några timmar till...


trodde ni skoldagen var slut nu? neejdå, nu kör vi pass nummer två för i dag. glatt humör!




time to redigera film


hej skolan!
här kommer jag, pigg som aldrig förr.




girl, oh so tired.


åh vad jag har jobbat i dag. jobbat och jobbat och jobbat och jobbat. jag hade nästan glömt hur det känns att göra det en hel vardag så här. efteråt har man ont i fötterna och benen och är hungrig så man nästan svimmar.

det här med heltidsjobb hade jag väldigt gärna sluppit i framtiden. jag måste nog klicka in mig på millionairematch och hitta någon att gifta mig rikt med. ett hemmafruliv känns väldigt lockande just nu...

och förutom att jag känner mig trött och utsliten är jag på rätt dåligt humör överhuvudtaget. det är tråkigt väder ute och det känns som att hela livet har stannat upp mitt i en gråzon. jag vill bara att det ska hända något, men jag vet inte riktigt vad... och just nu händer verkligen ingenting.


trött tjej på väg till jobb


vet inte vad det är med mig nu för tiden. det är nästan sommar och alldeles ljust ute, men ändå är jag konstant trött och skulle kunna sova dygnet runt om jag bara fick.

fick bestämma själv vilken tid jag skulle börja jobba i dag, och valde elva för att få lite sovmorgon. just nu undrar jag varför jag inte slog till på tolv...


i dag


i dag har jag, förutom att ha varit i skolan en stund, hunnit med allt detta:


shoppat billiga kläder på h&m. var egentligen på jakt efter vardagskläder, men hittade bara massa strand/sommarplagg. men de är så välkomna hem till min garderob de också.


sett loreen sjunga euphoria på hötorget. hon är så bra!


spelat in film med bella och tilde. här är bella i sin roll som beatrice gast. het eller het eller het?

nu ska jag sova. i morgon: workworkwork.


frosseri


vi skippade filmandet och hjälpte tilde att flyttstäda lite i stället. och så skrev vi nästan klart vårt manus, så i morgon är det bara att börja filma. ska bli roligt!

på vägen hem blev jag akutsugen på något onyttigt, så blev tvungen att gå förbi 7eleven.



kunde inte bestämma mig, så det fick bli dubbelt =) nu ska jag frossa som aldrig förr framför ett avsnitt gossip.


var är solen på min lediga dag?


jag som hade tänkt gå ut och bättra på solbrännan lite... men icke. så nu har jag inga ursäkter alls för att inte ta tag i min ogjorda filmanalys-uppgift. rolig måndag. verkligen.


äntligen


jobbhelgen är över och jag har sovmorgon i morgon.

äntligen.


om jag känner mig själv rätt kommer jag sova bort halva dagen, men det gör jag i så fall med all rätt eftersom de senaste nätterna har innehållit alldeles för lite av ingrediensen sömn.

måste i alla fall säga att helgen har varit bra. i går firade vi att euphoria vann med en flaska mousserande vin (blev tvungen att tillfälligt bryta mitt nykterhetslöfte där ett tag, men hur ofta vinner sverige eurovision?) och åkte sedan in till east och tittade på manne som spelade saxofon.


bra kväll!

nu ska jag göra det jag längtat efter hela helgen. sooooooooova.


schlager!


vi hejar på loreen och dricker strawberry daiquiris (alkoholfri till mig såklart) :)




dagens livräddare


kaffe!




fail.


tanken bakom en nykter utekväll i går var ju god, men nu har jag knappt kunnat sova en blund på hela natten och känner mig därför nästan lika bakis som efter en vanlig festkväll.

extra härligt att jag ska infinna mig på jobbet om 40 minuter och sälja solglasögon med ett leende på läpparna fram till klockan 18. känns som att den här dagen kommer bli lite av ett experiment. ett kaffe-experiment om inte annat.


friday i´m in love


jag blir så lycklig av det här vädret. det går liksom inte att inte ha ett leende på läpparna när det är sommarvärme och sol ute.


i dag har jag varit duktigare än i går och pluggat lite grann, och sen legat vid hornsbergs strand och solat. nu har jag just kommit hem från en nykter aw med waccis. vi upptäckte att det är hur kul som helst att gå ut utan alkohol i kroppen - man blir precis lika party som annars och slipper dessutom dagen efter-ångesten. alkoholfria drinkar kommer definitivt bli min favvo i sommar.


