hej budapest!


än så länge har min och majas lilla semestertripp varit hur härlig som helst. staden är så fin och mysig, vädret är underbart (förutom ett kort ösregn förut i dag) och hotellet är det bästa ever. hade det inte varit för att jag har c hemma hade jag aldrig velat åka härifrån.

hotellet – så fint!



i dag har vi testat tunnelbanan...


besökt saluhallen...


ätit langos...




shoppat lite...


gått längs floden...




...och fikat till levande pianomusik.

med andra ord har vi hunnit med ganska mycket, och var därför rätt trötta nu på kvällen. maja gick och tränade och jag hade lite egentid med kaffe och vin (och ja, lite kakor också...), och sedan gick vi ner på hotellets spa och gjorde oss kvällsrena. nu kommer vi somna gott.


i morgon ska vi besöka ett utomhusbad och åka på buss-sightseeing. ska bli så roligt!


pms + flygfeber


är på mitt allra sämsta humör i dag. trots att jag ska på semester i morgon, eller kanske just på grund av det, känner jag mig irriterad på allt och alla och allt har gått fel ända sedan i morse. antagligen är det en härlig blandning av flygnerver, pms och irritation över att jag är förkyld. varför blir jag alltid förkyld och får mens just när jag ska ut och resa? det slår verkligen aldrig fel.

c kom hem med rosor som muntra upp-present, och det hjälpte lite grann. nu kan jag i alla fall inte vara irriterad på just honom... :)


hoppas att humöret blir bättre till i morgon. jag ser verkligen fram emot resan egentligen, och det ska bli så spännande att se en ny stad och åka på systeräventyr.

helgen har varit hur bra som helst. i lördags var vi på 30-årsfest hos lotta och hade jättetrevligt, och igår var jag på mälarpaviljongen och firade tilde med en lunch i världens bästa sommarväder. sedan hade c och jag en bakisdag tillsammans. vi premiärsolade på balkongen, åt thaimat och bara segade hela kvällen. sådana dagar är så mysiga.


mot kalas!


balkongmys. du är den bästa som finns!


jag hjärta påsk


jag brukar inte ha turen att vara ledig under långhelger, men plötsligt händer det och i påsk var det min tur. så skönt!

jag har hunnit med en hel massa under de fyra soliga dagarna. bland annat en liten tripp hem till familj och släkt i nyköping.

de här två alltså... så fina!


hos mormor och morfar såg påskriset ut exakt som det gjort varje år sedan jag var liten... mys.

sedan åkte jag hem och hade en liten utekväll med magdis på söndagen. vi hann få lite sol till rosévinet på mälarpaviljongen, men sedan gick vi in i värmen och drack cider på orangeriet och lokal.

årets första utomhusrosè :)

i måndags hade jag, c och maja en skön ledig dag och passade på att sola lite på balkongen. känns som att våren bara svischade förbi – nu är det ju redan sommar! men jag klagar icke.


mina favvos.

har nästan känts lite konstigt att bara vara ledig och helt strunta i plugg och allt annat under flera dagar, men det var nog välbehövligt. har minst sagt haft lite mycket i huvudet och många saker på gång samtidigt sista tiden. nu har jag dock återgått till verkligheten och har startat veckan med ett jobbpass, en skoluppgift, träning och lite annat fix. i morgon har jag körlektion igen, och dessutom risketta på kvällen. kanske närmar sig körkortet litelitegrann trots allt.


invigning av balkong


det blev en bra fredag ändå. träningspasset var jättehårt och fruktansvärt och jag kände hur träningsvärken började sätta in redan när jag gick hem från gymmet, men det fick mig verkligen att vakna till.

när c kom hem efter jobbet hade vi middagsmys och åt sedan efterrätt på balkongen. det är första gången vi kunnat sitta ute, så det kändes så mysigt. ser fram emot väldigt många fler balkongkvällar framöver.



❤️

i morgon åker jag hem till nyköping för att fira påsk. finns en liten liten chans att jag kommer bryta mitt godisförbud de närmsta dagarna...


mysonsdag, stresstorsdag och långfredag


den här terminen flyger förbi alldeles för snabbt. hade velat stanna i den här mysiga distansplugg-bubblan lite längre, men nu är det redan påsk och över halva tiden har gått. snart är det sommar.

men jag försöker passa på att njuta så länge den varar.

i onsdags hade jag och c en jättemysig dag i solen. vi la undan plugget och gick en långpromenad längs norr mälarstrand, fotade körsbärsträden i kungsträdgården och tog en afternoon tea på tea garden vid odenplan. önskar att alla dagar kunde få vara så...







i går hade jag tvärtom en stressdag. startade dagen med en dubbel körlektion (som gick riktigt bra! kändes som att något föll lite på plats i huvudet. vet inte vad, men det gick lite smidigare att köra i alla fall), sen åkte jag direkt till gallerian och jobbade till 18, och efter det var jag på yoga.

skönt avslut på en lång dag, men var helt slut när jag kom hem.

och i dag har påsken börjat. c jobbar hela dagen, jag är ensam hemma med lite jobb som ska fixas, det är trist väder ute och jag känner redan nu att dagen kommer göra skäl för sitt namn. långfredag. tråkfredag och segfredag hade också kunnat funka. 

snart ska jag gå ut i det gråa för det sista träningspasset innan allt påskgodis. förhoppningsvis ger det lite energi som räcker resten av dagen.


dagens


så här har min dag sett ut:


kaffe, skriva, kaffe, skriva... (och så lite candy crush däremellan. att ett spel kan vara så beroendeframkallande!)

