början på helgen

 
..har varit väldigt bra.
 
ikeamys med tilde i går. lyxade med köttbullar och två efterrätter och sedan la jag beslag på min efterlängtade golvlampa. med hundra kronors rabatt till på köpet. helt perfekt. nu ska den bara monteras också. heja linnea.
 
fick månadens glossybox med massa bra grejer i. blev så glad när jag såg att den låg i min postbox att jag ropade "ja!" så högt att det ekade i hela trapphuset.
 
mysig middag med c på en italiensk restaurang i gamla stan. fotade bara efterrätten men själva maten var egentligen ännu godare. slurp!
 
i dag har jag jobbat. hallonyoghurten från espresso blev dagens höjdpunkt. ibland får man vara nöjd med det lilla. och jag lyckades faktiskt hålla humöret på topp hela dagen trots liten utskällning av kund och extrem trötthet.
 
nu har jag ensam hemmakväll. har i och för sig inte känt mig så ensam hittills eftersom jag pratat i telefon största delen av tiden, men nu ska jag bara sega ner mig i soffan med en ben & jerry´s som enda sällskap. så skönt!
 

majamiddag

 
efter en lång redigeringsdag i skolan med dunkande huvudvärk som extra ingrediens åkte jag hem till lillasyster och blev bortskämd med värktabletter, mat och godis framför tvn. perfekt medicin, nu mår jag bra igen.
 
nu ska jag städa och ha hemmaspa innan jag går och lägger mig. trots att jag storstädade för ett par dagar sedan ser det redan ut som att en bomb slagit ner här hemma. det går nog inte att komma ifrån att det blir så när man bor på tjugotvå kvadrat. och så ska jag göra pedikyr, måla naglarna och smörja in ansiktet med c-vitamin. själva jag behöver nämligen också en storstädning känner jag.
 

godmorgon från världens tröttaste tjej


förstår inte hur man kan vara så här morgontrött trots att man börjar klockan tolv. är på väg till skolan för att redigera klart vårt inslag och har redan huvudvärk, så det här blir nog en härlig dag.

tack gud för att det åtminstone finns kaffe. my saviour.

 

 


äntligen träningsdags

 
en månad efter att min fot sprack i grekland verkar den äntligen ha läkt ihop tillräckligt för att orka med ett träningspass. jag hittade först inte ens mina träningskläder för att de hade hamnat så långt in i garderoben, men nu sitter de på och jag är redo för yoga. härligt!
 

ikea-tjejer

 
 
mysdag. vi har ätit trerätters, shoppat lite lagom och fått mycket inspiration. dessvärre var golvlampan jag fastnade för slut, min vanliga ikea-otur. men nu vet jag ungefär vad jag vill ha i alla fall.
 
nu är det sovtime för i morgon ska jag infinna mig i skolan redan klockan åtta. känner redan nu vilket härligt måndagsmorgonhumör jag kommer ha när jag vaknar...
 

30-årsfest

 
 
kalaset var jättemysigt, och allt ätbart var så underbart att jag trodde att jag dött och kommit till himlen.
 
 
i dag tackar jag resorb för att jag mår alldeles utmärkt. nu ska jag möta upp tilde och bella för en ikeadag i barkarby. jag ska försöka hitta en ny golvlampa och köpa kaffe och chokladkaka för tio kronor. känns som att detta kommer bli en mycket bra dag.
 

regnregnregn

 
det blev en perfekt aw i går, förutom den lilla incidenten att jag råkade kliva rätt in i pissoaren när jag skulle hitta toaletten i brunogallerian. pinsamt!
 
annars hade vi jättemysigt där med massa vin, tjejprat och hembakade cupcakes. efteråt sprang jag och anna vidare till soap. bokstavligt talat, för det ösregnade hela kvällen och vad gör man inte för att rädda det lilla till frisyr man har kvar.
 
nu har jag ätit lördagsfrukost och ska alldeles snart bege mig ut i skitvädret igen. bella och jag ska träffa den här coola tjejen och videointervjua henne. roligt!
 
 

mot aw!


efter en ledig dag är det nu dags att möta upp vänner för en after work :)

favoritparfym på!

 

 


dör uttråkningsdöden

 
sitter och läser en fruktansvärd bok och försöker hitta några små stycken jag kan referera till i min rapport. det är så tråkigt att jag blir gråhårig. hade planerat att bli färdig till klockan tolv men i den här takten blir det nog snarare aldrig. wiiee... save me!
 

ambitiöst

 
hade en jättebra tisdagskväll med rödvin på orangeriet i går. så himla mysigt ställe, jag skulle vilja inreda min lägenhet precis så.
 
i dag är jag uppe med tuppen för att skriva en rapport om studiebesöket på expressen förra veckan. känns lika bra att få det gjort nu direkt så att jag kan ägna resten av dagen åt något roligare. och i kväll är det sw/lb-kväll. m som i mys. 
 

resultat

 
 
höstredo lägenhet och en nöjd linnea.
 

