plugg-/städ-/tvätt-/spa-/träningsdag

 
i dag har jag hemmadag, och av någon anledning är det alltid de stressigaste dagarna. det är så mycket man vill och måste hinna med. 
 
än så så länge har jag hunnit med en lång sovmorgon, lyssnat på en föreläsning på nätet, städat, tvättat och hängt upp två maskiner tvätt, lagat mat, skaffat swish, gjort en ansiktsmask, peeling och pedikyr och betalat räkningar. nu ska jag göra kaffe och fortsätta plugga lite.
 
i kväll ska jag äntligen få träna för första gången på år och dar (känns det som i alla fall). åkte på en långdragen förkylning efter influensan, så har snorat och känt mig hängig i flera veckor nu. men nu känner jag mig piggare och redo för lite motion. bokade ett body balance-pass för att få en mjukstart. känns lagom.
 
har haft två praktikdagar den här veckan, i går och i tisdags, och har hunnit skriva om sockerskatt, att grön mat är bra för blodtrycket, överviktiga barn och värktabletter under graviditeten.
 
i går hade jag en riktig lyxdag och fick presenter från två olika håll. först en från mig själv i form av en glossybox med massa bra grejer i, och sedan en neongul sportbehå från måbra. piggade verkligen upp min dag – jag älskar presenter!
 
vårlycka. nu vill jag ut och springa och måla naglarna orange.
 

ny vecka


måndag förmiddag och dags att starta upp en ny vecka. skönt!

sedan sist har jag:

passat lilla sixten. så underbar! men han tog på krafterna och c och jag kände oss som två trötta småbarnsföräldrar efteråt...

fick en varsin semla av lotta som belöning, den första för i år :)



varit på snabbesök i nyköping för att skriva tenta. efteråt hann jag med en mysig långlunch med mamma. själva tentan kändes sådär, håller tummarna allt jag kan nu!

köpt en ny klänning på hm.

haft biomys på söder med m & b. en riktig skitfilm och jag lyckades till och med somna en stund i stolen. men sällskapet och godispåsen vägde förstås upp, så det blev en bra kväll ändå.


i lördags jobbade jag på regeringsgatan (lite roligt med omväxling och en ny butik) och efteråt blev jag utelåst eftersom jag lyckats glömma nycklarna hemma.

varit på majapromenad till äppelviken i går. så skönt med lite frisk luft, sol(!) och motion efter två veckors stillasittande och hemmahäng på grund av influensa och förkylning.


i dag är jag på utflykt till södertörn för att lämna tillbaka några böcker på biblioteket, väldigt försenade så det ska bli så skönt att bli av med dem. äntligen kan jag släppa skolan helt och behöver aldrig mer åka pendeltåg till flemingsberg.

nu ska jag möta upp c för en lunch på odenplan. känns som en bra start på veckan.


sol, praktik, tapas och plugg



i dag kändes det lite som vår, för första gången det här året. underbart med lite dagsljus, för det är man verkligen inte bortskämd med!

jag har spenderat dagen på måbra där jag blivit expert på seo-texter och skrivit om antioxidanter. sen mötte jag upp mina gamla klassisar och åt tapas på mondo. en mysig tisdag. nu har dock lyckan vänt och det är dags för mig att starta igång datorn, slå upp mina språkböcker och skriva färdigt min populärvetenskapliga artikel om språkteorier. den är nästan klar, men det känns ändå väldigt motigt att göra det just nu... 

ibland undrar jag vad jag egentligen håller på med. jag tänkte mig den här terminen som ett återhämtningshalvår där jag skulle "plugga på distans, landa lite och fundera ut framtidsplaner". jo, eller hur. studier på heltid, praktik på halvtid, extrajobb på synsam och jobbsökande är verkligen ingen bra kombination om man tänkt sig "landa lite". jag känner mig nästan utbränd. men det är roligt och helt mitt eget val, så jag ska inte gnälla.

i morgon tar jag på mig ännu ett jobb, för då ska c och jag vara hundvakter åt l & w's lilla sixten. ska bli så mysigt!


be my valentine


alla hjärtans dag har verkligen blivit stort. för några år sedan brukade jag bara rita in ett litet hjärta i kalendern den fjortonde februari, men nu är rosor, paket, godis och lyxmiddagar snarare standard än undantag. inte mig emot dock, det är lite som en extra julafton och jag älskar ju julen.

att alla firar alla hjärtans dag märktes inte minst när jag och c skulle försöka boka bord på restaurang för ett par veckor sedan och alla ställen redan var fulla. vi bestämde oss för att istället äta trerätters hemma, och vi hade en jättemysig kväll.


lyxchampagnen åkte fram.

och c kom hem med fina rosor trots att vi hade presentförbud (på grund av väldigt dyr mat. att äta hemma är ju faktiskt lika dyrt som att äta ute. plus att man måste laga mat och diska själv!).

förrätt!