nu ska jag i alla fall bryta mönstret och byta om till träningskläder. ett pass mrl på nordic wellness väntar, och så ska jag passa på att hämta ut ett spännande paket från skincity. så härligt att det fortfarande är sol ute förresten, fast klockan snart är sju.



och där vände lyckan...



skit också! var tvungen att tänka efter en stund innan det gick upp för mig vad betydde. åååhhh... visserligen hade jag pluggat alldeles för lite och jag tycker att det här med bisatser är alldeles för svårt, men jag hoppades ju ändå... nu måste jag göra omtenta för första gången i mitt liv. precis vad man inte vill lägga tid eller pengar på.

har i alla fall varit på min tredje körlektion i dag. kändes dock inte som att jag riktigt kom framåt i dag, och fastnade flera gånger för att det blev helt tomt i huvudet och jag inte visste om jag skulle koppla, växla, gasa eller bromsa, eller titta framåt eller i någon spegel eller kanske över axeln... det är så mycket att tänka på tycker jag. tror det bästa hade varit om man alltid var två som gemensamt körde bilen, som piloter i ett plan. en kunde växla, gasa och bromsa och den andra hålla koll på trafiken och styra. det hade varit tusen gånger enklare.

ready to drive!

nu: lunchdags, kaffedags och pluggdags. kanske till och med sätter mig på balkongen med kaffet, för i dag är det, hör och häpna, vårväder på riktigt. jihoo!


slut på kaffe (och pengar)



när man åker över halva stan för att hämta ut ett gratis paket kaffe, då är man en fattig student på riktigt.

ja ja. rik på kärlek i alla fall. och tak över huvudet har vi (och snart kaffe i bryggaren!). jag ska inte gnälla.


mätt och glad



nu är jag hemma, efter att ha blivit bortskämd med mat i alla dess former och smaker. som vanligt avslutades ätandet med myntate. så gott!

nu ska jag krypa ner i sängen hos en sovande c.

jag önskar lite att man kunde stanna tiden en stund, för så som det är nu vill jag att det ska vara jämt.


mot vänner och mat


i dag har jag haft min andra körlektion. jag har "lärt mig" att fickparkera, krypköra och backa runt ett hörn. känns fortfarande roligt, och jag gillar min körlärare.

resten av dagen har jag pluggat och druckit kaffe. nu är jag och m på väg hem till b för middag och mys. yey!

mot maten!


variation med stort v


jag älskar när det händer saker i livet och dagarna inte ser exakt likadana ut. jag vill inte att allt ska kännas för inrutat, helst vill jag gå en ny väg varje dag. och det får jag verkligen just nu – min kalender är full av helt olika saker och det känns så roligt!

i dag har jag haft min första körlektion på alviks trafikskola. var lite nervös när jag satt på t-banan på väg dit, men det var roligt och kändes faktiskt bra. fick till och med köra på en riktig väg det första jag gjorde, innan har jag bara kört på övergivna parkeringsplatser. känner mig taggad nu, och redo för ett nytt projekt :)

nu på kvällen har jag träffat några som läser samma distanskurs som jag för ett litet grupparbete, och sedan har jag pluggat lite mer här hemma. försöker bli färdig med den här delkursen så snabbt det bara går, så jag kan lägga mer tid på körkortet sedan. 

läsa läsa läsa...

och så till sist, det roligaste av allt: maja och jag har bokat en resa till budapest! vi åker om tre veckor och ska bo tre nätter på ett hotell som ser ut att vara så fint så man inte kan tro det är sant. förhoppningsvis har det hunnit bli lite varmt där också så vi kan få en dos sol och vårvärme. jag längtar!



iiih! 


en mysig helg


den här veckan avslutades med en ledig helg. så lyxigt! 

i går hade c och jag hyrt bil för att hälsa på våra föräldrar och hämta hem lite saker till lägenheten. förutom en god lunch hos c's föräldrar och en mysig middag hemma med mamma fick vi med oss utemöbler till balkongen, min gamla kaffeservis jag fått av farmor, två mattor och en tavla. nu börjar vår lilla lägis snart se ut som ett riktigt möblerat hem. 

jag passade på att övningsköra lite också när vi ändå hade tillgång till bil. det kändes ganska bra och faktiskt lite, lite roligt. på tisdag har jag bokat in min första körlektion, så då känns det ju bra att åtminstone ha koll på vilken pedal som är koppling, gas och broms.

i dag startade jag förmiddagen med ett yogapass, och sen har jag och anna ätit lunch och haft vinmys ute i solen. så skönt att det börjar gå att sitta utomhus.

lite varmare hade det kunnat få vara, men åh vad lycklig man blir av lite sol!


ledighet och hemmafix


nu har jag snart varit "ledig" en hel vecka, och jag njuter verkligen i fulla drag. det är så mysigt att kunna gå runt här hemma och fixa och plocka och lyssna på tvättmaskinen och diskmaskinen, känns som att hemmet verkligen lever. och jag har fått så mycket gjort som annars säkert inte hade blivit av under det närmsta halvåret. 

Jag har:

haft en härlig dag i solen med magdis i söndags.


haft mer tid att umgås med denna fina man. så mysigt!

fått hem mitt körkortstillstånd. ingen återvändo nu!

målat om min byrå alldeles själv. så nöjd (och stolt)!


och köpt ett vitrinskåp till köket. äntligen.

och förutom det har vi köpt en sovrumsmatta och en taklampa till vardagsrummet, och jag har gjort färdigt både en hemtenta och en inlämningsuppgift till skolan. känns så skönt att kunna bocka av massa saker från att göra-listan.

och så har det blivit vår. me like.


RSS 2.0