a new home

 
gick in på h&m home efter skolan och shoppade lite nytt till mitt krypin. har fortfarande inte hunnit städa ordentligt men lägenheten känns redan som ny bara efter att jag bytt ut soffkuddarna, värmeljuset och sängkläderna. nu känner jag bara för att vara hemma och städa resten av veckan.
 

redo för höst och vinter!
 

kräftis

 
gårdagens kräftskiva hos sara och jocke:
 
 
det blev inte så många bilder tagna under själva festen, men det var nog faktiskt lika bra det. roligt hade vi i alla fall. och vilt gick det till som vanligt.
 
i dag mår jag bra tack vare ett glas vätskeersättning innan jag åkte hem. älskar att jag är så förståndig och klok ibland. har varit och fikat med m och b på xoco och nu ska jag städa lite, laga mat och äta glass. lovely sunday.
 

spegellycka

 
har fått tillbaka min lilla diorspegel igen - eller i varje fall en likadan - tack vare världens snällaste cml. åh vad glad jag blev!
 

har jag bästa kollegorna eller vad?
 
i dag är en lyckodag. det har regnat hela dagen och min nya iphone som inte riktigt fungerar verkar inte gå att laga. men just i dag biter inget sådant på mig.
 
nu: mot maxi för att köpa mat och vin till hemmakväll.
 

ösregn

 
hade världens längsta dag i går med intervjuer, filmande och redigering. bella och jag träffades i skolan vid nio och gick därifrån vid sex. ögonen gick i kors. men ett varsitt färdigt inslag fick vi till i alla fall.
 
videoredigering a la bella och linnea med morotskaka, muffins och godis.
 
efteråt gick fem trötta tjejer på en liten after school på barcelona och åt tapas. tapas, vitlöksbröd och vin - precis vad vi var värda.
 
 
i dag har jag och resten av klassen varit på studiebesök på expressen. det ösregnar ute och jag var sur som en citron över att behöva gå ut i ovädret. men det var kul att få se hur det såg ut på redaktionen. nu ska jag egentligen skriva en rapport om besöket, men tror att jag tar resten av dagen ledigt nu och bara vilar upp mig inför jobbdag och kräftskiva i morgon. efter den här röriga veckan är det nog lika bra att ta det lugnt och unna sig själv att bara vara.
 

movienight

 
snabba cash 2 var inte alls en linneafilm och mina nya höstlyckor har redan gett mig en fruktansvärd skoskav. men förutom de små detaljerna har kvällen varit riktigt bra.
 
nu ska jag läsa på lite om det sjunkna skeppet mars och sedan försöka få lite skönhetssömn innan alarmet ringer tidigt i morgon. vill ju inte se ut hur som helst när jag ska förevigas på film.
 

höstboots

 
hämtade ut mina nya skor efter att jag klippt mig.
 

höstlycka!
 
nu kan det gärna få bli november direkt tycker jag. men jag tänker faktiskt börja trampa runt i dem nu på en gång.
 
har också hunnit boka in en intervju med en forskare till i morgon. i brist på andra ämnen ska min intervju handla om ett bärgat gammalt skepp. inte mitt förstahandsval av ämne, men "en journalist måste ju faktiskt kunna jobba med alla sorters frågor" som jag sa till bella. det får bli bra.
 
nu ska jag snabbduscha och snabbfixa mig och åka in till stan. lite mat och bio och massa godis står på kvällens to do-list. kunde ju varit värre.
 

hej lediga dag!

 
egentligen är jag inte helt ledig utan borde planera min expertintervju som helst ska genomföras i morgon, men just nu tänker jag låtsas.
 
ska åka in till stan och ta ut lite kontanter på banken och hämta ut mina skor hos skomakaren, och sedan till frissan och klippa både mitt eget hår och clip on-setet. fixdagar är så sköna dagar, älskar att kunna stryka punkter på min att göra-lista.
 

lilla pärlan

 
här är min nya ögonsten i vinrött vintageskinn. i´m in love.
 
 
jag har blivit en riktig tant som vägrar använda plånbok och bara nöjer mig med en portmonnä. men jag närmar mig ju faktiskt trettio med stormsteg så det är väl inte så konstigt kanske.
 

nu börjar allt bli som vanligt

 
väskan är ju tillbaka och nu har jag dessutom införskaffat en ny portmonnä och nytt smink, fått mitt nya sl-kort hemskickat på posten och fått hjälp av pappa att fixa en ny iphone. är så himla glad att det kunde lösa sig så snabbt! nu väntar jag bara på mitt nya visa-kort och sedan blir vardagen alldeles som vanligt igen. åtminstone när jag har sörjt klart mina favoritsolisar och min lilla diorspegel.
 
nu ska jag sätta mig och försöka leta upp kvitton och söka fram kontoutdrag på det som blev stulet. känns som en evighetsprocess, men just därför är det väl bäst att börja nu direkt.
 

hemkommen väska

 
väskan hade hittats av en privatperson i en container och lämnats in till norrmalmspolisen, så nu har jag hämtat ut den och har den här bredvid mig i soffan igen. det känns bra. men i en container. okej att det hade svidit om tjuvarna hade tjänat pengar på den och sålt den vidare, men fy vilken hemsk tanke att den skulle ha malts sönder bland massa sopor och sedan eldats upp. min väska. helt i onödan och till ingen nytta alls. men jag antar att jag får försöka se det från den positiva sidan. nu har ju både jag och väskan fått lite mer livserfarenhet.
 
mina nycklar och min parfym låg kvar där i, så det var ju skönt, men telefonen och mina älskade solglasögon är förstås försvunna för all framtid. i alla fall högst troligt.
 
trots att jag surat lite över allt krångel har maja och jag haft en ganska mysig fixdag ihop. vi har fikat på nk, köpt lite av det smink som inte fanns kvar i väskan när jag fick tillbaka den och tröstshoppat lite på h&m.
 