i går


det blev inte så mycket pluggande i går. jag satte på mig en sommarklänning och mötte upp en söt liten vän för lite kvällssolande vid slussen i stället. mys! vi åt en varsin av världens största macka och gick sedan hela vägen hem till kungsholmen.



sen hade jag filmkväll och var vaken alldeles för länge. men i dag gör det inte så mycket att jag är trött, för jag är ledig hela dagen förutom två små jobbtimmar mellan 18 och 20. väldigt lagom när det är så här underbart väder ute.


lyckoväder


efter att ha lyckats sova bort hela förmiddagen och halva eftermiddagen startade jag min dag med en springrunda. gud vad lycklig man blir av sommarväder, jag hade ett stort leende på läpparna hela vägen.



underbart. kan det få vara så här för alltid?

men nu ska jag dra ner persiennerna och låtsas att det regnar ute, för nu måste jag tvinga mig själv till att sitta inne och plugga en stund. precis vad man har lust med en dag som den här.


så. trött. så. jag. dör.


en sol på väg upp och en linnea på väg att kollapsa av sömnbrist. det här med nattfilmning kanske inte var en så lysande idé ändå...




tre nattugglor


i natt är jag, bella och tilde uppe hela natten och filmar till vårt projektarbete. än så länge har vi filmat solnedgången, och nu har vi kaffepaus och väntar på att få gå ut och filma när solen går upp.

ambitiösa tjejer eller vad?




sol, vänskap och jordgubbar





gjorde en favorit i repris i dag och spontanträffade waccis en stund. vi har legat och solat och ätit jordgubbar vid hornsbergs strand och bara njutit av att det nästan är sommar.

nu ska jag lyxa lite och se på tv. har inte kunnat använda den på hur länge som helst, men nu har jag haft turen att träffa en teknisk granne som har hjälpt mig att koppla ihop den med datorn. nu kan jag se alla playserier på tvn i stället, och jag är glad som ett barn på julafton.


bra måndag



waccis och jag hittade ett mysigt fik som serverade både gott te och solsken. lovely! älskar dagar då man inte har så mycket inplanerat och kan vara spontan och göra precis vad man känner för. så hade jag kunnat tänka mig att ha det varje dag.

nu ska jag avsluta kvällen med film. (en romantisk komedi den här gången.)


klar för idag


reklaminspelningen var mycket roligare än jag trodde. jag fick rollen som fotbollssupporter (lite otippat, ja), och har stått och viftat med en svensk flagga och applåderat åt spelarna.

filmen ska börja visas på tv i juni, så då får ni hålla utkik efter mig.

dagens bästa var att vi blev klara mycket tidigare än planerat, så nu har jag en ledig eftermiddag och ska sätta mig på en uteservering med waccis och sörpla kaffe. älska sommar!




the movie


här är min, bella och tildes film som vi är fruktansvärt stolta över! =)



tv-kursen är faktiskt riktigt kul ändå, trots att den är lite väl tidskrävande emellanåt. nu är vi peppade på att börja med nästa film som är vårt projektarbete.

idag har jag både hunnit vara i skolan hela dagen och jobba lite på kvällen. nu ska jag städa här hemma och sen packa ihop lite kläder till i morgon då jag ska vara statist i en reklamfilm. kommer nog bli en ganska lång och seg dag, men ska bli roligt ändå. kul att få träffa lite folk och göra något annat än vad man brukar. och min tomma studentplånbok behöver verkligen varenda krona den kan få just nu.


hej mardrömmar


har haft en jättemysig söndagskväll med tilde. sällskap, god mat och godis var precis vad jag behövde. perfekt avslut på den här helgen.




var väl dock inte i lika stort behov av att bli halvt ihjälskrämd inne i biosalongen. jag satt på helspänn i stolen i två timmar och tjugo minuter - ingen avkopplande kväll direkt. otäcka filmer är nog inte det bästa när man har så livlig fantasi som jag. hela vägen hem har jag varit livrädd för att bli träffad av flygande eldklot och pilar. får väl se hur gott jag kommer sova i natt. om jag nu ens vågar somna det vill säga...


