningsvila (som berodde på tidsbrist och förkylning. och om man frågar c, kanske lite lathet...) med ett stenhårt pass bodypump. blev andfådd bara av tiominuterspromenaden till gymmet, så det säger väl lite om vilken form jag var i...
 
men nu ska jag försöka strunta i träningsvärken och börja göra mig i ordning för dagens utflykt. jag, c och maja ska snart hoppa in i vår lilla hyrbil och åka på nyköpingsäventyr. vi ska fira kusin sara som tar studenten i dag, släktens sista student. ska bli mysigt! håller tummarna bara för att regnet håller sig undan.
 
förresten har vi äntligen börjat fixa och inreda vår balkong. det är ett ganska stort projekt så troligtvis kommer den inte bli helt färdig den här säsongen, men nu i veckan klädde vi in hela räcket med bambu (som vi släpade hem på bussen och t-banan i hundragradig värme i tisdags... fy för att inte ha bil ibland!) och det känns som ett framsteg. nu återstår bara möbler, ett träd, krukor, växter, parasoll och lite annat.
 
min egen handyman.
 

ett första steg mot mysig balkong! ser fram emot sommaren här.
 

en vecka i bilder

 
en liten sammanfattning av livet de senaste sju dagarna:
 
it´s summer. i love it. och jag älskar kungsholms strand – min gamla mysiga promenadväg.
 
mitt måbra-vik är slut för den här gången och jag blev bortskämd med ännu en lyxig goodiebag min sista dag. jag hade nästan hellre valt att få betalt i produkter istället för lön om jag ska vara ärlig, det är så roligt att få testa massa nytt som man antagligen inte hade kommit på att köpa själv.
 
bland annat fick jag den här ansiktsmasken som är alldeles underbar. kände mig genast som tio år yngre i hyn =)


fredag: grillkväll i bromma med s, j & c.
 
och lördag: lotta-eftermiddag med afternoon tea på hotel diplomat. slurp! 


och ännu mer slurp: smaka på stockholm-kväll i kungsan med mina två favvos.
 
i måndags lyxade vi med tvårätters och vin på ikea...


hittade nästan inget av det vi kom dit för att handla, men bara mjukglassen gjorde besöket värt.
 
och sist men inte minst... en grillkväll på djurgården med tre gamla klassisar. underbart väder och så roligt att ses igen.

kort sagt – en väldigt bra vecka. och härligt sommarväder nästan varje dag. känner att jag kan njuta så mycket mer av min fritid nu när jag är färdig med skolan. det är ingenting som hänger över en längre, som man borde göra istället för att bara vara. det är så skönt, jag hade nästan glömt hur det kändes att leva utan pluggmåsten.
 

lyxhelg


jag har varit ledig hela helgen och det har varit så himla skönt! äntligen har det varit min tur att få sova ut och njuta av solen.

i lördags var jag på brunch och spa på clarion med m och b. så mysigt att få umgås hela dagen, och bara vara lediga och lyxa.


i går hade maja och jag systerdag och sågs redan vid frukost. sen gick vi hela vägen till djurgården och tillbaka (och stannade och åt pizza på vägen...). lovely day!






nu startar jag den nya veckan med sovmorgon. jag jobbar på synsam i dag och börjar inte förrän tolv. sedan har jag mina tre sista måbra-dagar för den här perioden (veckorna går så snabbt!) och sen är jag långledig nästa helg också. just nu klagar jag verkligen inte.


RSS 2.0