 

fikasystrar.
 
nu har jag ensamkväll och ska somna så tidigt jag bara kan. att jag i vanliga fall går i skolan har jag helt lyckats glömma bort på två dagar.
 

kidnappad väska

 
i går var en riktig skitdag.
 
den började i och för sig bra med världens mysigaste frukostbuffé på scandic continental med waccis. men sedan vände lyckan väldigt snabbt när min älskade favoritväska blev stulen inne på scorett. hade förstås allt som är viktigt där i - telefon, plånbok, nycklar, solglasögon och favoritsmink, så det känns så himla jobbigt att behöva skaffa nytt och leta fram kvitton och kontoutdrag på allting nu.
 
krångel krångel krångel. man är så handikappad utan telefon och plånbok. det tar så himla mycket onödig tid för mig och tjuvarna kan ju ändå knappt ha tjänat någonting på det. så onödigt!
 
nu ska jag möta upp maja och fixa lite av allt praktiskt. känns så trist, men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det.
 

hissbild


redo för promenad i höstsolen!

 

 


hej underbara lediga helg!

 
mitt nya schema där jag jobbar varannan helg är faktiskt riktigt bra. att ha varannan helg helt tom och bara kunna sova ut och planera in precis vad jag vill är verkligen lyx. i love it!
 
den här helgen stavas lugn (känns bäst så efter bellas och min vilda kväll i torsdags..). hade mysig hemmakväll med tacos och lite rödvin i går och nu ska jag möta upp tilde för en höstpromenad och kanske lite fika. i kväll är det tjejmiddag och sleep over med waccis. en perfekt höstlördag!
 

hair is here

 
i dag är jag väldigt trött och mår sådär. vi hade en superrolig kväll i går, men gjorde misstaget att dricka en salig blandning av alla sorters alkohol (förutom öl då). inte så smart, men ibland kan det väl få vara värt att må dåligt en dag. hade inte varit på soap på hundra år så det var så himla kul att få dansa loss på deras lilla dansgolv igen. det kommer nog alltid att vara mitt favoritställe.
 
hittade mitt löshår i brevlådan i går. det ser jättefint ut och är i exakt rätt nyans, så nu ska jag bara gå till frisören och klippa in det. sedan kan jag vara långhårig hur ofta jag vill. yey!
 
 

ett litet kalas


pluggeftermiddagen med bella övergick till "ett glas vin" och nu till utgång. snart kommer vi soap!

 

 


middagsmys

 
efter en rolig skoldag tog jag hissen upp till anna för en mysig grannmiddag.
 


mexikansk kycklinggryta med ris och rödvin. slurp!
 
det är så lyxigt att ha en vän som bor i samma hus.
 

borttappat: humör

 
jag tror jag vaknade på fel sida i morse, för hur mycket jag än har försökt har jag inte riktigt kunna hålla humöret uppe. måste erkänna att jag redan saknar sommarlovet litegrann. det är så skönt att få vara fri.
 
har i alla fall lyckats knåpa ihop ett kort litet nyhetsinslag om en robothandske med bella. vi intervjuade en forskare på kth och fick testa handsken själva, den funkade riktigt bra! =)
 
efteråt åkte jag in till espresso house för att fika med waccis. en kompiskram, två koppar chaite och en hallon & kardemummamuffin var exakt vad jag behövde i dag.
 
 
nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar på rätt sida i morgon.
 

blondie blir brownie


åtminstone till hudfärgen. jag har just investerat i vad som enligt säkra källor ska vara världens bästa brun utan sol, för i höst vill jag behålla brännan lite extra länge.

 

 


hello school

 
det var inte alls så tokigt med skolstart i dag.
 
var så roligt att träffa alla igen och få dricka det underbara skolkaffet som jag saknat i sommar, och det känns som att vi har en kul termin framför oss. redan i morgon ska vi göra färdigt ett lokalt webbtv-inslag. så roligt, jag har saknat filmandet!
 
team bella och linnea.
 

tjejkväll

 
mötte upp waccis efter jobbet för en kompiskväll på stan. lite mat och vin på restaurang london och sedan godis och magic mike på bio. tjejfilm - oh yes. nu har jag fått min snyggdos för ett tag framöver.
 
 
nu när jag kom hem kröp två spindlar fram över golvet. inte lika stora som den förra, men ändå. hejdå nattsömn. hej hemnet.
 

RSS 2.0