nästan sommar






lite utomhusluft och lite sol (och lite himmelskt starbuckskaffe) gjorde susen. nu är jag på bättre humör och känner mig inte riktigt lika sorglig som i morse.

nu: sushi och bio-time!


det blev bättre

 




ruta noll


i dag känner jag mig som den sorgligaste människan i hela världen. att vakna upp ensam och bakis i världens stökigaste lägenhet med urdruckna vinglas på soffbordet och klädångest-partyklänningar slängda över hela golvet, måste vara det mest ouppmuntrande som finns. lägg dessutom till en fruktansvärd spegelbild och lite fylleångest på det, så har vi min morgon.

usch. nu ska jag bli alkoholfri ett tag framöver. på riktigt.

men nu ska jag rycka upp mig. måste i alla fall försöka göra den här dagen till något bra trots sin dåliga start.


it's a party


fest i full gång! och det bästa av allt - jag är ledig i morgon.




vin- och kattkväll


jag höll på att sova bort hela min fredagskväll här hemma, men vaknade i sista stund och hann med ett glas vin och lite tv-kväll med maja och jenny.

hade också turen att få gosa med min fina katt som är på besök i stockholm över helgen. mys!




nyklippt


i dag är det äntligen min tur att vara ledig och njuta lite av långhelgen. visserligen jobbar jag i morgon igen, men lite ledighet är bättre än ingen alls.

jag startade med att sova bort hela förmiddagen, och sedan har jag varit och klippt mig. jag har försökt spara ut mitt hår långt hur länge som helst och hade planerat att fortsätta med det, men när jag väl satt i stolen kände jag plötsligt att jag ville ha en mer ordentlig frisyr och bad om att få det ganska kort. så typiskt mig med impulsbeslut. så nu är jag tillbaka på ruta ett igen vad gäller att bli långhårig. jaja, det blir nog bra. kort hår är ju snyggt det med.

men bara för det har jag sett långa perfekta hästsvansar överallt på stan hela eftermiddagen. antar att det är en ouppnåelig dröm för mig att någon gång få det håret jag vill ha. hårkvalitét måste vara det mest orättvisa som finns.




efter frissan mötte jag upp lotta och tog en mysig fika på söder med scones, rött te och morotskaka. inte lika god morotskaka som i skolan dock, men det finns det ju ingen som är.

nu ska jag vila lite och sen gå hem till maja och dricka lite vin med henne och jenny. det är ju trots allt fredag.


ny favorit!


hoppas mina grannar gillar nicki minaj lika mycket som jag gör, för om jag känner mig själv rätt kommer den här spelas om och om igen på högsta volym de närmsta dagarna.




jobb, kompiskväll och choklad


jag hade turen att få hoppa in och jobba i dag också. låter kanske inte som en så rolig sysselsättning på sin egentligen lediga dag, men eftersom det är en röd dag i dag och därmed ob alla timmar kommer det bli ett perfekt tillskott i min just nu väldigt tomma semesterkassa.

efter jobbet mötte jag upp en saknad liten waccis. vi skulle egentligen tagit en fika på stan, men det mesta var stängt så vi köpte med oss choklad och åkte hem till mig i stället.

nu är all choklad slut och jag känner mig i stort behov av ett träningspass. i morgon måste det bli av. vare sig jag vill det eller ej.




med viktigare saker i huvudet


i kväll är jag en ordentlig hemmatjej och skippar festande till förmån för tvättstugan.

det har legat en hög med massa skrynkliga kvarglömda kläder i en av tvättkorgarna under ett par veckors tid, och jag har undrat hur någon bara kan lyckas glömma sina kläder sådär. saknar man dem inte?

i kväll när jag väntade på att min maskin skulle bli färdig såg jag att det låg ett nyköpt linne från h&m i den kvarglömda högen, likadant som jag har men som jag tappat bort. funderade på att kolla om det var i samma storlek som mitt. kanske hade personen som glömt kläderna snott det senast jag tvättade? sen såg jag att personen ägde en likadan klänning som jag. och likadana trosor... hann till och med tänka tanken att jag måste ha en själsfrände här i huset som har exakt samma klädstil som jag, innan det ganska uppenbara gick upp för mig.

haha! i bland undrar jag faktiskt om jag fungerar riktigt som jag ska.