❤️

efteråt var vi helt slut och somnade tidigt, det tar på krafterna att ha en egen restaurang. hur mysigt som helst, men nästa år blir det kanske ut och äta ändå... :)


tvagning på yasuragi


majas överraskning i måndags var en övernattning på yasuragi hasseludden. jag blev så lycklig när jag förstod att det var dit vi skulle - både för att jag var för trött för något mer ansträngande och för att jag jättelänge har velat åka dit.

och det var alldeles underbart! vi badade massor och hade de varma källorna nästan helt för oss själva, åt frukt, badade bastu och åt god middag på kvällen. jag ville aldrig åka hem, och nu efteråt längtar jag redan tills jag får åka dit igen. tack igen maja!





influensa



jag fick jättehög feber i fredags och har legat sjuk hela helgen. så himla tråkigt! jag missade båda mina jobbpass, vilket betyder att min marslön kommer bli cirka noll kronor. kul. 

i dag har febern äntligen gått ner och jag har känt mig lite piggare. jag hoppas verkligen att jag mår okej i morgon, för maja har planerat in en överraskning som försenad trettioårspresent. känns så trist om jag skulle känna mig hängig då.


xl-galan


i går kväll blev vi medbjudna på xl-galan i globen av c's kompis. 

var inte så superpeppad innan, men det var verkligen hur roligt som helst! nu är jag både sugen på att börja friidrotta igen (kan man börja med det som trettioåring?) och att börja se friidrott på tv.

så spännande! dessutom fick vi vara med och se när ett världsrekord, ett europarekord och ett arenarekord slogs.

i dag är nog tyvärr inte dagen för att starta min friidrottskarrär, för jag kom hem med världens hosta i går och den var ännu värre nu när jag vaknade i morse. så typiskt. jag har bokat in ett pass cxworx i eftermiddag (mitt nya favvopass - snabbt och effektivt!) men får se om jag känner mig tillräckligt pigg.

som tur är måste man inte vara frisk för att plugga, för det är nämligen vad jag ska sysselsätta mig med de närmsta timmarna.


månadens värsta dag


drabbades av ett akut men välkänt magont i samma sekund som jag gick in på redaktionen i morse. klickade in på min smidiga app och möttes av det här beskedet:



finns ju roligare sätt att starta dagen på... höll ut fram till lunch, men sen sprang jag hem (för att motion ska vara bästa hjälpen mot mensvärk) samtidigt som jag proppade in choklad i munnen. förstår att det mest är psykologiskt, men det känns verkligen som att choklad får det onda att släppa på riktigt.



nyttig lunch.

när jag kom hem möttes jag i alla fall av något roligt. vår dörrskylt hade äntligen kommit. tycker att den är så fin!




it's a tuesday


praktiktisdag och träffa vänner-tisdag. alltså en väldigt bra tisdag.

juice-intervjun med renée voltaire gick bra och var rolig, nu är jag inte bara sugen på att pressa egna juicer utan också på att juicefasta. jag tror faktiskt att jag ska testa.

fick de här presenterna innan jag gick hem från praktiken idag – blev så glad!



sedan mötte jag upp m & b på grappa och hade en jättetrevlig middag. underbar mat och mysigt kompishäng.






juicer och flams


jag har haft en intensiv måndag. först en heldag på måbra och sedan en rolig kväll med anna. vi har varit här hemma och planerat vårt hemliga projekt (som känns så kul och spännande!), ätit massa gotte, druckit lite rödvin och skrattat väldigt mycket. 

dessutom fick jag en sen 30-årspresent - ansiktsmask och cremer från bodyshop. blev så glad!


nu är jag len som persika efter ansiktsmask och nattcreme.

i morgon ska jag intervjua den här kvinnan om juicer och detox. ska bli så roligt eftersom jag och c är så inne på färskpressade juicer nu.



i går fick vi låna den här boken och en råsaftcentrifug av maja. vi började pressa redan igår men det gick sådär, trots över ett kilo frukt och grönt blev det bara några deciliter juice. förhoppningsvis får jag lite pressartips i morgon.

nu ska jag måla mina nedbitna naglar och hoppas att c kommer hem snart så jag kan sova.


en helg med vänner



både c och jag är lediga den här helgen, och passar på att ha mysiga middagar med våra kompisar. i går var l & w och lilla underbara sixten, deras hundvalp, här på lite sent trettioårsfirande. i kväll ska vi hem till s & j i bromma. Myshelg med andra ord!


RSS 2.0