sista praktikdagen


i dag har jag haft min sista måbra-dag. den sista artikeln är upplagd och skrivbordet är städat.

nu startar med andra ord en ny period i livet, från och med nästa vecka. mer tid till skola, jobbsökande och synsamjobb, och dags att ta tag i det oefterlängtade körkortet. det finns nog ingen som är så opeppad på att lära sig köra bil som jag, men jag inser att det är en nödvändighet (typiskt nog en dyr sådan) och nu är jag faktiskt trettio och kan inte skylla på något längre.

fick en riktig lyx-goodiebag i hejdåpresent. har verkligen blivit bortskämd med skönhetsprodukter under dessa tolv veckor!

nu ska jag vila in helgen lite och sedan göra ett litet städryck här hemma. det har varit några här och spolat stammarna under dagen, så nu är det smuts och stök överallt (det var i och för sig ganska stökigt redan innan...). i kväll ska jag fredagshänga med maja och i morgon ska jag jobba på regeringsgatan. sedan börjar den riktiga helgen för mig.



tentatorsdag


tentan är avklarad och jag har firat med ärtsoppa och pannkakslunch på bankomat med världens bästa kille. solväder är det också. jag kan verkligen inte klaga just nu.


själva tentan kändes sådär, så nu håller jag tummar och tår för ett godkänt igen. eller minst e som det heter nu för tiden.


panikplugg



jag har tenta i morgon och har som vanligt inte ens lagt hälften av den tid jag borde ha gjort på studierna. så i dag är det plugg i panikfart och kaffedrickande i mängder som gäller hela dagen (och natten?). ge mig en lyckospark.


träningstorsdag



jag har startat dagen med ett indoor walking-pass och ett core-pass och känner mig just nu som världens mest hälsosamma.

nu ska jag duscha, äta lunch och sedan tentaplugga hela eftermiddagen innan jag och magdis ska lyxa till det med utemiddag.


helgmys och vardagspyssel


senaste veckan har mitt liv stavats s t r e s s. det har varit lite för mycket på en gång, minst sagt, med praktik, heltidsplugg, extrajobb och annat. men i helgen tog jag och c (som också haft det stressigt) en välförtjänt paus och åkte ut på landet.

vi tog tåget till överjärva gård i solna för att titta på antika möbler, men hittade också massa fina djur (och, tyvärr, väldigt många skrikande barn).


vi (eller kanske mest jag) fastnade för den här fina byrån från 1700-talet. tyvärr var priset lite väl högt och vi bestämde oss efter en del velande för att inte slå till. kändes lika bra, men det skar lite i inredningshjärtat när vi lämnade den...

efter överjärva åkte vi hem till c's föräldrar och åt middag. myshelg!

veckan har startat bra den också. jag har hunnit med en måbra-dag, ett träningspass, en del tentaplugg och en fika med sara.

och fått hem mat. jag älskar mathem, det måste vara en av de bästa uppfinningarna någonsin! 

i dag har jag också försökt peppa mig själv till att komma igång med det jag vill göra. jag hoppas att det hjälper. heja mig! 


i dag: en liten vårdepression


mitt humör går upp och ner, precis som det brukar. just nu ner.

jag oroar mig som vanligt för vad det ska bli av mig egentligen. just nu har jag tusen planer men inget riktigt mål och inga bra svar, känns det som. förutom det bekymrar jag mig för de lite mindre sakerna i livet; varför hittar jag ingen scarf som passar min nya vårjacka, borde jag klippa håret så att det ser lite tjockare ut trots att jag egentligen vill spara till långt, vad ska vi ha för bokhylla i vardagsrummet och borde jag byta nyans på min foundation?

det kanske låter som små problem, men i dag tar de upp stor plats i mitt huvud.

något som bröt min tillfälliga vårdepp för en stund var i alla fall detta:


jag som trodde att jag inte hade klarat tentan?! kan fortfarande inte riktigt tro att jag fått ett b. har jag verkligen det?


i går lyx, i dag slit


ja, här svänger tillvaron kan jag säga.

i går satt jag här med sara och åt massa gott, drack champagne och mådde som en liten lycklig prinsessa:

det här är himlen för mig. snittar, scones och små bakelser, te, bubbel och kompisprat. jag vill bli lyxhemmafru och göra sånt här jämt!

i dag vaknade jag med huvudvärken från helvetet men har ändå tvingats jobba och stå upp hela dagen. jag hade tagit på mig ett extrapass i liljeholmen och det gick faktiskt riktigt bra ändå (efter en mix av treo och alvedon) men nu är jag alldeles slut och supertrött.