galleriansyndromet


det är lite farligt att jobba i en galleria. det känns liksom alltid som att jag går plus minus noll efter en arbetsdag.

i dag kom jag hem med dessa fynd plus världens finaste klänning som blir perfekt till partynätterna i sommar.




moviemaker


det blev en film till slut. två minuter lång, och det tog exakt hela dagen att få den färdig. det är jättekul med film, speciellt att få se resultatet, men jag måste nog ändå säga att jag inte tror att det kommer bli mitt framtida yrke. jag har inte tålamodet, tyvärr.

kom hem rätt sent från skolan och gick ut på en lång promenad direkt. det var perfekt väder ute och jag kunde gå i bara tröja utan att frysa. jag älskar att det börjar bli sommar nu.



nu ska jag äntligen få gå och lägga mig. har längtat sedan i morse. är ledig från skolan resten av veckan nu, och det firar jag med att jobba på synsam i morgon. omväxling är alltid bra.


moviestar


äntligen hemma efter världens längsta filmdag! visserligen har vi haft väldigt roligt, men oturligt nog hade vi valt att filma ute, och oturligt nog var det storm just i dag.

jaja, vi överlevde i alla fall, och det är ju huvudsaken. och förhoppningsvis får vi till en helt okej liten kortfilm i morgon när vi ska klippa ihop alla våra scener. i så fall lägger jag upp reslutatet här sen.


festade till det med vår bubbliga rekvisita när vi hade filmat klart.


och lyxade ännu mer med grillkorv, mousserande rosévin och golvvärme när vi kom hem. bästa medicinen för tre trötta och genomfrusna studenter.


glassglassglass


efter en lång jobbhelg med folk på kö i butiken från öppning till stängning kände jag att jag var värd något extra gott.



och ännu godare blir det ju om man får dela med någon, så jag åkte hem till maja och parkerade mig i hennes soffa ett par timmar. bra avslut på en bra helg.



nu ska jag se ett avsnitt sex and the city innan jag går och lägger mig. i morgon måste jag vara lite pigg, för då står filmning ute i naturen på schemat hela dagen. ska bli jättekul, jag längtar redan efter att få se slutresultatet på vår film.


goodmorning sunshine


i dag har jag turen att börja jobba en timme senare än vanligt, och därför hade jag tid att gå ut och springa innan frukost. underbart väder - nu är det sommar vilken dag som helst.



förstår inte att jag inte går ut och springer varje morgon. det är verkligen det bästa sättet att starta dagen på.


min mage står i fyra hörn


har haft världens mysigaste lördagskväll med m och b på buco nero. middagen var en födelsedagspresent från dem som jag inte hunnit utnyttja förrän nu, men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge. maten var himmelsk och jag hade gärna gått tillbaka dit redan i morgon och ätit igen om jag hade kunnat. rekommenderas definitivt!

tack söta vänner för en toppkväll! 






dinner time


wohoo! färdigjobbad och ska nu möta upp två vänner för att bli bjuden på middag på hemlig restaurang. jippie!


stressad tjej varvar ner




om inte lite natur hjälper mot stressen gör nog inget det.

nu ska jag försöka behålla lugnet resten av kvällen och inte göra något förutom att färga håret, slå in presenter, äta grekisk yoghurt och se på sex and the city. lika bra med en lugn kväll, för nu har jag en jobbhelg framför mig. och jag vet redan nu att det kommer vara kaos i butiken både i morgon och på söndag.


älskade skokartong




kände mig inte riktigt färdig med tv-tittandet när revenge tog slut, så jag grävde fram min sex and the city-shoebox som låg gömd underst i en låda. jag har sett alla avsnitt tusen gånger om, men kan inte tröttna. nu har jag avverkat tre avsnitt och ätit upp hela min glass. det är så skönt att ha en kväll då man gör absolut ingenting i bland. det behövs.


tack väderguden


jag hade lovat mig själv att gå ut och springa eller gå en powerwalk i kväll, men eftersom det är världens regnväder ute blev jag tvungen att stanna hemma i soffan och ha revengemaraton i stället. och äta bakad potatis och ben & jerrys. jobbigt va?




i dag


...har vi haft hemmaplugg och lärt känna videokameran som ska hänga med oss de närmsta veckorna. det kommer nog bli bra. hann också med att äta lunch ihop.


