running and deklaration


i dag har jag sprungit årets första runda!

det gick ganska segt, men var ändå himla skönt. jag tog mig till mysiga hornsbergs strand och tillbaka.


(och knäppte givetvis en obligatorisk selfie.. haha)

sen har jag ätit grillmat med c, druckit vin och deklarerat. så tråkigt och svårt – förstår inte varför det inte görs automatiskt i någon dator.


weekend lover


har haft en mysig helg, trots att jag har jobbat båda dagarna och missat det mesta av solen. värmen har jag dock inte gått miste om, för det har varit så varmt och stressigt i butiken att svetten nästan har runnit.

hur som helst har jag hunnit njuta på kvällarna. i fredags hann jag sola en timme på balkongen innan solnedgången och sen kom maja och hälsade på och drack rosé.


i gårkväll grillade vi på balkongen och gick en mysig promenad, och hittade en söt liten trädgård mitt i stan.



och i kväll har vi grillat korv vid karlbergs slott. blev väldigt kallt när solen försvann, men årets första utomhusgrill är alltid något speciellt.


en annan sak som är speciell är du. den bästa som finns!


hemma hos mig är det pluggkväll



för i morgon är det dags för ett andra försök att klara del två på grammatiktentan. jag har pluggat på tok för lite den här gången också och jag är besviken på mig själv, men håller tummarna för åtminstone ett svagt e. åh, jag hoppas hoppas hoppas!


nyfransad



i dag har jag för första gången testat att göra fransar på salong. det tog två timmar och sved i ögonen nästan hela tiden, så det var knappt att det var värt det, men nu när svidet har lagt sig börjar jag gilla min nya spegelbild allt mer.

är inte hundra nöjd med formen och känner mig lite som en stirrande blunddocka för tillfället, men med lite smink på kanske jag vänjer mig. hur som helst ska det bli väldigt skönt att slippa måla mascara den närmsta tiden, för det är verkligen det tråkigaste jag vet.


en bra tisdag


i går hade jag världens sämsta måndag och var ledsen hela dagen, men i dag har olyckan vänt och livet känns bra igen. tur det. man måste väl ha sina dippar ibland, och då är det åtminstone skönt att de inte varar allt för länge...

i morse startade jag dagen med en dubbel körlektion. det kändes ganska bra trots några motorstopp (som vanligt) och nästa vecka är jag tydligen redo för att börja köra på landsväg. iiih, jag är redan nervös!

ett steg närmre körkortet – men fortfarande långt ifrån...

när jag hade kört klart hämtade jag ut ett paket på posten...

...som innehöll dessa efterlängtade skor. en påskpresent från mamma och pappa, som jag tänker matcha till precis allt resten av våren. och den största bonusen: de är sköna som små molntussar. jippie!

och under eftermiddagen har jag varit och jobbat(!). jag har fått ett halvtids-vik på måbra från och med i dag och några veckor framåt, och det känns så himla roligt och spännande. och kul att byta ut soffan och hemmaplugget mot något annat för en tid framöver.

nu: namnsdagsmiddag (ja, det är linnea-dagen i dag, så c slår på stort och bjuder på finmat!)


hemmavecka


nu har det gått en hel vecka sedan vi kom hem från budapest, och jag kan knappt minnas vad jag egentligen gjort under dessa sju dagar. veckorna går så snabbt när man är hemma.

hemresan i fredags var gräslig. när vi hade packat in oss i planet och precis skulle lyfta byttes solvädret ut mot ösregn och åska, och vi var tvungna att vänta i två(!) timmar innan vi fick flyga. så istället för de två planerade timmarna i flygstolen blev det fyra. inte så roligt när man är flygrädd, och det blev inte bättre av otrevlig personal och noll information... kändes nästan som att hela resan blev ovärd på grund av det.

i helgen hade jag jobbhelg, och sedan har veckan bara flutit på med lite (väldigt lite) plugg, träning, körlektioner, en sarakväll och mycket tid med c.

mysfika med pappa, farfar och maja som kom på besök i måndags.


glass-synd... men saffransglassen var underbar, så det var faktiskt värt att bryta mitt nyttiga liv för en kväll.

och så har vi fått en grill! gissa vem som är mest nöjd – jag eller c? haha.


årets första grillade lunch. känner jag c rätt lär det bli några hundra fler... :)

nu ska jag förbereda en muntlig redovisning och sedan ladda för bio med mina favvos ikväll. ska bli mysigt!


mer turistande


vår andra budapest-dag bestod av massa mysiga upplevelser. direkt efter frukost åkte vi till det här varma utomhusbadet. så fint och annorlunda!


sedan åkte vi hem och åt lite lunch/afternoon tea på hotellet...






och sedan gick vi och åt glassfika på new york-cafét. jättefint ställe och världens godaste glass!




förutom det åkte vi spårvagn ut till margaretaön och tittade på en sjungande fontän. vi har verkligen turistat under den här resan. men nu är det inte lång tid kvar av semestern, och det börjar bli dags att packa ihop resväskan, checka ut och fara mot flygplatsen. känns ändå helt ok, vi har hunnit se och göra så himla mycket!


RSS 2.0