dagens glädje är mina inredningsfynd från butiken bredvid synsam i liljeholmsgallerian.



så mysigt med lite ljus hemma!

försökte fota utsikten genom vardagsrumsfönstret men istället fastnade vi på bilden.. :)

puss och godnatt.


mellokväll


i går var det melodifestivalfinal och eftersom jag har en schlagertokig syster var vi förstås på plats i friends arena.

laddade för kalas!



vi höll på både sanna och ace wilder så vi blev nöjda med resultatet! 

i dag njuter jag av helgens andra halva. jag ska snart sätta mig och plugga en stund, men sen byts alls måsten ut mot lyx för några timmar. i eftermiddag är det nämligen dags för afternoon tea och champagne på grand hotel med sara. jihooooo! 


8 mars och vår!


hej underbara lediga dag!

jag har haft sovmorgon (vaknade ändå per automatik upp 07.20, men i alla fall) och njutit av en långfrukost med c.

testade ett nytt juicerecept – oh my ginger. 4 äpplen, två citroner och ingefära. sur men supergod.

c och jag är fortfarande inne i en juicepressarperiod. det är så gott och känns så nyttigt och fräscht. kanske dags att köpa en egen råsaftcentrifug. nu använder vi den vi har fått låna av maja.

nu är c iväg på plugg och jag är bara hemma och är lycklig över min ledighet. jag har försökt fixa med mitt och annas lilla projekt, tvättat, pluggat lite grann (ok, jag är visst inte helt ledig när allt kommer omkring...) och läst massa 8:e mars-krönikor. 

ett tag var det lä på vår balkong så jag tog på mig ett par solisar, gick ut och satte mig i solen en stund och målade naglarna. jag älskar vår balkong. tror inte att vi själva förstår hur underbart det kommer bli att ha den i sommar. att kunna sitta ute och äta, grilla och ligga och sola. Jag längtar!

plugg och nagelfix i solen. nu är det verkligen vår.

nagelgrejerna hade jag lyckan att få av min praktikplats i går. jag som älskar presenter blev överlycklig när jag hittade den här boxen på mitt skrivbord på morgonen.


som en oväntad glossybox, men med bättre innehåll :)


semlor, plugg och musikal


i går var det semmeldagen och c kom hem med söta små gräddiga bullar till oss.


vi har haft hemmaplugg både c och jag två dagar i rad. väldigt mysigt att vara hemma tillsammans men lite frustrerande att inte få prata med varandra!

min utsikt från soffan i går och i dag.

i går hann vi i alla fall ta en välförtjänt paus, och gick en kall promenad till norr mälarstrand och förbi vårt gamla hem, och åt sen en mysig lunch på bankomat vid odenplan.

i kväll hade jag lyxen att bli bjuden på teater av snälla anna. vi såg sweeney todd med peter jöback i huvudrollen. jättebra musikal med så duktiga skådespelare.



många frågor och inga svar

 
i dag har jag startat upp veckan med en lång sovmorgon och mysfrukost till efter tio. väldigt välförtjänt efter jobbhelgen. det känns verkligen i benen att jag har stått upp två hela dagar i sträck nu när jag inte jobbar heltid och har vanan inne, som förut.
 
har haft en mysig helg ändå och hunnit med lite annat än jobb också. i fredags hade jag och maja systerkväll och drack vin framför let's dance. efteråt lyxade vi till det med varsin kokosnötsdrink på tiki room. jag gillar verkligen det stället, och framför allt gillar jag att det ligger på gångavstånd hemifrån. i lördags var jag hemma hos lotta och åt middag, drack vin igen och myste med lilla sixten.

majamys, hawaiimusik och varsin coconaut. perfekt och lagom fredag!

men nu är det alltså måndag och dags att ta tag i mitt liv igen. sätta i gång med plugg, träna och fundera ut vad jag vill i framtiden. det känns som att jag befinner mig i någon slags identitetskris just nu, och allting känns så himla snurrigt. vad vill jag, vad kan jag, var ska jag börja och vem är jag? det är frågor jag gärna skulle vilja ha svar på. jag tror att det har tagit lite hårt på mig att vara så här "mittemellan" som jag är nu. jag hör liksom inte hemma någonstans, varken i skolan eller på jobbet, och det känns så vilset. även om jag förstås har c och alla vänner så saknar jag att behövas och riktigt höra hemma någonstans.
 
så nu vet ni vad jag funderar på i dag. stora frågor men väldigt oklara svar.
 

RSS 2.0