sen åkte jag hem till sara på fika och kompisprat. kaffe och choklad, och lite pussande på en ovanligt söt liten hund.

en bra onsdag!


träning var medicinen


gud. passet jag var på i kväll var nog det värsta någonsin. jag kämpade tills jag kände mig svimfärdig, men så fort man var nära att falla ihop och ge upp ropade instruktören "sex veckor kvar till midsommar!". så då var det ju bara att bita ihop och kämpa vidare. förväntar mig en härlig träningsvärk till i morgon.

hade i alla fall massa överskottsenergi när jag kom hem, så jag satte mig ner med dentråkigaskoluppgiften en stund. är absolut inte klar än, men jag kom en bit i alla fall och det känns bra.


vårpepp och vårdepp


i dag är jag på lite bättre humör. jag har haft en bra skoldag och den nya delkursen vi har börjat med, ljud och rörlig bild, känns verkligen superkul. jag är peppad! har också hunnit med att sitta på en bänk vid sergels torg och sola lite, och njutit av att det faktiskt börjar bli varmt här i sverige också.


soligt men blåsigt. helt okej ändå.

men samtidigt kan jag inte komma ifrån att det mesta känns lite tungt just nu. jag känner mig negativ till nästan allt och är less på det mesta. jag oroar mig för framtiden och önskar att jag bara kunde byta ut mitt liv mot något helt annat. något nytt. vad som helst. jag brukar känna så här i bland (ok, ganska ofta...) och det brukar gå över. så jag får hoppas på det, att det bara är en helt normal liten vårdepression som har hittat hit och som snart kommer ge upp och försvinna igen.

tills dess ska jag försöka pigga upp mig själv allt vad jag kan. i kväll heter pigga upp-metoden hårt träningspass på gymmet. det kan ju i alla fall inte göra något sämre.


back to reality


jag var på jättegott humör i morse och kände att det nog var ganska skönt att vara hemma igen trots allt, men under dagen har leendet avtagit lite. det är inte så roligt med vardagsliv.

speciellt inte när man kommer hem till ett nästan ekande bankkonto (det sämsta med att åka på resa direkt efter att lönen kommit - resten av månaden blir väldigt knaper), världens största tvätthög på golvet och en tråkig restskoluppgift som måste tas tag i. nejjagärintebitter.

varför kan man inte få vara på semester jämt?


lilla rhodos



om man inte kan vara i grekland får man ta med sig grekland hem. det här kommer bli mitt nya beroende - grekisk yoghurt med frysta hallon och lite honung ringlat över. och så mitt nyinköpta favoritte, vanilla rooibos från starbucks.

till det: två spännande avsnitt gossip girl och en halvsovande linnea. man blir trött av att vara på resande fot nästan en hel dag. nu ska jag förflytta mig till sängen och sova på riktigt, så jag orkar upp till skolan i morgon.


hemma med halmen


eller i alla fall hemma med en resväska full av sandiga kläder, en tom mage och en längtan tillbaka till värmen. borta bra men hemma bäst heter det ju, men jag känner inte så. jag vill ha semester och vara bortrest jämt.

flygresan gick åtminstone helt okej nu på hemvägen också. starten är alltid jobbig, men sen släppte jag rädslan och kunde både läsa i min bok och njuta av flygplansmaten (som är typ det bästa jag vet). maja och jag hade dessutom turen att få sitta vid nödutgången, så det satt en flygvärdinna på sätet bredvid oss både vid starten och landningen. hon log lugnande emot oss och sa att allt var normalt när vi såg lite nervösa ut vid starten, och förklarade sen exakt vad det var som lät och varför planet rörde sig som det gjorde. väldigt skönt.


sista rhodosbilden.


flygplanssystrar. - försök se lite coola ut nu, sa den snälla flygvärdinnan som tog bilden. vet inte om vi lyckades riktigt...

nu har jag varit hemma i en och en halv timme och redan hunnit storhandla på maxi och packa upp hela min resväska. i kväll ska jag ha lyxig hemmakväll och ta igen massa avsnitt av mina favoritprogram som jag missat när jag varit borta. det är i alla fall positivt med att komma hem. det får jag erkänna.


sista semesterdagen


man tappar visst kollen på dagarna när man har semester. såg att jag skrivit att det var torsdag i går i stället för fredag :)

i dag är det i alla fall lördag, och det betyder att vår sista semesterdag snart är över. vi har haft en skön eftermiddag vid poolen och i kväll ska vi packa våra resväskor och se på film på rummet. i morgon efter frukost blir vi upphämtade och körda till flygplatsen, och semestern är slut.

wiiee.. känner mig inte alls redo att lämna värmen än!


torsdag på rhodos


det blev lite fest i går kväll också, så i dag har vi haft en tröttdag igen.




efter poolen och stranden åkte vi in till stan ganska tidigt för att hinna shoppa lite innan maten. vi gjorde flera bra shoppingfynd (de flesta på h&m, men kul ändå) och hade dessutom lyckan att hitta ett starbucks.

nu ska jag krypa ner i min hotellsäng, för i morgon ska vi upp tidigt och åka på utflykt. vi ska till rhodos äldsta stad och bland annat besöka varma källor och gå genom en lång mörk tunnel som sägs bota alla ens fobier. speciellt tunneln ser jag fram emot väldigt mycket som ni kanske förstår =)


bästa platserna att vara bakis på


poolen och stranden. trots huvudvärk och illamående har jag varit på världens bästa humör i dag. det går ju inte att låta bli. jag älskar semester och jag vill aldrig åka hem.






systrarna bjärle testar rhodos bargata


betyg: mer än godkänt!

jag hade den roligaste utekvällen på länge. nästan lite för kul kan jag känna så här dagen efter. som tur är har jag haft både coca cola och resorb som hjälpt till att hålla mig vid liv i dag.



vi började med en mysig middag på en restaurang i gamla stan. god mat och med humöret på topp båda två.


blev lite sugna på att testa kaffe koko!!!! efter maten, men vågade inte spåra ur utan höll oss till filterkaffet.

sen hamnade vi på bargatan. har lite suddiga minnen därifrån och mannen på bilden har jag ingen aning om vem det är (lika bra det kanske...), men vi har skrattat, träffat trevliga svenskar, försökt dansa loreen-dans till euphoria och druckit väldigt många shots.


min favorit - blåbärsshot med grädde på toppen. den var så god att jag, som i vanliga fall inte gillar att shotta, tyckte att vi skulle gå in och ta en sista efter att vi bestämt oss för att åka hem. fast det kanske i och för sig säger mer om mitt tillstånd än om hur god den var... 


ännu en slödag






nu har vi gått in i semestermode helt här båda två. i går orkade vi inte ens göra oss i ordning och gå ut och äta, utan gick ner och åt en greksallad på hotellrestaurangen och gick sen upp på rummet och hyrde film och åt godis. så himla skönt, det ska vi definitivt göra om innan vi åker hem.

men inte i kväll, för i kväll är det fest. jag är laddad för billiga drinkar, gratisshots och allt som rhodos bargata kan ha att erbjuda.


underbara semester





i går fick vi trevligt middagssällskap av linda och emma som var på weekendsemester här på rhodos. roligt att träffa lite folk! vi gick till ett jättemysigt alldeles nyöppnat ställe, och jag lyckades beställa in en god skaldjurspasta med saffran efter att vi hade fått hela den grekiska menyn översatt av servitören.

efter maten letade maja och jag upp bargatan för att se om utelivet hade startat igång här på ön än, och det hade det. massa barer var öppna, och ganska mycket folk ute. nu var vi inte så sugna på "köp en drink och få tre gratis shots" just i går, men i morgon har vi faktiskt planerat in en partykväll. ska bli mycket spännande.

i dag har vi haft poolhäng igen. hade egentligen tänkt ligga på stranden, men det var så blåsigt i morse att det kändes mer passande med pool.




nu sitter jag på balkongen och tittar ut över havet. vi har nämligen lyckats få havsutsikt för första gången någonsin av våra resor. den här semestern är verkligen underbar. jag var så stressad hela förra veckan över massa olika saker, men nu har jag varvat ner helt och är lugn ända inifrån och ut. det är så skönt att vara på ett ställe där det inte finns så mycket man måste uppleva och titta på, utan i stället bara kunna koncentrera sig på att sova, äta, sola, sova, äta, sola. det är precis vad jag behöver just nu.


RSS 2.0